ögretmenlerinide cok seviyor gerci bu okulda bazı fazladan olan derslerindeki notlarının ortalamasını düşürmesinden de muzdaribiz hayırlısını diliyorum teşekkürlerAltına imzamı atarım.
Okulunu değiştirin ve lütfen imam hatipe göndermeyin. Her iki cinsle doğru iletişimi bir şekilde öğrenmeli. Uzman desteği de şart
Şu an sizin engin bilgilerinize bana bir yol göstermenize o kadar muhtacım kiÇocuğunuzun cinsel içerikli bir hareket yapıp yapmadığını bilemem. Ama ben olsam böyle bir harekete cinsel taciz demezdim. Okulumda şuan yedinci sınıflardan mesulüm. Bu yaş grubunda cinsel eğilim artıyor, çocuklar bu eğilimi nasıl yöneteceklerini bilemedikleri için böyle el şakaları yapabiliyorlar. Öğretmeniniz araştırıp, çocuğunuzun yaptığı bu davranışta cinsel içerikli bir hareket olduğunu tespit etmiş olabilir. Ancak 20 yıllık rehber öğretmen olarak söylüyorum. Diğer velilerin yanında bunu sizinle konuşması çok büyük bir hata. Bu konuyu sizinle özel konuşmalıydı. Diğer velilerle ayrı konuşmalıydı.
amin cook sağolun evet uyumsuzlukla ilgili sıkıntısı var fakat bu tarz şikayet ilk defa oldu bir daha olmaz umarımÇocuğunuz da ergen sonucta . Evet inat olurlar .zamanında bizde öyle olduk.
Ama bu tarz şeyler çok dikkat gerektirir
Bunun bilincinde olması gerekiyor. Okulda " sapık " damgası yemesı gerçektenn ağır bisi. Heleki erkekler tarafından bu damga vurulması daha ağır bir şey.
Bunu üzerine alınıp
Kimseye yanasmamasi gerekiyor aslında. Cunku küçük degil.
Okul değiştirdiğinizde evet sebebi sorulacak
O yüzden okul değiştirmeden önce rehber öğretmeni ile konuşun, müdürle konusun .
İnsan konduramaz evladına ama siz daha bilirsiniz sonucta.
Uzman desteği alın.
Bütün bunları hallettikten sonra, yeni okulunda da aynı sorunları yaşarsa
Kusura bakmayın ama çocuğunuz düşündüğünüz gibi biri degıldır.
Allah yardımcınız olsun. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Kimse hicbir şey için büyük konuşmasın
çok teşekkürler rehber hocaya yönelik ne yapabilirim yaptığının etik olmadığını söylemekten baskaÇocuğunuzun sivri davranışları olduğunu ve uyumsuz olduğunu söylüyorsunuz. O sebeple muhakkak bir danışmanlık alın.
Öte taraftan o yaş için cinsel taciz ile tacizi ayırt etmeleri tam anlamıyla beklenemez. Hangisi olduğunu bizim de sizin de bilmeniz mümkün değil bir uzman ancak anlar.
Eğitimciyim. Bir dönem yarı özel bir kurumda idarede görev aldım. Dolayısıyla böyle meselelerle muhatap olduk çok fazla.
Çok hassas ve mahrem bir konu olması münasebetiyle aile müdür ve yardımcısı olarak ben haricinde kimse olmazdı böyle şeyleri konuşurken. Hep direk psikolojik desteğe yönlendirdik.
Bence cimere yazabilirsiniz. İdareye söylemek yeterli gelmeyebilir. En azından size yaptığı yanlışı başka yerde yapmaz.çok teşekkürler rehber hocaya yönelik ne yapabilirim yaptığının etik olmadığını söylemekten baska
Birden fazla çocuğun bir olayı aynı şekilde söylemesi o çocukların doğru söylediğini gösterir.Cok haklısınız tesbiti için çocukların söylemlemleri yeterli mi hocam inanın diğer cocuklar birbirlerine fazlasıyla temas etse göze batmayacak çocuğum hedef tahtasında olduğu için en ufak hareketi kıyamet koparacak en kısa zamanda destek alacagım ve artı rehber h bu etik olmayan hareketi için ne önerirsiniz o kadar üzgünüm ki yeğenimin nişanına gittim madden ama cenazeye gittim sanki manen
dokunmaOğlunuz ortaokul çağına gelene kadar bu sorunu neden çözmediniz? Belli ki yeni ortaya çıkan bir huy değil. Çoktan öğrenmesi gerekirdi başkalarına istekleri dışında dokunmaması gerektiğini. Çocuğun bugün yaşadığı durumda sizinde payınız var. Büyük oğlunuza kardeşinin poposuna tekme atmaması gerektiğini, onun artık büyüdüğünüde anlatın bir zahmet. Çocuğun gözünde normalleştirmişsiniz el şakası yapmayı.
