• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye..

Hayatım kendin yazdin 70k maaşı var diye, bu gelirin neresi ortalamanın üstü?

Eviniz yok, beş kuruş birikiminiz yok, öbür ayı nasıl çıkaracağınız bile belli değil, bebek geliyor, abin acımış da doğum masraflarınızı üstlenmiş ama çikacak masrafın milyonda biri değil daha farkında değil misin?

Bir de adamı birakip gittin 6 ay önceden babanin evine yerlestin, orada da ortalığı karistirdin, burda da ayrı ev tutsak mı bilmem ne demeye basladin..Bu kadar yokluğun sorunun içinde hediye düşünmenin sırası mı?

Sen anneliği oyun zannediyorsun ama çok pis bocalayacaksın gibi geliyor bana çünkü gerçeklerden aşırı kopuk ve tutarsız yaşıyorsun, akillanacak gibi de gorunmuyorsun...Allah çevrene ve doğacak çocuğa sabır versin kısaca, ne diyelim.
Aaaa ortalama üstü dediği 70k ve tek maaş mi, tamam gecinilir ama öyle 90 binlik hediye de fazla yani, ben olsam birikim vs yapar yavaş yavaş ev falan almak için cabalardim, bir de ailesinn orda ayrı ev tutmak mi ?

Hmm eşin özel sektörde o zaman, yani bu şekilde maaş değişkenleri varsa haklı olabilir, devlette izin vs durumlarında kesinti olmuyor bu sebepleri düşünüyor olabilir...yani çocuk durumunda masraf fazla oluyor ve her geçen zaman artıyor cocugn masrafı 🤷🙈ben altın takı vs sevmedigim için teknolojik aletler veya yatırım daha çok ilgimi çekiyor
valla maddiyatında değilim. kücük bir sey de olabilir imkan dahilinde ne yapabiliyorsa

siz nasıl birisiniz ki bilmeden uyduruyorsunuz bir, ikincisi haddinizi bilmiyorsunuz??

70k ortalama bir memur maasının üstü değil mi? her ay hayat sigortası (ikimiz için de ayrı ayrı ve dolar bazında bir yıldır ödeniyor) ve hisse yatırımı yapabiliyoruz.

evim alamadığımdan değil, su an doğu görevinde olduğumuz için yok. yazın insallah evimizi alıcaz cünkü esim abileriyle ortak şirkete yatırım yaptı ve yazın ordaki parayla ev alıcaz insallah. yani parasızlıktan değil.

abim acımadı. kücüklükten beri bana düskündür zaten. yeğenine hediye yapmak istedi. kaldı ki biz doğum için zaten 4 bin euro kenara koyduk. yani ödeyemiyor değiliz doğumu. abim sadece hediye yapmak istedi.

adamı bırakıp 6 ay önceden gelmedim. ekim ayı sonunda geldim ben buraya. uydurmayın. o da esim il dısı görevine gidecekti ve beni hamile halimle yalnız bırakmak istemedi. hatta il dısı görevi daha bu sabah bitti ve evimize döndü. 17 gün sonra da yanıma gelecek doğum için.

konusmak için konusmayın yani.
Burda yazdığın hicbirsey ne kendi içinde ne de diğer konularda yazdıklarınla birbirini tutmuyor. Şimdi de eşinin şirketi çıktı 🥴 Müneccim miyiz biz suya bakıp eşinin holdingini gorelim arkadasim? Madem para sıkıntınız yok o zaman zorla aldır kocana evini hediyeni ne istiyorsan. Bize ne soruyorsun? Had bildirmeye mi konu açıyorsunuz nedir yani?

