Yıllardır Şiddetlenerek Büyüyen Sorun

Net cvb vereyim size

Esiniz bile dahi isteseydi gitmeyecektiniz sonucta o kiside delikanli esin hasta degil sen yalnissin ha oyle düsünmesi yalnis ama buna siz sebep oldunuz biz anadolu kadinlari ayni 2vde erkek ve kadini heleki haramsa birbirlerine dogru bulmaz mutlaka birileri ona birseyler söyluyor olabilir...olmustur belkide
Kadın suçlu yani!

Herkes benım gibi akrabayı kadın sanmıs,
Ben de dıyorm konuyla bağlantısı ne?
Bence bastan kabul edılmesı eve yanlıs,sonucta evde yabancı bi erkek var.1 yıl aynı evde yasanıyor,adam vardiylı calısıyor.
Sonra ne alaka gidelim evıne yerleselşm?
Ev üzerinize diye kendinizde böyle bi hak görmeniz enterasan.
Baska eve cıkmanızdı mantklı olan.
Adam zaten normal değil,kimbilir kafasında neler kurdu.
Sen kalk bide 4 gun essiz o evde kal.
Kardesini size eziyet olsun diye getırmis belliki,elın adamı kalıyorsa,kardesimde kalır dıyordur.

1.si ne kadar saçma bişey ya birinin sizde kalması yada sizin onun evinde kalmanız. Kardeş olun olmayın hiç doğru değil .ama malesef olan olmuş artık
2.si büyük ihtimal eşiniz şizofren ilaç tadevisine başlansa çok iyi olur ama o bunu kabul eder mi bilmiyorum . Hakkınızda hayırlısı olsun .geçmişe dönmenin bir anlamı yok ama hata hatayi doğurmuş malesef . Ailenizle konuşsanız anneniz nasıl bu kadar acımasız olabiliyor ? Durumu bet bir şekilde anlatsaniz

Olanlar oldu. Zamanı geri saramıyorum. Tedaviye yanaşmıyor. Ailem ise kocan ısrar etti o kadar biz ne yapalım? Hatta bir ara çocukları alıp biraz nefes alayım , geleyim mi dedim. Elalem ne der? Onsuz buraya adımını atma dedi annem. Linç edilsin diye paylaşmıyorum, ayrıntı veriyorum sadece. Hayatım sarpa sardı. Küçüğümün de büyümesini, bi yerden çalışmaya başlamayı bekliyorum. Daha hasarsız atlatmaya çalışıyorum günleri. Çocuklara karşı hiç birşey yok, nefreti bana sadece

Acaba x sizin evdeyken bisiden supelendide seni denemek için mi 'hadi onların evinde kalalim kışi atlatalim'dedi aklıma başka bişi gelmiyor ve sen orda 4 gün kalınca adamda sahada kurdu kafada .olayın suçlusu eşinde başta kabul etmeseymiş .benimde eşimin arkadaslari akrabaları var bırakın eve getirmeyi o arkadaşları birgun görmedim bile.mesele bana guvenmemesi degil .sırf böyle olaylar çıkmasın diye
Ahada kanıt.

Arkadaşlar şizofreni hastası bir insana öyle ya öyle olacak ya böyle diye bir şeyi kabul ettiremezsiniz. Normalde şiddet eğilimi varsa Allah korusun kafasında farklı şeyler kurup zarar verebilir.

Genellikle bu hastalarda saldırganlık yoktur ama şizofreninin hangi türü olduğu bilinmiyor. Gerçeklik algısı yok. Ne duyuyor, ne görüyor bilmiyoruz. Duyduğunu sandığı sesler ya eşine ve çocuklara zarar vermesini söylerse?

Arkadaşım aile büyüklerinden destek al lütfen ve mümkünse rahatsızlığı yüzüne çarpıldığında tek olma. Sakın adamın karşısına geçip şizofrenisin gibi bir şey deme.

Yok asla demedim, birlikte tedavi olalım dedim. Sülalem deli benim, ben de olabilirim. Ama bence sen git tedavi ol diyor. Yardımların ve yorumların için bütün kalbimle teşekkür ederim

Acaba x sizin evdeyken bisiden supelendide seni denemek için mi 'hadi onların evinde kalalim kışi atlatalim'dedi aklıma başka bişi gelmiyor ve sen orda 4 gün kalınca adamda sahada kurdu kafada .olayın suçlusu eşinde başta kabul etmeseymiş .benimde eşimin arkadaslari akrabaları var bırakın eve getirmeyi o arkadaşları birgun görmedim bile.mesele bana guvenmemesi degil .sırf böyle olaylar çıkmasın diye
Ahada kanıt.

