- 25 Aralık 2020
- 4.925
- 18.097
- 41
Sakarya bildiğim en muhafazakar yerlerden birisi yahuBen de anlamıyorum..benim çevremdeki her yaşlının da hayali, kendi ananem de bu şekil yaşıyor. Yani neden yılın 12 ayı rahatca yasayacagin bir yer değil de her yıl 4-6 ay birilerine taşınıp hem kendi hem başkalarının düzenini bozmak?
Tek uzak köyler için değil, Sakarya'da bile bu şekil yaşayan tanıdığım var, şehre çocuklarına iniyor.
İyi de neden
Ne kadar kötü kalpli insanlar, resmen taş kesilmiş kalpleri. Yok dertsiz başına dert arıyorsun, yok kadının öyle bir isteği yok, çalışıyorsa demek ki durumu İİ. Birgün herkes yalnız kalabilir ve emin olun kimse yalnız kalmak istemez. Tabi ki oğluyla ve sizinle yaşamak ona İİ gelecektir. Kim olsa İİ gelir. Önemli olan arada ki denge, onu da eşiniz sağlayabilirse problem yok bence.Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Kadinin durumu ii değilNe kadar kötü kalpli insanlar, resmen taş kesilmiş kalpleri. Yok dertsiz başına dert arıyorsun, yok kadının öyle bir isteği yok, çalışıyorsa demek ki durumu İİ. Birgün herkes yalnız kalabilir ve emin olun kimse yalnız kalmak istemez. Tabi ki oğluyla ve sizinle yaşamak ona İİ gelecektir. Kim olsa İİ gelir. Önemli olan arada ki denge, onu da eşiniz sağlayabilirse problem yok bence.
Neden kötü kalplilik olsun? Herkes kendi hayatını idame ettirmeli. Yabancı bir insan mecbur değil kimsenin anasını danasını çekmeye.Ne kadar kötü kalpli insanlar, resmen taş kesilmiş kalpleri. Yok dertsiz başına dert arıyorsun, yok kadının öyle bir isteği yok, çalışıyorsa demek ki durumu İİ. Birgün herkes yalnız kalabilir ve emin olun kimse yalnız kalmak istemez. Tabi ki oğluyla ve sizinle yaşamak ona İİ gelecektir. Kim olsa İİ gelir. Önemli olan arada ki denge, onu da eşiniz sağlayabilirse problem yok bence.
Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.Neden kötü kalplilik olsun? Herkes kendi hayatını idame ettirmeli. Yabancı bir insan mecbur değil kimsenin anasını danasını çekmeye.
Zaten bu hayatsızlığı da anlamıyorum.
Milletin yaşlısı kaç yaşında olsa arkadaşı olur gezer, bisiklete biner trekinge gider.
Bizim 50-60 yaş tayfa oğlum kızım evlense de evine çöksem diye bekler.
Yahu kendi evinde kal yaşa işte neden yalnızlıktan korkup milletin tek bir hayatını cehenneme çeviresin.
Benim tek bir hayatım var ve en iyimser haliyle evlendikten sonra 30-40 yılım kalıyor onu da evimde yaşlı bir insana hizmet ederek geçirmek istemiyorum. Oğlum da umarım güzel bir hayat yaşasın, beni kendine yük etmesin. Allah da kimseye muhtaç etmesin
Ne hayal ediyosunuz acaba, kadın konu sahibinin evine mi çökecek?Kadinin durumu ii değilii olsa agir iste mi calisir ve cocuklari onu o isten kurtarmak icin ugrasir . İi ! Kadinin emekliligi yoo evi yok neresi iyi durumunun ?
E olmayacaksa kendi evinde otursun .Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.
Sizin durumunuz ne ben tam olarak onu merak ettim.Ne hayal ediyosunuz acaba, kadın konu sahibinin evine mi çökecek?
Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek.
Peki abinin ve eltinin bundan haberi var mıTabi, memleketindeki evi yazları yaşamaya uygun. Yılın diğer kısmında üç ay bizde yaşamasını teklif etmek istiyor. Diğer üç ay da abimle yaşar diyor
E bu yük işte.Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.
Yooo bana iyi gelmez. Konuyu okurken kendimi kayınvalidenin yerine koydum. Elim ayağım tutup kendi hayatımı kendimce yaşarken ne alaka oğlum, abisinin ve benim nasıl yaşayacağımıza karar verebiliyor? Ben mecbur muyum elin kızıyla oturmaya? Canım sıkkın olur eşimi dostumu çağırmak isterim. Belki kızın anası danası gelir benim kafa götürmez. Herkes yerinde sağolsunNe kadar kötü kalpli insanlar, resmen taş kesilmiş kalpleri. Yok dertsiz başına dert arıyorsun, yok kadının öyle bir isteği yok, çalışıyorsa demek ki durumu İİ. Birgün herkes yalnız kalabilir ve emin olun kimse yalnız kalmak istemez. Tabi ki oğluyla ve sizinle yaşamak ona İİ gelecektir. Kim olsa İİ gelir. Önemli olan arada ki denge, onu da eşiniz sağlayabilirse problem yok bence.
Yooo bana iyi gelmez. Konuyu okurken kendimi kayınvalidenin yerine koydum. Elim ayağım tutup kendi hayatımı kendimce yaşarken ne alaka oğlum, abisinin ve benim nasıl yaşayacağımıza karar verebiliyor? Ben mecbur muyum elin kızıyla oturmaya? Canım sıkkın olur eşimi dostumu çağırmak isterim. Belki kızın anası danası gelir benim kafa götürmez. Herkes yerinde sağolsun
Bu da bir fikir tabi ki.Yooo bana iyi gelmez. Konuyu okurken kendimi kayınvalidenin yerine koydum. Elim ayağım tutup kendi hayatımı kendimce yaşarken ne alaka oğlum, abisinin ve benim nasıl yaşayacağımıza karar verebiliyor? Ben mecbur muyum elin kızıyla oturmaya? Canım sıkkın olur eşimi dostumu çağırmak isterim. Belki kızın anası danası gelir benim kafa götürmez. Herkes yerinde sağolsun
Bu da sizin fikriniz tabi.E bu yük işte.
Baş başa oturup film açıp bir kadeh şarap içemeyecek mesela? Yada başbaşa akşam yemeği yiyemeyecek. Salonda oynaşamayacak? Özel hayat kalmıyor aynı evde. Neden başkasının evinde sığıntı olsun. Muhtaç değilse yalnız kalsın kendi evinde.
Siz eşinizin annesiyle aylarca beraber yaşadınız mi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Aylarca birarda kalıyoruz ama sorun olmuyor diyebilecek tecrübede misiniz?Kadın zaten gayet aktif bir hayat sürüyor, hali hazırda çalışıyor, kimseye yük olacak gibi durmuyor. Size göre en kötü ihtimalle aynı evi paylaşmış olacaklar sadece.