• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ev konusu bıktım..

Evine izinsiz girmeleri hoş olmamış, kv ve görümceyle aynı apt.da olmak sinirlerinizi bozacak evet bu kaçınılmaz, en azından aileniz aynı şehirdeymiş benimkiler uzakta. Yalnız ustalara kek çay yapmaları inçe düşünce, benimkiler mobilyalarımın geldiği gün pikniğe gitmişlerdi maaile :KK48: Eşimle ben yerleştirdik düzenledik, piknikten geldiler, kv görümce ve kocası, biri de demedi ki eviniz güzel olmuş güle güle oturun, bakıp bakıp gittiler, sadece eksikleri söylediler şu köşe boş kalmış, şuralara biblo fln koyun gibi laflar ettiler, olacak dedim hepsi zamanla. Kv sağolsun o akşam yardım etti çeyizimi yerleştirmeme, görümce lutfedip gelmedi bile, kv nin evinde oturdular. Gözleri götürmüyor sanırım bazı insanların, eşyalarımızı eşimle aldık halbuki 5 kuruşları da geçmedi ama çözemedim bu hallerini.

İyi de sen yokken evinde misafir ağırlanmamış ustalar gelmiş onlarda nezaket gösterip kek yapmış ocağımı ben kullanmadan diyorsun da sanki yatağında uyumuşlar gibi abartmaya gerek yokki ne olacak altı üstü çay demlemişler ... ayrıca orası senin evin ablanlar gidip bakabilirlerdi altta kv var diyerek seni gaza getirmesinler

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım
Merhaba,

İlk hata sizde. Görümcenizde kötü niyet görmedim. Eve bir usta gelirse çay kek ikram edilir. Çay soğumasın diye ısıtmak istemiştir. Bu problem olmamalı. Zaten kullanacaksınız. Ne olur ki ocağın bir kez kullanılmasından. Ama evlilik arefesi herkes bir gergin olur. Herkesin her davranışı batar normaldir.

İkinci hata ablalarınızda. Ne demek kayınvalideden izin almak. Sizin evleriniz ayrı. Gelip bakarlar. Ne olacak yani. Ablalarınız da durumu abartmışlar. Siz ısrar edin gelin burası benim evim diye.

Üçüncü hata da yine sizde. Ablanlarınızın gazına gelmişsiniz biraz. Sonra da nişanlınıza çatmışsınız. Eğer gerçekten kayınvalideniz ve görümcenizle bir probleminiz yoksa aynı apartmanda oturun ne olacak. Çalışıyorsanız filan ciddi yardımlarını da görürsünüz. Benim bir arkadaşım kayınvalidesi ile aynı apartmanda oturuyor. Prensesler gibi. Akşama yemeğim yok derdi yok. Yemeği yoksa arıyor onlara gidiyor. Çocuğumu servisten alan ve bindiren kimsem yok derdi yok. Çocuğunu dedesi servisi bindiriyor ve alıyor.

Biraz sakin olun. Düğün öncesi olur böyle şeyler. İmkanınız varsa nikah öncesi bir spaya hamama masaja filan gidin. Negatif enerji üzerinizden gitsin. Böyle incir çekirdeğini doldurmayacak olaylardan sevdiğiniz insanla bence nikah ertelenmesi mantıklı değil. Size olan güveni zedelenebilir ve ayrılma eşiğine gelebilirsiniz. Asıl olan sevgidir. Kalptir. Gerçekten seviyorsanız mantıklı düşünün.

Bana bedavadan ev veren hic olmadi
Bedavadan oturacagim evi temizleyen hic olmadi
Bedavadan oturacagim evdeki tadilatlar icin ustalara hizmet eden hic olmadi
Dolayisiyla hersey bana havadan gelmedigi icin kiymet bildim
Iste bu yuzden cocuklarimiza beles ev dugun yapmayalim diyorum her firsatta. Aha sizin gibi kiymet bilmez gelin hanimlara yaranamayiz kesinlikle..

Ve nisanliniz hakli. Evlenmeyin o zaman
Bu nokta da şu sıra ikilemdeyim biliyor musun
Bir kızım var bir oğlum olacak
Buradaki eli kolu bağlı kadınları okuyunca kızım ilerde çalışmasa bile geçinebilecek durumda olsun diye elimden geleni yapmalıyım diyorum
Nankör gelinleri okuyunca boşuna mı kürek çekiyorum diyorum

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım
Ne var yani ocağını kullandiysa kardesinin peşinde kostuysa ne kadar kiskancsiniz bencede evlenmeyin

Buradaki eli kolu bağlı kadınları okuyunca kızım ilerde çalışmasa bile geçinebilecek durumda olsun diye elimden geleni yapmalıyım diyorum
Aynen bende ikinci ogluma hamileyim hele benim way halime ne kadar nankör insanlar var ya Allahim iyilerle karsilastirsin

Ayni apartmani kabul etmekle bastan hata etmissiniz. Ailemden kopamam falan demesi de korkutucu. Evlenme o zaman falan diyebiliyorsa rahat rahat dugun tarihini biraz erteleyin derim.

bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım
Ustalar yokken girdiklerini kastettiğini düşünüyorum konu sahibinin :)
okuduğumuzu anlasak.

okuduğumuzu anlasak.
Evet eşyalar gelecekmiş kayınvalide falan ilgilenmişler evi açıp.ustalar falan zaten içeride o arada teyzeyi görümceyi eve alıp gelen eşyalara baksalar ne olur sanki.görümce de kendi evinde keki çayı yapıp almış gelmiş anladığım kadarıyla soğumasın diye ocağa koymak istemiş. Bunda ne var ki olumsuz.ha aile apartmanında oturmak istemeyebilir onda haklıdır ama anlattığı olayda hiç bir şey yok problem çıkaracak

Ben de diğer arkadaşlara katılıp önceden yaşanmış olaylar yüzünden yapılan her şeyin size battığını düşünüyorum. Ne güzel görümce bir incelik yapmış ustalara kek yapmış, ocak kullanılabilir sonuçta sen de o sırada ordasın ve ev sahibisin. Ustalara ikram yapma işini sen yapmışsın gibi düşün görümcen kullanmış olmaz. Ablanlarn tavrı abes geldi kv var diye gitmemek nedir ben onu anlamadım siz onların lafıyla nişanlınıza kızmışsınız ee adamda evlenmezsen evlenme demiş. Bence aynı apartmanda kalma işini bi tekrar dusun.

kesinlikle herkes kendi evini alsın,otursun.bedava olunca kıymeti olmuyor emek harcamadıkları için.kimbilir o evler ne şekilde yapıldı.
Evin degeri 100 bin olsun en az. Kadin (kv) 100 bin vermis ev sahibi etmis gelin hanim 1000 liralik ocagin ilk acilisini ben yapamadimin derdinde.

Nankor gelin var da damat yok mu sanki be canim. Ben cok goruyorum kpinin kvsinin emekliligi uzerine hayatini kuran yuzsuz damat

Bence evlenme daha takılmayacak şeyleri bu kadar takıyosan aynı apartmanda asla mutlu olamazsın sen

Back