Yılda 3 ay kayınvalide ile yaşamak?

Abisi evliyse eşi kabul edecek mi her sene? Değilse tek yaşamaya alışmış adam kabul edecek mi? O 3 ayda kalmaz artar sonra bir bakmışsın hep sizde. Eli ayağı tutan kadın neden kendi yaşamasın ki. Ayrıca nişanlıyken gözüne hoş görünmesi normal aynı eve girince işler değişir bir bakmışsın kendi evinde diken üstünde yaşıyorsun.

Olmaz o iş. Aynı şehirde düzgün bir ev tutsun kalsın. Nedir bu memleketteki yazlık vittirivizzik ev sevdası anlamıyorum ki 🙄 orada şu kadar ay burada şu kadar ay niye yaşamak ister ki bir insan? Kabul etmeyin öyle şeyleri. Yaz-kış yaşayacağı güzel bir ev tutsunlar yeterli. Yaşlanınca da ona göre opsiyon alınır.
ev tutmayacaklardır
memlekette bir ev vardır
eşinden boşandığından beri beden işinde çalıştığına göre elde başka bir gelir yok...

yüksek ihtimalle o evde kat kaloriferi yoktur, izolasyan yoktur, kapı pencere ona göredir, banyoda belki şofben vardır sadece vs. belki kışın etrafta fazla kalan da yoktur
nisandan kasıma idare edilir ama sonra kalınmıyordur o zamanlarda da büyükşehirdeki çocukların yanına gitsin diye plan yapılıyordur

bu insanlar daha 20li yaşlarda ve seneye evlenecekler
1 sene böyle gidiyor
kalan 3 senede ancak düğün eşya şu bu parası ödeyeceklerini master bitirip tam zamanlı işe girileceğini filan hesaplıyorlar bence
o parayla da ancak kendileri geçinirler

anneye ayrı ev tutacak bir para olmayacak demek ki,
ki o da normal, 2 tane ev geçindirmek kolay mı? öyle bir para olsa, engel yok ki şu anda da anneye ayrı ev tutup geçindirebilirler, kadın çalışmaz ama çalışıyor...

hatta hatta o zamana bebek yapılır anne bebeğe bakarsa tam zamanlı bile kalacak olabilir bence...3 ay olanı direkt tam zamanlı kalma olarak da başlayabilir....

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Banada uc ay demislerdi

Evlendiğinde de olacakları yaziyorum. Düşün, evlisin kocanla bir özelin olmayacak. Rahat duş bile anlamayacaksın. Gece gec yatmak, sabah gec kalkmak istesen kayinvaliden kahvaltı beklicek, gelin sabahlari uyuyor olacak. İşten geldiğinde yemek yapasın olmasa dışarıdan söylesen, yemek yapmıyor olacaksın. Hasta olsan evinde rahat yatamayacaksın. Ailen, arkadaşların yanına rahat bir şekilde gelemicek. Kayinvalidenin gelen misafirlerine yorgunda olsan hizmet etmen beklenecek. Kazandığın parayı istediğin gibi harcadığında belki karışacak, aldıklarına ne gerek var diyecek. Haftasonu kocanla gezmeye gitmek istesen kayinvalideni evde tek birakamican. Ailene bir akşam gitmek istesen kayinvalideni davet etmeden gidemeyeceksin. Eşinle rahat bir kavga bile edemeyeceksin.

Şimdi lütfen tekrar düşün, böyle bir evlilik istiyor musun?
Nişanlında abin adına konuşuyor bakalim o abi aynı fikirde mi?
Evlendiginde o 3 ay, ya 6 aya uzar ya da 1 yila çıkar.

Daha abisinin ve onun eşinin bile haberi yoktur nişanlının bu parlak fikrinden. Kayınvalide zaten çalışıyor kurulu bir düzeni var bir kaç seneye emekli olur evinde yaşasın her gün arar haftada bir gider. Acaba bu fikir kimden çıktı nişanlınızdan mı annesinden mi? İlerde evinde birçok şeyi rahat rahat yaşamayacaksın özeliniz olmayacak, yaptığınız iş beğenilmeyecek, harcaman gezmen sabahları uyuman yüzüne vurulacak. Ben köyde yaşıyorum burda kimle konuşsan ya kaynanasıyla altlı üstü yada aynı evde yaşar ve 1-2 kişi dışında kimse memnun değil bir soruyosun bin ah işitiyorsun. O yüzden bir daha düşün ilişkini bir gözden geçir.

