Yine anne derdi.

Ah ah keşke gerçekten tedavi olsa. Hem alkol, hem psikolojik olarak bir tedavi görmeli bence de. Çünkü misal işte, diyorum ya, annedir karışır. Elbet sizin de anneleriniz karışıyordur, ancak bu yolda bu halde değil. Benimkisinin karışma şekli anlattığım gibi. Öyle bir kadın ki, onu tedavi ettirmek imkansızın da imkansızı. Karşı gelir kesinlikle.
Bişekilde ikna etmeye çalış bence yazık kendi hayatını mahvediyor üzüldüm gerçekten allah yardımcınız olsun

Benim yakın arkadaşımın annesi böyleydi. Evde ekmek alıcak para yok içkiye verir diyip ağlardı. Kız çalışır bakardı birde. Onunda canı sıkılırdı kıza karışdı sürekli. Belliki annen yanlız senden başkası yok. Tabi bu iyi bile aslında. O kafayla birilerini bulunca o ortamdan daha beteri oluyor. Arkadaşım onuda yaşadı.Ani evlilik kararı verme evden ayrılmak için. Daha kötü sonuçlar doğuruyor bunuda belirteyim. Birde eğer tedaviyi kabul ederse tedavi ettirin. İlerde çok sağlık sorunu oluyor. Ne yapıp edip bir şekilde ameteme yatırın. Akrabalarınızla konuşun güvenebiliceğiniz ikna edebiliceğiniz.

Benim de aynen böyle işte anlattığınız gibi. En ufak ama en ufak şeye karışıyor, söyleniyor ve bu da benim de canımı sıkıyor, umursamamaya çalışsam bile zehir oluyor her şey. Keşke evlense diyordum ama bu dediğinizden sonra bir düşündüm. İyi bir fikir olmayabilir sanki evet. Şu an çok fazla sağlık sorunu var ve iki kere kalp krizi geçirdi. Bazen içtiğinde, sabahı hastanede edebiliyoruz ya da tüm günü. Doktor bile içme diyor yapma diyor. Kadın kaç kere hastanelik olsa bile ve kalp krizi dahi geçirmiş olsa bile bana mısın demiyor. Hala içiyor da içiyor. Şu anda bile dışarıda kendisi, ben evdeyim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Tedavi olması gerekiyor en azından denemesi. Dengesizlikleri alkoldendir.
Bir lise arkadaşımın annesi anlattığın gibiydi çok zor sen anne gibi olmuşsun.

Sen okulunu bitir güçlüsün ve hep öyle ol.
Ve utanma sakin anneni seçemezsin. Allah yardımcın olsun.

Keşke seçebilseydim, bu kadını seçmezdim. Hiç kimse bu kadını seçmez çünkü.
Teşekkür ederim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bişekilde ikna etmeye çalış bence yazık kendi hayatını mahvediyor üzüldüm gerçekten allah yardımcınız olsun

İkna olmuyor hiçbir şekilde ve başına ne gelirse gelsin.
Kendi hayatını mahvettiğini kendisi de diyor ama aynı zamanda benimkini de mahvediyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Teşekkür ederim.

Dedem var ancak annem yüzünden o da benimle görüşmüyor. Annem onlarla içip içip kavga ediyor, adamı durduk yere ya tehdit ediyor ya da sövüyor vs.

Dedenize yalvarin yakarin ,evde huzurla bir ortama ihtiyaniz oldugunu belirtin ,
Anneniz kavgaya gelirse polis cagirin ,annenizin bu durumunun belgelenmesi lazim ,
Mahkeme ,kaymakamlik kanaliyla tedaviye yatirabilirsiniz

Hiç sanmıyorum inanın. Dedemler ve onun ailesi bile ondan korkuyor. Deli bir tip. Umarım böyle bir şansımız olur ve yapabiliriz. Şu an eve yeni geldi, yanında da bir adam var. Adamın önünde bana bağırdı üstelik. Git bu evden dedi, sövdü. Böyle bir rezillik olabilir mi? Böyle bir anne? Böyle bir kadın? Kelimelerim kifayetsiz kalıyor inanın. Bıktım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Hiç sanmıyorum inanın. Dedemler ve onun ailesi bile ondan korkuyor. Deli bir tip. Umarım böyle bir şansımız olur ve yapabiliriz. Şu an eve yeni geldi, yanında da bir adam var. Adamın önünde bana bağırdı üstelik. Git bu evden dedi, sövdü. Böyle bir rezillik olabilir mi? Böyle bir anne? Böyle bir kadın? Kelimelerim kifayetsiz kalıyor inanın. Bıktım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Aile büyüğünüz varsa gidin onların yanında yaşayın yazık size annenizin hayatı gitmiş.. Allah yardımcınız olsun ne zor hayatlar var..