Evet ortaokul ve lisede erkekler genelde birbirlerine cinsel şakalar çok yaparlar. soru sahibi çocuğunun yaşının küçük olduğu düşünüyor ancak değil. 7. Sınıf çocuğu temasının boyutunu anlayabilecek düzeyde oluyor, yani temasın el şakası mı yoksa başka bir dokunma mı olduğunu anlar kanımca.
Ayrıca abiyle şakalaşmasını başkasına mı yapıyor demiş soru sahibi. Valla ben 30 yaşındayım, erkek kardeşim 25, halen daha güreşiriz. Ama bu demek değil ki rastgele güreşiyoruz. Dokunacağımız temas edeceğimiz yerleri biliyoruz. Ki dışarıda da aynı hareketi başkalarına yapılmaması gerektiğini de biliyoruz.
Siz en iyisi psikolojik destek aldırın. Neleri izlediğine bakın. O yaş çocuğu çok fazla selena izlemez bence.
çocuk benim değilsınıfta bunları yapan çocuk zaten normal değil ben çocuğu savunmuyorum ki.acilen ailesi terapiste psikoloğa psikiyatr a götürmeli destek almalı.ben öğretmenin yaptığını eleştirdim.telefonla sordum rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünün hocasına prof una.kesinlikle rehberlik
cok teşekkürler canım abisiyle konuşacagım fakat fırsat olmadı onunla konuşmam sıkıntı olmazÇocuğu yaftalamak çok yanlış. O öğretmenin de ben neyse…
Okulu değiştir bacım. Psikolojik destek alın bir de.
Ayrıca herkes çocuğuna başkasının vücuduna dokunmaması gerektiğini öğretiyor. En yakın arkadaşa bile el şakası yapılmaması gerek. Bu artık kızı olsun erkeği olsun çok önemli.
Abiye sorun o anlar diyeceğim de evde olayın büyümesi olası. O yüzden psikolojik destek alın bir an önce.
Ha bu arada şunu eklemeliyim. Lisede ve ortaokulda erkekler birbirilerine böyle cinsel şakalar çok yaparlar ancak bunu Rıza dahilinde yaparlar. İstemsizce yapmazlar genelde ve aradaki farkı anlarlar. Yani doğrudan yönelimi budur demiyorum. Ama psikolojik destek şart diyorum.
rehber öğretmen berbat bi şey yapmış. bırak rehber öğretmeni sıradan bir insan böyle bir konuyu başka velilerin önünde paylaşmaz. rehber öğretmeni şikayet etmenizi öneririm ki aklı başına gelsin. çünkü çok kilit bi görevi var ve bunun bilincinde değil. bundan sonra toparlayıp aynı hatayı yapmasın. zira mesleğinden haberi yok
size gelince oğlunuz 7. sınıf kilosu vs var demişsiniz büyük ihtimalle ergenlik dönemine girmiş. bu dönemde çocuklarda cinsel eğilim oluyor. bu sadece oğlunuzda değil bilhassa 8. sınıfta çocukların yüzde 99 unda oluyor. kimisi dışarı yansıtıp oğlunuz gibi rahatsız edici olabiliyor kimisi daha içinde ya da kabul gördüğü arkadaş ortamında dışa vuruyor. oğlunuzun diğer sıkıntılarını da göz önüne alırsak ergen psikologlarından destek almanızı öneririm. psikolojik destek psikologlar sayesinde fiyat olarak b,kunu yemiş durumda fahiş ücretler isteniyor o nedenle imkanınız yoksa üniversite hastanelerinden destek alabilirsiniz. şu aşamada oğlunuzun durumuna göre okul değiştirmeyi düşünebilirsinicok teşekkürler
evet ilişki kurmada asıl sıkıntı diğer söylem bir parcasıBirden fazla çocuğun bir olayı aynı şekilde söylemesi o çocukların doğru söylediğini gösterir.
