Yıl dönümü ve parasızlık

Zaten mantıklı olan buydu canım, arabayı satıp parayı elinize saymaları gerekirdi. Ama hâlâ hiçbir şey yapmamışlar, pes doğrusu!

Kesinlikle oyle. Ve sirf sozlum cok iyi bi insan onu cok seviyorum diye de surdurmeye devam edemezdim anneme bana aileme yapilan haksizlik var ortada ve ilerde evlenicek olursak cocugumun babaanne dede diyecegi insanlarin kalitesi de belli yani. Ask bitince delirmektense ask acisi cekmek daha mantikli geliyor simdilik...

parası olmaz ama nedir cebindeki parayı söylemek, ya da iftar çadırına gitmeyi teklif etmek. sonuçta sende paragöz lüks meraklısı bir insan değilsin azıcık emek vererek cebindeki üç kuruşla seni mutlu etseydi keşke. bu para muhabbetleri beni sinir ediyor doğrusu, gözüne soka soka..

sevgiliniz de ailesi gibi cimri evlenseniz her şeyinizi ucuza alır çok yanlış sizhiç karışmayın o da sorar size "sende para var mı vs " diye sonra sonra utanır sormaya istemeye ve siz de gözüne soka soka verirsiniz . hiç düşünmeyin bence fazla üstüne düşmüşünüz. benim sevgilim çok para harcar cokda zengin değiller durumları kötü bende harcamasın diye kzarım hep o öder hesabı. bir ortası olsa ya bunun ayrıca abisine ev almak için para biriktirmelerini anlayamadım siz nerde oturucaksınız evleninc e birlik falan mı amayı düşünüyor bırakın harcasın ancak öyle kıymete binersinz

Haklısın artık karışmıycam. bugunde karışmadım. sanırım ben onun parasını ondan daha çok düşünür bile oldum . abisi evli kirada diye annesi para biriktiriyor. bizim önümüzde evlilik için uzun zaman var. o zamana ne olur ailesinin desteği olur mu bilmiyorum zaman göstericek.

parası olmaz ama nedir cebindeki parayı söylemek, ya da iftar çadırına gitmeyi teklif etmek. sonuçta sende paragöz lüks meraklısı bir insan değilsin azıcık emek vererek cebindeki üç kuruşla seni mutlu etseydi keşke. bu para muhabbetleri beni sinir ediyor doğrusu, gözüne soka soka..

bende rahatsız olmaya başladım ama 1 senedir hiç gözüme batmıyordu bu olayda noluyoruz dedim. neyseki bugun elinden geleni yaptı.

Ailedeki rezillik cidden. Oğullarına ev almak için kasıyorlar ama küçük oğlana ev almaya yetmeyecek paraları, tekrar onun için biriktirecek zamanları da olmayacak. Evlenen oğullarıyla göbek bağlarını kesip, standartlarına uygun bir yaşam sürseler, küçük oğlanı rezil etmeseler ne iyi olurdu.

sevgilimide oğlum babaannenin evi var satılsın ordan sana ev alıcaz diye oyalıyolar sakinleştiriyolar. yoksa bu durumdan çok rahatsız. olmadı hakkım olanı alacağım diyor. ama annesi parasını sevgilim istediğinde verecek bir kadın değil gibi.

Koseden dön annem nu höfükten koca cikmaz
Sende amma hakimsin ailenin mali islerine ilgincsiniz ikinizde
21 yillik evliyim kp bankada parasi varmi bilmem

Haksiz degilsin canim. Parayla evet en luks lokantada kutlayabilirsin ama insanin her zaman parasi olcak diye bisi yok gecen yil donumunde benimde cok param yoktu. Sabah erkenden kalktik aldim 5 tane balon azicik peynir zeytin salam bi ekmek iki kola bi parka gittim cardagi balonlarla susleyip kahvalti sofrasi kurdum bi de not yazdim sevgililer gunumuz kutlu olsun diye deli gibi sevinmisti oyle cok eglenmistik ki cocuklar gibi sevgilin cimrilik mi desem aileden gordugu mu desem bilmiyorum ama maddi konularda sikintili birine benziyo

ailesi aşırı sıkıntılı şuan cimrimi yoksa çok mu hesap kitap yapmak zorunda o ayrımı yapmaya çalışıyorum

Senin ailenin bi versiyonu da bende var. Hem de benim sozlum calisiyor para kazaniyor ama ailesinin borcu icin maasinin hepsini onlara verip onlardan haftalik harclik aliyor. Onceleri az para verdigini dusunurdum ama bi hafta once yildonumumuzdu o zaman anladim durumu.

