- 30 Aralık 2009
- 22.572
- 87.437
- 40
- Konu Sahibi Meredith Grey
Yok sen oku benim bu tip takıntılarım yok.Biraz şema terapi kitapları okuyun ya da internette 5 dakika arastırsanız bile yeterli :)
Sema benden çok sana lazım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok sen oku benim bu tip takıntılarım yok.Biraz şema terapi kitapları okuyun ya da internette 5 dakika arastırsanız bile yeterli :)
Doktorcum herkesin bi şeması varmış ama ya 11 çesit şema var. Yani sadece benim var diye iddia etmiyorumYok senin oku benim bu tip takıntılarım yok.
Sema benden çok sana lazım.
İşte yıllardır konularını bildiğimiz üyeler acımasız dediğin yorumları yapıyor.Her satırını okudum bunca yıl her olayına vakıfım. Baba şu bu bahane diyorummm ben asla fikrim değişmez. Hayat tarzı bu . Hayat tarzıyla da zaman zaman beklentileri çatışıyor o zamanlar sadece mutsuz oluyor. Onun dışında onca yıl öve öve anlattı özgürlüğünü cinsel hayatını. Burda evlilik dışı ilişkiyi eleştiren tek üye yok ben de dahil. Saçmasapan bir hayatı eleştiriyoruz sadececanım özünde haklı olabilirsin ama sence de biraz sert kaçmamış mı yorumun? yani bak ben konu sahibini pek tanımıyorum açıkçası,geçmiş konularını da pek bilmiyorum. o yüzden o konulara yorum yapamam ama, şöyle düşünüyorum. hepimiz insanız,kendimizi daha iyi hissettirecek savunma mekanizmaları geliştiririz istemsizce. belki konu sahibi yaptıklarının nedenini babasına bağlayarak az da olsa huzur bulmaya çalışıyordur,veya gerçekten de tüm bunların nedeni babasıdır? her insanın olaylara karşı olan tepkisi farklıdır. herkes zihnini ve iradesini sen ve senin gibi olan insanlarla aynı şekilde kontrol edemeyebiliyor... ha şunu demiyorum, babası tek suçlu,bu kızın elinde değildi vb,hayır, kesinlikle elindeydi. kesinlikle bazı şeylere engel olabilirdi. ancak insan psikolojisi kendini mağdur duruma sokup, yaptığı hatalara devam etmeyi sever. çünkü zor gelir değişiklik yapmak, bunu da herkes yapamaz. ancak konu sahibi en azından bu konuda iradesiz olduğunu,bazı hatalarını bile isteye yaptığını kabul ediyor. bu büyük bir şey.
ne konular gördük,yaptığı şeyler çok ama çok kötü olsa bile bunları savunup üstüne bir de oh olsun diyen,geri adım atmayan nice insan var. (konu sahibi evlilik dışı ilişki yaşamanıza kötü bir şey demiyorum veya yargılamıyorum yanlış anlamayın)
yani her insan aynı fikire onay vermek zorunda değil. benim fikrime katılmayanlar beni yargılayacak size katılmayan sizi yargılayacak. ve bu dünya yok olana kadar devam edecek. buna takılmayın. mesele insanların sizi yargılaması değil,ha öyle bile olsa yargılayan kadar yargılamayıp , evlilik dışı ilişkiye sıcak bakan çok insan da var. değil mi?
absolut'un mizacı sert bence sadece. yoksa linç etmekten zevk alan birisi olduğunu düşünmüyorum. o yorumu iyi niyetli,bana inan . sadece inandığı gerçeği eğip bükmeden dile getiren birisi. ama bak böyle yorumlar kırıcı olsa bile kişiye acaba ? dedirtebilen yorumlar oluyor.
bilmediğim için soruyorum @Astoria ,psikologların bu şekilde hastalık tanısı koyabilme yetkileri var mı? gerçekten bilmiyorum,öğrenmek amacıyla soruyorum :)
Tamam Anna.Doktorcum herkesin bi şeması varmış ama ya 11 çesit şema var. Yani sadece benim var diye iddia etmiyorum
bakın kişilik bozukluğu dediğinizi kavramı burada yazdıklarınıza göre olur, olamaz diyemem bunu hiç kimse diyemez. o öyle kolay bir şey değil. internette okuyup aaa bende bu var aa bende bu da var o zaman buyum denilebilecek bir şey değil.Ee babamla ilgili durum kişilik bozukluğuna da yol açmış olamaz mı?
Alıntıladiginiz bir önceki yorumdan bu sonucu mu çıkardınız?
