• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Bir Evlilik Sorunu

1 sene önce kavga etmiştik bu nedenlerden dolayı alene gelince var bana gelince niyeyok dedim diye ayrıldı benden sen kimsin kızım haddini bil para benim borç benm aile benim, seni ilgilendirir mi demişti senden bunları hiç beklemezdm vs. diyince bende özür diledim onu üzdüğümü düşünerek barıstık , ya dayanamıyorum böyel sürekli bana maddiyatcı paragöz kız muamelesi yapınca
ayrıl. sen de kurtul o da kurtulsun "paragöz" senden!

Hepiniz haklısınız malesef ki, ben durumun farkındayım bazen düşünüyorum kelebek gercekten onunla böyle bi hayat mı istiyosun o yanımda olsunda hiç bişeyin önemi yok mu diyosun... Sonrada bide dönüp gercek hayallerime bakıyorum alakası bile yok ama sevgilimi de seviyorum hep düzelecek hersey yoluna girecek diye umut ediyorum hatta bazen düzeldi gibi oluyo. Yada bana öyle geliyo bilmiyorum offff
düzelmiyor, sen üstünü örtüyorsun. o kadar psikolojik baskı altına almış ki seni, kendini eziyorsun.

tamam bir ay içinde evlenelim de, sabrı tükenmiş ya. gelinlik, takı, eşya, düğün masrafını hesapla ve o parayı sana göndersin hazırlık için. ailesine her an para bulan, sevgilisine de bulsun.
O doğuya gitmeden önce konuştuk hepsini bastan sona hayali konusuyo gercekten çok kolay basit geliyo ona kredi çekmeden yapılırmış hepsi o nasıl olcak diyorum 15 bin tl ye arayı satıp olacakmış olacak iş mi o . Seneye kadar takıları biriktititm 15 bine gelinlik damatlk esya yı hallederiz düğün salonu falan babamdan oldu bitti işte yeni bi kredi niye çekelim ki diyo , ben 2 bin kredi borcu öderken bide düğün kredisini nasıl ödeyeceksn deyince söyledi bunları

Ohoooo biz kim bunları yapmak kim en az 60.000 tl masraf var burda , bu saydıklarınız için tek bir şey kenarımızda ikimizinde

Evlenmiş olsaydınız bunlar içinde ( gelinlik ,damatlık, düğün salonu, bindallı,mobilya ,beyaz eşya ve takı için ) kredi çekmesi gerekecekti.

Çünkü biriktirdiği yok aileside yardım etmeyecek.Eline kalan 1600 lira ile boğazınımı doyuracak kiramı ödeyecek faturamı yatıracak düğün masraflarınımı ödeyecek???

Gerçekçi olmak lazım.

O doğuya gitmeden önce konuştuk hepsini bastan sona hayali konusuyo gercekten çok kolay basit geliyo ona kredi çekmeden yapılırmış hepsi o nasıl olcak diyorum 15 bin tl ye arayı satıp olacakmış olacak iş mi o . Seneye kadar takıları biriktititm 15 bine gelinlik damatlk esya yı hallederiz düğün salonu falan babamdan oldu bitti işte yeni bi kredi niye çekelim ki diyo , ben 2 bin kredi borcu öderken bide düğün kredisini nasıl ödeyeceksn deyince söyledi bunları
sen bir de kendi hayalindeki düğünü kabaca hesapla. o parayı bulsun. sonuçta sen de genç kızsın, hayalin hevesin var. niye sürekli kendi isteklerini dayatıyor ki sana?

1 sene önce kavga etmiştik bu nedenlerden dolayı alene gelince var bana gelince niyeyok dedim diye ayrıldı benden sen kimsin kızım haddini bil para benim borç benm aile benim, seni ilgilendirir mi demişti senden bunları hiç beklemezdm vs. diyince bende özür diledim onu üzdüğümü düşünerek barıstık , ya dayanamıyorum böyel sürekli bana maddiyatcı paragöz kız muamelesi yapınca

Duyduklarıma üzülüyorum ama anlattığın iyi oluyor gerçekleri görüyoruz.

Evlenince de aynısı olacak farkında değilmisin? Sen kimsin ki istediğimi yaparım diyor.Eşi olarak düşündüğü insana bunu diyemez.O özür dilemeliydi sen değil.

