- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
sizin çocuğunuzda davranış bozukluğu olabilir sınırlarını bilmiyor olabilir bunu yardım alarak uzmanlardan siz çözecekseniz okul çözemez.ama rehberlik öğretmeni de sapık damgası vurulmasına sebep olamaz .o iki veli evde konuşacaklar bunu.çocukları duyacak onlar da arkadaşlarına anlatacaklar çocuk sapık diye okulda damgalanacak.yanlış olan bu işte.yoksa sizin çocuğunuzun davranışlarının savunulacak yanı yok.benim çocuğuma yapsaydı ben de şikayetçi olurdumiki veli sapık olarak algıladı bakışları değişti
erkek çocukları birbirlerinin üstüne atlarlar boğuşurlar el teması o kadar fazla ki sınıfta 15 erkek varsa 6 7 si böyle en az.buna öğretmenler de engel olamıyorlar ne yapsınlar okuldan mı atsınlar ?kız arkadaşına yapsa aynını kıyamet kopacak ama erkek erkeğe temas olunca adını şakalaşma boğuşma koyuveriyorlar.eğitimli aile çocuklarında ya da bilinçli aile çocuklarında da neredeyse yok bu temas.onlar izin vermezler ve bu tip çocuklarla arkadaşlıklarını da sınırlıyorlar.gözlemlerim bunlar benimErkek çocukları kızlar gibi değil oyunları,şakaları sert,değişik oluyor. Ben okurken sınıfımdaki erkeklerde birbirlerine garip garip,can yakıcı şakalar falan yaparlardı. Bildiğim kadarıyla içlerinde cinsel yönelimi farklı olan yok hepsinin sevgilisi oldu ya da evlendiler falan. Yani bence rehber öğretmenin dediği gibi bir durum yoktur. Bunu size yalnızken söylememesi ise hepten yanlış zaten. Çocuğu fişlemiş resmen. Ama çocuğunuzu bir uzmana getirin derim yinede. Çünkü bu bahsettiğim arkadaşlarım arasında fışlanmasına rağmen bunları yapan ya da uyum sorunu yaşayan kimse yoktu.
arada bir çıkıyor böyle öğretmenler de.ben de anaokulunda yaşadım.çocuğum kreşe vs gitmemişti ilk kez bir okula başlamıştı.yemeğini yavaş yese suçtu kızıyordu aktiviteyi tamamlamasa kızıyordu ama kendi 3 yaş küçük çocuğu da o sınıftaydı ve okul buna izin veriyordu.o çocuk kızıma baskı yapıyormuş benle oyna diye hep.bunları çok sonradan öğrendim.bir konuda da şikayet edince okula kadın çocuğuma tavır aldı.çok kötü karneler yazdı.sene sonunda da aşağılayarak aa 1. sınıfa gidecek mi bu bile dedi.o dediği çocuk şu an 5. sınıf ve daima sınıfın ya birincisi ya ikincisi örnek öğrenci hep.her öğretmen iyi öğretmen değildir yaniiKesinlikle sadece çocuğunuzun sağlığı ve geleceği için lütfen iyi bir ergen psikoloğundan destek alın. Yaşı büyük nerde ne yapacağını biliyor olması lazım.
Bunun yanında Öğretmeninizin pedegojik formasyonundan şüpheye düştüm.
Ne öğretmene benzoyor ne iyi bir rehberlikçiye. Başka velilerin yanında konuşması ayrı vaka yorumu ve çocuğunuzu etiketlemesi ayrı vaka.
Kadin çocuğunuz için size Rehberlik yapmamış falcılık yapmış resmen.
Bu nasil bir rehber ogretmenİyi günler kızlar ,üç gündür yerde mi gökte miyim bilmiyorumAllah herkesinkiyle bagışlasın iki evladım var. Küçük 7.sınıf ögrencisi ve malasef girdiği ortamlarda anında sivrilen dışlanan her şeye aşırı tepki veren uyumsuz fakat duygusal bir çocuk...
