Ne ezikliycekler alla sen öyle bir fırsat yakalarsan daha Allah'tan ne istiycen çok akıllı diye herkes sana yanaşır ödevi var sunumu var sınavı var bu işin1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.
Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.
Ben eşime izin verdim 3. Ünv okuyor şuanda hiç kiskanmadim ben olsam yollarmiydi acaba bazen diyorum bende 2. Ünv okuycam falan kazan kız göndermeyen ne olsun diyor da hiç mecalim yok iki çocuklaAçıkçası ben de İstanbul 'da yaşamak istemiyorum.
Hayal kursam, eş evlilik çocuklar var.
Şu an memur olsam yeter diye düşünüyorum.
En az 5 sene ünv, çocuklar, geçim derdi, eşimin kıskançlığı vs.
Bir sürü şey uçuşuyor aklımda
Yok değişmedi hala aynıTebrik ederim, ben Bogazici mezunuyum ve hazirlik okudum. Hazirlik icin sinava giriyorsunuz ve beginner, intermediate ve advanced olmak uzere ogrenciler siniflara ayriliyor, hazirlik hatirladigim kadariyla yarim gundu ve donem bitince isterseniz sinava girip, gecerseniz bolumunuze baslayabilirsiniz, yani basari gosterirseniz hazirligi yarim yilda bitirebilirsiniz. Tabi bunlar benim ogrencilik yillarima ait bilgiler, degismis olabilir.
maşallah demeye geldim, 3 çocukla nasıl böyle bir netice? demekki zeka 10 numara 5 yıldız, helal valla, gönülden tebrik ediyorum.Boğaziçi ingilizce eğitim veriyor.
Benim yabancı dilim liseden kalma yani sıfır.
Bir de yaş 40, 3 çocuk.
memleketiniz neresi? bir İtü, Boğaziçi diploması ile Sütçü imam aynı şeyi ifade etmeyecek iş ararken...kaldıki üniversite/ kampüs havası da çok başka.Öncelikle yürekten tebrik ederim, bende İstanbul da burslu okuyorum, bende gitmek için yatay geçiş verdim, İstanbul un en iyi okulunda okuyacaksın deseler asla istemem, trafigiydi yoğunluguydu maddiyatıydı her acıdan çok yorucu, çocuklu bir insan için daha yorucu olacağını düşünüyorum, onun yerine memleketimde okumayı tercih ederim
Hakkımızda hayırlısı olsun inanın çok sevindim basarınıza..
İyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
Her insan bir olmuyor, bazen insanı her şey yoruyor, benim bölümümğm diplomayla alakası yok, kpssye bağlı o yüzden üniversite fark etmiyor, özelde çalışmak gibi bi niyetim de yok maddi açıdan da çok yıpratıyor, bir de 3 tane çocukla bir eşle 4 senenin zorluğunu da hesaba katın , eğer herşeyin üstesinden gelecekse ne mutlu konu sahibinememleketiniz neresi? bir İtü, Boğaziçi diploması ile Sütçü imam aynı şeyi ifade etmeyecek iş ararken...kaldıki üniversite/ kampüs havası da çok başka.
Maddiyat imkansız hale getiriyorsa bir derece anlarım... ama trafik için vazgeçmek çok saçma..4 yıl altı üstü, ömürlük değil, ben Anadolu yakasının bir ucundan Avrupanın diğer ucuna gidiyordum, çok da büyük sıkıntı değildi
Size annemden örnek vereyim, ben annem üniversite 2. Sınıfta okuyorken doğmuşum, bölümü tıp, oturduğumuz yerle okul arası o zaman 3.5 saat sürüyormuş(tek yön), her gün gidip gelmiş,annem dereceyle mezun oldu, iyi ki de yapmış başarmış.. onunla ne kadar gurur duyduğumu söylemeye gerek yok sanırım, siz de başarırsınız gözünüz korkmasın.. bir de eşit ağırlıkta puanınız hukuk fakültesine yetiyor mu acaba?ya da en azından yakın bir üniversiteyi yazın, hayallerinizi gerçekleştirmek için sakın pes etmeyin..Eğer evli ve çocuklu olmasaydım, yabancı dilimi geliştirmek, vizyonumu artırmak için yurtdışına giderdim, hem çalışırım hem okurum derdim.
Ama eş ve üç küçük çocuk var. Tek çocuk olsa idare edilirdi belki. 3 minikle 5 sene yoğun bir eğitim, çalışma hayatı, yurtdışı vb hayaller imkansız görünüyor ve İstanbul pahalı bir şehir.
1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.
Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.
İstanbul üniversitesine açılmış aöf sanırım 4 yıllık sitesine bak derim bu yıl ilk yılı ise seneye yada öbür sene dgs alımı olabilir.Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
Galatasaray Boğaziçi diyorsun ve hala acaba mı diyorsun??? Kafayı yemiş olmalısın hemen valiz yap millet o üniversitelere girmek için ne yapmaz.. sen bulmuş hala Karadeniz diyorsun okulunu bitir git istediğin yerde yap işini sonrasında ,bu fırsat herkesin eline geçmez sakın düşünme bile istanbul istemiyorsan ODTÜ’ye fln bakİyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?