Yanlış anlamayın ama "benim çocuğum yapınca sorun oluyor, diğerleri yapınca birşey olmuyor. benim çocuğum hedef tahtası" gibi söylemler çözüme hizmet etmiyor. Belli ki çocuğunuzun ilişki kuma bazında ciddi sorunları var. Buraya odaklanın. Evet rehber öğretmeniniz hatalı davranmış. Ancak bu durum çocuğunuzun durumundan farklı bir konu. Rehber öğretmene karşı tavrınız sizin özelinizde bir durum. Siz ne şekilde uygun görüyorsanız öyle hareket edin.
evet cok haklısınız düşünceleriniz beni aydınlatıyor degerli yorumunuz için çok teşekkürlerBence cimere yazabilirsiniz. İdareye söylemek yeterli gelmeyebilir. En azından size yaptığı yanlışı başka yerde yapmaz.
Öğrencinin mahremidir bitti. Notu çok iyi bile demeye gerek yok başka velinin yanında değil ki böylesine özel bir mevzu. Ve tamamen kendi çıkarımı.
hislerime tercuman oldunuz
degerli yorumunuz için cok teşekkürler okul değişikliği fikrine sıcak bakmaya başladım rehber hocasına da haddini bildirmeyi o kadar cok istiyorum ki
hislerime tercuman oldunuzrehber öğretmen berbat bi şey yapmış. bırak rehber öğretmeni sıradan bir insan böyle bir konuyu başka velilerin önünde paylaşmaz. rehber öğretmeni şikayet etmenizi öneririm ki aklı başına gelsin. çünkü çok kilit bi görevi var ve bunun bilincinde değil. bundan sonra toparlayıp aynı hatayı yapmasın. zira mesleğinden haberi yok
size gelince oğlunuz 7. sınıf kilosu vs var demişsiniz büyük ihtimalle ergenlik dönemine girmiş. bu dönemde çocuklarda cinsel eğilim oluyor. bu sadece oğlunuzda değil bilhassa 8. sınıfta çocukların yüzde 99 unda oluyor. kimisi dışarı yansıtıp oğlunuz gibi rahatsız edici olabiliyor kimisi daha içinde ya da kabul gördüğü arkadaş ortamında dışa vuruyor. oğlunuzun diğer sıkıntılarını da göz önüne alırsak ergen psikologlarından destek almanızı öneririm. psikolojik destek psikologlar sayesinde fiyat olarak b,kunu yemiş durumda fahiş ücretler isteniyor o nedenle imkanınız yoksa üniversite hastanelerinden destek alabilirsiniz. şu aşamada oğlunuzun durumuna göre okul değiştirmeyi düşünebilirsiniz
rica ederim. okulda o kadar çok rastlıyoruz ki bu durumlara. tabi siz veli olarak ilk defa karşılaştığınız için şoke olmuşsunuz tüm veliler gibihislerime tercuman oldunuz
degerli yorumunuz için cok teşekkürler okul değişikliği fikrine sıcak bakmaya başladım rehber hocasına da haddini bildirmeyi o kadar cok istiyorum ki
7. Sınıf öğrencisi bunun ayrımını bilir 'gıcık etmek' gibi kılıflara uydurmayalım.
Rehber öğretmen öncesinde durumu araştırmış taraflarla konuşmuş olmalı.
Hem rahatsız olan öğrencinin velisine durumu bildirmiş hem de rahatsız eden öğrencinin velisine söylemiş.
Durumu saklamasını mı yeğlerdiniz.
Okulu değiştirmeniz oğlunuz için en doğrusu. Bir kere yaftalandı bunu düzeltmeniz zor. Rehber öğretmen resmen saçmalamış çok sinirlendim yaptığına.Değerli cevaplarınız için hepinize cok teşekkür ediyorum herbiri benim için çok önemli bakış açımı farklılaştırıyor yol gösteriyor oğlumla aynı ortamda olduğum için hepinize ayrı yazamadım fakat okumaya çalıştım oğlumun ortaokulunda sadece erkek cocuklar var bu sulu şakalarını meşrulaştırmaz ama daha net gözlemlemek adına yazdım bazılarınız genelleme yapmış böyle aileler diyerek büyük oğlum küçük oğlumun aksine şu an ünide okul iş hayatı girdiği ortamlar olsun şimdiye kadar hep takdir edilen parmakla gösterilen sevilen bir kere dahi şikayet edilmeyen bir ögrenciydi küçüğü ise tam tersi ilköğretimde de ufak tefek uyumsuzlukları oluyordu fakat ne sınıf ögretmeni ne de rehberlikten bizi yönlendiren yol gösteren olmadı sizlerinde yazdığı gibi uzmandan destek almamakla hata etmişim ve hala rehber hocası yönlendirmedi sadece oğluma dediği arkadaşlarına dokunma