• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

• Evet

OY: 67 67,7%
  • Hayır

OY: 32 32,3%

• Ankete Katılan
    99
1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.

Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.
Ne ezikliycekler alla sen öyle bir fırsat yakalarsan daha Allah'tan ne istiycen çok akıllı diye herkes sana yanaşır ödevi var sunumu var sınavı var bu işin

Açıkçası ben de İstanbul 'da yaşamak istemiyorum.
Hayal kursam, eş evlilik çocuklar var.

Şu an memur olsam yeter diye düşünüyorum.
En az 5 sene ünv, çocuklar, geçim derdi, eşimin kıskançlığı vs.
Bir sürü şey uçuşuyor aklımda
Ben eşime izin verdim 3. Ünv okuyor şuanda hiç kiskanmadim ben olsam yollarmiydi acaba bazen diyorum bende 2. Ünv okuycam falan kazan kız göndermeyen ne olsun diyor da hiç mecalim yok iki çocukla

Sadece memur olsam yeter mantığı ile okuyacaksanız düzen bozmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Bulunduğunuz ildeki üniversiteyi veya aöf veya İstanbul dışında bir okulu tercih etmeniz daha makul görünüyor.

En az 5 yıl.
3küçük çocuk.
Ve çok sıkı bir çalışma programı.
Zor yani.
İş için gidilebilir ama okul başka,ders çalışmanız gerekecek,3 çocukla kolay olmayacak.
Ama çok büyük başarı,bu gerçek de yadsınamaz yani.
Tebrik ediyorum başarınızdan ötürü.

Tebrik ederim, ben Bogazici mezunuyum ve hazirlik okudum. Hazirlik icin sinava giriyorsunuz ve beginner, intermediate ve advanced olmak uzere ogrenciler siniflara ayriliyor, hazirlik hatirladigim kadariyla yarim gundu ve donem bitince isterseniz sinava girip, gecerseniz bolumunuze baslayabilirsiniz, yani basari gosterirseniz hazirligi yarim yilda bitirebilirsiniz. Tabi bunlar benim ogrencilik yillarima ait bilgiler, degismis olabilir.
Yok değişmedi hala aynı

Öncelikle yürekten tebrik ederim, bende İstanbul da burslu okuyorum, bende gitmek için yatay geçiş verdim, İstanbul un en iyi okulunda okuyacaksın deseler asla istemem, trafigiydi yoğunluguydu maddiyatıydı her acıdan çok yorucu, çocuklu bir insan için daha yorucu olacağını düşünüyorum, onun yerine memleketimde okumayı tercih ederim

Hakkımızda hayırlısı olsun inanın çok sevindim basarınıza..

Konuyu okudum sadece yüksek puan alındığı için acaba okusam mı fikri oluşmuş. Bir hedef bir heyecan, hırs yok. Memur olsam yeter diyen ve 3 bine giren birisi kpssyi yer yutar yani paşa paşa da en ala kadroya girer. Ben düzen bozmam açıkçası hangi ildeysem orada yazarım bir bölüm okumaksa maksat. 3 çocuk olması sıkıntı değil ama yaşları çok küçük annede bakmak istememiş. Macera aramaya gerek yok diyorum ben. Kaydınızı yaptırıp dondurun bari seneye şartları ayarlarsanız gidersiniz

Boğaziçi ingilizce eğitim veriyor.
Benim yabancı dilim liseden kalma yani sıfır.

Bir de yaş 40, 3 çocuk.
maşallah demeye geldim, 3 çocukla nasıl böyle bir netice? demekki zeka 10 numara 5 yıldız, helal valla, gönülden tebrik ediyorum. :sampiyon::nazar:

çocuklar ve eş için sorun olmayacaksa hangi dile merakınız varsa onu seçin...hazırlık kısmı 2 dil için çooook zevkli olacak

Ya maşallah sen bu sıralamayı nasıl yaptın üç çocukla vallahi çok takdir ettim
Bence taşın bu fırsat kaçmaz çok güzel işler de bulursun

Öncelikle yürekten tebrik ederim, bende İstanbul da burslu okuyorum, bende gitmek için yatay geçiş verdim, İstanbul un en iyi okulunda okuyacaksın deseler asla istemem, trafigiydi yoğunluguydu maddiyatıydı her acıdan çok yorucu, çocuklu bir insan için daha yorucu olacağını düşünüyorum, onun yerine memleketimde okumayı tercih ederim

Hakkımızda hayırlısı olsun inanın çok sevindim basarınıza..
memleketiniz neresi? bir İtü, Boğaziçi diploması ile Sütçü imam aynı şeyi ifade etmeyecek iş ararken...kaldıki üniversite/ kampüs havası da çok başka.

Maddiyat imkansız hale getiriyorsa bir derece anlarım... ama trafik için vazgeçmek çok saçma..4 yıl altı üstü, ömürlük değil, ben Anadolu yakasının bir ucundan Avrupanın diğer ucuna gidiyordum, çok da büyük sıkıntı değildi

Son düzenleme:
İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.

Tabii ki taşınmalısınız. Çok tebrik ediyorum!