Aile büyüğünüz varsa gidin onların yanında yaşayın yazık size annenizin hayatı gitmiş.. Allah yardımcınız olsun ne zor hayatlar var..

Ne kadar zorlanıyorum ve her şeyden bıktım anlatamam. Çok zor. İzin vermez ki benim hayatımı yaşamama, böyle de iğrenç bir kadın. Bana da izin vermiyor yani. Zor gerçekten. Teşekkürler.

Ne kadar zorlanıyorum ve her şeyden bıktım anlatamam. Çok zor. İzin vermez ki benim hayatımı yaşamama, böyle de iğrenç bir kadın. Bana da izin vermiyor yani. Zor gerçekten. Teşekkürler.
İzin alma içmekten sızdığı bir gün topla valizini çık git dedene

Annem alkol almazdı ama bu dediklerinin hepsini bir çok anne yapar. Sen alkolü hallet Allah yardımcın olsun. Ne olursa olsun anne başka 2 gün önce kaybettim annemi çok acılar çekti 5 ayda... Evlendim karıştır üni ye gittim karıştı evime karıştı bıktım ya diyordum ama evden çıkınca kurtulamazsin bak artık bana kızacak kardeşime hadi okula git bir annemiz yok. Allah kolaylık versin

Benim de aynen böyle işte anlattığınız gibi. En ufak ama en ufak şeye karışıyor, söyleniyor ve bu da benim de canımı sıkıyor, umursamamaya çalışsam bile zehir oluyor her şey. Keşke evlense diyordum ama bu dediğinizden sonra bir düşündüm. İyi bir fikir olmayabilir sanki evet. Şu an çok fazla sağlık sorunu var ve iki kere kalp krizi geçirdi. Bazen içtiğinde, sabahı hastanede edebiliyoruz ya da tüm günü. Doktor bile içme diyor yapma diyor. Kadın kaç kere hastanelik olsa bile ve kalp krizi dahi geçirmiş olsa bile bana mısın demiyor. Hala içiyor da içiyor. Şu anda bile dışarıda kendisi, ben evdeyim. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Arkadaşımdada bir çözüm bulamamıştım. Malesef çözümü sadece tedavi olmasında. Güvendiğiniz bir akrabanızla baskı yapsanız dicem ama tavrı nasıl olur bilmiyorum. Allah korusun birşey olsa yanlız kalacaksınız.ama malesef içki bağımlılığı gerçekten çok kötü. Dua edin bol bol. benim babamla sorunlarım vardı dini konularda sorun yaşanıyordu evde. Az dua etmedim babam kanser oldu ve namaza başladı.ve maşallah 6 senedir yaşıyor. Ben dualarımın karşılık bulduğunu düşündüpüm için anlattım. Tek çözüm gerçekten dua etmek bazen. Allah yardımcınız olsun.

Yaşına yakışır olgunluğa erişmediğin ve bana hayat tarzınla örnek olamadığın sürece hesap vermeyeceğim deyin.

Bu tarz lafları hep diyorum sanki olgunmuş gibi konuşmaya devam ediyor. Keşke..

İzin alma içmekten sızdığı bir gün topla valizini çık git dedene

Yine aynını yapacağını adım gibi biliyorum. Ölümden döndü, yine o illeti bırakmadı, imkansız yani.

Yaşına yakışır olgunluğa erişmediğin ve bana hayat tarzınla örnek olamadığın sürece hesap vermeyeceğim deyin.

Annem alkol almazdı ama bu dediklerinin hepsini bir çok anne yapar. Sen alkolü hallet Allah yardımcın olsun. Ne olursa olsun anne başka 2 gün önce kaybettim annemi çok acılar çekti 5 ayda... Evlendim karıştır üni ye gittim karıştı evime karıştı bıktım ya diyordum ama evden çıkınca kurtulamazsin bak artık bana kızacak kardeşime hadi okula git bir annemiz yok. Allah kolaylık versin

Teşekkür ederim, doğru diyorsunuz evet. Anneler işte yapacak bir şey yok. Ama benimki de böyle olmasaydı diyorum işte.
Allah yardımcınız olsun sizin de. Başınız sağ olsun.