Okulda da aynı şekilde konuşmasıyla hareketleriyle sinirlendirir karşısındakileri fakat sınıfında iki ögrenci bir olup oğluma cephe almışlar diğer ögrencilerle beraber ve bu iki ögrenci dersleri sabote eden ögretmenleri dinlemeyen
yaramaz cocuklar sınıfın geneli oglumun kilosu soyismi sesiyle bile dalga geciyorlar oğlum sınıftakilere gerek söylemleriyle gerek dokunarak rahatsız etmiş dokunmak dediğim buz gibi ellerini enselerine sürmek sırtlarından sarılmak vs ..
Bu iki cocuk bir olup oğlumun onları dokunup taciz ettigini imza toplayıp sınıftan attırmak gibi şeyler yapmak istediklerini anlattı oglum derhal cocukların velisiyle sınıf ögr konuşup görüştük ögretmeniz iki cocuktan biri sınıf değiştirirse sınıfın süt liman olacagını söyledi benim oğlum için aşırı duygusal uyum saglayamıyor dedi cocuklar cok acımasız ne kadar söylesekte her her şeyle dalga gectiklerini söyledi
Buraya kadar her şey normal daha sonra ben ve diğer iki veli rehber hocasının odasına girdik hoca oğlumun cocuklara dokunduğunu cinsel eğiliminin oldugunu söyledi bunu da oğlumun her hareketinin battığı sınıfındaki cocukların söylemlerine istinaden söylüyor ve çözüm olarakta sınıf ya da okul değiştirebilecegimizi söyledi ben ve iki veli cok şaşırdık ,veliler biz siz söyleyene kadar aklımızın ucundan gecmedi ama şu an fikirlerimiz değişti dediler ben şoklardayımneyse eve gitiim uyku tutmuyor beni düşünmekten bi anne az da olsa anlamaz mı oğlum okuldan gelir odasına gecer bsayarını acar ben sık sık odasına pat diye girerim bir şeyden şüphelendiğimden değil ders calışıyor mu çalışmıyor mu diye ama yok ya oyun ya selena ya ögretici videolar arama gecmişine bakarım yok tel i de yok yatma saatinde bazen der anne uyuyana kadar kalır mısın diye velhasıl rutinimiz böyle sabahtan yatana kadar böyle geciyor arkadaşları gelir eve yatılı veya oturmaya hiç bir şey yok yani ama sinir edici hareketleri oluyor oda buz gibi ellerini sürer sırtından sarılıp sıkar maksat sinir etmek bizden ayrı yalnız gecirdiği vakitte yok zaten acaba mı deyip etrafımdakilere de anlattım objektif bakamam diye siz bir şey farkettiniz mi diye hocanın sacmaladığını söylediler yok yok yok sonuçta bende dünyadan bihaber yaşamıyorum tabii ki herşeyin farkındayım zaten en ufak şüphem olsa okula gidip asla velileri cagırmazdım buraya da yazmadım
Oğlum abisini taklit eden bir cocuk abisi üniversteden geldiği zamanlarda mesela kitap okuyor yanından gecerken abisi kafasına hafifce vurur yada poposuna tekme atar vs o da ona karşılık verir boğuşup bağrışıp sonra sarılırlar sanırım aynı durumu arkadaşlarında uygulamaya calışıyor sanırım
Sizlere şimdi sorum şu,bu rehber hoca böyle mahrem bir konuyu benimle diğer velilerin yanında konuşması etik mi ? cocukların deyimiyle böyle ağır bir yaftayı oğluma yapıştırabilir mi ?Ne yapmalıyım düşüncelerinizi dikkatle okuyacagım
Okuduğunuz için cok teşekkürler
Erkek çocukları belli bi yaşa kadar tazmanya canavarı gibi oluyo yaerkek çocukları birbirlerinin üstüne atlarlar boğuşurlar el teması o kadar fazla ki sınıfta 15 erkek varsa 6 7 si böyle en az.buna öğretmenler de engel olamıyorlar ne yapsınlar okuldan mı atsınlar ?kız arkadaşına yapsa aynını kıyamet kopacak ama erkek erkeğe temas olunca adını şakalaşma boğuşma koyuveriyorlar.eğitimli aile çocuklarında ya da bilinçli aile çocuklarında da neredeyse yok bu temas.onlar izin vermezler ve bu tip çocuklarla arkadaşlıklarını da sınırlıyorlar.gözlemlerim bunlar benim
ben hergün çocuğu okulun içinden alıyorum bir sebepten yani görüyorum.ders bitimi zili çalınca bir çıkışları var görsen.birbirlerinin üstüne atlıyorlar 3ü 5 i sarmaş dolaş oluveriyorlar yerde çantalar uçuyor suluklar fırlıyor.yayından boşanmış ok gibi koşuyorlar anlamsızca.ee bunlara davranışları anormal diyebiliriz ki öyle ama sapık da diyemeyiz yani uzman olmadanErkek çocukları belli bi yaşa kadar tazmanya canavarı gibi oluyo yadediğin gibi sınıftaki diğer çocukları aileleri bu konuda bilinçlendirdiyse demek ondan rahatsız oluyor olabilirler.