Hangi bölüm tutuyor oma göre değilit. Ayrıca mezun olunca ne düşünüyrsunız kuru kuruya okumak içinse gitmeyin katü de gayet kaliteli bir üniversite

Öncelikle tebrik ederim. Valla yaşınıza,çocuğunuza bakmayın. Hayallerinizin peşinden gidin. Ben mezun olduğum yıl üniversite birincimiz kırk küsür yaşında 3 çocuklu bir anneydi. Hatta kızı ile birlikte mezun olmuştu. Hep taktir etmişimdir o kadını. İçinde büyük bir okuma arzusu varmış. Hayalinin peşinden gitmiş. Siz de yapabilirsiniz. Okumak için şehir de değiştirilir ülke de :)

İstanbul'u görünce konuyu okumadan hayırı işaretledim. Ama okuyunca dönmek için baya iyi bir sebebiniz olduğunu gördüm.

Eger mezun olunca caliscaksaniz dönun yoksa hic huzurunuzu bozmayin oldugunuz yerde tercih verin... Diploma almak yetmiyor malesef...

memleketiniz neresi? bir İtü, Boğaziçi diploması ile Sütçü imam aynı şeyi ifade etmeyecek iş ararken...kaldıki üniversite/ kampüs havası da çok başka.

Maddiyat imkansız hale getiriyorsa bir derece anlarım... ama trafik için vazgeçmek çok saçma..4 yıl altı üstü, ömürlük değil, ben Anadolu yakasının bir ucundan Avrupanın diğer ucuna gidiyordum, çok da büyük sıkıntı değildi
Her insan bir olmuyor, bazen insanı her şey yoruyor, benim bölümümğm diplomayla alakası yok, kpssye bağlı o yüzden üniversite fark etmiyor, özelde çalışmak gibi bi niyetim de yok maddi açıdan da çok yıpratıyor, bir de 3 tane çocukla bir eşle 4 senenin zorluğunu da hesaba katın , eğer herşeyin üstesinden gelecekse ne mutlu konu sahibine

Eğer evli ve çocuklu olmasaydım, yabancı dilimi geliştirmek, vizyonumu artırmak için yurtdışına giderdim, hem çalışırım hem okurum derdim.

Ama eş ve üç küçük çocuk var. Tek çocuk olsa idare edilirdi belki. 3 minikle 5 sene yoğun bir eğitim, çalışma hayatı, yurtdışı vb hayaller imkansız görünüyor ve İstanbul pahalı bir şehir.
Size annemden örnek vereyim, ben annem üniversite 2. Sınıfta okuyorken doğmuşum, bölümü tıp, oturduğumuz yerle okul arası o zaman 3.5 saat sürüyormuş(tek yön), her gün gidip gelmiş,annem dereceyle mezun oldu, iyi ki de yapmış başarmış.. onunla ne kadar gurur duyduğumu söylemeye gerek yok sanırım, siz de başarırsınız gözünüz korkmasın.. bir de eşit ağırlıkta puanınız hukuk fakültesine yetiyor mu acaba?ya da en azından yakın bir üniversiteyi yazın, hayallerinizi gerçekleştirmek için sakın pes etmeyin..

Son düzenleme:
1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.

Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.

Boğaziçi okul öncesi rahatlıkla gelir,Galatasaray iletişim de gelir ama bence okul öncesi okuyun bitirir bitirmez hemen bir anaokulunda iyi imkanlarla çalışmaya başlarsınız.

Boğaziçi benim hayalimdi olmadı ve bu saatten sonra pek mümkün de görünmüyor ama bence Boğaziçinde okuyanlar çok şanslı.

tam bir eğitim israfı olarak konunuza ne yazsam bilemedim .çabanızı, başarınızı takdir ettim öncelikle. ilk 3000 için boğaziçi, galatasaray garanti değildi bizim zamanımızda kontenjanlar arttıysa bile zor gibi. ben liseden mezun oldum girdim üniversiteye, sonra sevmedim, yapamadım dedim bir daha sınava girdim başka bölümü kazanıp devam ettim. sonra ay içimde kalmasın diye mesleki bir kursa bir dünya para bayılıp gittim; sonuç evde oturuyorum. çocuk oldu, denk gelmedi, sağlık problemi derken sarktı da sarktı. bu sene kesin başlayacağım işe kendime söz verdim. bu kadar koşturmacada kendime çıkardığım ders; amacı neyse onun için gerekli olan şeyleri yapmalı insan.içimde kalmadı ama zaman ve para israfıydı benim için o kurs mesela. memur olup atanmak ise amaç düzen bozmaya gerek yok. maddi açıdan rahatlıkta yok. üniversite hayatı elbet çok güzel ama ders bitiminde arkadaşlarla kantinden alınmış berbat çayı bile zevkle içerek çimlerde uzanamadıktan sonra sadece koşturmadan ibaret oluyor. sizi bekleyen 3 küçük çocuğunuzla bunuda kafanız rahat bir şekilde yapamazsınız gibi geldi bana. eşinizde size destek değil annenizde. çok çok zorlanırsınız. amaç memur olmaksa bu kadar kendini hırpalamaya gerek yok bence. tekrar tebrikler.

Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
İstanbul üniversitesine açılmış aöf sanırım 4 yıllık sitesine bak derim bu yıl ilk yılı ise seneye yada öbür sene dgs alımı olabilir.

İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.
Galatasaray Boğaziçi diyorsun ve hala acaba mı diyorsun??? Kafayı yemiş olmalısın hemen valiz yap millet o üniversitelere girmek için ne yapmaz.. sen bulmuş hala Karadeniz diyorsun okulunu bitir git istediğin yerde yap işini sonrasında ,bu fırsat herkesin eline geçmez sakın düşünme bile istanbul istemiyorsan ODTÜ’ye fln bak

Back