• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan yılbaşında sevgiliniz yada nişanlınız size hediye aldımı? :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

disede

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
256
-3
318
merhaba kızlar yine ben
bugün yeni yılın ilk akşamı ve bazılarımız sevdiğinden ayrı bazılarımız ise sevdiğimizle geçirdik yılbaşını,
benim için yılbaşı açıkçası pek bir anlam ifade etmiyor,
bana yılbaşının ifade ettiği tek şey, ülkece karşılaştığımız yeni yıl zamları okadar
herneyse, diyeceğim o ki, ben yılbaşını çok önemsemiyorum nişanlımda öyle, fakat annem, buzamana kadar ne bir bayramda ne bir doğum günü yada yıldönümümüzde nişanlımın bana hep eli boş gelmesi ve bana bişey almadığı için bugün artık patladı,
daha önceki açmış olduğum konularımı bilen arkadaşlar nişan alışverişinde bile neler yaşadığımı bilirler, onun için çok değinmiyorum burda o konulara,
herneyse, biraz öncede teyzem aradı, nişanlın ne aldı sana yılbaşı hediyesi diye sordu, bende hiç bişey almadı dedim, ( bişey almasınıda beklemiyordum zaten nişanlımın çünkü öenmesemiyorum yılbaşını) başladı oda annem gibi kükremeye, seni ne bir bayramda, ne bir doğum gününde, nede bir yıldönümünde hatırlamayan bu adamla sen ömrünü nasıl geçireceksin, işte vay efendim ben 20 yıllık evliyim kocam dün çiçekler alıp geldi eve, bir gün sana elinde birşeyle geldi mi nişanlın? sen hala onların peşinde dolan, onlar ne senin yılbaşını kutlasın, nede sana bişey alsınlar, diye kükredi.
düşününce teyzeme hak verdim
ama ben gidipte nişanlıma, ya nişanlım bana hediye olarak yılbaşında bişey al diyemem çingene gibi, bu arada zaten nişanlımında hiç düşündüğü yok, ben bu kıza şunu alayım diye:(
alır diye bekliyorum bazen (2 buçuk senede arada bir) oda özel günlerimizde, ama yok almıyor hiç birşey,
mesela bi keresinde ben onun doğum gününü kutlamak için gittim kendisine çok güzel bir hediye aldım, sonra koca 1 demet çiçek aldım,(sırf utansın diye) onu hep gittiğimiz bir kafeye götürdüm denize sıfır bir yer, ondan sonra, biz o kafeye hep gittiğimiz için ordakiler bizi tanıyorlar ve seviyorlarda saolsunlar, ordakilere söyledim doğum günü süprizi yaptık orda nişanlıma, çoooook sevindi
ama benim doğum günümde kendisi benim için kılını bile kıpırdatmadı, hatta benim yaptığımın onda birini bile yapmadı, sadece doğum günümü kutladı, birde ben bi kukla beğenmiştim (5 tl falandı) onu aldı,
o günde benim doğum günüm diye eve tüm sülale toplanmış, benim haberim yok tabi, eve elimde kukla ile bir girdim, evdekiler, nişanlın sana bunumu aldı diye bir güzel kızdılar laflar söylediler, bana, sana ala ala bunu mu almış diye
yani anlayacağınız nişanlıma özel günümüz olsun, başka normal bir gün olsun elinde bana birşey alıp gelmesi gerektiğini öğretemedim öğrenemedi,
napıcam yaaa
Ailemle papazım şuanda yılbaşımı ne kutladı ne de bir hediye aldı

benim için hediyenin önemi yok diyorum aileme,onlar da diyorlarki elbeltte 2-3 çaput elbisenin hediyenin önemi yok, ama onu alması, zaman harcaması, sana değer verdiğini kıymetini bildiğini gösterir nişanlında bu yok seni ilerde hep ezer üzer yol yakınken dön seni daha iyileri alır dye söyleniyorlar...

