Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

Ben yilbasi severim hep sevmistim ama yilbasinda disariyi sevmem bayramda da tatili sevmem mesela sanki herkes disarda gbi hissederim bi guvende hissetmem kendimi , biz genelde evde guzel masa hazirlayip ev susleyip sevdigimiz insanlarla bazen arkadaslarimiz bazen ailemiz bazen her iki grupla birden giriyoruz esimde ailesiyle hic kutlamazmis ama benim sevdigimi farkedince o da hep hevesli davranmistir sacma bulmaz yani evi filan suslememe yardim eder vs. Bence evde boyle biseyler organize edebilirsiniz
Benimkinin aileside kutluyor yani. Bu önceden de bekarken erkenden uyurmuş yılbaşında annesi öyle söylüyor. O güne özel bir şey yaptığına hiç şahit olmadım ama kutlamak çok istediğime anlam veremedi daha önce böyle bir şey istemediğim için garipsedi :) Doğru diyorsunuz o gün izdiham gibi kalabalık oluyor ama yaşadığım yer küçük bir şehir burda o kadar olay vs olmuyor en azından istanbul ankara gibi
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ❤️

Dını hassasiyeti yoksa neden kutlamaz kı?
Sonuçta parasal olarak dışarı hıc mi çıkmıyorsunuz?
Sürekli çıkıyoruz ama misal pahalı markalara para vermez, yeni çıkan ve herkesin alıp kullandığı yediği içtiği şeyleri sevmez, herkesin toplu olarak yaptığı şeyleri toplu kutladığı şeyleri saçma bulduğunu söylüyor bayram seyranda kutlamayı sevmez sadece yıldönümümüzü kutluyoruz o kadar

Ben hu ülkede yılbaşı gecesi dışarı çıkmayı asla güvenli bulmuyorum. Çocuklar erkenden uyuyor biz de sızıyoruz tabi o saate kadar.
Benim bir kızım var onuda annem bakacak eğer dışarda olursak, evde de arkadaşları çağırırsak bırakırız demiştik. Sanırım kendi kendimize bir şeyler yapacağız öyle gibi gözüküyor

Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.

Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Ben bu tarz günlerin kapitalizm den ziyade bazen fırsat olduğunu da düşünüyorum çoğu mekân canlı müzik düzenliyor ve menü fiyatları da ortalama oluyor rekabetten dolayı normal zamanda daha pahalıya denk gelebiliyor ve biz sıcak kanlı bir milletiz toplu halde kutlanan şeylerin çok pozitif bir enerjisi var. Eşinize öğün birlikte başbaşa vakit geçirmek istediğinizi söyleyin amaç farklı olunca belki sıcak yaklaşır

ben yillardir vizesiz ulkeye gidiyorum noel pazarları falan harika oluyor. gösteriler, ışıklar, danslar...bence gezmek icin en harika zaman.
ama istanbuldaysam disariya falan cikmam. normalde bile pahaliyken yılbaşında ekstra pahali ve kalabalik oluyor her yer. ates pahasi. manzarali yer bile tutsan o kalabalikta pencere kenari sana düşmüyor. deger mi? bence değmez :))
çok akıllıca gerçekten son yazdıklarınıza katılıyorum. Benimki bir heves :)

Yani bilmiyorum boyle ici gecmis dedeler gibi biriyle insan bayar yahuuuu. Herkes kutlarken ne yapacak evde mi oturcak .. ben olsam arar KVyi konusurum, bu angutyo evde oturdu kaldi ben eglenmek istiyorum beraber eglenelim cagir oglunu gelsin derim. Ben olsam KVlere takilirim, disari istemiyorsaniz aile eglenceleri de bazen cok super oluyor tavsiye ederim :KK200:

Sürekli çıkıyoruz ama misal pahalı markalara para vermez, yeni çıkan ve herkesin alıp kullandığı yediği içtiği şeyleri sevmez, herkesin toplu olarak yaptığı şeyleri toplu kutladığı şeyleri saçma bulduğunu söylüyor bayram seyranda kutlamayı sevmez sadece yıldönümümüzü kutluyoruz o kadar
Değiştirmeye çalışmayın böyle kabul edin siz de, ben de sevmiyorum yılbaşı kutlamayı gece yarısına kadar da bekleyemem yatar uyurum, eşim ille kutlayalım diye ısrar etsin istemezdim.