Yildonumumuzde bi kutlu olsun bile demedi. Neymis parasi yokmus beni yemege goturememis bi hediye bile alamamis cok utaniyomus vesaire vesaire...

Parasi yoktuysa atlayip kapima da mi gelemedi ? Bahceden bi gul koparip onu da mi veremedi ? Seninkinden beter benim durum. Ama senin sevgilinin ailesi de abiyi on planda tutuyorsa gelecegin benim gibi olabilir dikkat et.

Sonuc olarak yapamadim edemedim param yoktular yoktur bahaneler vardir. Bi sekilde bahane bulmuslar ikimizinki de. Ben sozu aticam ayrilicam yani ama isin kotusu benimkinin babasinin anneme borcu var o parayi bekliyorum. Sen de bence yol yakinken ayril canim yoksa pisman olursun. Ben de agliyorum zirliyorum belki hayatimda bidaha onun kadar sevemicem bile ama ilerde hergun mutsuz olmaktansa simdk mutsuz olmayi tercih ettim. Mutluluklar sana...

sağol canım. seviyorsan iyi düşün hakkında hayırlısı olsun. benim sevgilim hakkını yediricek biri gibi durmuyor ama hiç belli olmaz bu işler.annesi herkese eşit imkanları sunucam diyorumuş o da belli olmaz ama abisi sevgilim kadar hiç düşünmemiştir ailesini.

ya bencede 15 liram kaldı falan neeee
Bence çok itici bir erkeğin cebindeki parayı bilmek
sürekli para muhabbeti dönen bir ilişkiden been çoook soğurdum sanırım :stop:
yıl dönümünüzü önceden biliyorr sonuçta ufak ufak biriktirip bişiler yapabilirdi açlıktanda ölmüyorlarmış dediğin gibi ev araba birikim.
yaşıda ufak değil girsin biyerde çalışsın napıyor ki tatil şuan okuyor mu çalışıyor mu bilemem ama
günü birlik bile biyerde çalışıp cebine para koyabilirdi.
sadece sana param yok demeye alıştığı için kolaya kaçmış canım net

öğrenciyiz. ikinci öğrt. parasını ödeyebilmek için yüzde 10 a girmeye çalışıyor dersleri yoğun işe girip çalışamadı. yakında staja başlaycak zaten. yaptı bugun elinden geleni ama param olamayabilir diye uyarmış bulunmuş. bazen şuraya gitsekmi diyorum o kadarım yok demek zorunda kalıyor. o yüzden söylediğini düşünüyorum ,bilmiyorum:KK43:

Koseden dön annem nu höfükten koca cikmaz
Sende amma hakimsin ailenin mali islerine ilgincsiniz ikinizde
21 yillik evliyim kp bankada parasi varmi bilmem

hakimim çünkü anlatıyor. bana güvenmesi hoşuma gidiyor normal bir durum olmayabilir ama ailesinide tanımış oluyorum sayesinde. Bankada para mevzusuda sürekli evlilikten bahsettiğin için çıktı ev alma konusu açtı

Ya iyi de, yoksa yoktur tamam yani, bunun bu kadar muhabbetini yapmak neyin kafası?
Hiç parası yoksa bile bunu sana yansıtmadan gayet de durumu toparlayabilir kafası azıcık çalışan her insan. Seninki biraz "parasız bişey olmuyor biliyorsun" konuşmalarıyla kolayakaçmaya çalışmış.
Ona benden selam söyle ve böörtlen diye biri var, paraları yokken yıldönümleri geldiğinde sevgilisi evde üç beş malzemeyle ufak sandviçler hazırlamış, birinden borç alarak 15 liraya bir şişe şarap almış ve böörtlen'i manzaralı bir tepeye çıkartıp sandviçler ve paylaşılan şarap eşliğinde yıldızların altında hoş bi gece geçirmişler ve hafif çakırkeyf olup tüm gece dolaşmışlar şeklinde ibretlik bir hikaye anlat.