yardım kızlaaaaarrr :((((

Canım takılma bu kadar ya. Bende sözlümle 3,5 senedir birlikteyim. Ben ona hiç bir şey almadım. Babamda çıkmamıza izin vermedi en geç 22:00 da evdesin dedi. Bizde buluştuk. Yemek ısmarladı bi baktım bi kutu çikolata bi şişe şarap almış. Mutlu oldum açıkcası şimdi yazını görünce üzüldüm ben ona hiç bir şey almadım acaba o da bozulmuş mudur ben bir şey almadım diye :44: Benimde babam dedi işte yeni yılın kutlu olsun demedi şimdiden bizi sevmio evlenince yüzünü göstermez falan. İnsanlar böyle özel günlerde ayrıca bir duygusallaşıyor sanırım . Sende sıkma canını teyzenin dediklerini de duymazdan gel..

Canım bence yılbaşında ya da sevgililer gününde hediye almak filan hiç önemli değil.Ben de dün erkek arkadaşımla girdim yeni yıla ve baştan anlaştık hediye almayalım diye birbirimize,maddi sıkıntıda şu anda.Açıkçası maddi imkan olsa da yine de yılbaşını filan takmazdım.Ama doğum günü ve yıldönümlerine önem veririm.Ben 7 senedir beraberim erkek arkadaşımla,ama bize sadece geçen sene beraber kutlamak nasip oldu benim doğum günümü.Onda da yani haber vermeden pasta almış,bir de parfüm ve ofisinde kutladık doğum günümü budur yani.Ben de bu zamana kadar onun doğum günlerinde hep özel şeyler yapmaya çalıştım filan ama bazı erkekler düşünemiyor gerçekten.Şimdi 27 ocakta doğum günüm var yüzsüzlüğü ele aldım,sen bir şey yapmazsın yine o zaman ben peşinen söylüyorum Konya'ya günübirlik gezmeye gitmek istiyorum dedim :9::9::9::9: Bu arada çiçek alma olayını ben de yapmıştım ona,çiçek alıp yollatmıştım ofisine :52::52: Ama benim erkek arkadaşım maddi durumdan dolayı yapamıyor,yoksa parası olunca hakkını yiyemem özel gün olmasa da gözümde ne bir kıyafet koyar ne bir elektronik eşya filan.Kendisine gidip ucuz bir tel aldı bana istediğim ve çok pahalı bir tel aldı böyle şeyleri de asla göz ardı edemem.Acaba eli filan mı sıkışıktı nişanlının?

Canım bence yılbaşında ya da sevgililer gününde hediye almak filan hiç önemli değil.Ben de dün erkek arkadaşımla girdim yeni yıla ve baştan anlaştık hediye almayalım diye birbirimize,maddi sıkıntıda şu anda.Açıkçası maddi imkan olsa da yine de yılbaşını filan takmazdım.Ama doğum günü ve yıldönümlerine önem veririm.Ben 7 senedir beraberim erkek arkadaşımla,ama bize sadece geçen sene beraber kutlamak nasip oldu benim doğum günümü.Onda da yani haber vermeden pasta almış,bir de parfüm ve ofisinde kutladık doğum günümü budur yani.Ben de bu zamana kadar onun doğum günlerinde hep özel şeyler yapmaya çalıştım filan ama bazı erkekler düşünemiyor gerçekten.Şimdi 27 ocakta doğum günüm var yüzsüzlüğü ele aldım,sen bir şey yapmazsın yine o zaman ben peşinen söylüyorum Konya'ya günübirlik gezmeye gitmek istiyorum dedim :9::9::9::9: Bu arada çiçek alma olayını ben de yapmıştım ona,çiçek alıp yollatmıştım ofisine :52::52: Ama benim erkek arkadaşım maddi durumdan dolayı yapamıyor,yoksa parası olunca hakkını yiyemem özel gün olmasa da gözümde ne bir kıyafet koyar ne bir elektronik eşya filan.Kendisine gidip ucuz bir tel aldı bana istediğim ve çok pahalı bir tel aldı böyle şeyleri de asla göz ardı edemem.Acaba eli filan mı sıkışıktı nişanlının?

