Yıl sonu doğumlu çocuklar

Yazdiramazsiniz doğum kağıdına göre yazılıyor çünkü. Ayrıca şu yıl takintisindan da vazgeçse insanlarimiz artık neyse günü o yazılır.

Valla 89 luyum ailem bi sene erken yazdırmış okula 88 lilerle okudum ben de yaşımı hep büyük söylerdim ne gerek varsa..:)) seni anlıyorum şu an zoruna gidiyor ama birkaç sene sonra hiç takılmayacaksın bile..

Doğum belgesi var günü gününe yazdırılıyor. Öyle bişey yok yani eskidendi onlar.

Kendin icin mi sordun, ablan icin mi sordun, dogum mu yapacaksin onun icin mi sordun? Ay cikarin beni buradan

Büyük damgası yiyorum nasıl bi ifade? Bu duruma bu denli korkunç bir anlam yüklemeniz sizce de fazlaca garip değil mi? Sınıf arkadaşlarınızla aranızda yalnızca bir buçuk gün fark olduğunu biliyormuşsunuz işte, bu bilgi sizi tatmin etmiyor mu? Onları da somut ve sayısal olarak ikna etmeniz mi gerekiyor? Eğer gerçekten böyle hissediyorsanız size ciddi sabır diliyorum. Çünkü hayatınız boyunca var olan enerjinizi insanların ne düşündüklerine harcayıp hayatınızı onlara göre şekillendirecek gibisiniz.

Gunu neyse onu yazdirin niye yok yere yil kaybetsin zaten okula bir sene gec verin cok istiyorsaniz

Başından beri bu konunun bir çocuğa ait olduğundan ve açtığı konulardan birinde kardeşim diye, birinde hem 13 yaşında kardeşim 30 Aralık doğumlu, hem de annem yine hamile ve bu kardeşim de 30 Aralıkta doğacak bari onu 1 Ocak yazdıralim diye bahsettiği bebeģin de konu sahibinin kendisi olduğundan emindim :) Zira yetişkin birinin bu kadar kafaya takabileceği bir mevzu değil zaten.
Gelelim konu sahibi sana canım, okullarda falan hep ay hesabı yapılır. Yani sen kendini 1 Ocak 2004 yazdırsan da, böyle de kalsan şu an 13 yaşındasin :) 30 Aralıkta 14 olacaksın. 2003 lüyüm veya 2004luyum demek zorunda değilsin ki, 13 yaşındayım de geç. Ne kadar kafana takmissin bu meseleyi, 1 gün erken 1 gün geç yıl falan kaybedildiği yok zaten. Hangi resmi kurumda yaş sadece doğum yılı üzerinden hesaplanıyor Allahaşkına. Yorulmadin mi konu açmaktan?

Canım ben de 28 aralik dogumluyum babam aynı mantikla yeni yıla 1 ocak olarak yazdırmış. Kucuk yazilmak daha cok problem inan kiben uniye 17 yasimda gittim burs alicam imazami kabul etmiyrlar. Staj paramı alicam bankada kabul etmiyrlar vs vs. Emin ol bi yastan sonra hic onemi kalmiyor.

Hic mi dogdunuz gune sayginiz yok yahu...
Sizin o tarihlerde dogmaniz gerekirmis dogmussunuz....ben 31 aralikta dogsaydim ve 1 ocak yapsalardi fena bozulurdum....
Nitekim esim 31 aralik doğumlu hemde gece 22.30 da
1 ocak yazdirmislar tabi ama ben olsam zoruma giderdi...31 araliksin sen ya o zaman dilimi icinde dogdun
1 ocak olman gerekseydi bir bucuk saat sonra dogardin zaten....bi karismayin hayatin planlarina...belki bir bildigi vardir...

Ablacım konularına bakınca aynı meseleyi değişik senaryolarla tekrar tekrar sormuşsun.
Ama anlıyorum seni. Ben ekim doğumluyum. Çok ufak tefekmişim çocukken hala öyleyim de neyse.
Annemler beni o yüzden 7 yaşında değilde 8 yaşında okula başlattılar.
Sen gibi bir küçük yılda doğanlarla okudum yani.
Fiziksel olarak diğerlerinden küçük, ama yaş olarak büyük olunca bendeki kompleksi görecektin çocukluğumda, ergenliğimde. Bu sen bizden büyüksün muhabbeti bizde de oluyordu, o yaş gruplarında önemli oluyor bu kafaya takınca.
Ama hiç önemli değil bak geldim neredeyse 30 uma, bir süre sonra zaten 3 yaş 5 yaş hiç farkı kalmıyor.
Ben şimdi hatırladıkça gülüyorum, doğum yılımı farklı söylediğim arkadaşlarım bile vardı, dışlayacaklar sanki.
Neyse çok uzattım ama kısacası bu kadar kafaya takma, ileride önemi kalmayacak.

hastanede dogum kaydım yoksa inş kalmamıştır özelde dogdum zaten
Ah cocugum daha dun dogmussun annenin belgesi bile duruyordur eger hastanede dogduysa seninki kaybolmaz.
Boyle seyleri dert etme annenin gazina gelme baban dogrusunu yapmis annen sadece kendi dedigi olmadigi icin hirs yapmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…