- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Ben.Çocuklara kim bakacak?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben.Çocuklara kim bakacak?
E nasıl olacak?
Düşündüklerimi çok güzel özetlediniz.B Began size benzer bir hikayem var benim de, liseden sonra kazandığım Anadolu üniversitesi Matematik bölümünü 1. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Ardından evlendim, 27 yaşında oğlumu doğurdum.
Aklımın bir köşesinde hep yarım kalan eğitimimi tamamlamak vardı.
Oğlum 5 yaşındayken Feneryolu pratik kız sanat okuluna kaydoldum.
En kötü ihtimalle kendimi geliştirir, oğluma daha doğru davranan bir anne olurum diye düşündüm.
2 yıl örgün eğitime devam edip çocuk gelişimi fark derslerini alarak kız meslek lisesi mezunu ve usta öğretici oldum.
1 yıl yardımcı öğretmen olarak çalışıp tekrar sınava hazırlandım hedefim okul öncesi öğretmenliğiydi.
Ertesi yıl sınavdan aldığım puanla Marmara üniversitesine kayıt yaptırabiliyordum ama yaşım 33 olmuştu. Mesleğe girmekte zaten geç kalmıştım.
Hem çalışıp hem okumaya karar verdim AÖF Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırdım. Bölümü iyi bir not ortalaması ile 4 yılda tamamladım.
Oğlum ilkokula başladığı yıldan bu yana çalışıyorum kendisi 18 yaşına geldi.
Hızımı alamadım kişisel olarak psikolojiye olan ilgim ve mesleki gelişim istemem nedeniyle yüksek lisans yapmaya karar verdim.
Geçen yıl Yıldız Teknik Ünv. PDR yüksek lisansı da tamamladım.
Benim avantajım Matematik öğretmeni olan eşim beni çok destekledi ve tek çocuğumuz var, artı maddi anlamda rahatız.
Sizin durumunuzda; mesleki anlamda bir hedefiniz yoksa Boğaziçi gibi akademik anlamda kapasiteli bir okul sizi yorar ve zorlar.
Beynimiz de gençlikte olduğu kadar hızlı çalışmıyor artık, yüksek lisans ödevi, sunumu,projesi derken beni epey zorladı.
Artı sizde yaşları küçük 3 çocuk var.
Ben yüksek lisans için Avrupa yakasına kendi aracımla gidip geldiğim için ulaşım anlamında çok zorlanmadım ama siz ulaşım konusunu da vakit ve yoruculuk anlamında düşünmelisiniz.
Bana sorarsanız yaşadığınız şehirdeki bir üniversitede uygun bir bölüm tercih etmeniz daha doğru olur.
Başarınızı tebrik ediyorum, her şey gönlünüzce olsun.
İnşallah.Eş ve anne faktörü de rahat bir şekilde karar vermeni etkiliyor ister istemez, İsmek kursunda ne var yahu? Eşler hayalleri desteklemeli, sonuna kadar arkasında olmalı, hayat arkadaşlığı bunu gerektirir, İstanbul'da bırak çocukları bana derdim :)) biz zaten kız çocuk aşığıyız bakardık gül gibi.
ne diyeyim grill hakkında en hayırlısı neyse o olsun o zaman.
Şimdi ki yaşadığınız şehir maddi olarak sizin için daha iyi galiba,puanınız gerçekten çok güzel ama destek şart destek olmadan da olmaz ki,acaba aöf mi yazsanız 4 yıllık bölümleri.Evet bulur ama en fazla 2000-2500 alır.
Annem zaten bakmam diyor çocuklara.
İkna etsem, eşimle her kavgalarında al çocuğunu bak diyecek, eminim.
Annem bakmaz. Eşim çalışacak. Mecburen ben bakacağım.E nasıl olacak?
Eşin gececi mi olacak anlamadım.
Evet gerçekten çok huzurluyum.Ben şu anki şehirde huzurlusun diye hatırlıyorum.