şuaralar evet eli şıkışık fakat şöyle birşey var, ben ona sırf özel günlerde hediye almamak için, mesela nişanlım sigarayı bırakmıştı gittim lacoste'tan t-şört aldım, lacoste'un fiyatlarından az çok haberdarsındır, ben kendime hiç ordan tşört almadım yani gittim ona aldım, yani özel gün dışında dahi ben ona bişeyler yapmaya çalışıyorum, o bana sadece geçen sene sevgililer gününde bir saat almıştı, ben sana saat aldım yaa diye hemen söyleyiveriyor mesela,
benim derdim ben sana bunu aldım, sende bana bunu al falan değil, ya ne bilim yolda çiçek satan ablalardan 5 liralık bir çiçek alsın gelsin, ne bilim bi alışveriş merkezine gittiğimizde bana hiç beklemediğim bir anda birşey alsın süpriz yapsın ama 2 buçuk senedir aldığı sadece 1 saat okadar.

özel günlerde günün anlam ve önemi için hediyeleşmek güzel bence
illa pahalı hediyelere gerek yok hatırlandığını belirtmek amacıyla sembolik hediyelerde olabilir
yeter ki karşısındaki insanı önemsediğini belli etsin
eşim özel günlere önem vermese hoşuma gitmezdi bu durum
gerçi bu birazda çiftlerin birbirinden olan beklentileriyle alakalı bişey
eşim bilir sonuçta bu tarz şeylere inceliklere önem verdiğimi
eğer aynı önemi göstermezse başına neler gelebilceğini
siz de nişanlınıza bu durumu belirtin
hayattan ilişkinizin gidişatından neler beklediğinizi paylaşmak
arsız gibi hediye istemek değildir
sizin için önemini bilirse belki daha ince düşünür

canım etrafındakilere kulağını tıka boşver ilişkiyi siz yaşıyosunuz.benim annem dahil çevremdeki herkes ailenle aynı düşüncede.işe girmiştim annem eve geldiğimde ne hediye aldı sana dedi.ne hediyesi dedim işe başladınya bi çiçek gönderseydi bari dedi :9:
ne alakası varki aklıma bile gelmedi.arkadaşlarım aynı şekilde ne hediye aldı naptı ne etti.biz farklı şehirlerdeyiz.önemli olan birlikte olup iyi vaikt geçirmek.herşeyin üstesinde benim için.iznini erkene alıp ateşler içinde dişi şiş bi şekilde sırf beni görmek için geldi.yıldönümümzde birikte olalaım diye.hediye aldımı hayır.benim için bu değerli.ben hediye aldımı.aldım gibi.manevi bişey verdim.içimden geldi yaptım.mutlumuyuz evet o zman gerisi önemli değil :16:

şuaralar evet eli şıkışık fakat şöyle birşey var, ben ona sırf özel günlerde hediye almamak için, mesela nişanlım sigarayı bırakmıştı gittim lacoste'tan t-şört aldım, lacoste'un fiyatlarından az çok haberdarsındır, ben kendime hiç ordan tşört almadım yani gittim ona aldım, yani özel gün dışında dahi ben ona bişeyler yapmaya çalışıyorum, o bana sadece geçen sene sevgililer gününde bir saat almıştı, ben sana saat aldım yaa diye hemen söyleyiveriyor mesela,
benim derdim ben sana bunu aldım, sende bana bunu al falan değil, ya ne bilim yolda çiçek satan ablalardan 5 liralık bir çiçek alsın gelsin, ne bilim bi alışveriş merkezine gittiğimizde bana hiç beklemediğim bir anda birşey alsın süpriz yapsın ama 2 buçuk senedir aldığı sadece 1 saat okadar.
Canım ben de aynı şekilde senin yaptığın gibi özel günler dışında da hediye alırım ona.Çiçek konusunda da beklentilerimiz aynı inan ki,5 tl lik bir gül al gel benim için çok kıymetlidir o derim.Ama maddi durumu eğer sıkışıksa onu da düşünmek gerekir.Yine de bu konuyla ilgili duygularını söylemelisin ona.Gerekirse tavrını sert bir şekilde ortaya koy.Neticede senin için önemli bir konu bu ve üzülüyorsun bu durumdan.Tabi anladığım kadarıyla ailenin tavrı da etkiliyor seni ister istemez.Benim annem de tam tersi bana hediye alınca söylenir,bu çocuğa niye para harcatıyosun sen diye kızar.O yüzden ailelerin isteklerinden çok bizim duygularımız önemli.Bir de aldığı 5 tl lik kukla için de üzülme,böyle böyle alıştırmaya çalışmalısın onu.

