Yılda 3 ay kayınvalide ile yaşamak?

Siz eşinizin annesiyle aylarca beraber yaşadınız mi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Aylarca birarda kalıyoruz ama sorun olmuyor diyebilecek tecrübede misiniz?
Eşimin ailesi her yıl gelir bize, 10-15 gün kalirlar genelde. Bu sene daha deprem bölgesinden geldikleri daha fazla kaldı kayinvalidem ve uzun süre ayni evde kalmak zor. Öyle sadece aybi evi paylaşmak diye geliştirilecek bir şey değil.

Hastalık, yaşlılık ya da ekstra farklı mecburiyetlerde anne babayı yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum ama yalnızlık adı altında eli ayağı tutan kayinvalide ile aylarca yaşamak manasız.
Evet kaldım ve hiç bir sıkıntı olmadı. Ay bir evi paylaşmak diye geçiştirenlerden değilim merak etmeyin.

E bu yük işte.
Baş başa oturup film açıp bir kadeh şarap içemeyecek mesela? Yada başbaşa akşam yemeği yiyemeyecek. Salonda oynaşamayacak? Özel hayat kalmıyor aynı evde. Neden başkasının evinde sığıntı olsun. Muhtaç değilse yalnız kalsın kendi evinde.
Sadece cinselliği bir kapalı kapı ardında, ses gitmesin diye akla karayı seçerek yaşamak bile evliliği bitirir bence.

Ben şu an geçici olarak mecburiyetten kv ile yaşıyorum ve illallah dedim. İnsanın kendi düzeni gibisi asla olmuyor. Üstelik evli bile değilsiniz. Yeni evli çift 3 ay başbaşa kalamazsa o evlilik baştan catirdar bence. Üstelik kv dünyanın en iyi insanı bile olsa el sonuçta,biseyleri illaki batar ve kaldı ki siz daha yeterince tanımıyorsunuz bile.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Ateşle oynuyorsun cici kız, kv ile oturanlar konuşsun önce onları dinle sonra karar ver ...

Evet kaldım ve hiç bir sıkıntı olmadı. Ay bir evi paylaşmak diye geçiştirenlerden değilim merak etmeyin.
Demek ki sizin eşinizle aranızda duygusal bir bağ yok ki baş başa kalmayı özlemiyorsunuz. Kalabalıkla oturmak sizi rahatsız etmiyor.
Ben 6-7 gece kalıyorum o bile ömrümden götürüyor.
Döndüğüm gün iç ferahlığı yaşıyorum.
Aynı evde olsam bir ayda ölürüm herhalde.
İnanılmaz bir şey yani bunu savunul vicdan fln demek. Boşanırım yine beraber yaşamam yani

Demek ki sizin eşinizle aranızda duygusal bir bağ yok ki baş başa kalmayı özlemiyorsunuz. Kalabalıkla oturmak sizi rahatsız etmiyor.
Ben 6-7 gece kalıyorum o bile ömrümden götürüyor.
Döndüğüm gün iç ferahlığı yaşıyorum.
Aynı evde olsam bir ayda ölürüm herhalde.
İnanılmaz bir şey yani bunu savunul vicdan fln demek. Boşanırım yine beraber yaşamam yani
Bu yersiz tespitiniz güldürdü beni akşam akşam 🤣🤣evet eşimle aramda duygusal bir bağ yok hatta yalnız kalınca okeye falan dönüyoruz. Size aman beraber yaşayın dediğimi hatırlamıyorum. Zaten herkes kendi fikrine binaen yaşıyor. Siz beraber yaşamaktansa ölürsünüz ben yaşarım.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Ben yerinizde olsam kesinlikle kabul ederdim. Esimle de gurur duyardim, hepimizin annesi var hepimiz icin cok degerli esinizin de deger vermesi daha iyi sartlarda olmasinj istemesi cok normal.
3 ay ne olacak ki, size de arkadas olur birlikte guzel zaman gecirirsiniz siz de birinin kalbinj kazanmis olursunuz. Ben olsam tereddut etmeden kabul ederdim en fazla ne olabilir ki?

Biz kayınvalidemlerle uzak oturduğumuz için gelme gitmelerde en az 10-15 gün birlikte kalırız. Çok iyi kadındır severim falan ama yooo öyle sürekli görev gibi 3 ay ile başlayıp ne kadar süreceği belli olmayan bir ev birleştirmeyi kabul edemem. Ayrıca abisinin kabul edeceği ne malum o 3 ay için de ihale size kalmasın.

