Yine Aynı Bataklığa Saplanıyorum

canım özünde haklı olabilirsin ama sence de biraz sert kaçmamış mı yorumun? 🤷 yani bak ben konu sahibini pek tanımıyorum açıkçası,geçmiş konularını da pek bilmiyorum. o yüzden o konulara yorum yapamam ama, şöyle düşünüyorum. hepimiz insanız,kendimizi daha iyi hissettirecek savunma mekanizmaları geliştiririz istemsizce. belki konu sahibi yaptıklarının nedenini babasına bağlayarak az da olsa huzur bulmaya çalışıyordur,veya gerçekten de tüm bunların nedeni babasıdır? her insanın olaylara karşı olan tepkisi farklıdır. herkes zihnini ve iradesini sen ve senin gibi olan insanlarla aynı şekilde kontrol edemeyebiliyor... ha şunu demiyorum, babası tek suçlu,bu kızın elinde değildi vb,hayır, kesinlikle elindeydi. kesinlikle bazı şeylere engel olabilirdi. ancak insan psikolojisi kendini mağdur duruma sokup, yaptığı hatalara devam etmeyi sever. çünkü zor gelir değişiklik yapmak, bunu da herkes yapamaz. ancak konu sahibi en azından bu konuda iradesiz olduğunu,bazı hatalarını bile isteye yaptığını kabul ediyor. bu büyük bir şey.

ne konular gördük,yaptığı şeyler çok ama çok kötü olsa bile bunları savunup üstüne bir de oh olsun diyen,geri adım atmayan nice insan var. (konu sahibi evlilik dışı ilişki yaşamanıza kötü bir şey demiyorum veya yargılamıyorum yanlış anlamayın)

yani her insan aynı fikire onay vermek zorunda değil. benim fikrime katılmayanlar beni yargılayacak size katılmayan sizi yargılayacak. ve bu dünya yok olana kadar devam edecek. buna takılmayın. mesele insanların sizi yargılaması değil,ha öyle bile olsa yargılayan kadar yargılamayıp , evlilik dışı ilişkiye sıcak bakan çok insan da var. değil mi?

absolut'un mizacı sert bence sadece. yoksa linç etmekten zevk alan birisi olduğunu düşünmüyorum. o yorumu iyi niyetli,bana inan . sadece inandığı gerçeği eğip bükmeden dile getiren birisi. ama bak böyle yorumlar kırıcı olsa bile kişiye acaba ? dedirtebilen yorumlar oluyor.

bilmediğim için soruyorum Astoria Astoria ,psikologların bu şekilde hastalık tanısı koyabilme yetkileri var mı? gerçekten bilmiyorum,öğrenmek amacıyla soruyorum :) ♥️

Klinik psikolog ise tanı koyabilir Otrera.

Baba şu bu bahane diyorummm ben asla fikrim değişmez. Hayat tarzı bu . Hayat tarzıyla da zaman zaman beklentileri çatışıyor o zamanlar sadece mutsuz oluyor. Onun dışında onca yıl öve öve anlattı özgürlüğünü cinsel hayatını.
😯😯 peki, ben senin kadar vakıf olmadığım için konularına, bu durum hakkında yorum yapmayayım o halde :))

😯😯 peki, ben senin kadar vakıf olmadığım için konularına, bu durum hakkında yorum yapmayayım o halde :))
Özünde iyi bir insan. Çünkü bu kadar yıl ağır eleştiri aldı kimseyi kırmadı kendinden başka. Sevsin sevilsin değer görsün istiyoruz. Fb ilişkileri nereye kadar? Boş yere üzülüyor kendine zerre değer vermeyen insanlar için. Belki bu son ilişkiden bari ders alır kazanırız kendisini😄

Derdini anlatan birine acımasızca saldıranları hıc anlamıyorum. Hayat bu basımıza ne geleceği belli değil. Keşke empati yapsak bugün sana yarın bana misali...
Derdini yazanın üstüne gitmeyelim. O kadar kötü ki. Kimseye anlatamıyorsun buraya yazıyorsun. Ben kızkardeşimin vefatını birkaç kez yazdım çünkü diri diri ölüyordum resmen. Biri de çıkıp sürekli ölümleri konu acıyor psikologa gitmeli dedi. Ben 16 yaşına anne baba erkek kardeşimi kaybetmişim 21 yıl önce ve 2 yıl öncede kızkardeşimi kaybettim. Bir derdim var platformuna ölümleri yazdım diye ne hakaretler duymuştum burada. Anlayış lazım. Bugün bana yarın sana.... empati...
Nur hanım,acınıza saygım sonsuz,muhtemelen çektiğiniz acıyı hayal bile edemem ben... başınız tekrardan sağ olsun,Allah onlara gani gani rahmet versin,sizin de gönlünüze ferahlık...