yoksa sınıftan olmazsa okuldan atılırsın artı şu tavsiyede bulundu evde odanda vucuduna bakabilirsin oğlumda şaşkınlıkla neden ki dedi ögretmende vucudunu tanıman için dedibana tekrar randevu bile vermedi diğer iki çocukları gözlem amaclı velilerini tekrar cagırdı benim anlatmak istediğim oğlum dokunma temas etmese de arkadaşlarıyla iletişim problemi düzelmeyecek sınıf ögretmeni o iki cocuğun bir olup diğer ögrencileri de kışkırtıp oğlumun daha da üstüne geldiklerini söylüyor ve bu iki ögrencinin özellikle derste teneffüste çeteleştiklerini , ögretmenlerini dinlemediklerini bu ikisinden birinin sınıftan gitmesi durumunda ortamın süt liman olacagını ve bütün ögretmenlerin bu iki ögrenciden şikayetci olduğunu dersleri sabote ettiklerini ikisinden birinin sınıf değişikliği yapması gerektiğini söylüyor oğlum rehber öğretmene onlarda bana dokunuyor dediğinde ögretmen sende şikayet etseydin onlardan önce o zaman dedi yani o o zaman diğer cocuklarda aynı konumda olmuyor mu anlatmam o ki bu hareketleri diğer cocuklar yapsa göze batmıyor ama bizimki yapsa kıyamet kopuyor bir tanesi dese ki bu yalan söylüyor diğerleri de onaylıyor akran zorbalığı var ve bacakları karnı vücudunun bir çok yeri mosmor geliyor okula gidip söylediğimde hepsi öyle kavga ediyorlar diyerek normalleştirmeye çalışıyorlar ayrıca şunu da sormak istiyorum bu morlukların fotosunu çeksem bir işe yarar mı bilgisi olan var mı ??
Benim en ufak bir şüphem yok oglumun itham edildiği durumun gercek olduğundan daha az önce arkadaşının d.günündeydik arkadaşı geldi boynundan tutarak oyun oynamaya götürdü şakalaşarak her dokunma cinsel taciz mi oluyor evet dokunmamalı tabi ki ama burda oğlumun rahatsızlık verme amacıyla dokunması rehber hoca tarafından göre de cinsel taciz gibi algılanıyor bir ayrıntı daha var sınıftan başka bir arkadaşı oğlum için senin arkandan plan yapıyorlardı sınıftan attırmak için demek planları buymuş dedi çünkü başka sınıftan bir çocuğu sanırım bu şekilde bu sınıfa vermişler bu da onlar fikir olmuş cok üzgünüm ki şu an aglayarak yazıyorum oğlum ne yapsa batacak hiç bir şey yapmasa da belki sınıftan cıkarken elini yanlışlıkla değse taciz etti diyecekler
Ben oğlumdan kesinlikle zerre şüphem yok olsa zaten hiç kimseye acamam bu konuları çözüm yolu ararım aranızda bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim oğlumun bu ithamların asılsız olduğunu ispatını nasıl sağlarım ve ardından bu rehber hocasını nasıl şikayet edebilirim bir coğunuz da yazdığı gibi bu rehber hocanın söylemleri bana da hiç etik gelmedi çok canımı sıktıdeğerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorumm hepinize
yorumlarınızı okudukca ferahlıyorum evet cok agır geldi uyumsuzluk problemini hafife aldığımız ve yönlendirilmediğimiz için iş buralara kadar geldirica ederim. okulda o kadar çok rastlıyoruz ki bu durumlara. tabi siz veli olarak ilk defa karşılaştığınız için şoke olmuşsunuz tüm veliler gibibiz her yıl birçok defa rastlıyoruz bu durumlara ortaokulda olduğumuz için
aynen de ilgi çekmek sinir etmek amaclı konuşmalarıyla yaparken bu sefer bu tür şeyler yapmaya başladı fikirleriniz için teşekkürlerRehber öğretmenin öyle bir konuşmayı başkalarının önünde nasıl yaptığını aklım almadı, imkansız , çok ciddi saçmalamış.
Öte yandan sizin tarif ettiğiniz davranışlar tolere edilemez. Çok benzer şeyleri görüyoruz, bunlar artarak devam ediyor. 7.sınıf bunları bilemden ya da gıcık etmek amacıyla yapacağı bir yaş grubu değil. Ya da şöyle söyleyeyim, birkaç kez yapar belki ama uyarıldığında artık bırakması gerekir. Düpedüz tacizdir bu ve kimse idare etmek zorunda değil. Çocuğa gerekli danışmanlık sağlanmalı ve hızlı bir şekilde okul değişimi yapılmalı.