Abla napsın kocanda çocuğu mu emzirsin ? Bunları bilerek hamile kalıyorsunuz yapmayın çocuk o zaman .Bana göre sırf doğurdu diye hediye istemek saçma çocuk yoksa bir hiçsin demek gibi.
Sırf doğurdum diye değil ama ben hayatımı kolaylaştıracak şeyler isterim, çünkü çocuk çok zor, benm ilk aklima kolaylaştıracak neler alınabilir geliyor ve bunların en iyisini isterim bu konuda affetmem açıkçası 😁 iyi tarafı eşim teknolojik aletlere çok düşkündür benden önce araştırıp seçer, diğer altın vs de zevk meselesi

Aaaa ortalama üstü dediği 70k ve tek maaş mi, tamam gecinilir ama öyle 90 binlik hediye de fazla yani, ben olsam birikim vs yapar yavaş yavaş ev falan almak için cabalardim, bir de ailesinn orda ayrı ev tutmak mi ?
ailemin orda ortak ev mi tutayım anlamdım? 😂

ortalama memur maası üzeri dedim. yüz binler alıyor esim demedim. birikim zaten yapıyoruz. bir yıldır hayat sigortamız var, gebeliğin basından beri de hisse alıyoruz bebek için kücük kücük.

ayrıca mevzu bizim gecimimiz de değil yahu. imkan dahilinde bir sey yapabilir.

Burda yazdığın hicbirsey diğer konularda yazdıklarına birbirini tutmuyor. Şimdi de eşinin şirketi çıktı 🤣 müneccim miyiz biz suya bakıp eşinin holdingini gorelim? Madem para sıkıntınız yok o zaman zorla morla aldır hediyeni ne istiyorsan. Bize ne soruyorsun? Had bildirmeye mi konu açıyorsunuz nedir yani?
bilenler biliyor sirket konusunu. konuyla ilgisi de yok zaten neden anlatayım. son durumumuzu anlattım. borcumuz yok, birikmiş paramız var, yatırım da yapıyoruz kücük kücük. gerisi de sizi ilgilendirmiyor. kalkıp yok gelecek ayı göremiyorsunuz falan nerde okudunuz bunu? 😂😂 esim bebek olacak diye parayı tutmak, temkinli olmak ve borca girmek istemiyor. tüm bilmeniz gereken konuda yani. ev muhabbetiniz siz pırtlatınca ben de neden evimiz yok henüz açıkladım.

şirket meselesini bilenler biliyor. ben her konuda flahsback gecmek zorunda mıyım? bilmeniz gerekenler yazıyor.

had bildirmek için konu açmıyorum.. siz anonim isimlerinizin arkasında hadsizliği kendinize hak görüyorsunuz. kaç yasında kadınlarsınız. toplum içinde bu tarz konusmalar yapmadığınızı düsünmek istiyorum.

ailemin orda ortak ev mi tutayım anlamdım? 😂

ortalama memur maası üzeri dedim. yüz binler alıyor esim demedim. birikim zaten yapıyoruz. bir yıldır hayat sigortamız var, gebeliğin basından beri de hisse alıyoruz bebek için kücük kücük.

ayrıca mevzu bizim gecimimiz de değil yahu. imkan dahilinde bir sey yapabilir.
Ortalama üzeri yazmışsın, ortalama memur maaşı üzeri değil o yüzden ben daha yüksek bir rakam bekledim açıkçası, çünkü şimdi zaten iki memur eşinden daha fazla alıyor ve çok da ahım şahım geçinmiyorlar, hisse olaylarından anlamam açıkçası...önce istemem demişsin sonra imkan dahilinde demişsin o zaman eşine açık konuş, sonradan bunun tribini atmaktan daha iyidir sen uzulmezsin...benim şuan ikinci gebeligm açıkçası çocuklarm için birikim kaygım yok ama kendim için planlarım var tabi zamanın ne getireceği hiç belli değil, ben fiziki birikimden anlıyorum acikcasu

Ortalama üzeri yazmışsın, ortalama memur maaşı üzeri değil o yüzden ben daha yüksek bir rakam bekledim açıkçası, çünkü şimdi zaten iki memur eşinden daha fazla alıyor ve çok da ahım şahım geçinmiyorlar, hisse olaylarından anlamam açıkçası...önce istemem demişsin sonra imkan dahilinde demişsin o zaman eşine açık konuş, sonradan bunun tribini atmaktan daha iyidir sen uzulmezsin...benim şuan ikinci gebeligm açıkçası çocuklarm için birikim kaygım yok ama kendim için planlarım var tabi zamanın ne getireceği hiç belli değil, ben fiziki birikimden anlıyorum acikcasu
esim hisse işleriyle ilgili zaten. ben de altın ve döviz biriktirmekten yanayım. ben olay da çıkarmam bu konuda ayrıca. sadece mutlu olurdum ama alınmazsa üzülürüm. su an beklentim yok zaten ama esime bu yüzden kök söktürecek değilim.