Ceycey son 2 cümlen iddialı olmuş. Belki bu konumda vs denk gelmedin ama evlilik dışı ilişkilerimi eleştiren çok oldu zamanında. Hatta uzun bir süre evli bir adamla ilişki yaşamış biri bile gelip sen evlenmeden sevisiyorsun ucuzsun deme cüretini kendinde bulduİşte yıllardır konularını bildiğimiz üyeler acımasız dediğin yorumları yapıyor.Her satırını okudum bunca yıl her olayına vakıfım. Baba şu bu bahane diyorummm ben asla fikrim değişmez. Hayat tarzı bu . Hayat tarzıyla da zaman zaman beklentileri çatışıyor o zamanlar sadece mutsuz oluyor. Onun dışında onca yıl öve öve anlattı özgürlüğünü cinsel hayatını. Burda evlilik dışı ilişkiyi eleştiren tek üye yok ben de dahil. Saçmasapan bir hayatı eleştiriyoruz sadece
Durumun nedenini nerede babamla olan sorundan kaynaklanmiyor diyerek ifade etmisim?bakın kişilik bozukluğu dediğinizi kavramı burada yazdıklarınıza göre olur, olamaz diyemem bunu hiç kimse diyemez. o öyle kolay bir şey değil. internette okuyup aaa bende bu var aa bende bu da var o zaman buyum denilebilecek bir şey değil.
en baştan beri kötü tecrübe ettiğiniz ilişkinizin (ki asla suçlamıyorum bu tamamen sizi ilgilendirir) temelini babasız olmakla vurguladığınıza istinaden yorumumu yaptım.
en sonunda da babadan çıkınca olay bende dedim o zaman baba değilmiş olay.. şimdi anlatabildim mi?
İnternetten teşhis koysak oooo ben kendime şu an kanser teşhisi bile koyarım vücudumdaki sinyallere belirtilere bakıpbakın kişilik bozukluğu dediğinizi kavramı burada yazdıklarınıza göre olur, olamaz diyemem bunu hiç kimse diyemez. o öyle kolay bir şey değil. internette okuyup aaa bende bu var aa bende bu da var o zaman buyum denilebilecek bir şey değil.
en baştan beri kötü tecrübe ettiğiniz ilişkinizin (ki asla suçlamıyorum bu tamamen sizi ilgilendirir) temelini babasız olmakla vurguladığınıza istinaden yorumumu yaptım.
en sonunda da babadan çıkınca olay bende dedim o zaman baba değilmiş olay.. şimdi anlatabildim mi?
Ben seni anlıyorum meredith. Belki geçmişte tercih ettiğin hayatı yaşarken, o anlık mutlulukları hissederken , onlar sana doğru ve eğlenceli geliyordu ama zaman geçince , yaşanmışlıklar birikince ortada bir şeylerin yanlış gittiğini anladın yüksek ihtimalle. Hele ki ortada gençlik , toyluk da varsa insan yaptıklarını bir de doğru sanıyor o an için.Peki, şu şemalar şema terapi olayları falan da yalan yani. Açıklayın da şu bilimsel yorumunuzu psikoloji dünyası çalkalansın ayol :)
Hıım siz de benim gibi kardeşiniz olduğunu eve gelen mahkeme celbinden öğrendiniz, babaannenizle-dedeniz sizi almaya gelen annenize kapıyı açıp vermediler anneniz kapıya polislerle dayandı vs vs. Aynı olayları yaşadık ya hani ondan aynı tepkileri vermemizi bekliyoruz :)
Öyle diyenler haltetmiş derim sadece. Herkes inançlı olmak zorunda değil bekarete önem vermek zorunda değil. Ben senin hayatını harcamana kızıyorum cinsellik yaşamana asla değil. Doğru kişilerle yaşa istiyorum hepsi buCeycey son 2 cümlen iddialı olmuş. Belki bu konumda vs denk gelmedin ama evlilik dışı ilişkilerimi eleştiren çok oldu zamanında. Hatta uzun bir süre evli bir adamla ilişki yaşamış biri bile gelip sen evlenmeden sevisiyorsun ucuzsun deme cüretini kendinde buldu
Kendime söz verdim zaten.Öyle diyenler haltetmiş derim sadece. Herkes inançlı olmak zorunda değil bekarete önem vermek zorunda değil. Ben senin hayatını harcamana kızıyorum cinsellik yaşamana asla değil. Doğru kişilerle yaşa istiyorum hepsi bu
Boşverin çakrayı falan zamanında kolyesini şunu bunu aldık hiç bir işe yaramadı iş hayatı dışında hobi edinin spora gidin şu adamı düşünecek tek 1 dakikanız kalmasın. Yeniden doğdum hayata bugün başlıyorum deyin yahuuu. Size bu bilgileri verenler asıl en büyük kötülüğü yapıp kafanızı karıştırıyorlarKendime söz verdim zaten.