Ben de şu an şırnakta yaşıyorum daha bir ay oldu geleli. Eğer buraya gelirsen maddi açıdan büyük sıkıntı yaşarsınız o ortada. Ne is yapiyorsun bilmiyorum ama burada sen çalışamazsın evde oturmak zorunda kalırsın. Hadi bunu geçtim. Daha evliliğinin ilk senesinde böyle bir yere gelmen akıl kari is değil. Korkutmak icin söylemiyorum ama zehir olur o evliliğe alisma surecin. İnsan gezmek dolasmak ister burada öyle bir ortam yok. İhtiyaçların karşılanması bile en asgari düzeyde. Ben sirnak merkezdeyim örneğin yapılması gereken bazi sağlık testleri burada yapılmıyor taa 3 saat uzaklikta mardine gitmek zorunda kaliyorsun. O yüzden hata yapıp sevgilinin duygu somurulerine kanma derim. Çok bencilce düşünen bir sevgilin var.

sen bir de kendi hayalindeki düğünü kabaca hesapla. o parayı bulsun. sonuçta sen de genç kızsın, hayalin hevesin var. niye sürekli kendi isteklerini dayatıyor ki sana?
Bana zaten dediği şey şu, sen ne istersen onu alırız ama bunu ödeyecek olan biziz evde sıkıntısını çekecek olan da biziz hee illede ben hepsini istiyorum diyosan sırf ev esyası takı mobilya için bikaç sene daha uzak kalcaz çünkü benm bunları ayarlamam en az 3 senemi alırdiyo imalı imalı fazla sıkıntı çekmek istemiyosan pahalı seyler isteme çok masraf yapmayalım diyo bana

Ben de şu an şırnakta yaşıyorum daha bir ay oldu geleli. Eğer buraya gelirsen maddi açıdan büyük sıkıntı yaşarsınız o ortada. Ne is yapiyorsun bilmiyorum ama burada sen çalışamazsın evde oturmak zorunda kalırsın. Hadi bunu geçtim. Daha evliliğinin ilk senesinde böyle bir yere gelmen akıl kari is değil. Korkutmak icin söylemiyorum ama zehir olur o evliliğe alisma surecin. İnsan gezmek dolasmak ister burada öyle bir ortam yok. İhtiyaçların karşılanması bile en asgari düzeyde. Ben sirnak merkezdeyim örneğin yapılması gereken bazi sağlık testleri burada yapılmıyor taa 3 saat uzaklikta mardine gitmek zorunda kaliyorsun. O yüzden hata yapıp sevgilinin duygu somurulerine kanma derim. Çok bencilce düşünen bir sevgilin var.
Banada bu sartlar altında evlenirsem evlilik zehir olur gibi geliyor, zaten evlenince 1-2 yıl heyecan oluyor Şırnak da o heyecandan eser kalmaz eminim ki, zaten oda orda yapyalnız kaldı beni yanına destekçi olarak istiyor ben farkındayım orda bi patlama olmuş olsa yine Allah korusunda özlemi geçip gitmiş olacak sen memlekete dön diyecek. Napayım ben erkenden evlilği sen niye evlenelim istiyosun yan yana olalım diye , ne gerek var aceleye durum böyle olacaksa dedim de tamam kelebek sende haklısın evlenmeyelim boşver hatta nişanlanmayalım da sen sıkıntıya grme dedi

Bana zaten dediği şey şu, sen ne istersen onu alırız ama bunu ödeyecek olan biziz evde sıkıntısını çekecek olan da biziz hee illede ben hepsini istiyorum diyosan sırf ev esyası takı mobilya için bikaç sene daha uzak kalcaz çünkü benm bunları ayarlamam en az 3 senemi alırdiyo imalı imalı fazla sıkıntı çekmek istemiyosan pahalı seyler isteme çok masraf yapmayalım diyo bana
Benim acelem yok deseydin .Üstte dediği sen kimsin sana ne dedikten sonrasının bir önemi yok aslında sana verdiği değeri göstermiş.Tamam ailesidir onlara destek olabilir ama herşeyin bir sınırı vardır.Evleneceğim diyorsa mantıklı davranabilirdi.Kullandırtmazdı kendini.

