Ya çok teşekkür ederim bende öyle düşündüm benim aldıklarım yeterli anneannesi babaaannesi de alacaklarmış dediğiniz gii sağlıkla doğsun da yavaş yavaş onlar da alınır Allah'ın izniyle içerisine biberon ağız mendili ve eldiven eklemeyi düşünüyorumKuzum başlangıc olarak yeter gibii. Para olarak ayırsan, zaten her yerde bugun bebek kıyafeti mağazası var. Gider alırsın… kimi bebek 1 hafta kullanabiliyor kimisi aylarca. Bir doğsun sağlıklıca durumuna göre bakarsın. Kuzenimin bebeği iriydi. 1 hafta anca kullanabildi. Benimki de çok minikti 3 aylıktı hala yenidoğanları oluyordu. Prematüre değildi ama minik bir bebekti yani biz 1.5 ay prematüre bezi kullandık… baktım az geliyor kıyafetleri. Bebek de kücük. Bir hastane kontrolünden sonra gittim birkaç takım daha aldım hemen… ilk 1 hafta götürebilecek kadar kıyafeti olsun bence kafi. Hediye de geliyor zaten
Yaaa babaannesi ve anneannesi de alıyor o yüzden almaya çekiniyorum benÖncelikle 18 günlük anne olarak yorum yapıyorum vee bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorumBana yenidoğan çok alma demişlerdi hemen büyüyor vs. Ben de 5 kısa kol 5 uzun kol zıbın , 6 7 tane yenidoğan takım almıştım. Ama neden dinledim dedim. Mesela dün bi kustu bi altına yaptı bi gaz damlası döküldü 1 günde 3 zıbın gitti. Mesela ekstra takım aldık biz. Çünkü haliyle her renk oluyor ve 1 takım için makina çalıştırmıyoruz biriktiriyoruz az da olsa. Kışın kuruması da sorun. İçeri as da bekle doğalgaz kurutsun O yüzden fazla fazla ekstra aldım pişman da değilim şuan bile zor yetiyor Yenidoğan alt üst takımlar var evet ama bana sorsan bütün dolabı tulumla dizerdim Belde göbekte açılma olmadığı için ne zaman tulum giydirsem gazı daha az oluyor. Ayrıca
Benim kızımdan mıdır nedir eldiveni asla bırakmıyor ama duş aldığında mecburum üşümemesi için. Lastiği sıkı olan eldivenlerden al asla çıkaramıyolar. Lastiği yumuşak ve ince olanları 10 saniyede çıkarır maximum
Bende hep patikli aldım nisan da doğacak ama LCW indirimlerini görünce kaçırmak istemedim 3 takım aldım patiksiz onları da 3 ay olarak aldimAyrıca demeyi unutmuşumm. Ayyy bu çok güzeel diye pıt pıt sepete attığım şeylerin patiksiz oluşu çok kötüDesene modele göre alışveriş yapmışım bazen. Patiksiz olunca üşütür diye giydiremiyorum Ona da dikkat et Yoksa benim gibi dolabı her açtığında okşar okşar geri asarsın
Ayrıca demeyi unutmuşumm. Ayyy bu çok güzeel diye pıt pıt sepete attığım şeylerin patiksiz oluşu çok kötüDesene modele göre alışveriş yapmışım bazen. Patiksiz olunca üşütür diye giydiremiyorum Ona da dikkat et Yoksa benim gibi dolabı her açtığında okşar okşar geri asarsın
Yeter yeter kuzum. Doğunca kolu komsudan da geliyor bebek kıyafeti zaten… aynen öyle yap. Ağız mendili, eldiven, çorap al. Ben eldivenleri de tek dışarıda kullanırdım mesela. Eldivenler de genelde düşüyor çok kullanılamıyorYa çok teşekkür ederim bende öyle düşündüm benim aldıklarım yeterli anneannesi babaaannesi de alacaklarmış dediğiniz gii sağlıkla doğsun da yavaş yavaş onlar da alınır Allah'ın izniyle içerisine biberon ağız mendili ve eldiven eklemeyi düşünüyorum
Patıksız altlarda bn cok aldım da aslında daha rahat. Onları bu skrıl renkli renklı penye patıkler ıle suslerAyrıca demeyi unutmuşumm. Ayyy bu çok güzeel diye pıt pıt sepete attığım şeylerin patiksiz oluşu çok kötüDesene modele göre alışveriş yapmışım bazen. Patiksiz olunca üşütür diye giydiremiyorum Ona da dikkat et Yoksa benim gibi dolabı her açtığında okşar okşar geri asarsın
2 hastane çıkışı almanı öneririm. Hastanede kaldığın sürece 1-2 tane muslin battaniye yeterli olur ama bebeği büyütürken daha fazla lazım olabilir bende 5 ince muslin battaniye 2 de kalin battaniye varİyi günler hanımlar benim ilk gebeliğim ve bebeğime ne alacağımı bilmiyorum bı kaç bir şey aldım ama fazla eşya almak istemiyorum yeni doğan da bebeğinize azaldığını kıyafetleri adetleri ile yazar mısınız benim aldıklarım
1 hastane çıkışı
7 tane zıbın
1 tane tulum