ancak ben konularınızı az çok biliyorum,size kızılmasının nedeni, en ufak bir karşıt görüş söylense hemen beddua etmeniz,hakarete başvurmanız ve kaba davranmanız...

duymayı dilediğiniz şeyi söylemeyen herkese aynı acıyı yaşa diye beddua ettiniz,hatta bir üyenin daha sonra annesi vefat etti, bunun üzerine doğru düzgün baş sağlığı bile dilemeden ''ya gördün mü'' ye getirdiniz... siz de çok sert davrandınız insanlara yani...

Nur hanım,acınıza saygım sonsuz,muhtemelen çektiğiniz acıyı hayal bile edemem ben... başınız tekrardan sağ olsun,Allah onlara gani gani rahmet versin,sizin de gönlünüze ferahlık...

ancak ben konularınızı az çok biliyorum,size kızılmasının nedeni, en ufak bir karşıt görüş söylense hemen beddua etmeniz,hakarete başvurmanız ve kaba davranmanız...

duymayı dilediğiniz şeyi söylemeyen herkese aynı acıyı yaşa diye beddua ettiniz,hatta bir üyenin daha sonra annesi vefat etti, bunun üzerine doğru düzgün baş sağlığı bile dilemeden ''ya gördün mü'' ye getirdiniz... siz de çok sert davrandınız insanlara yani...
Aaaa bedduayı biliyordum da gerisine çok şaşırdım.

En son konusunu açtığım kişiyle takılıyorduk. Meğersem o sırada sevgilisi mi saplantılı aşığı mı ne olduğu belli olmayan birisi varmış hayatında.
Ben de kadınla konustum. Bir ton olay oldu sonra. Zorla hamilelik testine goturuldum, kadın beni tehdit etti..

Güzel sonra bundan önceki ilişkimdi.
Önceki konularınızı bilmiyorum ama bu yaşadığınız son derece utanç verici bir olay.
kendinize değer verin. Doğru dürüst saygı çerçevesinde bir ilişki yaşayın. “Takılmak” eyleminden daha fazlasını talep edin. Ruhunuzu ve bedeninizi kirletmeyin.
baba meselesine gelince ben 2 kere evlendim. 2 eşimde babamdan taban tabana zıt kişiliktelerdi. Babam iyi bir baba idi ama korkunç bir eşti.
seçimleriniz sizin kaderinizdir. Kaderinizi doğru yönetin.

bilmediğim için soruyorum Astoria Astoria Astoria Astoria ,psikologların bu şekilde hastalık tanısı koyabilme yetkileri var mı? gerçekten bilmiyorum,öğrenmek amacıyla soruyorum :) ♥️

Elbette tanılar hakkında fikri olabilir yani tanı koyabilir (yanlış olup olmadığını bilemem, her fikir her zaman doğru olmayabilir). Ancak yasal olarak tanı koyma ve ilaç yazma yetkisi yok. Psikoterapi uygulayabilir. Onda da eğitimler ve süpervizyon önemli.

Astoria Astoria da konuyu okursa uygun psikolog tavsiyesinde bulunabilir🌸

Var ama yani isim vermek istemiyorum açıkçası yanlış anlaşılmamak için. Ama konu sahibi dilerse kendi soracağı psikologlar hakkında fikrimi söyleyebilirim (eğitimleri vs.ye bakarak).

Elbette tanılar hakkında fikri olabilir yani tanı koyabilir (yanlış olup olmadığını bilemem, her fikir her zaman doğru olmayabilir). Ancak yasal olarak tanı koyma ve ilaç yazma yetkisi yok. Psikoterapi uygulayabilir. Onda da eğitimler ve süpervizyon önemli.
teşekkür ederim prenses ♥️

Var ama yani isim vermek istemiyorum açıkçası yanlış anlaşılmamak için. Ama konu sahibi dilerse kendi soracağı psikologlar hakkında fikrimi söyleyebilirim (eğitimleri vs.ye bakarak).
Astoria, bunu sormam ne derece mantıklı bilmiyorum.

Belki bundan önceki konumu biliyorsundur. Bu adama olan öfkemi içimden atmamın hızlı bir yolu var mı?