Sen ona mecburmuşsun gibi davranıyorsun o da her türlü seni eziyor.Evlenirsen hep ikinci üçüncü planda olacaksın.İstediği gibi at koşturacak istediği gibi para yollayacak ailesine.Sanada onları acındıracak ama durumları yokki canımm.Gözü körmü çalışsınlar.Seni düşünen olmayacak.

Banada bu sartlar altında evlenirsem evlilik zehir olur gibi geliyor, zaten evlenince 1-2 yıl heyecan oluyor Şırnak da o heyecandan eser kalmaz eminim ki, zaten oda orda yapyalnız kaldı beni yanına destekçi olarak istiyor ben farkındayım orda bi patlama olmuş olsa yine Allah korusunda özlemi geçip gitmiş olacak sen memlekete dön diyecek. Napayım ben erkenden evlilği sen niye evlenelim istiyosun yan yana olalım diye , ne gerek var aceleye durum böyle olacaksa dedim de tamam kelebek sende haklısın evlenmeyelim boşver hatta nişanlanmayalım da sen sıkıntıya grme dedi
amannn hep duygu sömürüsü aldırış etme

Benim acelem yok deseydin .Üstte dediği sen kimsin sana ne dedikten sonrasının bir önemi yok aslında sana verdiği değeri göstermiş.Tamam ailesidir onlara destek olabilir ama herşeyin bir sınırı vardır.Evleneceğim diyorsa mantıklı davranabilirdi.Kullandırtmazdı kendini.Sen ona mecburmuşsun gibi davranıyorsun o da her türlü seni eziyor.Evlenirsen hep ikinci üçüncü planda olacaksın.İstediği gibi at koşturacak istediği gibi para yollayacak ailesine.Sanada onları acındıracak ama durumları yokki canımm.Gözü körmü çalışsınlar
İşte ben babama söylemiyorum diye bizim için birikim yapmıyomuş öyle savunuyo bana demiyosun ki şu zaman babama söylcem şu kadar zaman sonrada evleniriz diye bende ona göre ayarlarım kendimi ama bu gdişle 3-5 sene sürecek diye laf sokuyo

Bir yandan da hak veriyorum sevgiline burada okullar bölgesi diye bir yer var bekar polisler genelde orada kaliyorlar ve şartları feci durumda. Bu konuda daha dün mynet te bir haber vardi girip bakabilirsin fotolara. Sevgilinin psikolojisinin bozulmuş olması da cok muhtemel. Bana kalırsa rest cekmeden sadece kendi durumunu düzeltmesine yonelik destek ol şu an için ona. Şu an pek mümkün degil ama kafa dengi bir arkadaşıyla eve falan cikmasi yönünde fikir ver mesela. Yaninda olduğunu hissettir ama onun sıkıntısının gecmesinin çözümünün kesinlikle senin buraya gelmemen olduğunu düzgün bir şekilde anlat. Bunu görmesi lazım sevgilinin. Buraya yeni gelmiş o kendi hayatını biraz olsun düzene koyarsa bu kadar ısrarı da geçecektir. Mesela ona de sen orada sürekli izinsiz çalışacaksın ben ne yapcam tek başıma? Ayrica ev yok polise ev bile vermiyor oranın halkı nasıl beni bırakıp çalışmaya gidiceksin falan de buralardan vur onu bakalım tepkisi ne olacak.

İşte ben babama söylemiyorum diye bizim için birikim yapmıyomuş öyle savunuyo bana demiyosun ki şu zaman babama söylcem şu kadar zaman sonrada evleniriz diye bende ona göre ayarlarım kendimi ama bu gdişle 3-5 sene sürecek diye laf sokuyo

Ne alakası var babanla. İsteseydi yapardı birikimini .3400 den bir kısmını koyardı kenara.Amacı evlen diye sana baskı kurmak.