esim hisse işleriyle ilgili zaten. ben de altın ve döviz biriktirmekten yanayım. ben olay da çıkarmam bu konuda ayrıca. sadece mutlu olurdum ama alınmazsa üzülürüm. su an beklentim yok zaten ama esime bu yüzden kök söktürecek değilim.
Olay çıkarırsın demedim zaten ama bilemezsin işte lohusa kafası farklı, bugün olay çıkarmam dersin o gün hormonlar vs gözünde büyümüş cinnet geçirmişsin belli olmaz ki , o yüzden birşey beklentin varsa eşine söyle ilk ay olmasa bile sonraki ay küçük de olsa alalım birşey bana de

Geçen gün babası kayınpederine "gelininize aylardır biz bakıyoruz biraz da size gelsin isterseniz" minvalinde birşeyler söylemiş, kp de bunu arayıp bize gel diyince kendi babasına kızmış konu sahibi, konu açmıştı, illa burda doğum yapcam , babama kızdım ayrı ev açalım diyordu kocasına, konu acmasa nerden bilecez?

Yok yani bı tuhaf, çevresine yük olduğunu hissetmesine rağmen bile "ben azla yetinemem, çile çekemem" diye olmaza abanan bir yapısı var. "Azla yetinemem " diyip 70k maaşlı adamdan 90k lık hediye bekliyor, doğacak çocuğu hiç düşünmüyor filan, İlginç.

Geçen gün babası kayınpederine "gelininize aylardır biz bakıyoruz biraz da size gelsin isterseniz" minvalinde birşeyler söylemiş, kp de arayıp bize gel diyince babasına kızmış konu sahibi, konu açmıştı, illa burda doğum yapcam , babama kızdım ayrı ev açalım diyordu kocasına, konu acmasa nerden bilecez? Yok yani bı tuhaf, çevresine yük olduğunu hissetmesine rağmen bile "ben azla yetinemem, çile çekemem" diye olmaza abanan bir yapısı var. İlginç.
napayım hanfendi hakkaride mi gidip doğurayım? ne bekliyorsunuz? o kadar konumu takip edip hepsini k*çından anlamış olmanız mükemmel.

azla yetinemem, çile çekmem demedim. ama tek başıma tabii ki çekmem. bu bebeği esimle birlikte yaptık. imkanlar dahilinde de yapılması gerekeni istemek çom büyük bir sey değil.

bazen merak ediyorum, hiç mi sevilmediniz, hiç mi ilgi görmediniz? nasıl bu kadar olaysınız anlamıyorum.

Geçen gün babası kayınpederine "gelininize aylardır biz bakıyoruz biraz da size gelsin isterseniz" minvalinde bişey söylemiş, kp de arayıp bize gel diyince babasına kızmış konu sahibi, konu açmıştı, illa burda doğum yapcam , babama kızdım ayrı ev açalım diyordu kocasına, konu acmasa nerden bilecez? Yok yani bı tuhaf, çevresine yük olduğunu hissetmesine rağmen azla yetinemem, çile çekemem diye olmaza iyice abanan bir yapısı var. İlginç.
Ya işte herkesin hayata bakışı farklı, babam öyle birşey dese ben orda kalmazdım bir daha, olmazları zorlamak insanı çıkmaza sokar açıkçası ben herşeye temkinli yaklaşmaktan yanayım, kimse çile cekmesin tabi ama hani gelir belli gider belli iştenen hediyenin de fiyatı belli, hem hediyesiz doğum yapınca çile çekilmez ki bir eş merhametsizse çile çekilir herşeyle tek başına mücadele edince çile olur, yoksa merhametli eş zaten imkan dahilinde hediyesini de alır, illa doğumda olacak diye birşey de yok bence, ay ama yok konu sahibi iyi yaptı aklıma getirdi canım yeni saat çekti benim 🤣 daha gebeligm belli değil seçtim alacagimi 😒🙄