4 tane alt üst tulum
3 de çorap eldiven ve ağız mendii almadım çorap Ta ekleyeceğim sizce az mı
Kıs bebegı ıse 3, 6aylık için ceketlı takımlardan bulundur. Tulum kıs bebegıne cok rahat. Yenıdogan cok kusar kakka yapar sırta kadar cıkar. 3,6 aylık cıtcıtlı pıjama takımı da alsan cok ıyu olur. Konu komsu ya lara getırır yada daha buyuk takımlar. O yuzden yenıdogan harıcı 3 aylık ıcın bır kac takım el altı bulundurİyi günler hanımlar benim ilk gebeliğim ve bebeğime ne alacağımı bilmiyorum bı kaç bir şey aldım ama fazla eşya almak istemiyorum yeni doğan da bebeğinize azaldığını kıyafetleri adetleri ile yazar mısınız benim aldıklarım
1 hastane çıkışı
7 tane zıbın
1 tane tulum
4 tane alt üst tulum
3 de çorap eldiven ve ağız mendii almadım çorap Ta ekleyeceğim sizce az mı
Ya çok teşekkür ederim bende öyle yapacağım inşallah önerilerinizi dikkate alacağımYeter yeter kuzum. Doğunca kolu komsudan da geliyor bebek kıyafeti zaten… aynen öyle yap. Ağız mendili, eldiven, çorap al. Ben eldivenleri de tek dışarıda kullanırdım mesela. Eldivenler de genelde düşüyor çok kullanılamıyorbileğindeki lastiğine bak. Sıkacak, iz yapacak gibi olmasın. Çorap da iş görüyor bu konuda haberin ola tavsiyem 1-2 tane de omuz örtüsü al. Birinin kucağına verirken, kendin gazını cıkartırken kullanırken falan. Enazından dışarıdan gelen kişilerin pis kıyafetleriyle temas etmemiş olur bebiş. Alırsın direk bir omuz örtüsüyle verirsin. Soranlara da kusup üstünü kirletmesin der öyle verirsin. Mis gibi olur bence muslin battaniyeler de çok iş görüyor bu konuda. En çok kullanılan sey olduğunu düşünüyorum bebekte. 2 tane ince kücük muslin battaniyesi vardı. İlk 3 ay çok işimi gördü. Omuz örtüsü olarak da çok kullandım. Bir yerlere yatırırken, dusta, dustan sonra hep çok kullandım. 2 tane de buyuk 4 kat müslin battaniye almıştım. En en cok kullandıklarım oldu. Her mevsim kullanılıyor. Müslin battaniye de rahatlıkla alabilirsin. Çok kullanışlı oluyor
Oysss bı tane patiği var sadece yaza denk geldiği için fazla almak istemedimPatıksız altlarda bn cok aldım da aslında daha rahat. Onları bu skrıl renkli renklı penye patıkler ıle suslerEki Görüntüle 3511783 dım
Yazlık bebekse yazlık tulumlar hayat kurtarıcı. Bn babet corap aldım yaızn tulum altına gıydık hepOysss bı tane patiği var sadece yaza denk geldiği için fazla almak istemedim
Muslin bende bı tane aldım ama dediğiniz gibi ekleme yapacağım battaniye olarak bı kalın birde muslin bir adet de penye var ama müslin kundakta da beni kurtarır gibj me geliyor2 hastane çıkışı almanı öneririm. Hastanede kaldığın sürece 1-2 tane muslin battaniye yeterli olur ama bebeği büyütürken daha fazla lazım olabilir bende 5 ince muslin battaniye 2 de kalin battaniye var
Dediğiniz gibi bebeğim yaz bebeği olacak nisan mayıs doğumlu o yüzden sadece zibinla durur diye fazla kıyafet almak istemedim ama eklerim üzerineKıs bebegı ıse 3, 6aylık için ceketlı takımlardan bulundur. Tulum kıs bebegıne cok rahat. Yenıdogan cok kusar kakka yapar sırta kadar cıkar. 3,6 aylık cıtcıtlı pıjama takımı da alsan cok ıyu olur. Konu komsu ya lara getırır yada daha buyuk takımlar. O yuzden yenıdogan harıcı 3 aylık ıcın bır kac takım el altı bulundur
Evet bende öyle düşünüyorum bı zıbın bı çorap birde takım giydirirm benim evim yazın aşırı sıcak oluyorYazlık bebekse yazlık tulumlar hayat kurtarıcı. Bn babet corap aldım yaızn tulum altına gıydık hep
Yaz dogumu yaptım agıstostu. Sadeve zıbın la tuttuk. Sıcakta hemn su kaybı oldu. Doktor keısnlıkle zıbın dan baska giydirmeyin. Kuvezde bız 23 derece de cıplak tutuyoruz suna 30 derece demişti.Evet bende öyle düşünüyorum bı zıbın bı çorap birde takım giydirirm benim evim yazın aşırı sıcak oluyor
Su corap ve tulumlar cok kurtarıcı o aylar için. İyice sıcaklarda zaten buyur zıbından devam edersinizDediğiniz gibi bebeğim yaz bebeği olacak nisan mayıs doğumlu o yüzden sadece zibinla durur diye fazla kıyafet almak istemedim ama eklerim üzerine