• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan yılbaşında sevgiliniz yada nişanlınız size hediye aldımı? :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Özellikle teyzenizin yaptığı hiç hoş değil resmen gaza getirmeye çalışmış. Siz önemsemiyorsanız başkalarının dediğini umursamayın bence .

ailen nişanlını istemiyor anlaşılan. hediye almamanın altında o kadar anlam çıkarıyorlarsa...

nişanlın seni dövdü mü, sövdü mü, küçük gördü mü bunlara bak sen.

ailem nişanlımı da,nişanlımın ailesini istemiyor,

diğer konularımdan en az birini okursan 2. sorumun cevabınıda bulacaksın canım, dövmedi sövmedi ama sen yine de vaktin olduğunda bir bak daha önce açtığım konulardan en az birine... :(

aslında evet bende yılbaşında hediye almayı falan çok lüzumsuz buluyorum, gerek yok buna yani, ama doğum günü, tanışma yıldönümü, nişan ve evlilik yıldönümleri her kadın için özel ve önemlidir, işte bende tam bu önemi anlamayan, bunlara gerek olmadığını düşünen bir nişanlıya sahibim. derdimi nasıl anlatacağımıda bilmiyorum, daha önce bir kaç kez söyledim ben bu günleri önemsiyorum diye ama o işine geldği gibi davranmayı tercih ediyor,
çevremdeki bazı kız arkadaşlarım, erkeği yontmak kadının işidir, bizimkilerde eskiden odundu, biz onları yonttuk şimdi her anımı hatırlar normal günde bile sudan bahaneler uydurup bana süprizler yapar dediklerini duydukça içten içe de-li-ri-yo-rum ... sanki beni delirmek için yapıyorlar, sevgililerinin süprizler yaptığını görmesem inanmam aslında ama görüyorum bide bu süprizleri gözümün önünde olduğu için..
mesela, çalıştığım yere yeni bir kız başladı, sevgilisi şuanda nişanlısı hemen çook güzel bir meyve sepeti yollamış yanındada kocaman bir miki mause :((( kız hiç umursamadı bile, ben olsam sevincimden havalara uçardım yaaa :D
sonra sordum aynen bu üstte söylediklerimi söyledi :(

dilaracım kızma ama hakkaten erkekler odun ve yontmak senin işin.
benimki de bilmezdi ama ufaktan ufaktan söyleye söyleye bir iki süpriz yaptırdım ya artık gözüm açık gitmez çok şükür :)))

dilaracım kızma ama hakkaten erkekler odun ve yontmak senin işin.
benimki de bilmezdi ama ufaktan ufaktan söyleye söyleye bir iki süpriz yaptırdım ya artık gözüm açık gitmez çok şükür :)))

bu sözleri bende söylemek istiyoruuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yoksa benim gözüm açık gidecek :)))))

Evet iki tane ruj almış sevgilim..
Konuyu detaylı okuyunca, ailene hak verdim. Hediyeler, süprizler maddi olarak olmasa da manevi olarak çok önemli insan değerli olduğunu hissediyor. Siz bir de nişanlısınız önem vermesi gerekirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdi seni en başından beri burda bilen birisi olarak yorum yapmak vazifem diye dşünüyorum.
şimdi bak canım senin derdin maddiyat değil ve sen bu isteklerinde çok ama çok haklısın
o yüzden kimse seni yanlış anlamasın. bu kızların doğasında vardır, yeterki birşey alsında ne alırsa alsın
yani gönlünden geçtiğini görmek ister kız, sen bunu görememişsin belliki.
ben nişanlımla ilk tanıştığımda, ilk buluştuğumda sağolsun bana bir tek gül bile almamıştı.
neyse 2 gün biz gezdik tozduk ama sağolsun çok masraf yaptı bende onların karşılığı olarak 2. günün sonunda dönmeden ona güzel bir tişört aldım hediye ettim.
ilk buluşma anımızda aceleden yanıma bir an önce gelebilmek için çiçek falan alamadığını söyledi.
bende olsun önemli olan o kadar yoldan kalkıp gelmen kaldı ki, 2 gün boyunca o kadar gezdik sende çok masraf yaptın dedim.
neyse anacım 2. buluşmamızda sağolsun bir tek gül düşünmüş almış gelmiş.
sonra aradan bir yıl geçti ben her defasında ben buket gül istiyorum diye diye en sonunda doğum günümde yanımda değildi internetten dşünmüş göndermiş sağolsun.
şu da var ki ben sevgilimi gerçekten tabiri caizse "yonttum" ama bir arkadaşın dediği gibi yeri geldiğinde sözlerimde istediğimi belirttim.
bu zamanla olcak birşey. evet benim sevgilimin eli açıktır, hiç bir zaman masraftan kaçınmamıştır ama o kadar incelik de düşünemez işte.
e zamanla ben bunları söylemekten az da olsa yapar hale geldi.
o yüzden takma bunları, çünkü senin de hataların var eğitememişsin nişanlını.
insan kendine ne yaparsa diliyle yapıyor dilara.
şansın bol olsun arkadaşım

