1 hafta var tercihlere.bak arkadaşta yazmış yakınmısın ktü ye.
bu aldığın puanla ktü hukuğa girebiliyormusun? 2. öğretim bölümlerine falan.
hemen pes etme bir araştır.
1 hafta var tercihlere.
Araştıracağım hepimiz için en iyisini bulmak için.
Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..ben olsam taşınırdım. boğaziçi mükemmel bir fırsat.
yalnız devam zorunluluğu var. tabi ki bölümden bölüme değişmekle beraber benim sayısalcı arkadaşlarım bir sürü proje, ödev yetiştirmekle uğraşıp sınav dönemlerinde çok yoğun çalışıyor.
bu tempoya yetişebilecek misiniz? tercihinizi bunları göz önünde bulundurarak yapın derim. birçok anne örgün okurken devam zorunluluğu olmayan okulları (istanbul üniversitesi gibi) tercih ediyor bu sebeple.
ama bence boğaziçini kaçırmayın. tebrik ederim
ekleme: ders programınızı kendiniz ayarlayacağınız için 4 gün yoğun bir ders programı alıp cuma gününüzü boşa çıkarabilirsiniz. bunu yapan arkadaşlarım var. haftanın 3 gününün tatil olması kafadan rahatlatacaktır sizi bence.
hazırlıkta böyle bir durum yok ama. hiç ingilizceniz yokmuş, 5 gün okulunuz olacak.
Boğaziçi'nde hazırlık okumakta esas sıkıntı derslerin yoğunluğu ve ağırlığı.Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
Öncelikle tebrik ederim. Ama ben şahsen okumanın yaşı olur diyenlerdenim. 25-30 aralığında olsaydınız umut verici olurdu ama şu an 40 sınız, sozkonusu 2 üniversite de hazırlık eğitimi veriyor en iyi ihtimalle 45-46 yaşında diplomanizi elinize alacaksınız. Hangi motivasyonla bu kadar calisip dereceye girdiginizi bilmiyorum, diploma işinize yarayacak mi? Evet harika güzel okullar ama 46 yaşında 3 çocuklu bir hanımın okuduğu meslek dalında iş hayatına atılması rastlanan bir durum değil ve mevcut sektörler olumsuz tepkilerle canınızı sıkacaktır. Ki büyük ihtimalle bir de kpss derdine düşeceksiniz. Tüm bunlar için İstanbula katlanmak da cabası. Çocuklarınızın düzeni nasıl olacak? Bu ortamların içinde olduğum için az çok tahmin ettiğim şey de, böyle prestijli üniversitelerde öğretim görevlileri de öğrenciler de çevrelerine eleştirel bakmaya fazla meyillidir, hatta yüzünüze takdir edip arkadan biraz alaycı tavra burunurler ve bunu hissetmeniz için elinden geleni yaparlar. Psikolojik savaşa da hazır olmak gerek her halükarda. Ha ama istekliyseniz kararlı ve hirsliysaniz karşınızda dağ durmaz bu bi gerçek. Savaşçı insanlar özellikle sever bu zor koşulları. Buraya konu açtığınıza göre tam olarak savaş boyalarinizi surmemissiniz. Ama bu puanları yapan diplomayı da alır diye düşünüyorum. Yalnız koşulları daha detaylı araştırın, hazırlık siniflarindan bile bihaberdiniz. Herşey gönlünüzce olsunİyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
2012 de İstanbul üniversitesinde öğrenciyken ilk kızım doğdu, sonra 2. Ve 3.
Okula devam edemedim çünkü annem çocuklara bakmak istemedi. 3 çocuğa bakıcı çok tuzluydu.
Haliyle okulu bırakmak zorunda kaldım. Sonra annemle yaşadığımız diğer sorunlar, birkaç tane konu açmıştım.
Üniversiteler ve getirileri harika ama 5 senede benden, evliliğimden neler götürür?
Bilemiyorum.
Bende bunu soracaktım aslında.. sınava neden girdiniz diye.. maşallah diyim öncelikle. .Aslında sınava girerken aöf yazarım diyordum.
Bu sıralamayı beklemiyordum.
20 yıl önce gelmeliydi bu sıralama :)
valla çok arkadaşım okudu hazırlık ama inanın unuttum saatlerini. yalnız şuna eminim yüksek seviyedekilerin 1 günü boştu ama alt seviyedekilerin dersi her gündüBoğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
Hazırlıkta her gün vardı.. birinci sınıfa başlayınca bir günü boş bıraktı.. şükür mezun oldu 2 sene oldu.valla çok arkadaşım okudu hazırlık ama inanın unuttum saatlerini. yalnız şuna eminim yüksek seviyedekilerin 1 günü boştu ama alt seviyedekilerin dersi her gündü
valla çok arkadaşım okudu hazırlık ama inanın unuttum saatlerini. yalnız şuna eminim yüksek seviyedekilerin 1 günü boştu ama alt seviyedekilerin dersi her gündü
yarım gün olayını ben değil başkası dedi zaten, ben hazırlık ders saatlerini hiç hatırlamıyorum :)Ödev yetiştirmesi, ders çalışması, bilmem nesi derken o yarım gün hiç bir zaman yarım gün olmuyor... hatırladıgınızın bu olma ihtimali daha Yüksek :)
Bu arada boğaziçinde okuyanlar en az bi r yerden 750 tl fln burs alıyor.. birden fazla yerden burs alıp geçimini sağlayan var..
eğri oturup doğru konuşalım, 3 çocuklu kadına burs bulunacağını pek sanmıyorum. gençleri desteklemek amacıyla burs verilir daha çokSizin için de boğaziçini yazmanızı isterim.. Kardeşim okudu en az 750 tl burs alıyorlar.. birden fazla yerden burs alıp asgari ücreti tamamlayanlar var. Çalışma hayatı gibi okul hayatınız olur
Sozelle bu puanla o okullar zor benim yigenim 947 . Oldu o bile emin değil Boğaziçi olurmu olmazmı sadece sozel yetmiyor çünküİyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
O kadarını bilemiyorum.. bi ara türk dili kurumu boğaziçinden başvuran her edebiyat okuyana 750 tl burs veriyordu..eğri oturup doğru konuşalım, 3 çocuklu kadına burs bulunacağını pek sanmıyorum. gençleri desteklemek amacıyla burs verilir daha çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?