yerde miyim gökte miyim 🥺🥺

İyi günler kızlar ,üç gündür yerde mi gökte miyim bilmiyorum🥺Allah herkesinkiyle bagışlasın iki evladım var. Küçük 7.sınıf ögrencisi ve malasef girdiği ortamlarda anında sivrilen dışlanan her şeye aşırı tepki veren uyumsuz fakat duygusal bir çocuk...
Okulda da aynı şekilde konuşmasıyla hareketleriyle sinirlendirir karşısındakileri fakat sınıfında iki ögrenci bir olup oğluma cephe almışlar diğer ögrencilerle beraber ve bu iki ögrenci dersleri sabote eden ögretmenleri dinlemeyen
yaramaz cocuklar sınıfın geneli oglumun kilosu soyismi sesiyle bile dalga geciyorlar oğlum sınıftakilere gerek söylemleriyle gerek dokunarak rahatsız etmiş dokunmak dediğim buz gibi ellerini enselerine sürmek sırtlarından sarılmak vs ..
Bu iki cocuk bir olup oğlumun onları dokunup taciz ettigini imza toplayıp sınıftan attırmak gibi şeyler yapmak istediklerini anlattı oglum derhal cocukların velisiyle sınıf ögr konuşup görüştük ögretmeniz iki cocuktan biri sınıf değiştirirse sınıfın süt liman olacagını söyledi benim oğlum için aşırı duygusal uyum saglayamıyor dedi cocuklar cok acımasız ne kadar söylesekte her her şeyle dalga gectiklerini söyledi
Buraya kadar her şey normal daha sonra ben ve diğer iki veli rehber hocasının odasına girdik hoca oğlumun cocuklara dokunduğunu cinsel eğiliminin oldugunu söyledi bunu da oğlumun her hareketinin battığı sınıfındaki cocukların söylemlerine istinaden söylüyor ve çözüm olarakta sınıf ya da okul değiştirebilecegimizi söyledi ben ve iki veli cok şaşırdık ,veliler biz siz söyleyene kadar aklımızın ucundan gecmedi ama şu an fikirlerimiz değişti dediler ben şoklardayım 🥺 neyse eve gitiim uyku tutmuyor beni düşünmekten bi anne az da olsa anlamaz mı oğlum okuldan gelir odasına gecer bsayarını acar ben sık sık odasına pat diye girerim bir şeyden şüphelendiğimden değil ders calışıyor mu çalışmıyor mu diye ama yok ya oyun ya selena ya ögretici videolar arama gecmişine bakarım yok tel i de yok yatma saatinde bazen der anne uyuyana kadar kalır mısın diye velhasıl rutinimiz böyle sabahtan yatana kadar böyle geciyor arkadaşları gelir eve yatılı veya oturmaya hiç bir şey yok yani ama sinir edici hareketleri oluyor oda buz gibi ellerini sürer sırtından sarılıp sıkar maksat sinir etmek bizden ayrı yalnız gecirdiği vakitte yok zaten acaba mı deyip etrafımdakilere de anlattım objektif bakamam diye siz bir şey farkettiniz mi diye hocanın sacmaladığını söylediler yok yok yok sonuçta bende dünyadan bihaber yaşamıyorum tabii ki herşeyin farkındayım zaten en ufak şüphem olsa okula gidip asla velileri cagırmazdım buraya da yazmadım
Oğlum abisini taklit eden bir cocuk abisi üniversteden geldiği zamanlarda mesela kitap okuyor yanından gecerken abisi kafasına hafifce vurur yada poposuna tekme atar vs o da ona karşılık verir boğuşup bağrışıp sonra sarılırlar sanırım aynı durumu arkadaşlarında uygulamaya calışıyor sanırım
Sizlere şimdi sorum şu,bu rehber hoca böyle mahrem bir konuyu benimle diğer velilerin yanında konuşması etik mi ? cocukların deyimiyle böyle ağır bir yaftayı oğluma yapıştırabilir mi ?Ne yapmalıyım düşüncelerinizi dikkatle okuyacagım
Okuduğunuz için cok teşekkürler 🌷🌷🌷
Çocuğunuzun cinsel içerikli bir hareket yapıp yapmadığını bilemem. Ama ben olsam böyle bir harekete cinsel taciz demezdim. Okulumda şuan yedinci sınıflardan mesulüm. Bu yaş grubunda cinsel eğilim artıyor, çocuklar bu eğilimi nasıl yöneteceklerini bilemedikleri için böyle el şakaları yapabiliyorlar. Öğretmeniniz araştırıp, çocuğunuzun yaptığı bu davranışta cinsel içerikli bir hareket olduğunu tespit etmiş olabilir. Ancak 20 yıllık rehber öğretmen olarak söylüyorum. Diğer velilerin yanında bunu sizinle konuşması çok büyük bir hata. Bu konuyu sizinle özel konuşmalıydı. Diğer velilerle ayrı konuşmalıydı.

