Öncelikle rehber hocanın böyle bir mahrem konuda ortak konuşması çok çok yanlış. Ve de yaftalamasi da.l, bu kadar kolay olmamali.
Çocuğunuzun doğru veya yanlış olarak yaftalandigi bir okulda devam etmesinin de psikolojik olarak olumsuz etki edeceğini düşünüyorum.
Sizin çocuğunuz diye masum gördüğünüz şeyler çok rahatsız edici. Hiç kimsenin çocuğu benim çocuğumu dokunarak rahatsız edemez! Çocuğunuz özgürlük sınırlarını çoktan aşmış. Niyet önemli değil, sonuç mevcut. Gidip bir kız arkadaşını dudağından öpse, "niyeti kötü değil, duygusal çocuk, tv de görmüş iste" mi diyeceksiniz? Veya oğlunuza başka bir çocuk bunları yapsa? Bakış açınız çok çok yanlış. Özellikle uç ornekler yazıyorum ki anne olunca insan evladına toz konduramiyo ve gerçeği göremiyor, bir düşünün.
Çocuğunuz ergenlik çağında artık, etrafında daha erken ergenliğe girenler bile olabilir. "Duygusal cocuk" kılıfı altında her şeyi kabul edip, davranışlarında siz hata görmüyorsunuz daha, çocuk nasıl değişsin veya gelişsin?. Sadece girdiği siteler yetersiz sizin tanı koymanız için. Mutlaka cocugin.destek alması gerekli. Bugün duygusal çocuğum.adi altında söylediğiniz durum belki lisede daha da uyumsuz hale geleceğinden cocugun okuldan atılmasına, zamanında destek almadığına biten eğitim hayatına sebep olacak.
Evet çocuklar çok ama çok acımasız. Ama acımasız.olmalari Çocuğunuzun destek ihtiyacı olduğunu değiştirmiyor.