• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ev konusu bıktım..

Görümcen bence çok iyiniyetli birisi.. senin ustana,evine gelecek malzeme için çay yapmış. Ustalar calıstıklarınevde ayak üstü atıstırırlar,benım evımde benım ocagımda dıye tutturuyorsun,utannmasan abartıp benden once evımde misafir agırlamıs diyeceksin. Ne zoru ne mecburiyeti var o kızın kek yapmıs cay demlemiş? Ablan da kastıkca kasmıs kendını.. burada sana düşen olur mu oyle sey,ıstedıgınız zaman girer cıkarsınız,o evde ben de oturucam demekken kendini çekip dolduruyorsun.
Bence de evlenmesin çocuk şimdiden yazık acıdım nişanlına. Sen her şeyi mesele haline getireceksin gibi duruyor..

Paraları koyun kenara yavaştan, hele sen iki oğlan anası, başın büyük olacak senin :))) on beş yıl sonra senin gelinin maceralarını okuyormuşuz :)))

Ben o paralari yiyecegim ya, her kosulda yaranilmayacak bir tur icin parmagimi oynatmam.. cocuklarimi doktora sahibi yaptiktan sonra isim bitmis olacak, gerisi onlara kalmis :27: valla her kvalide sunu yapsa ortada sorun kalmaz :)

Siz simdiden herseyi böyle takacaksaniz o eve hic girmeyin derim.

Ayni apatmanda yasamak zor. Neredeyse her gun görüşmek zorundasin. Kapin ne zaman calinir , bilemessin. Sesler birbirine gider. Esine trip atiyosun diyelim, aileye caktirmamak zorundasin. Cunku basit bir seydir sen unutursun, aile yanlis anlar. Bir nevi özel hayat yok gibi.
İyi yonleride var tabi. Hamilelik , cocuk zamanlarinda.
Kisaca ornek verdim bunlari bilerek got veya gjtme senin kararin .

Altli ustlu kaynana gorumce isin zor valla.Hergun sende olurlar alis bence bunlara ocak ta cay falan neki?
Siz tam olarak neye kizdiniz siz gelmeden evinize girip bakmalarina mi?
Biz nilandığımızdan beri bitmeyen ev konusu vardı başlarda oturmayacağız deyip iki sene sonra çıkacağız o evden sözünü verip dönmesi bilmiyorum ben mi abartıyorum ama o eve girince kendi evim gibi görmüyorum başka yerde otursaydık çok daha güzel olurdu

Öncesinde çok problem mi yaşadınız? Olmayacak şeyleri abartmışsınız çünkü.
O eve gitmeyeceğiz dedi girdik iki sene sonra söz çıkıcaz dedi sözünden döndü şimdide durumum ne zaman düzelirse o zaman çıkıcam bu evden belki beş sene belki on sene diyor çıldırıyorum gerçekten

O eve gitmeyeceğiz dedi girdik iki sene sonra söz çıkıcaz dedi sözünden döndü şimdide durumum ne zaman düzelirse o zaman çıkıcam bu evden belki beş sene belki on sene diyor çıldırıyorum gerçekten

O adam oradan çıkmaz haberin olsun şimdiden söylemiş. Sözünden döndü diyorsun nişanlılik bunları anlamak için bir süre şimdi senin düşünmen lazım sözünden dönüp dönmeyeceğin.

Ailesine katlanamiyorsun bu apaçık belli oraya gidersen hergün göreceksin bu da belli . Şimdiden kavga edip birbirinizi kırıyorsunuz ben bu işin sonunu pek parlak görmedim.

Aynı apartman zor olur haklısınız birde hiç tahammül edemediğiniz insanlar hayat zehir olur.

Konudan ayrı olacak ama hiç bir şekilde anlasamayip tahammül edemeyeceğim eş ailesi olsa o eşi de istemem çünkü ne olursa olsun evlilik bu şekilde hiç sağlıklı olmaz. Sadece adamla evlenmiyoruz malesef .

Sizde bi tuhaflık var kaynana görümce de bi tuhaflık göremedim.
Siz herşeyi büyüten, herşeyi sorun yapan biri gibi geldiniz bana.
Ablanızda bi tuhaf kaynana bişi dememiş ne zaman istiyosa gelsin evinize.
Adam baştan demiş burda oturcaz diye kiralarda sürünmekten iyidir. Kabul etmişsiniz şimdide sorun çıkarıyorsunuz.