Son düzenleme:
çok iyi anlıyorum senii çok iyi ama emin ol,ve en en azından senin sevgilin doğum gününü kutlamış ben ona da layık görülmüyorum mesela:14:

Son düzenleme:
canım çok üzüldüm çunku bu durum i,nsanı inanılmaz kırıyo. eski sevgilime yılbaşında hediye almıştım o almamıştı çok buyuk hayal kırıklığı içerisine düşmüştüm. değersiz hissetmiştim kendimi. Şimdi başkasıyla nişanlıyım. Nişanlım sadece bana değil tüm aileme hediye aldı yılbaşında. Ben şok oldum. Halbuki ben almıcaktım geçmişte yaşadığım hayal kırıklığı için. Ben boyle şeylere çok onem veririm şükürler olsunki nişanlımda oyle. Aksini yapan erkeklerin pinti olduğunu düşünürüm. hadi yılbaşında hediye almasın tamam ama ozel gunlerrde tum kadınlar kendini özel hissetmek ister.Bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bence size yapmayan erkeğe sizde yapmayın

Canım bence çokda sıkıntı etme kendine. Yılbaşı sevgililer günü bunlar önem verilecek zaman değil bence. Ama tanışma yıldönümümüz nişan tarihimiz doğum günlerimiz bunlar önemlidir bence. Bence engüzeli nedir biliyomusunuz içinden geldiği an ve zaman hediye alması çok güzel sürpriz oluyor.

Canım bence çokda sıkıntı etme kendine. Yılbaşı sevgililer günü bunlar önem verilecek zaman değil bence. Ama tanışma yıldönümümüz nişan tarihimiz doğum günlerimiz bunlar önemlidir bence. Bence engüzeli nedir biliyomusunuz içinden geldiği an ve zaman hediye alması çok güzel sürpriz oluyor.

aslında evet bende yılbaşında hediye almayı falan çok lüzumsuz buluyorum, gerek yok buna yani, ama doğum günü, tanışma yıldönümü, nişan ve evlilik yıldönümleri her kadın için özel ve önemlidir, işte bende tam bu önemi anlamayan, bunlara gerek olmadığını düşünen bir nişanlıya sahibim. derdimi nasıl anlatacağımıda bilmiyorum, daha önce bir kaç kez söyledim ben bu günleri önemsiyorum diye ama o işine geldği gibi davranmayı tercih ediyor,
çevremdeki bazı kız arkadaşlarım, erkeği yontmak kadının işidir, bizimkilerde eskiden odundu, biz onları yonttuk şimdi her anımı hatırlar normal günde bile sudan bahaneler uydurup bana süprizler yapar dediklerini duydukça içten içe de-li-ri-yo-rum ... sanki beni delirmek için yapıyorlar, sevgililerinin süprizler yaptığını görmesem inanmam aslında ama görüyorum bide bu süprizleri gözümün önünde olduğu için..
mesela, çalıştığım yere yeni bir kız başladı, sevgilisi şuanda nişanlısı hemen çook güzel bir meyve sepeti yollamış yanındada kocaman bir miki mause :((( kız hiç umursamadı bile, ben olsam sevincimden havalara uçardım yaaa :D
sonra sordum aynen bu üstte söylediklerimi söyledi :(

bu arada seni diğer konundan hatırladım. barıştınız sanırım. ve görüyorum ki aynı tas aynı hamam... zaten limonisiniz kalk bi incelik yap bi hoş tut nişanlını. Bence yanlış yaptın bu adamla barışmakla canım hakkında hayırlısı...

