yerde miyim gökte miyim 🥺🥺

Çocuğunuzun cinsel içerikli bir hareket yapıp yapmadığını bilemem. Ama ben olsam böyle bir harekete cinsel taciz demezdim. Okulumda şuan yedinci sınıflardan mesulüm. Bu yaş grubunda cinsel eğilim artıyor, çocuklar bu eğilimi nasıl yöneteceklerini bilemedikleri için böyle el şakaları yapabiliyorlar. Öğretmeniniz araştırıp, çocuğunuzun yaptığı bu davranışta cinsel içerikli bir hareket olduğunu tespit etmiş olabilir. Ancak 20 yıllık rehber öğretmen olarak söylüyorum. Diğer velilerin yanında bunu sizinle konuşması çok büyük bir hata. Bu konuyu sizinle özel konuşmalıydı. Diğer velilerle ayrı konuşmalıydı.

şikayet geldi fakat şöyle bizimki şikayet eder genelde okula gittiğimde karşısındaki çocukta kendini ifade ettiğinde kim haklı karar veremem ama bu tür şikayetleri çoğalınca oğlumun hatasız diğerlerinin hatalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca velilerden şikayet almadım

Cok haklısınız tesbiti için çocukların söylemlemleri yeterli mi hocam inanın diğer cocuklar birbirlerine fazlasıyla temas etse göze batmayacak çocuğum hedef tahtasında olduğu için en ufak hareketi kıyamet koparacak en kısa zamanda destek alacagım ve artı rehber h bu etik olmayan hareketi için ne önerirsiniz o kadar üzgünüm ki yeğenimin nişanına gittim madden ama cenazeye gittim sanki manen

Cinsel amaçlı olup olmaması önemli değil ki, taciz ediyor arkadaşlarını oğlunuz. Bunu kabullenmekle başlayın işe.
evet tabi ki öyle ve uzmandan destek alacagım ama diğer iki velinin bu ithamı duyup verdikleri tepki sanki sapıklıgı tescillenmiş bir cocuk görmüş gibiydiler

Oglunuzun bu sekilde davranislari oldugunu biliyorsunuz neden uzman destegi almiyorsunuz? Bu cocuk nasil uyum saglayacak dislanmayacak pedagog oyun terapisi ne bileyim ne gerekiyorsa basvurun. Okulu yada sinifi degistirmek en mantiklisi o sinifta sevilmeyecek bundan sonra belli

sarılmak diyorum ne dayaması hiç hoş değil ayrıca bu tarz hareketleri bizimki kadar alışkanlık haline getirmese de çocuklar şakalaşma amaclı birbirlerine yapabiliyor fark bizimki sivrildiği için göze batıyor

bu şekilde derken konuşmasıyla da tepkileri toplar bende düşündüm fakat diğer okul sebebini soracak bence ve uzmanca böyle birşeyin doğrulanmadığı bir şeyi sebep sunamam evet en kısa zamanda uzman destegi alacagız

Diyelim ki sizin dedıgınız sekilde.
Çocuğunuz küçük degil, bu tarz ortamlarda bir kere biri rencide etmeye çalışsa
Yanlış anlaşılmaktan korkması gerektiği için
Sarılmalardan vazgeçmesi gerekmiyor muydu?

Örnek verecek olursak, diyelimki bi arkadaşı " sapık mısın oğlum " ki bu denmiştir eminim o ortamda.
Sizinki bir daha kimseye o sekilde yanasmamasi gerekiyordu.
Ya da muhakak birinden tepki gelmiştir bir sekilde.
Bu tarz durumlarda hepimiz yanlış anlaşılmaktan korkarız .

Enseden bahsetmiyorum Cunku o anormal gelmiyor. Tahmin edebiliyorum
Orada çoğu kişi birbirinin ensesine vuruyordur .
Ama arkan sarılma deyince insana bir tuhaf gelmiyor degil?

Altına imzamı atarım.

Okulunu değiştirin ve lütfen imam hatipe göndermeyin. Her iki cinsle doğru iletişimi bir şekilde öğrenmeli. Uzman desteği de şart

Vazgecmiyor cok inatcı mesela soyadımla dalga geciyorlar diyor zamanında bizimlede gecildi diyorum tepki göstermezsen vazgecerler ben gülüp gecerdim diyorum yok siz sizsiniz ben benim diyor oğlumun tepkilerini gördükce daha da üstüne gidiyorlar dokunma konusunda bir daha yapmayacagını söyledi fakat yapmasa da başka bir davranışı göze batar sanırım

Çocuğunuz da ergen sonucta . Evet inat olurlar .zamanında bizde öyle olduk.
Ama bu tarz şeyler çok dikkat gerektirir
Bunun bilincinde olması gerekiyor. Okulda " sapık " damgası yemesı gerçektenn ağır bisi. Heleki erkekler tarafından bu damga vurulması daha ağır bir şey.
Bunu üzerine alınıp
Kimseye yanasmamasi gerekiyor aslında. Cunku küçük degil.

Okul değiştirdiğinizde evet sebebi sorulacak
O yüzden okul değiştirmeden önce rehber öğretmeni ile konuşun, müdürle konusun .
İnsan konduramaz evladına ama siz daha bilirsiniz sonucta.
Uzman desteği alın.

Bütün bunları hallettikten sonra, yeni okulunda da aynı sorunları yaşarsa
Kusura bakmayın ama çocuğunuz düşündüğünüz gibi biri degıldır.

Allah yardımcınız olsun. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Kimse hicbir şey için büyük konuşmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…