Ciddi psikolojik sorunu var ikna edin yatırın deyin ya ben ya alkol böyle sorumsuzluk olma, reşit olmasaydın devlet elinden alırdı seni

Geçmişte keşke alsalardı ya beni. Keşke alsalarmış gerçekten.
Küçükken de çok acılar çektim ve nerelerde süründüm bir ben bilirim. Geçmişimde olan o küçücük çocuğa acıyorum, şimdi de büyüyen o kıza acıyorum maalesef.

Allah yrdimcin olsun cok zor. Peki terketmeyle tehdit etsen nasil olur

Tehdit hiç işe yaramıyor, sıfır ve sıfır.

Arkadaşımdada bir çözüm bulamamıştım. Malesef çözümü sadece tedavi olmasında. Güvendiğiniz bir akrabanızla baskı yapsanız dicem ama tavrı nasıl olur bilmiyorum. Allah korusun birşey olsa yanlız kalacaksınız.ama malesef içki bağımlılığı gerçekten çok kötü. Dua edin bol bol. benim babamla sorunlarım vardı dini konularda sorun yaşanıyordu evde. Az dua etmedim babam kanser oldu ve namaza başladı.ve maşallah 6 senedir yaşıyor. Ben dualarımın karşılık bulduğunu düşündüpüm için anlattım. Tek çözüm gerçekten dua etmek bazen. Allah yardımcınız olsun.

Maşallah sizde çok şey yaşamışsınız ve babanız yoluna devam etmiş ama, çok sevindim. Keşke annem de böyle olabilseydi, işte geç de olsa o yola dönülebiliyor. Ancak çok ama çok zor. Teşekkür ederim. Allah sizin de yardımcınız olsun ve her zaman dualarınızın kabul olması dileğiyle.

Yine aynını yapacağını adım gibi biliyorum. Ölümden döndü, yine o illeti bırakmadı, imkansız yani.

Teşekkür ederim, doğru diyorsunuz evet. Anneler işte yapacak bir şey yok. Ama benimki de böyle olmasaydı diyorum işte.
Allah yardımcınız olsun sizin de. Başınız sağ olsun.

Geçmişte keşke alsalardı ya beni. Keşke alsalarmış gerçekten.
Küçükken de çok acılar çektim ve nerelerde süründüm bir ben bilirim. Geçmişimde olan o küçücük çocuğa acıyorum, şimdi de büyüyen o kıza acıyorum maalesef.

Tehdit hiç işe yaramıyor, sıfır ve sıfır.
Çok zormuş annesizlik 7. Gecesini okuttum bugün herkesin annesi yanında bn annem için mevlüt yaptım herkesin gözü üzerimde vb. Bunlar geçer de anne bir daha gelmiyor işte. Hoca bugün toprak aldığında bir daha geri vermez dedi haklı tabiki ama alkol kullandığı için onunla uğraş herkesin bir sınavı var benim sınavım annemin kanserle boğuşurken izlemek ve evliliğim 7. Ayında annemi kaybetmek 12 yaşında kız kız kardeşim hepsini toplamaya çalışmak sanırım ve ben daha 22 yasindayim. Benimle yaşıt olan arkadaşlarımın çocukları var ananesiyle geziyorlar o duygu tadamadi ama vadesi bu kadarmis çok acı çekti gözümün önünde tabiri caizse eridi bitti çaresizliğini o zaman anlıyor insan bütün dünyayı önüne sermek istiyorsun ama nafile yapsan da bir işe yaramayacak. Annemi yıkamak için gasilhaneye girdim ve son optugum yer oradaydi buz gibiydi elleri ayakları sismisti... Git ve anneme sarıl alkol da alsa onu yolundan çevirmek için uğraş. Allah yardımcın olsun...

Bağımlılığın her çeşidi çok yıpratıcı ve tedaviyi çok zor kabul ediyorlar. İyileşmek kabullenmekle başlıyor ve maalesef kişiler bağımlı olduklarını çok zor kabul ediyorlar. Önce siz bir uzmanla görüşün özellikle bağımlılık psikolojisiyle ilgilenen birini araştırıp bulun, gidin konuşun durumu detaylıca anlatın. O size bir yol gösterecektir. En azından ilk etapta bir psikologla görüştürebilirseniz çok iyi olur çünkü bağımlılık tedavisinde kişinin istemesi çok önemli.. @Sevgi_1741 sizin de başınız sağolsun, sabırlar diliyorum.

X