Ya iyi de, yoksa yoktur tamam yani, bunun bu kadar muhabbetini yapmak neyin kafası?
Hiç parası yoksa bile bunu sana yansıtmadan gayet de durumu toparlayabilir kafası azıcık çalışan her insan. Seninki biraz "parasız bişey olmuyor biliyorsun" konuşmalarıyla kolayakaçmaya çalışmış.
Ona benden selam söyle ve böörtlen diye biri var, paraları yokken yıldönümleri geldiğinde sevgilisi evde üç beş malzemeyle ufak sandviçler hazırlamış, birinden borç alarak 15 liraya bir şişe şarap almış ve böörtlen'i manzaralı bir tepeye çıkartıp sandviçler ve paylaşılan şarap eşliğinde yıldızların altında hoş bi gece geçirmişler ve hafif çakırkeyf olup tüm gece dolaşmışlar şeklinde ibretlik bir hikaye anlat.

Sevgilim nasıl desem biraz değişik ve çocuksu öyle şeyleri toparlayabilme yada dolandırma öyle şeyleri hiç beceremez. söylenebilicek söylenmiycek ne varsa farketmez pat söyler. para konusundada söylüyor ama çekinerek. ama sürekli herşeyin en ucuzunu yapma derdinde. bu durum parası yok diye mi yoksa olsa geçer mi bunu anlayamıyorum

Sevgilim nasıl desem biraz değişik ve çocuksu öyle şeyleri toparlayabilme yada dolandırma öyle şeyleri hiç beceremez. söylenebilicek söylenmiycek ne varsa farketmez pat söyler. para konusundada söylüyor ama çekinerek. ama sürekli herşeyin en ucuzunu yapma derdinde. bu durum parası yok diye mi yoksa olsa geçer mi bunu anlayamıyorum
Huy bu annem huy
Sende cocuksu caciksi diye bahanelere bürün dur
Adam benden koca olmaz diye sinyal veriyor
Arada bdv deki konulari oku derim

İftar çadırı bana çok tatlı geldi aslında ama tabi ki asıl sorunuzun cevabı bu değil.
Elbette herkesin durumu iyi olacak diye bir şey yok; ancak ben de bu kadar yansıtılmasını çok hoş bulmadım.
Zaten siz durumu biliyorsunuz ve ona göre davranırsınız diye düşünüyorum.
Ayrıca; artık öğrencilerin birçoğu ek işe giriyor. Sırf yıl dönümü için bile bunu yapabilirdi.
Sorun mu? Kısa vadede olmasa da uzun vadede muhtemelen sorun çıkarır.

acaba sürpriz yapıcak olabilirmi iftar çadırı falan anca kızdırmak amaçlı söylenir yani 1.yıl dönümü için, sürpriz olabileceğini düşündüm :)

Esimle universitede tanistik,ailesinin durumu cok iyi degildi,hesabi ben odedigim zamanlar oluyodu,bazi gunler simit yiyoduk,ben de o mahcup olmasin diye onunla simit yiyodum,Universite bitmeden guzel bi ise girdi para biriktirdi suan da esim memur Allah sukur para sikintisi cekmiyoruz.Bir sure boyle idare edebilirsiniz yildonumu ne ki dusuk butceyle yapilacak cok guzel seyler var.Her sey cidden para degil

Benim sevgilimin de bu aralar maddi olarak durumu cok iyi değil ailesi ne zaman isterse verir ama bu ara onlarda sıkışık biliyorum.
hesap konusumda ikimizinde birbirinden cekincesi olmaz yeri gelir kartimi veririm o kullanir yada ben onunkini alir kullanrım. Yani birbirimizin cebindeki paradan haberdariz ama özel günleri cok önemsemeyen biri olan bana dahi küçük suprizler yapar. Sevdigimiz bir yere gider saatlerce otururuz bunun icin para sart degil. Yol paramiz olsa yeter yani. Ama hos gelmedi muhabbeti surekli bunun üzerine yapmak.. ilerisini düşünüyorsaniz sayet Böyle bir tabandan gelen insanla zorluk cekebilirsiniz.

bu hikaye bana eski günlerimizi anımsattı eşimle.daha çıkarken bizde paramız yoktu ekmek arası yapar manzarası olan bir yere gider elimize içecek alarak kutlardık bu günleri gözlerim dolduya.

Sizin iliskide hep para mi soruno_O
Biz de sevgili olduk da hic para falan yuzunden kavga ettigimizi hatirlamam ya da yildonumunu disarlarda kutlamadik diye sizlanmadik.
Bi de sevgilin ailesinden ne gorduyse onu yansitacak maalesef. Ailesi cimriyse sevgilin de az bucuk cimrilik yapar. Degismez mi? İnsallah degisir diyelim.

X