Ya işte herkesin hayata bakışı farklı, babam öyle birşey dese ben orda kalmazdım bir daha, olmazları zorlamak insanı çıkmaza sokar açıkçası ben herşeye temkinli yaklaşmaktan yanayım, kimse çile cekmesin tabi ama hani gelir belli gider belli iştenen hediyenin de fiyatı belli, hem hediyesiz doğum yapınca çile çekilmez ki bir eş merhametsizse çile çekilir herşeyle tek başına mücadele edince çile olur, yoksa merhametli eş zaten imkan dahilinde hediyesini de alır, illa doğumda olacak diye birşey de yok bence, ay ama yok konu sahibi iyi yaptı aklıma getirdi canım yeni saat çekti benim 🤣 daha gebeligm belli değil seçtim alacagimi 😒🙄
burdan baska bir yerde doğurma sansım yok. hakkaride yasıyoruz esimin isi dolayısıyla. keyfimden gelmedim yani. yorum yapan kişinin yazdıklarına bakmayın. kaldı ki babam böyle bir cümle kurmadı kp.

kv ile aramız yok. bu yüzden de hep ailemin yanındayım. kp de beni arayıp durduk yere gelip alayım seni diyince ben de acaba babam mı bir sey söyledi diye konu acmistim. cünkü babam hep onlarla iyi olayım istiyor. onlar bana kötü laf da etse alttan alayım, onlara sırnaşayım istiyor. bu yüzden süphelenip rahatsız oldum. mevzu bu.

90klık bir zincir ilk istediğimde 60 bindi zaten. 90 bin olduğunu görünce boaver cok artmış dedim. benim üzüldüğüm “evet cok artmış daha bizim bütceye uygun bir şey bakalım” demedi. direkt okay dedi. yani mevzu para değil ki. mevzu bu hediye konusunun benim isteğime bırakılması. yani alırsa ben istediğim için alacak, bana minnet duyduğu, tesekkür etmek istediği için değil.

yoksa tabii ki sunu al desem alır. ben de hamileliğini ilk öğrendiğimde robot süpürge, dikey süpürge aldırdım. ama iste hep ben talep ettim. 🥲 ben mi anlatamıyorum kendimi anlamadım.

esimin bana ben söylemeden aldığı tek şey belirli aralıklarla çiçek ve gecen yıl doğum günümde küpe 🙄 onun dısında hediyelerimi ben seciyorum, o alıyor zaten. ama bu doğum ya hani. ay ne biliyim. sürekli benim istememle olacaksa hiç olmasın 🥲

burdan baska bir yerde doğurma sansım yok. hakkaride yasıyoruz esimin isi dolayısıyla. keyfimden gelmedim yani. yorum yapan kişinin yazdıklarına bakmayın. kaldı ki babam böyle bir cümle kurmadı kp.

kv ile aramız yok. bu yüzden de hep ailemin yanındayım. kp de beni arayıp durduk yere gelip alayım seni diyince ben de acaba babam mı bir sey söyledi diye konu acmistim. cünkü babam hep onlarla iyi olayım istiyor. onlar bana kötü laf da etse alttan alayım, onlara sırnaşayım istiyor. bu yüzden süphelenip rahatsız oldum. mevzu bu.

90klık bir zincir ilk istediğimde 60 bindi zaten. 90 bin olduğunu görünce boaver cok artmış dedim. benim üzüldüğüm “evet cok artmış daha bizim bütceye uygun bir şey bakalım” demedi. direkt okay dedi. yani mevzu para değil ki. mevzu bu hediye konusunun benim isteğime bırakılması. yani alırsa ben istediğim için alacak, bana minnet duyduğu, tesekkür etmek istediği için değil.

yoksa tabii ki sunu al desem alır. ben de hamileliğini ilk öğrendiğimde robot süpürge, dikey süpürge aldırdım. ama iste hep ben talep ettim. 🥲 ben mi anlatamıyorum kendimi anlamadım.