Canım, kendini bu kadar yıpratma. Geçmişi boşver, sil at. Biraz değerinin farkına var, kendine bu kadar haksızlık etmen benim bile gücüme gitti. İnsana insan lazım. Dostlar edin, ilişkilerinde sana değer veren insanlarla birlikte ol. Seni elbette yargılayamam, hiç kimse de sütten çıkmış ak kaşık değil ama sen kendine çok fazla yükleniyorsun. Bunu yapma lütfen. Ben çok üzüldüm okuduklarıma, umarım bu döngüden bir an önce kurtulur, çok mutlu olursun🙏

Sordum psikoloğuma borderline olduğumu düşünüyorum, sizin fikriniz nedir diye. Danışanlarımı etiketlemis gibi olmamak adına koyduğum tanıları söylemiyorum dedi. Sanırım bu dediği o zaman saçma gelmiş olacak ki gitmeyi bırakmışım.

Bunda bi sıkıntı yok, etiketlemekten ziyade resmi olarak böyle bir yetkisi olmadığı için söylememesi lazım zaten. Psikiyatri doktorundan bağımsız koyduğu bir tanı ileride başını ağrıtabilir. Siz kendinize tanı koymuşsunuz aslında ama açıkçası genellikle danışanların/hastaların kendileri için düşündükleri tanıların çoğu doğru çıkmıyor. :)

Astoria, bunu sormam ne derece mantıklı bilmiyorum.

Belki bundan önceki konumu biliyorsundur. Bu adama olan öfkemi içimden atmamın hızlı bir yolu var mı?

Bu hayatta başımıza gelen her şey birdenbire olmuyor. Her şeyin belli bir geçmişi, yaşanmışı, birikmişi oluyor. Erken yaşam olayları bizim benliğimizi oluşturuyor. Altını kazımadan neyin ne olduğunu görmek ve yüzleşmek zor. Dolayısıyla bu kadar yavaş oluşan şeylerin hap bilgi gibi de bir çözümü olamıyor. Bu öfkenin pek çok kaynağı olabilir, verilen öneriler de geçici olur. En sağlıklı olanı psikoterapi ile altını kazıya kazıya gelmek.

Bunda bi sıkıntı yok, etiketlemekten ziyade resmi olarak böyle bir yetkisi olmadığı için söylememesi lazım zaten. Psikiyatri doktorundan bağımsız koyduğu bir tanı ileride başını ağrıtabilir. Siz kendinize tanı koymuşsunuz aslında ama açıkçası genellikle danışanların/hastaların kendileri için düşündükleri tanıların çoğu doğru çıkmıyor. :)

Bu hayatta başımıza gelen her şey birdenbire olmuyor. Her şeyin belli bir geçmişi, yaşanmışı, birikmişi oluyor. Erken yaşam olayları bizim benliğimizi oluşturuyor. Altını kazımadan neyin ne olduğunu görmek ve yüzleşmek zor. Dolayısıyla bu kadar yavaş oluşan şeylerin hap bilgi gibi de bir çözümü olamıyor. Bu öfkenin pek çok kaynağı olabilir, verilen öneriler de geçici olur. En sağlıklı olanı psikoterapi ile altını kazıya kazıya gelmek.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Yazım tarzınız o kadar naif ki, insan yorumunuzu okurken bile dinginleşiyor sanki :)

Astoria Astoria valla terapi alsın gerçek kendini bulsun buraya saçma konular yerine mutlu ilişkilerini anlattığı konular açsın kendisine değer veren üyeler olarak çok mutlu olacağız. Kızmamızda önemsememizden aslında
Bugün beni bi güzel sarstınız KK olarak :)
Öncelikle şu bunalım moddan çıkacağım. O sümsük herifi düşünmemek için her anımı dolduracagim; Almanca, spor, kitap, dizi. Zaten beyin 21 günde alışır derler ya.

Sonrasında da beni hak eden bir adamla olacağım. Fena hatun değilim yani :)

Buraların pek sevilmeyen üyesi olarak tekrardan hoş geldim.