Bunları da düşünmedim değil, ama çaresiz, minik bir bebekle, uykusuzlukan halisünasyonlar gördüğümden hiç hakkını veremedim sınandıysam. Çünkü aklımın ucundan geçmedi

Bunları da düşünmedim değil, ama çaresiz, minik bir bebekle, uykusuzlukan halisünasyonlar gördüğümden hiç hakkını veremedim sınandıysam. Çünkü aklımın ucundan geçmedi
Baksana adam hala ispatlama peşinde tövbeler olsun boyleleri insanında şizofren eder .ya tedavi olsun yada al çocuğubu sığınma evine git baktın hala akillanmiyor ozamanda davayı ac

Herkes benım gibi akrabayı kadın sanmıs,
Ben de dıyorm konuyla bağlantısı ne?
Bence bastan kabul edılmesı eve yanlıs,sonucta evde yabancı bi erkek var.1 yıl aynı evde yasanıyor,adam vardiylı calısıyor.
Sonra ne alaka gidelim evıne yerleselşm?
Ev üzerinize diye kendinizde böyle bi hak görmeniz enterasan.
Baska eve cıkmanızdı mantklı olan.
Adam zaten normal değil,kimbilir kafasında neler kurdu.
Sen kalk bide 4 gun essiz o evde kal.
Kardesini size eziyet olsun diye getırmis belliki,elın adamı kalıyorsa,kardesimde kalır dıyordur.

Kardeşide aylarca kaldı. Bazen çok özür diliyorum ama yediklerini çıkarıp öylece çıkardı banyodan. Çok iğrendiğim bir gün patladım artık

Xin hayatında bir kız arkadaşı var. Onu da çok seviyorum. Çocuklarıma ölüp bitiyorlar 2side. Ama eşim kızı hiç sevmiyor ve ayrılsınlar diye baskı yapıyordu. Konuşmaya çalışıyorum, zaten ispatlayamadığım için yanındayım diyor. Daha da kinleniyor konuşmanın sonunda. Telefonuma casus programlar kurmuş. Bi şekilde anladım. Bir ara evin içinde 2. Hat ya da telefon arar olmuştu. Uzaklardan çalan tel. Sesi duymuştu, bir kalkışı vardı görmeliydiniz. Deli danalar gibi aranıyor ama. Sonra sesin geldiği yönü farkedince sakinleşti. X le konuşmalarımda g rüşmelerimde daha mesafeliyim. Daha az görüşüyorz hatta çok çok az. Gelirse dikkat ediyorum. Ama olmayan bir şeyle itham edilip, öyle birşey olmadığını ispatlamaktan paraladım kndimi
Psikolog degilim ama ben bile su yazdiklarinizdan esinizin rahatsiz oldugunu anladim
Neden kendi ailenize bu durumu anlatmiyorsunuz , yani ben aileme esimin sizofren olmasindan supheleniyorum , benim x ile iliskim var saniyor desem beni bi dakika birakmazlar yaninda , anne babaniz bu kadar kotu insanlar mi ki siz bunlari anlatsaniz yine de istemeyecekler sizi
Ben sizin sabriniza sastim kaldim , gercekten bdv sayesinde insanlarla ilgili tonlarca sey ogreniyorum , inanilir gibi degil hala o evde durmaniz

Psikolog degilim ama ben bile su yazdiklarinizdan esinizin rahatsiz oldugunu anladim
Neden kendi ailenize bu durumu anlatmiyorsunuz , yani ben aileme esimin sizofren olmasindan supheleniyorum , benim x ile iliskim var saniyor desem beni bi dakika birakmazlar yaninda , anne babaniz bu kadar kotu insanlar mi ki siz bunlari anlatsaniz yine de istemeyecekler sizi
Ben sizin sabriniza sastim kaldim , gercekten bdv sayesinde insanlarla ilgili tonlarca sey ogreniyorum , inanilir gibi degil hala o evde durmaniz

Anlattım ayrıntılarıyla. Biraz nefes almak için bile gitmemi istemediler. Kocan olmadan gelemezsin dediler. Dikkatli olacaksın, çekeceksin dediler. Sabır mı çarisizlik mi bilemiyorum. Çok büyük hakarete uğradım, kıpırdayamadım. Kendi ayaklarım üzerinde duramamamdan kaynaklı tutunacak dalım, gidecek yerim yok. Başıma gelmeden önce anlatılsaydı, ben de şaşar kalırdım

Tabikide önce kocasi cünkü eve almasi Basta yalnis diger konu icin yorum yaptim ben esi olmadigi icin baskasiyla kalmasi yalnis dedim
Adam büyük olasılıkla şizofreni. Bu rahatsızlığı olan insanlar ortada hiçbir şey yokken dahi eşlerinin kendilerini aldattığına inanabilirler. Ben bilmem neyim emir geldi diye eşini, babasını katleden hastalar var. Ciddi bir rahatsızlık bu.

