Yılda 3 ay kayınvalide ile yaşamak?

Sakarya bildiğim en muhafazakar yerlerden birisi yahu
Sakarya demseydin iyiydi, göçmenleri bile aşırı muhafazakar.

neden çünkü Türk töresi yengençcim
eski türklerde tek oğlan çocuk varsa onu askere bile almazlarmış anasına babasına bakacak diye

töremize göre en küçük oğlan çocuk 1. derecede ondan hayır gelmiyorsa da diğer erkek kardeşler anne babaya bakmakla mükellef

zaten olması gereken, "normali" 12 ay çocuklarıyla kalıyor olması 6 ay kalarak yarısına razı gelmiş olyorlar
nasıl nişan bizim geleneğimiz
kına bizim geleneğimiz
40 uçurmak mevlüt okumak mezarlık ziyaret etmek geline altın takmak nazar inaçları bir gelenek
bu da gelenek, örf, töre

Ne kadar kötü kalpli insanlar, resmen taş kesilmiş kalpleri. Yok dertsiz başına dert arıyorsun, yok kadının öyle bir isteği yok, çalışıyorsa demek ki durumu İİ. Birgün herkes yalnız kalabilir ve emin olun kimse yalnız kalmak istemez. Tabi ki oğluyla ve sizinle yaşamak ona İİ gelecektir. Kim olsa İİ gelir. Önemli olan arada ki denge, onu da eşiniz sağlayabilirse problem yok bence.

Kadinin durumu ii değil ii olsa agir iste mi calisir ve cocuklari onu o isten kurtarmak icin ugrasir . İi ! Kadinin emekliligi yoo evi yok neresi iyi durumunun ?

Neden kötü kalplilik olsun? Herkes kendi hayatını idame ettirmeli. Yabancı bir insan mecbur değil kimsenin anasını danasını çekmeye.
Zaten bu hayatsızlığı da anlamıyorum.
Milletin yaşlısı kaç yaşında olsa arkadaşı olur gezer, bisiklete biner trekinge gider.
Bizim 50-60 yaş tayfa oğlum kızım evlense de evine çöksem diye bekler.
Yahu kendi evinde kal yaşa işte neden yalnızlıktan korkup milletin tek bir hayatını cehenneme çeviresin.
Benim tek bir hayatım var ve en iyimser haliyle evlendikten sonra 30-40 yılım kalıyor onu da evimde yaşlı bir insana hizmet ederek geçirmek istemiyorum. Oğlum da umarım güzel bir hayat yaşasın, beni kendine yük etmesin. Allah da kimseye muhtaç etmesin

Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.

Başta herşey güzel başlar. Evimi asla aksatmam diyen benle yemek çamaşır bulaşık her işi yapan çocuğuma benden çok bakan adam bir anda değişip çocuklarını bile aramaz sormaz oldu. Tehlikeli sular bunlar. Bir ihtimal de olsa bunları düşünmeni öneririm

Abinin eşinin yerinde olsam bu planı duyduğumda kahkahayı basardım, siz de böyle bir saçmalığı kabul ettiğinizle kalırdınız. Sonra gelip burada çok ağlarsınız yılan eltim kayınvalidemi almıyor, yılın 10 ayı bizde kalıyor diye. Burası böyle konularla dolu.

Nişanlınız saftiriklik etmiş, planlarını şimdiden söylemiş. Siz de açın gözünüzü biraz.
Adam herkes adına plan yapıyor, sizden başka kabul eden olacak mı bakalım. Hayallerde yaşıyor bazı beyler.

Nisanlinla annesini okuduk da,

Sen, senin ailen, senin su anki hayatin?

Yani ne bileyim, atiyorum ailenle yasiyorsun. Veyahut da kendin yanliz veya arkadaslarinla yasiyorsun.
Gidip kv ile yasamak hic birinden iyi degil.
Ama atiyorum sen evsiz barksizsin, veya borc harc icindesin. E o zaman tabi ki bu durumdan iyi. Kendini de anlat biraz.

Sahsen ben kendimi dusundugumde kv ile yasamak benim icin kabul edilemez, ki kendisi ile problemim yok aslinda. Ama annemle de yasamam ben. Cok yaslandiklarinda durum farkli olur ama su an herkes kendine bakabilirken ne diye gencligimi evde gecireyim ki.

Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.

Kadin devamli çalışıp durmayacak, annesi işten çıkabilsin diye uğraşıyor adam zaten. Okumuyor musunuz?
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek.

Kaldı ki çalışıyor bile olsa aynı ev ne alaka? Yük demek sadece maddi dlyük demek degil ama o da olacak.

E bu yük işte.
Baş başa oturup film açıp bir kadeh şarap içemeyecek mesela? Yada başbaşa akşam yemeği yiyemeyecek. Salonda oynaşamayacak? Özel hayat kalmıyor aynı evde. Neden başkasının evinde sığıntı olsun. Muhtaç değilse yalnız kalsın kendi evinde.

Yooo bana iyi gelmez. Konuyu okurken kendimi kayınvalidenin yerine koydum. Elim ayağım tutup kendi hayatımı kendimce yaşarken ne alaka oğlum, abisinin ve benim nasıl yaşayacağımıza karar verebiliyor? Ben mecbur muyum elin kızıyla oturmaya? Canım sıkkın olur eşimi dostumu çağırmak isterim. Belki kızın anası danası gelir benim kafa götürmez. Herkes yerinde sağolsun

Bence daha evlilik oturtulmadan hic baskalarinin sorumluluklarini almamak lazim..daha evliligin tutacagi bile belli degilken baskalarin aylarca kalmasi dogru degil. Bu kiz tarafi icin de gecerli. Her evlilik kaldiramiyor.bizde esimin annesini babasini yanimiza aldik. Ama evliligin basinda bende istemezdim. Daha insanlar birbirini tanimiyor bile

Bu da bir fikir tabi ki.

Bu da sizin fikriniz tabi.

Siz eşinizin annesiyle aylarca beraber yaşadınız mi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Aylarca birarda kalıyoruz ama sorun olmuyor diyebilecek tecrübede misiniz?
Eşimin ailesi her yıl gelir bize, 10-15 gün kalirlar genelde. Bu sene daha deprem bölgesinden geldikleri daha fazla kaldı kayinvalidem ve uzun süre ayni evde kalmak zor. Öyle sadece aybi evi paylaşmak diye geliştirilecek bir şey değil.

Hastalık, yaşlılık ya da ekstra farklı mecburiyetlerde anne babayı yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum ama yalnızlık adı altında eli ayağı tutan kayinvalide ile aylarca yaşamak manasız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…