Genel olarak hep yargılandım burada; fuckbuddy ilişkilerim, aşk ilişkilerim falan filan. Babamla hiç aynı evde yaşamadım. Zaten o yurtdışında yaşadığı için yıllarca babamı görmediğim bile oldu. 4-5 yaşlarındayken parkta herkes babasından bahsederken ben babamın fiziksel özelliklerini hatırlamadığım için atıp tuttuğum bir anımı hatırlıyorum mesela. Şu apartman kadar boyu var demiştim, çocuk aklı işte :)

Bir erkeğin dokunuşuna ihtiyaç duyuyorum bazen. Hayatımda biri yoksa bunu sağlamanın en hızlı yolu fuckbuddylik müessesesi. Seks sonrası birlikte sarılıp uyumak vs. Ya da bilmiyorum fuckbuddylik olaylarımın temelinde babamı cezalandırmak da yatıyor olabilir.

Bazı aşk ilişkilerimi biliyorsunuz. Hatta bir tanesinin yaşattığı stres yüzünden epilepsi hastası oldum. Aylarca tanı koyulamamıştı da mosmor kanlı bir gözle gezmiştim biliyorsunuz. Artık kriz geçirdiğimde nereye düşüp çarptıysam.
Bunun üzerine harika bir adamla, harika bir ilişkim oldu. Yoktum neredeyse 1 yıldan fazladır buralarda.
Onunla huzurluydum. Eski Meredith'e ya da Anna'ya ne derseniz deyin işte ait olan o zehirli hislerin, duyguların hepsi geride kalmıştı. Beni arkadaşlarıyla tanıştırdı, sevdiği insanlarla. Birbirimizin zor anlarında yanındaydık. Gerçek ve beni mutlu eden bir ilişki yaşadım. Özel bir sebepten dolayı bir süre ara vermek zorunda kaldık.

Psikolojiyle ilgilenen varsa şemaları bilir. Aktif olan şemam yüzünden genelde babama benzeyen adamları seçiyormuşum meğerse. Bu geçen gün konusunu açtığım adamla aramız kötüleşince, birbirimizi engelleyince hissettiğim şey 'babamı kaybetmişim' hissiydi. Birçok açıdan bana babamı andırıyormuş ki.

Eski Anna olmaya başladım. Tekrardan o bataklığa sağlanıyorum gibi geliyor ve hiç istemiyorum bunu. Geçen günler içim hırs, intikam doluydu o adama karşı. Bugün ise hüzün ve sakinlik.. Ama yine o hisler ağır basacak diye korkuyorum. Hastalığım sebebiyle uyku, yemek düzenimi bozmamam lazım. Ama ne doğru düzgün yemek yiyebiliyorum ne de uykum düzenli. Gözlerimin altı mosmor. Bütün gün ellerim titriyor, başım dönüyor.

Acaba o adam konusunda ben mi hatalı davrandım, çok mu üstüne gittim diye düşünüyorum diğer kadın konusunda. Sonra saçmaladığımı fark ediyorum.

Yorumlarınıza, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Rica ediyorum daha da canımı yakacak yorumlar yapmayın çünkü takatim yok. Yakın çevremle bunları paylaşamam çünkü güçsüz görünmek istemem. Şu sıra psikoloğa da gitmek istemiyorum. Çünkü en son deneyimimde psikolog dediklerimi not almaktan başka hiç bir şey yapmadı, ben de oturduğum koltuğun yanındaki mendilleri ağladığımdan bitirmekten..
Herkesin yaşamı kendine, eski konularınızı bilmiyorum ama yaşam tarzlarından dolayı insanları asla eleştirmem bu konuda çok taşlanmışsınız anladığım ama bunu yapanlardan biri de ben olmayacağım. Baba ile olan ilişki bir kadının romantik hayatını baştan sona etkiler . Muhtemelen o duyduğunuz eksikliği hayatınıza aldığınız erkeklerle doldurmaya çalışıyorsunuz bir taraftan bir taraftan da bağlanmaya korkuyorsunuz çünkü o küçük kız çocuğu hiç arkasında dağ gibi bir babanın varlığını hissedememiş dolayısıyla hayatında hiçbir erkeğe de güvenemiyor ki bağlansın. Bu tarz ilişkiler seçmiş olmanız çok olağan geldi bana açıkçası. Batak diye adlandırdığınıza göre memnun olduğunuz bir yaşam tarzı da değil bu. Sizi rahatlatan alternatifler deneyin yoga ,meditasyon belki de dua. Ne içinize siniyorsa hangisinde huzur buluyorsanız. Gerçi umarım vardır ben fazlasıyla meteryalist olduğumdan sıkıntıda olduğumdan manen beni rahatlatacak hiçbir şey bulamamanın sıkıntısını çok fazla yaşarım. Ama bunların kalıcı ve kökten çözümler olduğunu düşünmüyorum evet bir süre daha pozitif hissedersiniz ama...Size kesinlikle psikiyatr' dan yardım almanızı öneririm. İyi bir psikolog bulmak zor çok yakın arkadaşım var psikolog kendisi ve ondan duyduğum birkaç belge ile önüne gelenin danışmanlık yaptığını söylüyor ve hep tavsiyesi şudur 'özelde psikoloğa gitmeyin devlet hastahanelerindekiler 4 yıl psikoloji + 2 yıl klinik eğitimi almadan atanmıyor ama eline birkaç sertifika alan kendine yer açıyor.' Bu ünlü olup tvlerde boy gösterenlere düşman işin uzmanları zaten. Ben kesinlikle psikiyatr derim ama ilaca karşı olup psikolog tercih edenlerdenseniz de şöyle düşünün midenizde bitmeyen bir ağrınız var dahiliyeye gittiniz ve geçmedi .Doktora gidince geçmiyor deyip oturmaz farklı doktorlar da denersiniz öyle değil mi? Belki de başka psikologlar denemelisiniz.