bu sözleri bende söylemek istiyoruuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yoksa benim gözüm açık gidecek :)))))

gitmez gitmez, nişanlılık devresini bunun için harca sende :)))
evlenenene kadar bak bakim yontulacakmı?
baktın gelişme yok nikah masasında yontarsın iyice :)))

şimdi seni en başından beri burda bilen birisi olarak yorum yapmak vazifem diye dşünüyorum.
şimdi bak canım senin derdin maddiyat değil ve sen bu isteklerinde çok ama çok haklısın
o yüzden kimse seni yanlış anlamasın. bu kızların doğasında vardır, yeterki birşey alsında ne alırsa alsın
yani gönlünden geçtiğini görmek ister kız, sen bunu görememişsin belliki.
ben nişanlımla ilk tanıştığımda, ilk buluştuğumda sağolsun bana bir tek gül bile almamıştı.
neyse 2 gün biz gezdik tozduk ama sağolsun çok masraf yaptı bende onların karşılığı olarak 2. günün sonunda dönmeden ona güzel bir tişört aldım hediye ettim.
ilk buluşma anımızda aceleden yanıma bir an önce gelebilmek için çiçek falan alamadığını söyledi.
bende olsun önemli olan o kadar yoldan kalkıp gelmen kaldı ki, 2 gün boyunca o kadar gezdik sende çok masraf yaptın dedim.
neyse anacım 2. buluşmamızda sağolsun bir tek gül düşünmüş almış gelmiş.
sonra aradan bir yıl geçti ben her defasında ben buket gül istiyorum diye diye en sonunda doğum günümde yanımda değildi internetten dşünmüş göndermiş sağolsun.
şu da var ki ben sevgilimi gerçekten tabiri caizse "yonttum" ama bir arkadaşın dediği gibi yeri geldiğinde sözlerimde istediğimi belirttim.
bu zamanla olcak birşey. evet benim sevgilimin eli açıktır, hiç bir zaman masraftan kaçınmamıştır ama o kadar incelik de düşünemez işte.
e zamanla ben bunları söylemekten az da olsa yapar hale geldi.
o yüzden takma bunları, çünkü senin de hataların var eğitememişsin nişanlını.
insan kendine ne yaparsa diliyle yapıyor dilara.
şansın bol olsun arkadaşım

söylemedim mi sanıyorsun hiç söyledim, hatta ağladım bile birgün,
ertesi gün çalıştığım yere geldi yemek yedik öğlen arası, sonrada yemekten sonra çalıştığım yere çooook güzel ve kooocaman mor ve beyaz lilyumlar yollamıştı hatta çok şaşırmıştım, ohaa dedirtmişti bana :)))))

eeh ben ne zaman böyle şeyler istesem hep böyle ağlayıp zırlayıptamı yaptırıcam ondan sonra birdaha böyle güzel birşey yapmadı mesela :(

valla bir erkek kabaysa içinde yoksa ne dersen de ne yaparsan yap o odunsa yontulmaz malesef istersen hergün ağla içinde olucak o kibarlık o hassasiyeet düşünce
düşüncesiz,kaba,antiromantik,öküz ve odunn hatta dana olunca imkansız değişmezzz ister terket ister naparsan yap çünkü o öküzdür