Nişanlınız tam bir işgüzar.
Daha önceden bu şekilde oturtulmuş bir sistem olsa, kayınvalide süreli bir şekilde abisinde kalsa, nişanlınızda düzen bu evlenince bize de gelecek, dönüşümlü olacak dese ve sizde kabul etseniz tamam. Kendi seçiminiz der geçerim.

Fakat daha ne annenin, ne abinin, ne yengenin haberi yok bu durumdan. Kendi kendine neyin karar alması bu ?

Zaten abi istese bu zamana kadar alırdı yanına annesini. Demek ki böyle isteği veya düşüncesi yok. Yenge belki kabul etmeyecek. Haklı da. Nişanlınız başkalarının hayatı hakkında bu kadar söz sahibi olduğu kanısına nerden vardı ? Bu nasıl bir düşüncesizlik. Kadın yaşlı değil, bakıma muhtaç değil. Bu kadar anacıysa çalıştırmasın, yanına alsın bekar olarak yaşasın.

Size de yaşayın görün diyorum. Çünkü biz ne dersek diyelim pembe gözlüğünüz yaşayana kadar gözünüzden düşmeyecek. İnşallah yanılan biz oluruz.

Tabi, memleketindeki evi yazları yaşamaya uygun. Yılın diğer kısmında üç ay bizde yaşamasını teklif etmek istiyor. Diğer üç ay da abimle yaşar diyor
Sorunlar çıkar, hicbisey hayallerdeki gibi masum kalmaz. O 3 ay olmaz , uzarda uzar. Gelene gitde denilmez bisey desen eşinin tavrına sen bile sok olursun. Belliki anneci , bi adam.

Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip

iletişimleri çok güzel.

maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim.

nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.

Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu

Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum.

en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Pembe gözlüklerini çıkar lütfen. Yaşının küçük olduğunu düşünüyorum, zira o söylenen 3 ayın ölene kadar olacağını bilmeyen yoktur sanırım.
Yok diğer çocukta 3 ay sizde 3 ay kalacakmış, diğer gelinin 3 hafta bile kabul etmeyeceğine kalıbımı basarım. Nişanlın kendi kendine karar vermiş, kimsenin haberi yok.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Kayınvalideniz nasıl biri bilmiyorum.

Mesela benim kv cok iyi bazen gelir 1 gün kalır o kaldığı 1 günde hiç bana laf sokma sinir etme gibi birşeyi olmadı. Bizde yaz aylarında onların yanına yaylaya gideriz bazen 3 bazen 2 gün kalırız ozamanlarda sorunsuz geçer hatta yemek falan hep kendi yapmak ister 80 küsur yaşında çok hasta kalbinde de pil var bana 1 gün bile şunu yap demedi. Ben zorlarim hadi git yat dinlen diye gitmez.

Yani ben böyle bir kayınvalide ile senede 3 ay gayet de güzel yaşarım. Ama işte sizin kv nasıl biri bilemiyorum.

Birde şöyle bir durum var sizin kv kocası öldükten sonra kimseye minnet etmeden bir işe girmiş tek başına hayatına devam edebiliyor böyle bir kadın sizinle veya diğer oğlu ile sağlığı yerinde olduğu sürece kalmaz. Zaten haberi de yok dediniz.

Kendimden bir örnek veriyim bahsettigin adalet konusunda: Ben bana daha önce sorsalar esimin de adaletli olucagina yemin ederdim. Ama bir süre bir olay oldu. Hata 100/100 annesinde ama esim gerekenleri söylemek yerine (cünkü bizim kuralimiz herkes kendi ailesinden sorumlu aslinda) gelip bana satasti. Bir güzel kavgaya tutustuk. Ben bir güzel patladim. 8 senelik evlilikte ilk defa esime sesimi yükselttim. Yani adaleti saglar felan gec bunlari. Sen altdan aldikca yürür. Altdan alamadiklarindada kavga kiyamet hazir ol. Adamin bütün planlari su anda annesini rahat ettirmek üzere kurulu. Senin hayatini bile ona göre sekillendirmek derdinde. Biz bir binadayiz. Bir evin icinde yasamayi hayal edemiyorum bile. Halbuki genel anlamda kayinvalidem ve kayinpederimle iyi anlasiriz.