En azından bir süre sadece duygusal anlamda bir şeyler hissettiğim insanlarla cinsellik yaşayacağım diye.
Yeni bir bilgi duydum. Enerjilere inanır mısınız bilmem. Ama ilişkiye girdiğimiz insanlarla sanirim sakral ya da göbek çakrasından enerji bağları kuruyormuşuz ve 7 yıl boyunca o kişinin enerjisini tasiyormusuz. Milletin pis enerjisini üzerimde tasimayayim.
oyy oyyyDurumun nedenini nerede babamla olan sorundan kaynaklanmiyor diyerek ifade etmisim?
Bence şu an bana biraz saldırgan bir tutumunuz var. Biraz sakin.
Bak şuna katılıyorum.İşte yıllardır konularını bildiğimiz üyeler acımasız dediğin yorumları yapıyor.Her satırını okudum bunca yıl her olayına vakıfım. Baba şu bu bahane diyorummm ben asla fikrim değişmez. Hayat tarzı bu . Hayat tarzıyla da zaman zaman beklentileri çatışıyor o zamanlar sadece mutsuz oluyor. Onun dışında onca yıl öve öve anlattı özgürlüğünü cinsel hayatını. Burda evlilik dışı ilişkiyi eleştiren tek üye yok ben de dahil. Saçmasapan bir hayatı eleştiriyoruz sadece
ben dün delta varyantı olmuştum o belirtilere bakarak.... neyse ki bugün işin ehli bir doktora göründüm alerjikmiş meğerrrİnternetten teşhis koysak oooo ben kendime şu an kanser teşhisi bile koyarım vücudumdaki sinyallere belirtilere bakıp
Evimin feng shuiye göre döşenmiş olduğunu söylesem kahkaha atmazsınız umarımBoşverin çakrayı falan zamanında kolyesini şunu bunu aldık hiç bir işe yaramadı iş hayatı dışında hobi edinin spora gidin şu adamı düşünecek tek 1 dakikanız kalmasın. Yeniden doğdum hayata bugün başlıyorum deyin yahuuu. Size bu bilgileri verenler asıl en büyük kötülüğü yapıp kafanızı karıştırıyorlar
Ayy ne alaka cidden inanıyor musun buna? Saçmalık bana göre.Kendime söz verdim zaten.
En azından bir süre sadece duygusal anlamda bir şeyler hissettiğim insanlarla cinsellik yaşayacağım diye.
Yeni bir bilgi duydum. Enerjilere inanır mısınız bilmem. Ama ilişkiye girdiğimiz insanlarla sanirim sakral ya da göbek çakrasından enerji bağları kuruyormuşuz ve 7 yıl boyunca o kişinin enerjisini tasiyormusuz. Milletin pis enerjisini üzerimde tasimayayim.
Enerjilere inanıyorum ve bu inancıma da saygı duyulmasını beklerim :)Ayy ne alaka cidden inanıyor musun buna? Saçmalık bana göre.
Benim ilk ilişkimdeki adam pozitifti, kafasına kuş pislese "yea işte şanslı bir gün olacağının işareti" derdi. Ama ben öyle mi? Yağmur yağdığını görsem, üzerime sıçrasa "herşey beni buluyo allahıımm" diye ağlamaya başlarım. Öyle saçma şey olur mu allah aşkına, kafanızı böyle şeylerle doldurmayın.
Derdini anlatan birine acımasızca saldıranları hıc anlamıyorum. Hayat bu basımıza ne geleceği belli değil. Keşke empati yapsak bugün sana yarın bana misali...
Derdini yazanın üstüne gitmeyelim. O kadar kötü ki. Kimseye anlatamıyorsun buraya yazıyorsun. Ben kızkardeşimin vefatını birkaç kez yazdım çünkü diri diri ölüyordum resmen. Biri de çıkıp sürekli ölümleri konu acıyor psikologa gitmeli dedi. Ben 16 yaşına anne baba erkek kardeşimi kaybetmişim 21 yıl önce ve 2 yıl öncede kızkardeşimi kaybettim. Bir derdim var platformuna ölümleri yazdım diye ne hakaretler duymuştum burada. Anlayış lazım. Bugün bana yarın sana.... empati...