benim için hediyenin önemi yok diyorum aileme,onlar da diyorlarki elbeltte 2-3 çaput elbisenin hediyenin önemi yok, ama onu alması, zaman harcaması, sana değer verdiğini kıymetini bildiğini gösterir nişanlında bu yok seni ilerde hep ezer üzer yol yakınken dön seni daha iyileri alır dye söyleniyorlar...

/QUOTE]

ailen çok haklı. daha önce açtığım konular var demişsin onlara da şöyle bir baktım. Sana karşı cimri olan, senin altının/bohçan benim altınım/bohçamın konusunu yapan, senden ufak hediyeleri bile esirgeyen erkek ileride sevgisini de esirgeyecektir, bu tarz insanların karşılıksız sevmek ve verirken mutlu olmakla ilgili ciddi problemleri olabilir. Böyle birisiyle de ömür maalesef geçmez.
Burada sorun yılbaşı hediyesiymiş, doğum günüymüş, pahalı/ucuz hediyeymiş değil. Yılbaşını, özel günleri önemsemeyebilir ama seni mutlu etmek için, senin yüzündeki tebessümü görmek için sana sıradan bir günde bir hediye veya çiçek almalı o zaman, ya da sen çok seviyorsun diye bir küçük gofret alıp gelmeli yanına. Ya da en sevdiğin filme, konsere bilet almalı. Bunlar sana değer verdiğinin, senin mutluluğunla mutlu olduğunun göstergeleridir. Sende sanıyorsam bu durumdan aslında içten içe şikayetçisin, farkındasın yani. Ne olursun "sakınan" bir insanla evlenmeden önce iyi düşün. Ben evlenmezdim ama yaşayan sen olduğun için ayrıntıları bilemem, o yüzden sana ayrıl demiyorum yanlış anlama: Ama, sana değer verdiğini net ve uzun süreli hissettiğinde o masaya otur ve evliliğe evet de.

/QUOTE]

ailen çok haklı. daha önce açtığım konular var demişsin onlara da şöyle bir baktım. Sana karşı cimri olan, senin altının/bohçan benim altınım/bohçamın konusunu yapan, senden ufak hediyeleri bile esirgeyen erkek ileride sevgisini de esirgeyecektir, bu tarz insanların karşılıksız sevmek ve verirken mutlu olmakla ilgili ciddi problemleri olabilir. Böyle birisiyle de ömür maalesef geçmez.
Burada sorun yılbaşı hediyesiymiş, doğum günüymüş, pahalı/ucuz hediyeymiş değil. Yılbaşını, özel günleri önemsemeyebilir ama seni mutlu etmek için, senin yüzündeki tebessümü görmek için sana sıradan bir günde bir hediye veya çiçek almalı o zaman, ya da sen çok seviyorsun diye bir küçük gofret alıp gelmeli yanına. Ya da en sevdiğin filme, konsere bilet almalı. Bunlar sana değer verdiğinin, senin mutluluğunla mutlu olduğunun göstergeleridir. Sende sanıyorsam bu durumdan aslında içten içe şikayetçisin, farkındasın yani. Ne olursun "sakınan" bir insanla evlenmeden önce iyi düşün. Ben evlenmezdim ama yaşayan sen olduğun için ayrıntıları bilemem, o yüzden sana ayrıl demiyorum yanlış anlama: Ama, sana değer verdiğini net ve uzun süreli hissettiğinde o masaya otur ve evliliğe evet de.