odunluk ayrı kabalık ayrı şeydir güzelim.
benim aşkım gayet kibar bir insandır öyle öküzlüğü de yoktur çok şükür
ama bazı erkekler gibi sürekli jest yapmayı düşünemez
ama zamanı gelince yapılması gerekeni yapar.
bizim anlatmak istediğimiz biz demeden yapsın bazı şeyleri.
işte dilaranın örneği ağlattıktan sonra göndermiş çiçeği
olabilir netice de göndermiş ya sen ona bak :))
demekki nişanlında biraz ışık var dilara, ha gayret istenilen kıvama biraz geç gelcek belki ama gelcek yani :))
benimki istemeye geldiklerinde kocaman bir buket gül getirmiş artık 1 yıl çiçek istemezsin diyo :)))
istemezsin diyorsa istemicez artık napim :)))
amaannn var olanla da mutlu olmak lazım, yoksa sevgi batmaya başlar o zamanda bir anlamı kalmaz.
bazen 1 doğru 4 yanlışı da siliveriyor :)))

Valla açık konuşmak gerekırse annen ve teyzen çok haklı ınsan bı hoşluk gormek ıster yanı hedıyeden değıl senı dusunmesı onemlı boyle hayat mı gecer

canım önceki konularına denk gelmiştim ama tekrar baktım ve sen olduğunu gördüm yani nişanı atıp tekrar bile barışmışsın ama orda yazdığın burnu sürtülmesi lazım hatta çok sürtülmesi lazım hatta burunsuz kalması lazım demişsin lakin anladığım kadarıyla burnu biraz bile sürtülmüş gibi değil bu ne sevgi bu ne aşk diyorum onun ki için ya ille bişi alması tabiki gerekmiyor ama sen onun doğum günü için hoşluk yapmışsın adamın hoşuna gitmiş ama seninki umrunda değil benim erkek arkadaşım kaptan malesefki beraberliğimiz sürecince 1 kez onun doğum günü ki bu ilk buluşmamız( hazırlık sınıfında tanışmıştık aynı sınıftaydık daha sonra bir şey olmadı aradan seneler sonra konuşmaya başladık ve sevgili olduk iyikide olduk) ne sever ne eder bilmiyorum ki bişi almadım zaten ben hediye olayında çok zorlanırım yılbaşında da öyle bişey almadım ama o her fırsatta bişiler aldı , daha sonra okulu bitti denize çıktı haliyle benim doğum günüm yıl dönümümüz doğum günü yeni yıl bütün günler ayrı geçiyo 2 senedir geçen sene o yokken aldım ona bişeyler gelince verdim o bana seferdeyken defalarca çiçek yolladı doğum günümde hediyem pastam kapıya geldi oralardan bunlara yetişti çiçek pasta hediye yerine keşke kendisi olsa ama almadan duramıyo sefere gitmeden hediye aldı yine doğum gnü hediyen die verdi biz mesela bi karar aldık hediyeleri evimiz için alıcaz artık dedik ama o yine alıo bişiler durduramıyorum çocuğu
birde babanın saç sakal karışmış yorumu var erkek arkadaşım ne zaman benim ailemin içine girecek olsa traşını olur üstünü giyinir bir keresinde beni almaya gelmişti dedim yukarı çık işim var altında kapri var diye ısrarla çıkmak istemedi ayıp olur diye ama ben zorla çıkardım yani
senin nişanlınla erkek arkadaşımı düşününce bilmiyorum canım ama ileride zorluk çekme olasılığın yüksek geliyo
adam sorunla baş etmeyi bilmiyo nasıl bir aile kurup onu yönetecek bişi olduğunda da evlendiğinizde sana mı ağlayacak gelip bence iyi düşün canım biraz özverili olması lazım ailesi de kendisi de saygı konusu hele gerçekten çok önemli ki yaptıkları gerçekten ayıp yani bizde böyle olaylar olmadı bilmiyorum ama yakın zamanda dayım ve annemin kuzeni evlendi arada sorunlar yaşandı ama dayımda bu cinsten değildi fakat annemin kuzeni haziranda evlendi ekimde boşandı en başından beri sorunlar vardı kız tarafı ısrarla hemn evlenmek istedi asıl istekleri paraymış 1 aylık evliliğe nafaka isteyip 20bin tl de nakit istediler yani destur bilmiyorum canım çok iyi düşün hiç bişi belli olmuyo bu hayatta güvenip inandığın insan bi bakmışsın başkasıda olabiliyor belki nişanlın iyi yönde değişir evlenince senin için temmenni edebileceğim sey bu
ne karar verirsen ver mutlu ol inşalla herkes mutlu olsun zaten:nazar:

canım önceki konularına denk gelmiştim ama tekrar baktım ve sen olduğunu gördüm yani nişanı atıp tekrar bile barışmışsın ama orda yazdığın burnu sürtülmesi lazım hatta çok sürtülmesi lazım hatta burunsuz kalması lazım demişsin lakin anladığım kadarıyla burnu biraz bile sürtülmüş gibi değil bu ne sevgi bu ne aşk diyorum onun ki için ya ille bişi alması tabiki gerekmiyor ama sen onun doğum günü için hoşluk yapmışsın adamın hoşuna gitmiş ama seninki umrunda değil benim erkek arkadaşım kaptan malesefki beraberliğimiz sürecince 1 kez onun doğum günü ki bu ilk buluşmamız( hazırlık sınıfında tanışmıştık aynı sınıftaydık daha sonra bir şey olmadı aradan seneler sonra konuşmaya başladık ve sevgili olduk iyikide olduk) ne sever ne eder bilmiyorum ki bişi almadım zaten ben hediye olayında çok zorlanırım yılbaşında da öyle bişey almadım ama o her fırsatta bişiler aldı , daha sonra okulu bitti denize çıktı haliyle benim doğum günüm yıl dönümümüz doğum günü yeni yıl bütün günler ayrı geçiyo 2 senedir geçen sene o yokken aldım ona bişeyler gelince verdim o bana seferdeyken defalarca çiçek yolladı doğum günümde hediyem pastam kapıya geldi oralardan bunlara yetişti çiçek pasta hediye yerine keşke kendisi olsa ama almadan duramıyo sefere gitmeden hediye aldı yine doğum gnü hediyen die verdi biz mesela bi karar aldık hediyeleri evimiz için alıcaz artık dedik ama o yine alıo bişiler durduramıyorum çocuğu
birde babanın saç sakal karışmış yorumu var erkek arkadaşım ne zaman benim ailemin içine girecek olsa traşını olur üstünü giyinir bir keresinde beni almaya gelmişti dedim yukarı çık işim var altında kapri var diye ısrarla çıkmak istemedi ayıp olur diye ama ben zorla çıkardım yani
senin nişanlınla erkek arkadaşımı düşününce bilmiyorum canım ama ileride zorluk çekme olasılığın yüksek geliyo
adam sorunla baş etmeyi bilmiyo nasıl bir aile kurup onu yönetecek bişi olduğunda da evlendiğinizde sana mı ağlayacak gelip bence iyi düşün canım biraz özverili olması lazım ailesi de kendisi de saygı konusu hele gerçekten çok önemli ki yaptıkları gerçekten ayıp yani bizde böyle olaylar olmadı bilmiyorum ama yakın zamanda dayım ve annemin kuzeni evlendi arada sorunlar yaşandı ama dayımda bu cinsten değildi fakat annemin kuzeni haziranda evlendi ekimde boşandı en başından beri sorunlar vardı kız tarafı ısrarla hemn evlenmek istedi asıl istekleri paraymış 1 aylık evliliğe nafaka isteyip 20bin tl de nakit istediler yani destur bilmiyorum canım çok iyi düşün hiç bişi belli olmuyo bu hayatta güvenip inandığın insan bi bakmışsın başkasıda olabiliyor belki nişanlın iyi yönde değişir evlenince senin için temmenni edebileceğim sey bu
ne karar verirsen ver mutlu ol inşalla herkes mutlu olsun zaten:nazar:

amin canım içtenliğin ve samimiyetin için teşekkür ederim, yılbaşından beri birşey oldu bana soğuk davranıyorum artık nişanlıma, konuşmak bile istemiyorum, arıyor açmıyorum telefonu, açtığımda pek konuşmuyorum konuşmak gelmiyor içimden,
bugün annesi nişandan beri ilk kez bizi aradı,nişandan beri bir kez bile telefon edip nasılsınız diye sormadılar, annemde bir güzel ağzının payını verdi, kadını aradığına pişman etti, buzamana kadar aramayıpi sorumsuz davranıp, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, ben kızımı size yamamıyorum, biraz gönlümüzü hoş tutup, arada bir arar insan, dedi verdi veriştirdi ooohhh iyi oldu,
ne bilim şuan sanki bir boşlukta gibiyim, sanki nişanlımı kaybetsem, bu beni çok üzmezmiş gibi, soğuk içim, yüreğim...

amin canım içtenliğin ve samimiyetin için teşekkür ederim, yılbaşından beri birşey oldu bana soğuk davranıyorum artık nişanlıma, konuşmak bile istemiyorum, arıyor açmıyorum telefonu, açtığımda pek konuşmuyorum konuşmak gelmiyor içimden,
bugün annesi nişandan beri ilk kez bizi aradı,nişandan beri bir kez bile telefon edip nasılsınız diye sormadılar, annemde bir güzel ağzının payını verdi, kadını aradığına pişman etti, buzamana kadar aramayıpi sorumsuz davranıp, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, ben kızımı size yamamıyorum, biraz gönlümüzü hoş tutup, arada bir arar insan, dedi verdi veriştirdi ooohhh iyi oldu,
ne bilim şuan sanki bir boşlukta gibiyim, sanki nişanlımı kaybetsem, bu beni çok üzmezmiş gibi, soğuk içim, yüreğim...

canım annen iyi cevap vermiş özellikle yamamak kısmı sonuçta düşman almıyorlar yani ne diyim ama diyebileceğim tek şey bu kadar kopma noktasına gelen bir ilişkiyi düzeltmek daha yıpratıcı oluyor her zaman düzeldi diye düşünürken başka bi yerden patlak veriyor genelde hani ufak tefek 1 2 kez olan şeyler olsa tmm ama hep böyle hep böyle bu insanlar değişmez sana çektirdikleri yanlarına kar kalır ailen her koşulda nasılsa arkanda mutluluğun için en iyi kararı kendin vericeksin sonuçta bu arada ailelerin maddi durumları ne durumda sizin ve onların yani o nişanda ağlama olayına sinir oldum da durumları o kadar mı kötü sanki sen o altınları bozdurup orda burda mı yicen yine ikinize kalıcak yine ikiniz için alınacak seyler alınacak of yarabbim sinir oldum yani :19:

vala hernekadar önemsiz desekte bu tarz hediyeler insanın gönlunu hos tutar,ilşkilere hareket katar diye düşünüyorum..
eskiden mesela çiçek bana boş masraf gelirdi yıbaşı vs...
8 aydır nişanlıyım..
nişanlım 10 dklına bile bize oturmaya gelse mutlaka tatlısını almadan girmez eve..
bazende güzel buketler tatlılar ile gelir eve..yemeğe çağrdımzda özellikle tatlısız çiçeksiz gelmez..
bazen çalştğım yere yollar çiçek..o an öyle mutlu olurumki=)
hediye konusunda..nişanlım hediye almaya doymuyor bana sanırım...
normal bi günde dahi hediyeyle gelir..
mesela yolda onla gezerken mağazada bi kıyafet çizme beğenirsem bikaç gün sonra ne desemde onu alır sürpriz yapar bana=)
doğum gunler yıldönumler yıbaşları asla boş geçmez hele bayramlarda...fazla fazla yapar...:nazar::nazar::nazar::nazar:
konu sahıbı gerçekten kim sana takma desede inan böyle incelikler önemli..
sana tavzıyem nişanlınla konusman...
kendımı önemsiz hissedıyorum arada küçük sürprizler yapsan sende vs gibi bi konusma yapmalısın...bence işe yararyabilir.

diğer konularınıda tek tek okudum hele o nişan takı mevzunuda sok oldum:53:
ailende arkadnda...
sana bu adamdan hayır gelmez..
yahu nişanlandın nişanlanalı yuzunu güldürmemiş..
ne umutla evlenceksin sen bu adamla allah aşkına..
aç artık gözünu arkadaşım..ne bağlıyor ki seni bu kadar.