evet haklısınız uzman konusu baş köşede cok teşekkürlerOkulu değiştirmeniz oğlunuz için en doğrusu. Bir kere yaftalandı bunu düzeltmeniz zor. Rehber öğretmen resmen saçmalamış çok sinirlendim yaptığına.
Akran zorbalığı, çeteleşme var maalesef bolca. Çocuğunuzu bir uzmana mutlaka götürün. Başkalarına bu şekilde dokunmaması gerektiğini de net bir şekilde anlatın.
mesela hep haklı asla kimse şaka bile olsa eleştiremez eleştirirse susmaz yığınlarca sözel tepki verir karşısındakini söylediğine söyleyeceğine bin pişman eder karşısındakide zıvanadan cıkıp şiddetle cevap verir şimdiye kadar ara ara yaşanan durum buyduSöylemleriyle kendisini sivriltmekten kastınız nedir tam olarak? Neler yapıyormuş mesela sözlü olarak?
Ayrıca davranışlarının açıklamasını ancak uzman degerlendirebilir ne biz karar verebiliriz ne rehber hatta sb
Ayrıca davranışlarının açıklamasını ancak uzman degerlendirebilir ne biz karar verebiliriz ne rehber hatta s
Ayrıca davranışlarının açıklamasını ancak uzman degerlendirebilir ne biz karar verebiliriz ne rehber hatta siz
rehber hoca bu hükmü verecek uzman kişi olmaması kişisel fikriniz mi yoksa cidden böyle mi yorumunuz için teşekkürlerAyrıca davranışlarının açıklamasını ancak uzman degerlendirebilir ne biz karar verebiliriz ne rehber hatta siz
rehber hoca bu hükmü verecek uzman kişi olmaması kişisel fikriniz mi yoksa cidden böyle mi yorumunuz için teşekkürler
Canım ablacım olayın bu noktaya gelmiş olması belki bir yerde iyi oldu çünkü duruma daha önce problem şeklinde bakmamışsınYani çocuk mutsuz, topluma uyum sağlayamıyor, diğer çocuklar da kötü davranıyor diyorsun. Bu zamana kadar bir şeyler yapman gerekirdi. Önce çocuğu adam gibi bir terapiste gönder, kendini törpülemeyi öğrensin sonra da spora yazdır mesela okul dışında sosyalleşeceği bir yer olsun.
