Değerli cevaplarınız için hepinize cok teşekkür ediyorum herbiri benim için çok önemli bakış açımı farklılaştırıyor yol gösteriyor oğlumla aynı ortamda olduğum için hepinize ayrı yazamadım fakat okumaya çalıştım oğlumun ortaokulunda sadece erkek cocuklar var bu sulu şakalarını meşrulaştırmaz ama daha net gözlemlemek adına yazdım bazılarınız genelleme yapmış böyle aileler diyerek büyük oğlum küçük oğlumun aksine şu an ünide okul iş hayatı girdiği ortamlar olsun şimdiye kadar hep takdir edilen parmakla gösterilen sevilen bir kere dahi şikayet edilmeyen bir ögrenciydi küçüğü ise tam tersi ilköğretimde de ufak tefek uyumsuzlukları oluyordu fakat ne sınıf ögretmeni ne de rehberlikten bizi yönlendiren yol gösteren olmadı sizlerinde yazdığı gibi uzmandan destek almamakla hata etmişim ve hala rehber hocası yönlendirmedi sadece oğluma dediği arkadaşlarına dokunma yoksa sınıftan olmazsa okuldan atılırsın artı şu tavsiyede bulundu evde odanda vucuduna bakabilirsin oğlumda şaşkınlıkla neden ki dedi ögretmende vucudunu tanıman için dedi
bana tekrar randevu bile vermedi diğer iki çocukları gözlem amaclı velilerini tekrar cagırdı benim anlatmak istediğim oğlum dokunma temas etmese de arkadaşlarıyla iletişim problemi düzelmeyecek sınıf ögretmeni o iki cocuğun bir olup diğer ögrencileri de kışkırtıp oğlumun daha da üstüne geldiklerini söylüyor ve bu iki ögrencinin özellikle derste teneffüste çeteleştiklerini , ögretmenlerini dinlemediklerini bu ikisinden birinin sınıftan gitmesi durumunda ortamın süt liman olacagını ve bütün ögretmenlerin bu iki ögrenciden şikayetci olduğunu dersleri sabote ettiklerini ikisinden birinin sınıf değişikliği yapması gerektiğini söylüyor oğlum rehber öğretmene onlarda bana dokunuyor dediğinde ögretmen sende şikayet etseydin onlardan önce o zaman dedi yani o o zaman diğer cocuklarda aynı konumda olmuyor mu anlatmam o ki bu hareketleri diğer cocuklar yapsa göze batmıyor ama bizimki yapsa kıyamet kopuyor bir tanesi dese ki bu yalan söylüyor diğerleri de onaylıyor akran zorbalığı var ve bacakları karnı vücudunun bir çok yeri mosmor geliyor
okula gidip söylediğimde hepsi öyle kavga ediyorlar diyerek normalleştirmeye çalışıyorlar ayrıca şunu da sormak istiyorum bu morlukların fotosunu çeksem bir işe yarar mı bilgisi olan var mı ??
Benim en ufak bir şüphem yok oglumun itham edildiği durumun gercek olduğundan daha az önce arkadaşının d.günündeydik arkadaşı geldi boynundan tutarak oyun oynamaya götürdü şakalaşarak her dokunma cinsel taciz mi oluyor evet dokunmamalı tabi ki ama burda oğlumun rahatsızlık verme amacıyla dokunması rehber hoca tarafından göre de cinsel taciz gibi algılanıyor bir ayrıntı daha var sınıftan başka bir arkadaşı oğlum için senin arkandan plan yapıyorlardı sınıftan attırmak için demek planları buymuş dedi çünkü başka sınıftan bir çocuğu sanırım bu şekilde bu sınıfa vermişler bu da onlar fikir olmuş cok üzgünüm ki şu an aglayarak yazıyorum oğlum ne yapsa batacak hiç bir şey yapmasa da belki sınıftan cıkarken elini yanlışlıkla değse taciz etti diyecekler
Ben oğlumdan kesinlikle zerre şüphem yok olsa zaten hiç kimseye acamam bu konuları çözüm yolu ararım aranızda bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim oğlumun bu ithamların asılsız olduğunu ispatını nasıl sağlarım ve ardından bu rehber hocasını nasıl şikayet edebilirim bir coğunuz da yazdığı gibi bu rehber hocanın söylemleri bana da hiç etik gelmedi çok canımı sıktı
değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorumm hepinize