Bir sakin olun ☺kayınvalidemle uzun bir süre aynı evi hiç bir sorun yaşamdan paylaşmış bir insanım, mutlu etti mi bu bilgi sizi?
Yooo beğenmedim
Çok ucu açık cevabınız.
Uzun süreden kasıt ne ❓
Bazen 3 gün de uzun gelir insana.
Severek isteyerek KV ile yaşadığınıza inanmak gelmiyor içimden.
Eşinizin zoruyla filan olmalı diye düşünüyorum.

Ben yandım herkes yansın diyosunuz bence.
Bu tip insanlar var çünkü.

Ben yerinizde olsam kesinlikle kabul ederdim. Esimle de gurur duyardim, hepimizin annesi var hepimiz icin cok degerli esinizin de deger vermesi daha iyi sartlarda olmasinj istemesi cok normal.
3 ay ne olacak ki, size de arkadas olur birlikte guzel zaman gecirirsiniz siz de birinin kalbinj kazanmis olursunuz. Ben olsam tereddut etmeden kabul ederdim en fazla ne olabilir ki?
Hah taşlanma sırası sizde ☺gelir şimdi nolocok ne dömök, yük olmooyo hakkı yok, demek ki eşönöözle aranızda duygusal bağ yok, ölürümmm daha iiciler🤣🤣

Şu kv konusunun altına bir tane bile olumlu bir şey çıkmaz mı ya 😁 bence de olacak iş değil. Başta pamuk gibi gelir ama sonra dersinki iyi ki olmamış. Aynı ev taraftarı asla değilim. O 3 ay degildir fazlası ..

Yooo beğenmedim
Çok ucu açık cevabınız.
Uzun süreden kasıt ne ❓
Bazen 3 gün de uzun gelir insana.
Severek isteyerek KV ile yaşadığınıza inanmak gelmiyor içimden.
Eşinizin zoruyla filan olmalı diye düşünüyorum.

Ben yandım herkes yansın diyosunuz bence.
Bu tip insanlar var çünkü.
Evet bir yersiz tespit daha hanımefendi sizin akıl sağlığınızla ilgili problemleriniz var belli. Ben yandım başkası yansın nasıl bir düşünce? Başkası yansa bana ne aksine ben İİ olsun isterim. Öyle size uzun gelen günler gibi değil gayet yıllarca beraber yaşadık ve hiç bir problem yaşamadık. Hala da çok iidir aramız. Gayet severek yaşadım yine gelsin yada ben gideyim kalayım isterim. Yoksa sizin k vali denizler aranız kötü kişi kendinden bilir işi hesabı mı?

Willy sen eşinle bile aynı evde yaşamayıp gelip burada kayınvalide ile yaşamayı mı övüyorsun😮 elf gözlerim neler okuyor.

Hah taşlanma sırası sizde ☺gelir şimdi nolocok ne dömök, yük olmooyo hakkı yok, demek ki eşönöözle aranızda duygusal bağ yok, ölürümmm daha iiciler🤣🤣
Benden onceki yorumlari okumadim, herkesin kendi dusuncesi ama bence cok abartiliyor, kotu tecrubesj olan herkesi kendisi gibi kendi hikayesi gibi saniyor. Sikisinca da esinle aranda bag yok, cok tuhaf :))
Siz uzulmeyin, esinizle ailesiyle mutluluklar :)

Evet bir yersiz tespit daha hanımefendi sizin akıl sağlığınızla ilgili problemleriniz var belli. Ben yandım başkası yansın nasıl bir düşünce? Başkası yansa bana ne aksine ben İİ olsun isterim. Öyle size uzun gelen günler gibi değil gayet yıllarca beraber yaşadık ve hiç bir problem yaşamadık. Hala da çok iidir aramız. Gayet severek yaşadım yine gelsin yada ben gideyim kalayım isterim. Yoksa sizin k vali denizler aranız kötü kişi kendinden bilir işi hesabı mı?
Haddinizi aşmayın.
Ben size hakaret etmedim.
Sizi şikayet ediyorum.

Willy sen eşinle bile aynı evde yaşamayıp gelip burada kayınvalide ile yaşamayı mı övüyorsun😮 elf gözlerim neler okuyor.
Esimle ayni evde yasamayacak olsam evlenmezdim neden yasamayayim ne alaka?
Ovdugum bir sey de yok, ama esimin annesi iyi standartlarda yasamasa benim durumum daha iyi olsa basimin ustunde yeri olur gul gibi gecinir gideriz ne var bunda?
Catisma yasadigimiz konu olursa da cozmeye calisir, cozemezsek de durumu o zaman yeniden degerlendiririz.

X