Bir hengamenin içine girmek...
Bilemedim.
Teşekkürler.Tebrik ederim öncelikle.
Sıralama çok güzel ama bölüm sözel,iletişim gibi bir alanın önü nasıldır hiç fikrim yok ama okul öncesi bitirilince hedef öğretmenlik değil mi?
Benim sıralamam da üç binlerdeydi ve öğretmenim. Şunu söyleyebilirim, işe başladıktan sonra bitirdiğin okulun çok bir anlamı olmuyor. Bu iş özel sektör gibi diplomayla prim yapılan bir alan değil. Kpss yi geçmek tek hedef. Yani bu yüzden böyle bir risk alınır mı bilemedim, çünkü belli ki zor günler bekliyor.
Ana diğer taraftan da Boğaziçi gibi bir okul göz kırpıyor, büyük vizyon kazandırır muhakkak. Çocuklar olmasa her türlü gidilir ama böyle de bilemedim.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Aslında sınava girerken aöf yazarım diyordum.Şimdi ki yaşadığınız şehir maddi olarak sizin için daha iyi galiba,puanınız gerçekten çok güzel ama destek şart destek olmadan da olmaz ki,acaba aöf mi yazsanız 4 yıllık bölümleri.
Sen okuldayken nasıl olacak,ufağı 2 ysinda değil mi? Canim, yanlis bir karar verip güzelim düzenden de olmayın da. Annen destek değil eşin destek değil. Bilemedim...Annem bakmaz. Eşim çalışacak. Mecburen ben bakacağım.
Evet gerçekten çok huzurluyum.
Psikolojim çok çok rahatladı, daha sakinim.
Ama bu sonuç allak bullak etti.
Kısa bir an hayallere daldım ama gerçekler şu an için mümkün kılmıyor.Sen okuldayken nasıl olacak,ufağı 2 ysinda değil mi? Canim, yanlis bir karar verip güzelim düzenden de olmayın da. Annen destek değil eşin destek değil. Bilemedim...
Boğaziçi muhteşem..Fakat 3 çocukla nasıl olur bilemedim okul öncesi için Ktü yu de düşünebilirsiniz Karadeniz de olduğunuz için yazdım tabi iyi düşünerek karar verin.Sizin için ve aileniz için umarım iyi şeyler olur..Düşündüklerimi çok güzel özetlediniz.
Fırsat çok güzel ama elim kolum bağlı hissediyorum.
Vardır bir hayır. Sen de baskalarinin hayalini yapıyorsundur suan,kimbilirKısa bir an hayallere daldım ama gerçekler şu an için mümkün kılmıyor.
grill şu yazını okuyunca bir tuhaf oldum, senin hayallerin var aslında ama bastırıyorsun zorunlu olarak, keşke destek olsalardı, hayallerin peşine gitmeye teşvik eden gaz veren bir yapım vardır ama sen de tıkandım kaldım, umarım bu fedakarlıkların için ileri de pişman olmazsın bacım.Kısa bir an hayallere daldım ama gerçekler şu an için mümkün kılmıyor.
TeşekkürlerBoğaziçi muhteşem..Fakat 3 çocukla nasıl olur bilemedim okul öncesi için Ktü yu de düşünebilirsiniz Karadeniz de olduğunuz için yazdım tabi iyi düşünerek karar verin.Sizin için ve aileniz için umarım iyi şeyler olur..
Kısa bir an hayallere daldım ama gerçekler şu an için mümkün kılmıyor.
Kısmet.grill şu yazını okuyunca bir tuhaf oldum, senin hayallerin var aslında ama bastırıyorsun zorunlu olarak, keşke destek olsalardı, hayallerin peşine gitmeye teşvik eden gaz veren bir yapım vardır ama sen de tıkandım kaldım, umarım bu fedakarlıkların için ileri de pişman olmazsın bacım.