Bir de kız-erkek ayrı okullar genel olarak çok aptalca bir fikir, okul sadece çalışma yeri değil çocukların sosyalleşme yeri de. 18 yaşına kadar karşı cins tanımayan, bilmeyen bir insan hayal bile edemiyorum. Gerçekten çok berbat bir fikir, kimse çocuğuna bu kötülüğü yapmamalı. kaldı ki senin çocuğun zaten topluma uyum problemi varmış ee bir de kadınlarla iletişim kurma şansını toptan elinden alıyorsun şu anda, sence bu çocuk ilerde düzgün bir kadın-erkek ilişkisi kurabilecek mi? İmam hatip fikrini at gitsin toptan, düzgün kız-erkek karışık bir okula yazdır, zaten sosyalleşmesi için ekstra çaba koymanız gerekiyor gördüğüm kadarıyla spor klübü bakmaya da başla. Umarım düzelir, bol şans dilerim
canımmm cok teşekkürler ne güzel bir bakış acısı evet haklısın bu okul problem üstüne problem ekledi dediğin gibi netten kayıt yaptık spor için güzel dileklerin için cok sağolCanım ablacım olayın bu noktaya gelmiş olması belki bir yerde iyi oldu çünkü duruma daha önce problem şeklinde bakmamışsınYani çocuk mutsuz, topluma uyum sağlayamıyor, diğer çocuklar da kötü davranıyor diyorsun. Bu zamana kadar bir şeyler yapman gerekirdi. Önce çocuğu adam gibi bir terapiste gönder, kendini törpülemeyi öğrensin sonra da spora yazdır mesela okul dışında sosyalleşeceği bir yer olsun.
Bir de kız-erkek ayrı okullar genel olarak çok aptalca bir fikir, okul sadece çalışma yeri değil çocukların sosyalleşme yeri de. 18 yaşına kadar karşı cins tanımayan, bilmeyen bir insan hayal bile edemiyorum. Gerçekten çok berbat bir fikir, kimse çocuğuna bu kötülüğü yapmamalı. kaldı ki senin çocuğun zaten topluma uyum problemi varmış ee bir de kadınlarla iletişim kurma şansını toptan elinden alıyorsun şu anda, sence bu çocuk ilerde düzgün bir kadın-erkek ilişkisi kurabilecek mi? İmam hatip fikrini at gitsin toptan, düzgün kız-erkek karışık bir okula yazdır, zaten sosyalleşmesi için ekstra çaba koymanız gerekiyor gördüğüm kadarıyla spor klübü bakmaya da başla. Umarım düzelir, bol şans dilerim
rehber hoca bu hükmü verecek uzman kişi olmaması kişisel fikriniz mi yoksa cidden böyle mi yorumunuz için teşekkürler
aynen kesinlikle sanmıyorum hatta belkide okulda böyle bi ithama maruz kalacak en son çocuk bu hareketler sevimsiz fakat böyle bir niyeti asla içinde beslemiyor evet canım uzmana gideceğiz cok teşekkür ederim güzel yorumların içinErkek çocukları kızlar gibi değil oyunları,şakaları sert,değişik oluyor. Ben okurken sınıfımdaki erkeklerde birbirlerine garip garip,can yakıcı şakalar falan yaparlardı. Bildiğim kadarıyla içlerinde cinsel yönelimi farklı olan yok hepsinin sevgilisi oldu ya da evlendiler falan. Yani bence rehber öğretmenin dediği gibi bir durum yoktur. Bunu size yalnızken söylememesi ise hepten yanlış zaten. Çocuğu fişlemiş resmen. Ama çocuğunuzu bir uzmana getirin derim yinede. Çünkü bu bahsettiğim arkadaşlarım arasında fışlanmasına rağmen bunları yapan ya da uyum sorunu yaşayan kimse yoktu.
canım uzman zaten cepte tabi ki aynen söylediğin gibi . okulda bu etikete maruz kalacak belki en son cocuk inanki . bende şoka uğradım bunun hesabını ödeyecek cok teşekkürler güzel yorumun içinDeğil tabi ki, rehber öğretmen adı üstünde öğretmen ne terapist ne psikiyatri doktoru. Bana kalırsa eşcinsellik yok ortada, erkek çocukları hödükçe fiziksel şakalar yapılıyor yazılmış Yukarda da, durum tamı tamına o. Bence eşcinselliği dert edinmek yerine çocuğun uyum sağlama problemine odaklanın acilen. Eşcinsellik lafını ortalığı karıştırmak için, al çocuğunu git demek için ya da senin çocuğun da böyle demek için ortaya bilerek atmışlar sankimumarım yanılıyorumdur ama ben iyi niyetli bulmadım karşı tarafları.