Bence asla kabul etme şu an nişanlı olduğunuz için 3 ay diyor. Evlenince o ömür boyu olcak ve istemiyorsan kapı orda diyecek. Evlenince kayınvalidelere bir şey oluyor. Gençliklerini yaşayamadıkları için midir bilemem, gelinle her konuda yarışmaya giriyorlar egolarını tatmin edip aşırı rahatsız ediyolar anne gibi olan çok azdır. illallah ettirirler. Ben sinir krizi geçirip saçımı başımı yolmuşluğum vardır.

Olmaz o iş. Aynı şehirde düzgün bir ev tutsun kalsın. Nedir bu memleketteki yazlık vittirivizzik ev sevdası anlamıyorum ki 🙄 orada şu kadar ay burada şu kadar ay niye yaşamak ister ki bir insan? Kabul etmeyin öyle şeyleri. Yaz-kış yaşayacağı güzel bir ev tutsunlar yeterli. Yaşlanınca da ona göre opsiyon alınır.
Ben de anlamıyorum..benim çevremdeki her yaşlının da hayali, kendi ananem de bu şekil yaşıyor. Yani neden yılın 12 ayı rahatca yasayacagin bir yer değil de her yıl 4-6 ay birilerine taşınıp hem kendi hem başkalarının düzenini bozmak?
Tek uzak köyler için değil, Sakarya'da bile bu şekil yaşayan tanıdığım var, şehre çocuklarına iniyor.
İyi de neden😂

Şu an annesiyle yaşaması mümkün değil annesinin işi ve kendi işi uzak olduğundan. Benim kazandığım parayla annesini geçindirmeyi düşünmüyor tabii ki. 4 sene kendi işi dolayısıyla erişeceği maddi konum için gerekli. Şu an yüksek lisans yaptığı için yarı zamanlı çalışıyor. 4 sene nişanlı kalmayacağız seneye evleneceğiz nasipse.
Umarım buraya konu açmazsınız kv ile aynı evde yaşamak istemiyorum diye.
Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.

Üc ay basinizda ebeveyn istiyorsaniz yasiyorlarsa kendi ana babanizla yasayin. Esiniz malesef sizi manipule ediyor. Siz esinizle evleniyorsunuz onun annesiyle degil bunu unutmayin. Evliliginizin gidisatini kararlarini annesinin durumuna gore sekillendiren biriyle saglikli bir evlilik birligi kuramazsiniz. O hatayi ben yaptik, benim gibi bir cogu yaptik. Mesela suan istedigim muhite bile tasinamiyorum cunku esim ordek ailesi olarak ayni apartmanda yasamazsa olecekmis gibi davraniyor. Dunyanin en tatli kayinvalidesi bile olsa onun bir hayata bakis bir ev duzeni var. Hicbir seye karismam dese bile istemeden karisir. Kayinvalideyle annenizle catistiginiz gibi catisamazsiniz zira anne ile catisilir unutulur, kaynana unutmaz cunku ne kadar kizim kizim da dese el kizisin ve onun onceligi oglusudur. Yapmayin etmeyin. Mustakbel esinize simdiden benim oyle bir gelecek planim yok, gelecek planimi kendi cekirdek ailem uzerinden kurmak.istiyorum. Annen ve senin ailevi konularini desteklemekle.beraber bunlarin cekirdek ailemizi ilgilendiren kisimlarini disarida tutmani istiyorum demelisiniz. Ben de cok yanildim cok pismanim ama artik cok gec. Bunca konuya ragmen hala ama kaynanam.baska diyorsaniz bes sene sonra sizi buraya dertlesmeye davet etmeye bile gerek yok.

X