Yine ev konusu bıktım..

Selma hanim arkadaşlar yazmıslar zaten ben de hemen hepsine katılıyorum
Kayinvalideniz ne kadar güzel size ev vermis kira derdiniz olmayacak,biz her ayın sonu geldi mi kira derdine düsüyoruz yeri geliyor kirayı borç bulup ödüyoruz

Görumceniz ustalara kek börek yapmıs ah keşke benim görümcemde az ilgilenseydi ben evimi kurarken,o kadar iyiliklerini görmemiş gözunüz bir ALLAH RAZI OLSUN dememişsiniz de ocagi daha ben kullaadım nedir??

Ocak bu yani yatağima yattı falan deden hadi! Anlayacağım.

Esas sorun ablanızda ne demek kayinvaliden var her istedigimde gelemem??
Esas arabozmayi yapmaya calisan ablaniz konunuzda

Sadece nisanlinizla evlenmeyeceksiniz ki ailesi aileniz olacak lütfen boyle gereksiz seyleri olay yaopmayin aksine tesekkür edin kıymet bilin

Yok bunlar bana ters diyorsanız da nisanlinizi dinleyin evlenmeyin

Şimdiden buluttan nem kapıyorsunuz.
Bence görumcende kayınvaliden de çok çok iyi insanlar .Kıymetini bilin evliliginizin tadını çıkarın. Ablan da ortalığı bulandırmaya çalışıyor ve sanki siz evliliginizi ailenize feda edeceksiniz gibi duruyor.
Keşke sizin gibi aileci kızlar evlenmese bir ömür ailesinin hizmetinde olsa..

Bir ocak kullanmaktan ne olacak ki fazla abartmissin bence ablanlarda niye gidemiyor orasi senin evin sonucta kaynananda o evde degil alt katta yani

Siz birazcık bence rahatlayın. Çok dolmuşsunuz. Ondan her hareketleri batıyor. Olabilir, normaldir. Evlilik öncesi yaşanır bu tarz gerilimler. Eğer seviyorsanız gerisi boş.

Neden böyle şart şurt koşuyorsunuz anlamıyorum...? Bence sizde biraz abartı hali var...eğer böyle ufak tefek şeyleri büyütüp nişanlınızın önüne ısıtıp ısıtıp koyarsanız ileride çok başınız ağırır... gelin ata binmiş, ya kısmet demiş... daha o ailenin içine girmeden ufak hesaplara girmiş gördüm sizi...

Bundan hayir gelmez evlensende cok pisman olursun anaci bi tip ailede herseye burnunu sokan bi tip bununla evlenirsen cok cok pisman olursun bence at nisani hic dusunme benim este boyleydi cok cektim duzelmedide bosanmaktan daha iyi inanki bitir arkana bakma

Baştan eşinin ailesine ön yargılısın.Böyle giderse mutsuz bir evliliginiz olacak en çokta esin ve ailesi mutsuz olacak .
Yazık haberleri yok sizin gibi biri aralarına girecek .Vay hallerine gariplerin.

Evin degeri 100 bin olsun en az. Kadin (kv) 100 bin vermis ev sahibi etmis gelin hanim 1000 liralik ocagin ilk acilisini ben yapamadimin derdinde.

Sanki tapusunu kizin ustune yapti:) her firsatta eve damlayacak evliliklerine mudahale edecek onlarin hicbir zaman rahati huzuru olmayacak. Belkide bosanacaklar kisa sure sonra. Burada buna benzer onlarca hikaye okumadik mi?

Allah aşkına nolacak ya. Evim uzaktı her dakika gidip gelmem sorun oluyordu ve çalışıyordum. mobilyalar için izin aldım beyaz eşya için kv görümcem falan geldi. buzdolabıma kadar kendileri düzeltti. eksikleri onlar halletti.evlendim kapılar kapandı bitti. saygısızlıkları olmamış size bu kadar gerilmeyin. en baştan kabul etmeyecektiniz aynı binada oturmayı adamın başının etini yemeyin

Görümceniz düşünmese ustalar aç kalacak demek ki. Biz eşya getirdiklerinde, dolap yaptirdigimizda, cam balkon vs hepsinde ustalara yemek verdik. Ha deyince bitmiyor o işler. Görümceniz yine nazik davranmış ve kek çay yapmış.