Çocuk 7. Sınıf öğrencisi bugüne kadar kaç kez şikayet geldi Allah bilir. Diğer veliler de çocuklar da bıkmış ki artık tüm veliler toplanıp görüşmüş, sınıfta dilekçe yazıp toparlamaya kadar gitmiş iş. Öyle konu sahibinin gıcık etmeye çalısyor diye geliştirdiği gibi basit bir konu değil.
şikayet geldi fakat şöyle bizimki şikayet eder genelde okula gittiğimde karşısındaki çocukta kendini ifade ettiğinde kim haklı karar veremem ama bu tür şikayetleri çoğalınca oğlumun hatasız diğerlerinin hatalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca velilerden şikayet almadım

Çocuğunuzun cinsel içerikli bir hareket yapıp yapmadığını bilemem. Ama ben olsam böyle bir harekete cinsel taciz demezdim. Okulumda şuan yedinci sınıflardan mesulüm. Bu yaş grubunda cinsel eğilim artıyor, çocuklar bu eğilimi nasıl yöneteceklerini bilemedikleri için böyle el şakaları yapabiliyorlar. Öğretmeniniz araştırıp, çocuğunuzun yaptığı bu davranışta cinsel içerikli bir hareket olduğunu tespit etmiş olabilir. Ancak 20 yıllık rehber öğretmen olarak söylüyorum. Diğer velilerin yanında bunu sizinle konuşması çok büyük bir hata. Bu konuyu sizinle özel konuşmalıydı. Diğer velilerle ayrı konuşmalıydı.
Cok haklısınız tesbiti için çocukların söylemlemleri yeterli mi hocam inanın diğer cocuklar birbirlerine fazlasıyla temas etse göze batmayacak çocuğum hedef tahtasında olduğu için en ufak hareketi kıyamet koparacak en kısa zamanda destek alacagım ve artı rehber h bu etik olmayan hareketi için ne önerirsiniz o kadar üzgünüm ki yeğenimin nişanına gittim madden ama cenazeye gittim sanki manen 😭

Cinsel amaçlı olup olmaması önemli değil ki, taciz ediyor arkadaşlarını oğlunuz. Bunu kabullenmekle başlayın işe.
evet tabi ki öyle ve uzmandan destek alacagım ama diğer iki velinin bu ithamı duyup verdikleri tepki sanki sapıklıgı tescillenmiş bir cocuk görmüş gibiydiler😣

7.sinifa giden ergen bir cocugun diger arkadaslarina sirtlarindan sarilmasi yani afedersiniz ama arkadan bir tarafini dayamasi duygusallikla mi ilgili? ben siniftaki diger cocuklara uzuldum, onlar icin de ayrica travma olmustur. siz de kahrolmak yerine oglunuzun bu hareketlerinin onune gecmeye calisin bence hic de duygusal davranislar

Oglunuzun bu sekilde davranislari oldugunu biliyorsunuz neden uzman destegi almiyorsunuz? Bu cocuk nasil uyum saglayacak dislanmayacak pedagog oyun terapisi ne bileyim ne gerekiyorsa basvurun. Okulu yada sinifi degistirmek en mantiklisi o sinifta sevilmeyecek bundan sonra belli

sarılmak diyorum ne dayaması hiç hoş değil ayrıca bu tarz hareketleri bizimki kadar alışkanlık haline getirmese de çocuklar şakalaşma amaclı birbirlerine yapabiliyor fark bizimki sivrildiği için göze batıyor

Oglunuzun bu sekilde davranislari oldugunu biliyorsunuz neden uzman destegi almiyorsunuz? Bu cocuk nasil uyum saglayacak dislanmayacak pedagog oyun terapisi ne bileyim ne gerekiyorsa basvurun. Okulu yada sinifi degistirmek en mantiklisi o sinifta sevilmeyecek bundan sonra belli
bu şekilde derken konuşmasıyla da tepkileri toplar bende düşündüm fakat diğer okul sebebini soracak bence ve uzmanca böyle birşeyin doğrulanmadığı bir şeyi sebep sunamam evet en kısa zamanda uzman destegi alacagız

10 yaşında çocukları karşı cins arkadaşlığından bu kadar uzak tutar mahrum bırakırsanız olacağı bu. Kız ve erkek çocuklarının ayrı eğitim alması gelişimleri açısından kesinlikle yanlış bir tercih bana göre. Yaz

sarılmak diyorum ne dayaması hiç hoş değil ayrıca bu tarz hareketleri bizimki kadar alışkanlık haline getirmese de çocuklar şakalaşma amaclı birbirlerine yapabiliyor fark bizimki sivrildiği için göze batıyor
Diyelim ki sizin dedıgınız sekilde.
Çocuğunuz küçük degil, bu tarz ortamlarda bir kere biri rencide etmeye çalışsa
Yanlış anlaşılmaktan korkması gerektiği için
Sarılmalardan vazgeçmesi gerekmiyor muydu?