Okul değiştirinİyi günler kızlar ,üç gündür yerde mi gökte miyim bilmiyorumAllah herkesinkiyle bagışlasın iki evladım var. Küçük 7.sınıf ögrencisi ve malasef girdiği ortamlarda anında sivrilen dışlanan her şeye aşırı tepki veren uyumsuz fakat duygusal bir çocuk...
Okulda da aynı şekilde konuşmasıyla hareketleriyle sinirlendirir karşısındakileri fakat sınıfında iki ögrenci bir olup oğluma cephe almışlar diğer ögrencilerle beraber ve bu iki ögrenci dersleri sabote eden ögretmenleri dinlemeyen
yaramaz cocuklar sınıfın geneli oglumun kilosu soyismi sesiyle bile dalga geciyorlar oğlum sınıftakilere gerek söylemleriyle gerek dokunarak rahatsız etmiş dokunmak dediğim buz gibi ellerini enselerine sürmek sırtlarından sarılmak vs ..
Bu iki cocuk bir olup oğlumun onları dokunup taciz ettigini imza toplayıp sınıftan attırmak gibi şeyler yapmak istediklerini anlattı oglum derhal cocukların velisiyle sınıf ögr konuşup görüştük ögretmeniz iki cocuktan biri sınıf değiştirirse sınıfın süt liman olacagını söyledi benim oğlum için aşırı duygusal uyum saglayamıyor dedi cocuklar cok acımasız ne kadar söylesekte her her şeyle dalga gectiklerini söyledi
Buraya kadar her şey normal daha sonra ben ve diğer iki veli rehber hocasının odasına girdik hoca oğlumun cocuklara dokunduğunu cinsel eğiliminin oldugunu söyledi bunu da oğlumun her hareketinin battığı sınıfındaki cocukların söylemlerine istinaden söylüyor ve çözüm olarakta sınıf ya da okul değiştirebilecegimizi söyledi ben ve iki veli cok şaşırdık ,veliler biz siz söyleyene kadar aklımızın ucundan gecmedi ama şu an fikirlerimiz değişti dediler ben şoklardayımneyse eve gitiim uyku tutmuyor beni düşünmekten bi anne az da olsa anlamaz mı oğlum okuldan gelir odasına gecer bsayarını acar ben sık sık odasına pat diye girerim bir şeyden şüphelendiğimden değil ders calışıyor mu çalışmıyor mu diye ama yok ya oyun ya selena ya ögretici videolar arama gecmişine bakarım yok tel i de yok yatma saatinde bazen der anne uyuyana kadar kalır mısın diye velhasıl rutinimiz böyle sabahtan yatana kadar böyle geciyor arkadaşları gelir eve yatılı veya oturmaya hiç bir şey yok yani ama sinir edici hareketleri oluyor oda buz gibi ellerini sürer sırtından sarılıp sıkar maksat sinir etmek bizden ayrı yalnız gecirdiği vakitte yok zaten acaba mı deyip etrafımdakilere de anlattım objektif bakamam diye siz bir şey farkettiniz mi diye hocanın sacmaladığını söylediler yok yok yok sonuçta bende dünyadan bihaber yaşamıyorum tabii ki herşeyin farkındayım zaten en ufak şüphem olsa okula gidip asla velileri cagırmazdım buraya da yazmadım
Oğlum abisini taklit eden bir cocuk abisi üniversteden geldiği zamanlarda mesela kitap okuyor yanından gecerken abisi kafasına hafifce vurur yada poposuna tekme atar vs o da ona karşılık verir boğuşup bağrışıp sonra sarılırlar sanırım aynı durumu arkadaşlarında uygulamaya calışıyor sanırım
Sizlere şimdi sorum şu,bu rehber hoca böyle mahrem bir konuyu benimle diğer velilerin yanında konuşması etik mi ? cocukların deyimiyle böyle ağır bir yaftayı oğluma yapıştırabilir mi ?Ne yapmalıyım düşüncelerinizi dikkatle okuyacagım
Okuduğunuz için cok teşekkürler