öncelikle ilgine teşekkür ederim, cevap yazdığın için

aslında benimde düşündüklerim seninde kelimesi kelimesi yazdığın şeyler, yani yılbaşında bişey almassın ama onun yerine normal bir günde ya bu kızda mutlu olur bunu görünce diye bişey alıp eline gelirsin benim de düşüncem bu, ama ne yaparsam yapayım ona bunu anlatamıyorum, bu fikri kafasına yerleştiremiyorum. ne demem gerekiyor onuda çözemedim, böyle şeyler söylenmez aslında karşındaki insanın içinden geliyorsa yapar ama benimde onun içinden gelmesini bekleyecek tahammülüm kalmadı, itekleye itekleye bir nişanlılık evresi gidiyor zaten.... hayırlsı diyorum dua ediyorum.

bana ; ben şöyle bir çözümle odun olan eşimi/sevgilimi/nişanlımı romantik bir hale getirdim, ilk başlarda odun olan eşimi/sevgilimi/nişanlımı yonttum diyen bir bayanlar varsa onları bekliyorum?

öncelikle ilgine teşekkür ederim, cevap yazdığın için

aslında benimde düşündüklerim seninde kelimesi kelimesi yazdığın şeyler, yani yılbaşında bişey almassın ama onun yerine normal bir günde ya bu kızda mutlu olur bunu görünce diye bişey alıp eline gelirsin benim de düşüncem bu, ama ne yaparsam yapayım ona bunu anlatamıyorum, bu fikri kafasına yerleştiremiyorum. ne demem gerekiyor onuda çözemedim, böyle şeyler söylenmez aslında karşındaki insanın içinden geliyorsa yapar ama benimde onun içinden gelmesini bekleyecek tahammülüm kalmadı, itekleye itekleye bir nişanlılık evresi gidiyor zaten.... hayırlsı diyorum dua ediyorum.

bana ; ben şöyle bir çözümle odun olan eşimi/sevgilimi/nişanlımı romantik bir hale getirdim, ilk başlarda odun olan eşimi/sevgilimi/nişanlımı yonttum diyen bir bayanlar varsa onları bekliyorum?

canım sözlenen nişanlanan insanlar belli bi yaşa gelmiş insanlardır.karakterleri oturmuştur.değiştiremezsin.aynı şekilde senide değiştiremez kimse.benim sevgilim nişanlım odun ben nasıl yontıyımda adam olsun demek bence çok yanlış.sen aslında kendine değer vermemiş oluyosun ki bu şekilde sıfat kullandığın birisiyle birliktesin.benim düşüncem bu.mutluluklar canım hayatında

canım sözlenen nişanlanan insanlar belli bi yaşa gelmiş insanlardır.karakterleri oturmuştur.değiştiremezsin.aynı şekilde senide değiştiremez kimse.benim sevgilim nişanlım odun ben nasıl yontıyımda adam olsun demek bence çok yanlış.sen aslında kendine değer vermemiş oluyosun ki bu şekilde sıfat kullandığın birisiyle birliktesin.benim düşüncem bu.mutluluklar canım hayatında

ben adam olması için değil romantik ve ince düşünceli olması için nasıl yontulur diye sormuştum, bunu başaran kadınlarımız var? ben buna istinaden bu yorumu yaptım hayatım.

ayrıca ben insanların değişebilen, ayak uydurabilen varlıklar olduğuna inanırım hep, insanın değer yargıları dışındaki diğer olağan hal ve tavırlarını insanoğlu isterse değiştirebilir kanaatindeyim.

Son düzenleme:
sana kız arkadaşın demiş ya benim kocam odundu ben yonttum diye yontmak değil bu tabii ki; aslında bu durum şöyle, o erkek zaten kadınına değer veriyor ama bu değeri nasıl göstermesi gerektiğini kadın öğretiyor. Her insanın önem verdiği şeyler farklıdır, kadın kendisinin önem verdiği şeyleri erkekle paylaşıyor ve onu yönlendiriyor.