Örnek verecek olursak, diyelimki bi arkadaşı " sapık mısın oğlum " ki bu denmiştir eminim o ortamda.
Sizinki bir daha kimseye o sekilde yanasmamasi gerekiyordu.
Ya da muhakak birinden tepki gelmiştir bir sekilde.
Bu tarz durumlarda hepimiz yanlış anlaşılmaktan korkarız .

Enseden bahsetmiyorum Cunku o anormal gelmiyor. Tahmin edebiliyorum
Orada çoğu kişi birbirinin ensesine vuruyordur .
Ama arkan sarılma deyince insana bir tuhaf gelmiyor degil?

10 yaşında çocukları karşı cins arkadaşlığından bu kadar uzak tutar mahrum bırakırsanız olacağı bu. Kız ve erkek çocuklarının ayrı eğitim alması gelişimleri açısından kesinlikle yanlış bir tercih bana göre. Yazık...
Altına imzamı atarım.

Okulunu değiştirin ve lütfen imam hatipe göndermeyin. Her iki cinsle doğru iletişimi bir şekilde öğrenmeli. Uzman desteği de şart

Diyelim ki sizin dedıgınız sekilde.
Çocuğunuz küçük degil, bu tarz ortamlarda bir kere biri rencide etmeye çalışsa
Yanlış anlaşılmaktan korkması gerektiği için
Sarılmalardan vazgeçmesi gerekmiyor muydu?

Örnek verecek olursak, diyelimki bi arkadaşı " sapık mısın oğlum " ki bu denmiştir eminim o ortamda.
Sizinki bir daha kimseye o sekilde yanasmamasi gerekiyordu.
Ya da muhakak birinden tepki gelmiştir bir sekilde.
Bu tarz durumlarda hepimiz yanlış anlaşılmaktan korkarız .

Enseden bahsetmiyorum Cunku o anormal gelmiyor. Tahmin edebiliyorum
Orada çoğu kişi birbirinin ensesine vuruyordur .
Ama arkan sarılma deyince insana bir tuhaf gelmiyor degil?
Vazgecmiyor cok inatcı mesela soyadımla dalga geciyorlar diyor zamanında bizimlede gecildi diyorum tepki göstermezsen vazgecerler ben gülüp gecerdim diyorum yok siz sizsiniz ben benim diyor oğlumun tepkilerini gördükce daha da üstüne gidiyorlar dokunma konusunda bir daha yapmayacagını söyledi fakat yapmasa da başka bir davranışı göze batar sanırım😓

Vazgecmiyor cok inatcı mesela soyadımla dalga geciyorlar diyor zamanında bizimlede gecildi diyorum tepki göstermezsen vazgecerler ben gülüp gecerdim diyorum yok siz sizsiniz ben benim diyor oğlumun tepkilerini gördükce daha da üstüne gidiyorlar dokunma konusunda bir daha yapmayacagını söyledi fakat yapmasa da başka bir davranışı göze batar sanırım😓
Çocuğunuz da ergen sonucta . Evet inat olurlar .zamanında bizde öyle olduk.
Ama bu tarz şeyler çok dikkat gerektirir
Bunun bilincinde olması gerekiyor. Okulda " sapık " damgası yemesı gerçektenn ağır bisi. Heleki erkekler tarafından bu damga vurulması daha ağır bir şey.
Bunu üzerine alınıp
Kimseye yanasmamasi gerekiyor aslında. Cunku küçük degil.

Okul değiştirdiğinizde evet sebebi sorulacak
O yüzden okul değiştirmeden önce rehber öğretmeni ile konuşun, müdürle konusun .
İnsan konduramaz evladına ama siz daha bilirsiniz sonucta.
Uzman desteği alın.

Bütün bunları hallettikten sonra, yeni okulunda da aynı sorunları yaşarsa
Kusura bakmayın ama çocuğunuz düşündüğünüz gibi biri degıldır.

Allah yardımcınız olsun. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Kimse hicbir şey için büyük konuşmasın

X