Eşimle hep iL dışında bı yerlerde tatıl formatında kutladık
Cocugum dogdu dogalıda(2 yyeniyıl) aıleme gıttık kardeslerım anne babam ben kutladık
Bu yıl ablamlar, eşimin abisi bana gelecekler bu yıllık boyle olsun ıstedım seneye yeni bir gebelık dusunuyorum nasipse cünkü.
Sımdı olmazsa daha da kımseyı toplayamam ugrasamam çoluk cocuk gebelık fıkan

Bu yıl Esımle basbasa kalsaydık da sofra hazırla masa kur kurabıye yap fılan ugrasamazdım hıc.
Yatar uyurum valla🤣

Son düzenleme:
Yılbaşında otel olur, dağ evi olur, yazlık neyim olur hatta ev en güzeli olur ama hiçbir kuvvet beni o akşam herhangi bir mekana sokamaz. Fiyatlar üç katı, bütün it kopuk mekanlara doluşmuş. Her yer hıncahınç dolu. Gerçekten zevk alacak mısınız böyle bir ortamdan?
Hiç çıkmadım ki yılbaşında dışarı, daha evvelden kendim heves etmiyordum merakta etmiyordum
Artık yeni şeyler denemek istiyorum, bir de eğlenerek girersek tüm sene belki eğlenerek dışarlarda geçer diye batıl bir inanç var 😅 senelerdir evde giriyorum evden çıkamıyorum bir de şansımı dışarda denesem hiçte fena olmazdı :)

Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.

Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Eşinize bunu samimiyetle anlatsanız bu defalık bir istisna yapsanız olmuyor mu?

Bize gelince, biz de yılbaşına karşı olan tipleriz, aksine o akşamlar ekstra sıkıcı geçerdi bir zamanlar. Bu kızım büyüyene kadardı. Şimdi onun gönlü olsun diye süslenen bir ağacımız var, hatta yılbaşı tatlımız da var. Magnolya yapıp o ses Türkiye eşliğinde, ağacımızın ışıkları altında yiyoruz 🤣 çocuklar insana her şeyi yaptırıyor.

Bence evde kendinize güzel bir sofra kurabilirsiniz, hazır bir şeyler alın, fırın tavuk gibi basit bir yemek yapın. İçiyorsanız birer kadeh içki, çocuğu sepetleyebildiğinize göre adını da 'çocuksuz gece kutlaması' yaparsınız.

Eşinizin bakış açısına hak veriyorum fakat Dünya artık öyle düşünenlerin Dünyası değil..

O yüzden, sizinle başbaşa vakit geçirmenin bir bahanesi olarak düşünebilir..

Hayatımda bir kere çıktım eşimle dışarı, kalabalıktan bunaldım ve bir daha tövbe çıkmam dedim :) Eşiniz istemiyorsa canınızı sıkmayın, bir arkadaşınız veya varsa kardeşinizle çıkın..

Çocukları bırakıp çıkma durumumuz olsaydı bunu kesin yapmak isterdim ama öyle bir imkan yok bizde.
Her sene evde güzel bir masa hazırlarım. 5-6 çeşit meze, güzel bir ana yemek.
Ağacımız da var bikac susumuz onları süsledik vs. Biz bu şekilde kutluyoruz her sene.

Yılbaşı kültürünüzün olmadığı şuradan belli, dışarıda canlı müzikli yerde kutlamak istiyorsunuz. Ölüm gibi bir şey o ya. En azından İstanbul’da öyle. Paranla rezillik. Madem kazıklanmaya heveslisiniz, bir dağ oteline, göl kenarına falan gidin kalın bari. Öyle tesislerde de mutlaka yılbaşı programı olur ama dışarıdan kimse gelmeyeceği için daha sakin olur. Hem de eşinizle baş başa vakit geçirirsiniz. Diğer türlü eziyet oluyor insana. Biz evde geçiriyoruz. Bazen yemeğe yakınlarımızı çağırıyoruz, o geceyi beraber geçiriyoruz. Bazen de hiçbir hazırlık yapmadan televizyon karşısında uyuyakalıyoruz 12 olmadan. Çok da kasacak bir durum yok ortada.

X