Ayrı bir ev ve aile olmak kapıyı değiştirmek değildir sadece. Böyle bir detayı dahi düşünmüyorsanız zaten evlenmeyin. Ablanız niye öyle dedi ben anlamadım. Kapris yaptığınızı düşünüyorum.

Sırf bu ve benzeri meseleler yüzünden sorun çıkarıyorsanız Allah nişanliniza sabır versin.
Hayır yani insanlar sizin gibi insanlara neden bu derece sabır gösteriyorlar ben gerçekten hiç anlamıyorum...

Bu kadar problem edecekseniz oturmayın aile apartmanında. Ablanız sizi alttan alttan biraz gaza getirmiş. Siz de olmayacak şeyleri sorun etmişsiniz. Bu kadar ufak şeylere takılırsanız 3 nisandan sonra haftada en az 1 konu açarsınız burada.

Kurulu olmayan eve teyze kv de girse ne olur Allah aşkına. Zaten evi size onlar vermedi mi? Benim evim diyip duruyorsunuz, bir durun bakalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Sen dua et ki böyle ilgilenen insanlar var. Bana da sözde ev vereceklerdi. 3 sene nişanlı bekledikten sonra ne ev verdiler ne lafını ettiler. Düğüne 10 gün kala babam ev verdi. Temizlik için çağırdım, görümcem geldi, ertesi gün kv de aradı ben kızım olmadan uyuyamıyorum diye. Çeyizimi kendi ailemle taşıdım, yerleştirdim. Mobilyalar geldi erkek tarafından kimse yok. Annem yiyecek, içecek hazırladı. Babam gelen işçilere harçlık verdi. Kv dem, düğüne 4-5 gün kala eşimin kıyafetlerini istedim diye ortalığı ayağa kaldırdı, nerdeyse nişan atıyordum. Akşamına benim eşime götürdüğüm nişan bohçası ile bir valiz eşimin kirli çamaşırını gönderdi. Yoğunluktan ocağın kurulumu bile düğünden sonraya kaldı. Ailemin verdiği evde oturduk diye birde triplerini çektim hepsinin.

Siz ayni binada oturacaksınız diye sürekli çat kapı gelir sanıyorsunuz ama herkes öyle değil. Benim annem aynı binada oturduğu abime, davetsiz 5 kere gitmemiştir (10 yıllık evli). Ben 15 günlük evliyken eşimin kardeşleri bize kalmaya gelmeye başladılar (evlerimizin arası arabayla 15 dakikaydı). Annemlerle aynı binada oturmama rağmen kv demleri daha çok görüyordum.

Orada oturma konusunda sözünden cayan nişanlınız. Muhatabınız kimse ona yüklenin, suçu olmayan insanlara tavır yapmayın.

Ne tuhafsınız yahu! Bizde ablama ceyiz yardimina gittiğimizde yetistiremedigimizden geceye kadar devam etmistik saolsun oda bizi daha bir kez bile kullanmadıgi yatagında yatırmıstı kaldıkı sizin ocağınızı kullanmış çok mu?

sen haklısın
ama yanlısı orda oturmayı kabul ederek yapmıssın ben 1 insan görmedim görümce var kaynana var aile apartmanı mutlu olan r

bence dügünü ertele buyuk bi olay anlıyorum ama

bosanıp ayrılmaktansa simdi dugunu uzat

bak sana yazıyım esin annesine gitmek isticek görümcen zile basıcak hadi hafa sonu suraya gidelim bunu yapalım diye belli ki esinde hayır karımla plan yaptık dicek biri degil

kavga edicen esin kapıyı vurup cıkıcak anası yukarı cıkıcak ne oldu neden kızdırdın oglumu dicek

sen o kadından dahada nefret edicen

cünkü esinle barısıcan ama kaynananın lafları aklına gelicek sinir olucan

ne olursa olsun dugunu ertele simdiden karısının nazını cekemeyen erkek anası kardesi karsısında kim bilir neler yapar

barısırsanda orda oturma tek sartın bu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…