Son düzenleme:
Sizin konunuzun detaylarını okumadım ama konu başlığında sorduğunuz için bende yanıtlayım dedim.
Benim sevgilim askerde ama bende bir hoşluk bekledim kendisinden çünkü romantik biri kendisi ne bileyim dedim bir hafta önceden çarşıya çıktığında belki çiçek göndermiştir bana internetten yada bir tebrik kartı bile olabilirdi hiçbiri olmayınca bekledim bende..:31:
Zaten askerliğin boğuculuğu üzerimde ufak bir süpriz olsa iyi gelirdi.Kendisine de şakayla söyledim beklemiştim diye.:1:
İnsan bekliyor ne olduğu hiç önemli değil,düşünüldüğünü hissetmek istiyor.

Canım Allah yardımcın olsun umarım herşey gönlünce olur ama Ailen biraz haklı gibi geliyor son durum neeee şimdi sen neler hissediyorsun ?devam etmek konusunda

cnm acaba nişanda takılanlarla birşeymi yapacaklardı hiç bunu sordun mu gerçi ne yapacak olursa olsun kız tarafının hakkı benim nişanımda takılar yastıga takılmıştı. Bir tane görgüsüz akrabası nişanlımın önüne takmıştı ve oda sözde unutmuş onu vermeden gitmişti.:( ama ben sonra bunu ona söyleyip onu ayıpladığımda sende bende evimiz için harcayacagız getireyim dedi oyle olunca bende bir tane altının pesine düşmedim tabi belki senin nişanlında bu şekilde sizin için harcayacaktır. Bence burdaki yanlış sizin takı konusunu konuşmanız yada vermemesi değil ailesinin senin en mutlu günündeki tutumu yani sen benimkileri bile vericem desen o an vermediysen olay bitmiştir o durumda konuşulcak hatta diretilebilecek bır konu değil bu aynı şekilde diğer başlıklarınıda okudum bence tatlım yapman gereken ilk önce nişanlının sonrada ailesinin sana karşı olan tutumlarını değiştirmesi ve sen hiç önemsemesende senin önemsediğin şeyleri önemsemek zorunda olduklarını anlamalarını sağlamalısın aksi takdirde ailen ve nişanlın arasında kalıp çok mutsuz olursun seni el üstünde tutmaları gereken bir zamanken onlar tam tersi davranıyor bence çek karşına nişanlını ve açıkça konuş üzüldüğünü ve ilişkinizin bu şekilde çok yıprandığını anlat.

nişanı attığını anlattığın başlıklı yazıyı henüz okudum.
ben de naçiz fikrimi yinelemek isterim.

ah be dilara ah be güzelim,

daha ne için uğraşıyorsun ki sen?

üzüldüğün yetmedi mi??

peki ya ailen?

Bütün bu yaşadıkların hiç mi birşey anlatmıyor sana?

ne yapman gerektiğinin hâlâ farkında değil misin?

Gerçekten bu hayatta bunları hakettiğini düşünüyorsan artık bize hiç sorma be güzelim, hiç danışma bize.

Ne de olsa biz ne desek ne tavsiye etsek boş.

Senin yaptığın yine aynı.

Ders al be güzelim şu yaşadıklarından.

Annene, babana yazık.

Sen bir gün mutlu üç gün mutsuzken, hep hevesin kursağında kalıyor, herşeyi yarım yamalak yaşıyorken...

Ve onlar da bunu görüp "ah be kızım" diye iç geçiriyorken...

Kendine gel ve üzme artık kendini.

Unutma ki burası da kocaman bir aile.

Kendine ettiğin haksızlık yüzünden biz dertlendik yahu!

Back