Bir yandan da hak veriyorum sevgiline burada okullar bölgesi diye bir yer var bekar polisler genelde orada kaliyorlar ve şartları feci durumda. Bu konuda daha dün mynet te bir haber vardi girip bakabilirsin fotolara. Sevgilinin psikolojisinin bozulmuş olması da cok muhtemel. Bana kalırsa rest cekmeden sadece kendi durumunu düzeltmesine yonelik destek ol şu an için ona. Şu an pek mümkün degil ama kafa dengi bir arkadaşıyla eve falan cikmasi yönünde fikir ver mesela. Yaninda olduğunu hissettir ama onun sıkıntısının gecmesinin çözümünün kesinlikle senin buraya gelmemen olduğunu düzgün bir şekilde anlat. Bunu görmesi lazım sevgilinin. Buraya yeni gelmiş o kendi hayatını biraz olsun düzene koyarsa bu kadar ısrarı da geçecektir. Mesela ona de sen orada sürekli izinsiz çalışacaksın ben ne yapcam tek başıma? Ayrica ev yok polise ev bile vermiyor oranın halkı nasıl beni bırakıp çalışmaya gidiceksin falan de buralardan vur onu bakalım tepkisi ne olacak.
O fotoğraflardan biri sevgilime ait zaten çok sıkıntılı bi yerde gercekten bliyorum okulda kalıyo harabe de , şuanda kalacak ev bulamıyo ki aynı yazdığınız sorunları yasıyo bende şimdi ev yok seneye nasıl olacak diyince , boşalır illa ki ben 2-3 ay önceden tutarım gerekirse en güvenli yerden sen merak etme, evde oturup beni beklersin diyo

O fotoğraflardan biri sevgilime ait zaten çok sıkıntılı bi yerde gercekten bliyorum okulda kalıyo harabe de , şuanda kalacak ev bulamıyo ki aynı yazdığınız sorunları yasıyo bende şimdi ev yok seneye nasıl olacak diyince , boşalır illa ki ben 2-3 ay önceden tutarım gerekirse en güvenli yerden sen merak etme, evde oturup beni beklersin diyo
Ya aklını peynir ekmekle yemiş ya da psikolojisi bozuk sen gelince daha mı iyi olacaksınız. Ev verecekler sıcak yemeği çorbası sıcak yatağı olacak peki sen ?? Dört duvarın arasında bombaların içinde eşin görevde.Sadece kendini düşünüyor

Son düzenleme:
Ne alakası var babanla. İsteseydi yapardı birikimini .3400 den bir kısmını koyardı kenara.Amacı evlen diye sana baskı kurmak.
Aynen öyle ama kendince güçlü bi bahane onu oyaladığımı falan söyleyerek hep eziyodu beni, bende babama söyleyemiyorum diye hiç bişey diyemiyodum ona

Ya aklını peynir ekmekle yemiş ya da psikolojisi bozuk sen gelince daha mı iyi olacaksınız. Ev verecekler sıcak yemeği çorbası sıcak yatağı olacak peki sen ?? dört duvarın arasında bombaların içinde eşin görevde.Sadece kendini düşünüyor
Bunun adı fedakarlıkmış, gerçekten sevsem gözüm hiçbirini görmezmiş hiç mi beni düşünmüyosun o orda napar ne eder ne yer ne içer diye vayy be diyince kendimi cani gibi hissediyorum

Canım daha yeni mezun olmuşsun, ailenle zaman geçir onlara destek ol,
O kadar güzelsin ki maşallah...lütfen çok pişman olacağın bi karar verme..
21 yaş evlilik için çok erken, gez toz, kurslara git, kendini daha çok geliştir.
Sevgilin için söyleyeceğim tek şey gözünde ki perdeyi kaldır ve gerceklerle yüzleş.
Ailesine çok düşkün olan erkekten daima korkacaksın...aç bak konulara aileci erkeklerin eşlerine neler yaptıklarını, hayatlarını nasıl mahvettiklerini..
Taylor'a katılıyorum duygusal bağımlılık var..aslında çok aklı başında bir kızsın olayları ve onun davranışlarını çok iyi analiz edebiliyorsun, farkındasın ailesi için para sorun olmuyorken senin için sorun oluyor, neden.. çünkü kayıtsız şartsız ailesine bağımlı... sen daima ikinci planda olacaksın, neden.. çünkü seni gercekten mutlu etmek isteyebilecek kadar seni sevmiyor ??
Umarım sende bu bağımlılıktan kurtulursun.

Cok bilmis

Back