- 22 Mart 2021
- 2.359
- 18.984
- Konu Sahibi Meredith Grey
canım özünde haklı olabilirsin ama sence de biraz sert kaçmamış mı yorumun? yani bak ben konu sahibini pek tanımıyorum açıkçası,geçmiş konularını da pek bilmiyorum. o yüzden o konulara yorum yapamam ama, şöyle düşünüyorum. hepimiz insanız,kendimizi daha iyi hissettirecek savunma mekanizmaları geliştiririz istemsizce. belki konu sahibi yaptıklarının nedenini babasına bağlayarak az da olsa huzur bulmaya çalışıyordur,veya gerçekten de tüm bunların nedeni babasıdır? her insanın olaylara karşı olan tepkisi farklıdır. herkes zihnini ve iradesini sen ve senin gibi olan insanlarla aynı şekilde kontrol edemeyebiliyor... ha şunu demiyorum, babası tek suçlu,bu kızın elinde değildi vb,hayır, kesinlikle elindeydi. kesinlikle bazı şeylere engel olabilirdi. ancak insan psikolojisi kendini mağdur duruma sokup, yaptığı hatalara devam etmeyi sever. çünkü zor gelir değişiklik yapmak, bunu da herkes yapamaz. ancak konu sahibi en azından bu konuda iradesiz olduğunu,bazı hatalarını bile isteye yaptığını kabul ediyor. bu büyük bir şey.
ne konular gördük,yaptığı şeyler çok ama çok kötü olsa bile bunları savunup üstüne bir de oh olsun diyen,geri adım atmayan nice insan var. (konu sahibi evlilik dışı ilişki yaşamanıza kötü bir şey demiyorum veya yargılamıyorum yanlış anlamayın)
yani her insan aynı fikire onay vermek zorunda değil. benim fikrime katılmayanlar beni yargılayacak size katılmayan sizi yargılayacak. ve bu dünya yok olana kadar devam edecek. buna takılmayın. mesele insanların sizi yargılaması değil,ha öyle bile olsa yargılayan kadar yargılamayıp , evlilik dışı ilişkiye sıcak bakan çok insan da var. değil mi?
absolut'un mizacı sert bence sadece. yoksa linç etmekten zevk alan birisi olduğunu düşünmüyorum. o yorumu iyi niyetli,bana inan . sadece inandığı gerçeği eğip bükmeden dile getiren birisi. ama bak böyle yorumlar kırıcı olsa bile kişiye acaba ? dedirtebilen yorumlar oluyor.
bilmediğim için soruyorum Astoria ,psikologların bu şekilde hastalık tanısı koyabilme yetkileri var mı? gerçekten bilmiyorum,öğrenmek amacıyla soruyorum :)
Klinik psikolog ise tanı koyabilir Otrera.