"Bak bana özel günlerde hediye aldığında çok mutlu olurum bence önemli şeyler bunlar"ın imasını yapmışsa kadın, erkekte sevdiğini mutlu etmenin yolunun ona hediye almak olduğunu öğrenip yapmaya başlıyor. Başka bir kadın için hediye hiç önemli değildir mesela, kocasından istediği ev işlerine yardımcı olmasıdır o zaman kendini mutlu/değerli hisseder, o kadında bunu belli ediyor ve erkek kadını seviyorsa onu mutlu etmek için atıyorum masayı kurmasına yardımcı oluyor.

Şimdi bu durumu nişanlına şu aşamada direkt söyleyerek yaptıramazsın gibime geliyor ve erkeğin içinden gelmese ne yaparsan yap zor. Ama belki ilk mesajında yazdığın gibi sende onun yanında yılbaşı falan önemsemem dediğinde kafa salladıysan, itiraz etmediysen adam farkında bile değildir hata yaptığının. İşte tabiri caizse "yontmak" kelimesi burada devreye giriyor. O sana böyle birşey söylediğinde seni mutlu edecek imaları yapmalısın "ya evet yılbaşı belki önemli değil ama doğum günü benim için çok önemli canım" gibi....

ama en en en sonunda bir erkek bu imalarını görmezden geliyorsa zorlama yeterince değer vermiyordur.

sana kız arkadaşın demiş ya benim kocam odundu ben yonttum diye yontmak değil bu tabii ki; aslında bu durum şöyle, o erkek zaten kadınına değer veriyor ama bu değeri nasıl göstermesi gerektiğini kadın öğretiyor. Her insanın önem verdiği şeyler farklıdır, kadın kendisinin önem verdiği şeyleri erkekle paylaşıyor ve onu yönlendiriyor.

"bak bana özel günlerde hediye aldığında çok mutlu olurum bence önemli şeyler bunlar"ın imasını yapmışsa kadın, erkekte sevdiğini mutlu etmenin yolunun ona hediye almak olduğunu öğrenip yapmaya başlıyor. Başka bir kadın için hediye hiç önemli değildir mesela, kocasından istediği ev işlerine yardımcı olmasıdır o zaman kendini mutlu/değerli hisseder, o kadında bunu belli ediyor ve erkek kadını seviyorsa onu mutlu etmek için atıyorum masayı kurmasına yardımcı oluyor.

şimdi bu durumu nişanlına şu aşamada direkt söyleyerek yaptıramazsın gibime geliyor ve erkeğin içinden gelmese ne yaparsan yap zor. Ama belki ilk mesajında yazdığın gibi sende onun yanında yılbaşı falan önemsemem dediğinde kafa salladıysan, itiraz etmediysen adam farkında bile değildir hata yaptığının. Işte tabiri caizse "yontmak" kelimesi burada devreye giriyor. O sana böyle birşey söylediğinde seni mutlu edecek imaları yapmalısın "ya evet yılbaşı belki önemli değil ama doğum günü benim için çok önemli canım" gibi....

Ama en en en sonunda bir erkek bu imalarını görmezden geliyorsa zorlama yeterince değer vermiyordur.

saol varol aynen dediğin gibi :) kelimesi kelimesine katılıyorum sana. Bu dediğini denicem en kısa zamanda. ;)

canım senin durumunda çok yakın bi arkadaşımda var sevgilisi böyle özel günlerde bişey almazmış oda kendine alıp annesine sevgilim bana bunu aldı diye gösteriyormuş boşver üzülme annenin akrabaların çenesini kapatmak istiyosan sende arkadaşım gibi yapabilirsin ne bileyim bi çanta bi badi falan al nişanlım almış diye göster evdekilere

ailen nişanlını istemiyor anlaşılan. hediye almamanın altında o kadar anlam çıkarıyorlarsa...

nişanlın seni dövdü mü, sövdü mü, küçük gördü mü bunlara bak sen.

Back