esimin bana ben söylemeden aldığı tek şey belirli aralıklarla çiçek ve gecen yıl doğum günümde küpe 🙄 onun dısında hediyelerimi ben seciyorum, o alıyor zaten. ama bu doğum ya hani. ay ne biliyim. sürekli benim istememle olacaksa hiç olmasın 🥲
Ohoo adamlar anlamaz ki öyle. Bu çok artmış, daha uygun alalım demez. Sen istemem demişsin onun da canına minnet olmuş.
Ben evlenirken eşimden pırlanta kolye istemiştim almamıştı. Ha bu arada çift maaş, şu anki 70binin çok üzerinde bi gelir, kendi evimiz olmasına rağmen. Çok üzüldüm. Hep sordum niye almadın diye, bu kadar istediğimi bilememiş. Ara ara söyledim doğumda alırsın diye. Bazen güzellikle bazen çirkeflikle. Ki hamile bile değildim. Hamileliğim boyunca da hatırlattım kolyeyi biliyorsun diye.

Sonunda aldık. Almasaydı içimde kalacaktı. Şimdi ikinci olursa almasa da olur. Bi de çiçek getir diye söyledim işimi şansa bırakmadım.

Sizin isteğiniz büyük ama yani 70 bin tl ile aile geçindiren adamdan 60 binlik hediye istenmez. Almasak mı diye yem attığınızda adam zil takıp oynar

hamile kaldığımda bana da robot süpürge almıştı ama esim hediye olarak ev aletleri almayı sevmiyor.ev işi için hediye mi olur diyor 😂
Çok haklı. Robot süpürge, dyson, standlı mikser, kazanlı ütü bunlar hediye değil arkadaşlar. Bunlar evin ihtiyacı, evin ihtiyaçları alınırken size hediye diye yutturulmasına müsade etmeyin

Öncelikle konularınızı sıkı takipteyim😅
Benim pek altın piyasası hakkında bilgim yok eğer yasak değilse istediğiniz zincirin fotoğrafı falan var mı?
Ben altın zincir diye arattığımda 20-30 bin civarında şeyler gördüm de genelde.

bir dakika 70k maaşa 90k lık takı mı istiyorsunuz:KK57:
bu da abartı olmamış mı

Diğer konuları anladım herşeyi çok kafaya takip yüksekten yaşıyorsunuz belki de...bir de anlamadığım eşinizn size minnet duymasına gerek yok, çocuğu onun için yapmıyorsunuz kendiniz istiyorsanız anne olursunuz....hediye konusuna gelincede sosyal medyaya çok kanmayın bence beklentileriniz ordan gordugunuz için artıyor

napayım hanfendi hakkaride mi gidip doğurayım? ne bekliyorsunuz? o kadar konumu takip edip hepsini k*çından anlamış olmanız mükemmel.

azla yetinemem, çile çekmem demedim. ama tek başıma tabii ki çekmem. bu bebeği esimle birlikte yaptık. imkanlar dahilinde de yapılması gerekeni istemek çom büyük bir sey değil.

bazen merak ediyorum, hiç mi sevilmediniz, hiç mi ilgi görmediniz? nasıl bu kadar olaysınız anlamıyorum.
bence sevilmeyen ve ilgi görmeyen sensin, adama zorla hediye aldırıyorsun adam kendi içinden gelerek sana bişey almıyor :D
hayır değersizliğin dibine vurmuşsun, kocam hediye almadı ühü ühü minvalinde konu açıyorsun sonra kalkıp da nasıl başkalarına hiç mi sevilmediniz falan diyorsun ya?
kendi ağzınla söyledin kocam hep benim söylememle hediye alır kendiliğinden almaz, alırsa da çok nadirdir diye. kocandan göremediğin ilgi göremediğim sevginin acısını buraya gelip buradaki kadınlardan çıkaramazsın
hele ki piraye piraye 'den hiç çıkaramazsın sana gerçekleri söylüyor
sen git de kocandan hediye dileneceğine biraz aklını başına topla bence.
insanlara saçma sapan atar gider yapacağına kocanın seni hediye almaya değer görüyor olduğu gerçeğine ağla sen.
o kocan seni gerçekten sevseydi önüne dünyaları sererdi ama sermiyor bak, bunu çok iyi bildiğin için burada çemkiriyorsun zaten sen de.

Back
X