Kaldı ki eskiden insanlar cümbür cemaat bir evde yaşarmış. Gelin, kuzen, kayın, kayınpeder. Adam kendisi inatla gelsin bizde kalsın demiş. Sonrasında kuzenin evine geçmelerini eş kişisi söylemiş ve yine kuzenin evine gitmeyen de eş kişisi olmuş.

Nasıl halisünasyonlar gördünüz?

Anlattım ayrıntılarıyla. Biraz nefes almak için bile gitmemi istemediler. Kocan olmadan gelemezsin dediler. Dikkatli olacaksın, çekeceksin dediler. Sabır mı çarisizlik mi bilemiyorum. Çok büyük hakarete uğradım, kıpırdayamadım. Kendi ayaklarım üzerinde duramamamdan kaynaklı tutunacak dalım, gidecek yerim yok. Başıma gelmeden önce anlatılsaydı, ben de şaşar kalırdım
İnanamiyorum boyle insanlarin varligina gercekten , bende anneyim , kizimin mutsuz oldugu yerde 5 dakika birakmam onu , cok uzuldum durumunuza , esinizin sozunu dinledigi biri yok mu , arkadasi olur patronu olur , onunla konusup anlatsaniz durumu , esinizi doktora gitmmeye ikna etseler
Birde bu isin siddet boyutu var , hastaligi ilerlerse neler yapabilecegini hicbirimiz bilemeyiz , Allah yardimciniz olsun , cok zor gercekten durumunuz

Nasıl halisünasyonlar gördünüz?

Mesela bir gün zil çaldı, adım gibi emindim. Kapıya gittim kimse yok. Apt önü fotosell. Yani kapalıydı, ışıklar hiç yanmamış. Başka bir gün kapının açılıp kapanma sesini duydum. Koştum kapıya kimse yok. Lohusa depresyonum uzun sürmüştü

İnanamiyorum boyle insanlarin varligina gercekten , bende anneyim , kizimin mutsuz oldugu yerde 5 dakika birakmam onu , cok uzuldum durumunuza , esinizin sozunu dinledigi biri yok mu , arkadasi olur patronu olur , onunla konusup anlatsaniz durumu , esinizi doktora gitmmeye ikna etseler
Birde bu isin siddet boyutu var , hastaligi ilerlerse neler yapabilecegini hicbirimiz bilemeyiz , Allah yardimciniz olsun , cok zor gercekten durumunuz

Yok malesef, tek çıkış yolum habersiz randevu alıp götürmek. Büyük kumar, şiddete eğilimi olur mu, başıma iş açarmıyım bilmediğimden göze alamıyorum. Bu konu da rahat konuşulacak bir konu da değil, 5 yıl önce yaşadıklarımı kimliğim gizli olmasına rağmen şimdi cesaret bulup paylaşmak istedim

Mesela bir gün zil çaldı, adım gibi emindim. Kapıya gittim kimse yok. Apt önü fotosell. Yani kapalıydı, ışıklar hiç yanmamış. Başka bir gün kapının açılıp kapanma sesini duydum. Koştum kapıya kimse yok. Lohusa depresyonum uzun sürmüştü
Anladım.

Ama güzelim eşinin iki/üç senede bu hale gelmediği belli.2013 de ortada henüz çocuğunuz da yokken abuk sabuk davranışlarının olduğunu kendin paylasmissin.Sana kabak severim ama arada canım patlıcan,biber de istiyor dediğinde patlıcanı alıp eşine yedirmen! gerekiyordu

Kabul etmiyor. Hatta dün uzun uzun oturdum düşündüm. Randevu alsam, çat diye götürsem ne kadar kötü olabilir ki.. ama beterin beteri var. Ya bugünümü de ararsam ? Geri adım attım. Konuşulmuyor, çözülmüyor..
Annen mi baban mı çocuğun mu? En neticede el oglu. Bu kadar uğraşmaya değer mi? Garip hareketlerini gel gitlerini çekmek zorunda mısın? Hadi diyelim şimdi uğraştın uğraştın düzelttin diyelim. 20 yıl sonra benzeri bir tavır ile karsilqsmayacshinin garantisi nedir. Anlattığın şeyler normal insanların başına gelecek cinsten değil. Buna harcayacagin emeği çoluğunu çocuğuna harca iş kur kariyer edin vs bunlara harca.

Bu arada kuzene alınan ev niye senin üstüne. Çok ama çok saçma. Bu çocuğun anası babası yokmuş kendi üstlerine alsalardı. Bu ev sizin boşanmanın sırasında mal paylaşımına girer haberin olsun

X