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım

İnsanlar size yardım etmiş, ilgilenmişler bunda kızacak ne var anlamadım
Bu arada kadın kardeşiyle konuşmak için sizden izin mi alacak
Çok gereksiz şeylere takılıyorsunuz, kendi huzurunuzu kendiniz kaçırmışsınız
İşten kaçan sizinkiler, ablanız resmen bahane üretmiş, kızacaksanız ona kızın
Daha ilk günden senin ailen benim işlerine girerseniz huzur bulamazsınız, ne varmış alt katta kv var ise sizinkilere gelmeyin demiş gibi davranmışlar

Herkes çok yuklenmiş ama ben konu sahibini haksız bulmuyorum konulardan dolayı, aslında küçük olayla r gibi gorulen şeyler eş adayıyla mahremiyet ihtiyacından kaynaklanıyor; mesela ne kadar anahtar olursa olsun kv de, geline sorulmadan eve girip mobilya gösterilmesi tuhaf bence. Arayıp Birlikte Gosterebilirdi. İyi niyetli şeylerbile bu tarz devam ederse batar çünkü erkeğin ailesi geline büyük aileye katılan yeni birey gibi bakarken, gelinler haklı olarak kendi ailelerini kurmak istiyorlar. Gorumce kotu niyetli değil ; ama itiraf edin erkek kardeslerin muhabbetinin artık eşe yoneldiğinin kabulu zor olabiliyor. Eve ilk geldiğinde gelin adayının eşini ilk gormek istemesi de normal. Daha yeniler sonuçta; bi kaç sene içinde gelinin bu sahiplenmesi gecer. Ama soyleyim aynı apt. Oldugu surece sevgisinden de olsa gorumcede bu sahiplenme geçmez:KK16:

En bastan ayni apartmanda oturmayi kabul etmeyecektiniz ama kabul etmissiniz.
Görumceniz iyi niyetli davranmis cunku kek borek yapmak zorunda degil. Siz de ocagi kullanacak diye yersiz bir endise yasamissiniz kullansin ne olacak biz daha yerlesmeden bulasik makinesini kullandik her seyi yikadik yerlestirdik. Ablalariniz ise bahane uydurmus kardesimin evine istedigim zaman giderim herkesin kapisi ayri banane kaynanasindan derim ama baska seyler de olmustur siz dolmussuzdur bilemiyorum.

Ne kadar saçmalamışsınız!
Daha evlenmeden adamı arayıp benim ailem kavgası yapmışsınız, görümce zarif davranmış hazırlık yapmış , ne olmuş çaydanlığı ocağı senin evinin işçileri için kullandıysa? Abartmayın bu kadar, biraz hoşgörülü olun, mutlu olmaya çalışın.

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım
Hem siz hem ablanız ne kadar abarmışsınız,kadın hazırlık yapmış gelmiş eline sağlık demeniz yeterli idi ki yapmak zorunda değil,ayrıca ocağı kullansa ne olur eskiyecek mi hemen,ayrıca kardeşinin peşinde dolanmasında ne var ki izin mi alması gerekiyor konuşmak için sıra mı beklemesi gerek insan kardeşiyle konışması için.

Ablanızda abartmış,kayınvalideniz size yada ailenize hiçbir şey dememiş ki kadın gelmesinler diye ablanız kendi kendine konuşmuş,eğer siz şimdiden böyle herşeyi kafanıza takarsanız evliliğiniz başlamadan biter,her söyleneni ciddiye almayın yeri gelin şaka yoluyla cevap verirsiniz yoksa bu hayat hiç çekilmez.

Bende ayni binadaym ama mesafemi korudum yemege çaya haberli gelirler ama ilk sene alisma dönemi zorluk cekersin suandada dugun stresnden bunlari sorun etmis olabilirsin

Konu sahibine sesleniyorum.
Ben eşimin ikinci eşiyim. Aradan 5 yıl geçmiş benimle evlendi ev bile aynı yere gelin geldim. Ilk evliliğim ama hiç sorun etmedim. Hatta yüklük filan hep aynı kaldı yatak odasında. Eşyadır bunlar silersin temizlenir. Yerimde olsan kafayı yerdin galiba :KK47:

Bana bedavadan ev veren hic olmadi
Bedavadan oturacagim evi temizleyen hic olmadi
Bedavadan oturacagim evdeki tadilatlar icin ustalara hizmet eden hic olmadi
Dolayisiyla hersey bana havadan gelmedigi icin kiymet bildim
Iste bu yuzden cocuklarimiza beles ev dugun yapmayalim diyorum her firsatta. Aha sizin gibi kiymet bilmez gelin hanimlara yaranamayiz kesinlikle..

Ve nisanliniz hakli. Evlenmeyin o zaman
kesinlikle herkes kendi evini alsın,otursun.bedava olunca kıymeti olmuyor emek harcamadıkları için.kimbilir o evler ne şekilde yapıldı.

Back