Acaba o adam konusunda ben mi hatalı davrandım, çok mu üstüne gittim diye düşünüyorum diğer kadın konusunda. Sonra saçmaladığımı fark ediyorum.
Bunu anlamadım diğer kadın kim ? Bu bağlandığınız adamın hayatında aynı anda başka bir kadın daha mı vardı? Eğer öyleyse üstüne gitmekle hatalı davranmamışsınız

Herkesin yaşamı kendine, eski konularınızı bilmiyorum ama yaşam tarzlarından dolayı insanları asla eleştirmem bu konuda çok taşlanmışsınız anladığım ama bunu yapanlardan biri de ben olmayacağım. Baba ile olan ilişki bir kadının romantik hayatını baştan sona etkiler . Muhtemelen o duyduğunuz eksikliği hayatınıza aldığınız erkeklerle doldurmaya çalışıyorsunuz bir taraftan bir taraftan da bağlanmaya korkuyorsunuz çünkü o küçük kız çocuğu hiç arkasında dağ gibi bir babanın varlığını hissedememiş dolayısıyla hayatında hiçbir erkeğe de güvenemiyor ki bağlansın. Bu tarz ilişkiler seçmiş olmanız çok olağan geldi bana açıkçası. Batak diye adlandırdığınıza göre memnun olduğunuz bir yaşam tarzı da değil bu. Sizi rahatlatan alternatifler deneyin yoga ,meditasyon belki de dua. Ne içinize siniyorsa hangisinde huzur buluyorsanız. Gerçi umarım vardır ben fazlasıyla meteryalist olduğumdan sıkıntıda olduğumdan manen beni rahatlatacak hiçbir şey bulamamanın sıkıntısını çok fazla yaşarım. Ama bunların kalıcı ve kökten çözümler olduğunu düşünmüyorum evet bir süre daha pozitif hissedersiniz ama...Size kesinlikle psikiyatr' dan yardım almanızı öneririm. İyi bir psikolog bulmak zor çok yakın arkadaşım var psikolog kendisi ve ondan duyduğum birkaç belge ile önüne gelenin danışmanlık yaptığını söylüyor ve hep tavsiyesi şudur 'özelde psikoloğa gitmeyin devlet hastahanelerindekiler 4 yıl psikoloji + 2 yıl klinik eğitimi almadan atanmıyor ama eline birkaç sertifika alan kendine yer açıyor.' Bu ünlü olup tvlerde boy gösterenlere düşman işin uzmanları zaten. Ben kesinlikle psikiyatr derim ama ilaca karşı olup psikolog tercih edenlerdenseniz de şöyle düşünün midenizde bitmeyen bir ağrınız var dahiliyeye gittiniz ve geçmedi .Doktora gidince geçmiyor deyip oturmaz farklı doktorlar da denersiniz öyle değil mi? Belki de başka psikologlar denemelisiniz.

Bunu anlamadım diğer kadın kim ? Bu bağlandığınız adamın hayatında aynı anda başka bir kadın daha mı vardı? Eğer öyleyse üstüne gitmekle hatalı davranmamışsınız
En son görüştüğüm adamın bir kadınla surekli birbirlerini takip edip takipten çıktıklarını gördüm. Saplantılı eski sevgilim falan dedi. Bir gün dayanamadım ve kadınla konuştum. Sonrasında bir dolu olay oldu. Zorla hamilelik testine götürüldüm. Kadın beni tehdit etti vs vs.

X