Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

  • Evet

    OY: 67 67,7%
  • Hayır

    OY: 32 32,3%

  • Ankete Katılan
    99
+1
 
Çok iyi düşünmem lazım.

Eşim huzur vermeyecek onu tahmin ediyorum.
Çünkü ondan biraz üstün olursam, terkedeceğimi düşünüyor.
 
Eşim asla kabul etmez.
1 haftalık ayrılıklarda bile hasretimize dayanamayıp ağlar.
Abla sende yani eşim kıskanır, eşim izin vermez. Adama 3 çocuk vermişsin, senin hayallerinin, isteklerinin bu adamın gözünde hiç değeri yok mu? Karşına oturt, konuş meramını anlat ona rağmen YOH derse ben buradan kalkıp sinirlenirim
 

Ne istediğine karar vermen lazım, çocukların yaşamını bir şekilde yoluna koyarsın, hırsın ve azmini görünce eşin ve ailende destek olur ama, öncelik senin ne istediğin grill?
Her iki üniversite de iyi okullar, kazanmış olman büyük bir başarı tebrik ediyorum gerçekten, öte yandan bu okullardan birine kayıt olursan diplomanı alınca da duvara asmayıp hakkını vermen lazım, hakkını verecek misin? İşte kilit nokta bu, bu soruya net bir cevabın olursa ne yapacağına karar verdin demektir :)
 
kesinlikle katılıyorum.

sonuçta okulu bitirdikten sonra kariyere atılmayacaksınız hangi üniversitede okuduğunuzun çok bir önemi olmayacak.

bir de eğitim kalitesinden ziyade boğaziçinin diğer bir artısı sosyalliği ve o müthiş kampüsü. ama zaten 3 küçük çocuğu olan bir anne bu imkandan yararlanmayacak ki, kampüs iyiymiş kötüymüş içinde konser varmış festival varmış bilmem neymiş. sizin için bi önemi yok.

siz tamamen bitirdikten sonraki kariyerinize odaklanarak bu kararı vermelisiniz bence.
 
Öncelikle tebrikler,
Boğaziçi üniversitesinde çoğu derste devam zorunluluğu vardır. En son iletişim bölümü yoktu ama açıldıysa bilmiyorum, okul öncesi bölümünde de bolca proje hazırlarsınız. Bizim bölümde evli bir arkadaşımız vardı sonra bebeği de oldu ama bir yıl kayıt dondurmuştu. Af çıkınca da evli çocuklu birisi gelmişti gerçi zorlanıyormuydu onu da bilmiyorum.
Boğaziçi'nin ortamı çok güzeldir, hocalar size, fikirlerinize değer verir, insanlar birbirlerine saygılıdır. Eğer öyle bir seçim yaparsanız yardımcı olmaya çalışırlar ama üç çocukla zor olur öyle başkasından not alınarak, sınavdan sınava gidilerek mezun olunmaz.
Umarım kendiniz için en doğru tercihi yaparsınız, hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Öncelikle tebrik ederim çok güzel bir başarı.

Valla ben şimdi yine diyeceğim.
Kimse inanmayacak ve ters düşecek :)

Istanbul'dan farklı 2 şehirde yaşamış biri olarak yazıyorum.
Istanbul'un kalabaliktan başka bir eksisi yok. Ulaşımı ucuz ve rahat. Özel araca mahkum etmiyor.
Her bütçeye hitap eden bir şehir.

Merkeze uzak semtlerden ev alma imkanı var. Alır kiraya verir hem ev sahibi olursun. Hem de merkezde oturduğu evin kirasina katarsin.

Yerinizde olsam satardim evi Istanbul'dan uygun bir ev alırdım. Silivri,Hadımköy, Esenyurt tarafı olur ama olur.
Eşiniz is bulacaksa rahatlıkla düşünmeyin bile. Kadın için meslek çok sey demek.
 





2012 de İstanbul üniversitesinde öğrenciyken ilk kızım doğdu, sonra 2. Ve 3.
Okula devam edemedim çünkü annem çocuklara bakmak istemedi. 3 çocuğa bakıcı çok tuzluydu.

Haliyle okulu bırakmak zorunda kaldım. Sonra annemle yaşadığımız diğer sorunlar, birkaç tane konu açmıştım.

Üniversiteler ve getirileri harika ama 5 senede benden, evliliğimden neler götürür?

Bilemiyorum.
 
Güzel, başarılı bir sıralama. Tebrik ederim.

Tüm sayfaları okudum ne yazık ki bir amaç sunmamışsınız. Bahsettiğiniz üniversiteler herkesin hayalidir. Galatasaray fransızca, Boğaziçi İngilizce.

3 çocuk, 1 eş ve kafanızdaki türlü soru işaretleri.

Eşiniz neden sizin yükseklerde oluşunuzu kıskansın? Aksine size bu konuda destek çıkması gerekiyor.

İstanbul pahalı bir şehir orada okudum kira 1500₺ rezidans aidatı, masrafları derken 3000₺ tutuyordu ayda. En iğrenç bir evi bile 1000₺ aşağı vermiyorlar.

Ankara olabilir mesela. Olmazsa da çevrenizdeki üniversitelerde herhangi bir bölüm okuyabilirsiniz. Manevi olarak bol destek, yardım, motivasyon ile okul biter aksi takdirde zorlanabilirsiniz 3 çocuk ile.


Yahu gerçekten çok zor ya. Allah sabır ihsan eylesin. Ben tek başıma geberdim anne olanları düşünemiyorum. Bunun projesi var, ödevi var, sunumu var uykusuz geceleri var. Var babam var. Sunum başındayken ufaklık “anneeeeeeeğğğ” diyecek o an tüm dikkat dağılacak. Ama okumak gibisi yok ne diyelim herşeye rağmen güzel okumak.
 
Öncelik çocuklar olunca şu hayalim var, diyemiyorum.
Çünkü zaten onları bırakamadığım için bir üniversiteyi yarıda bıraktım ve yine onlar için küçük bir şehire taşındım.

Ancak bu beklemediğim sonuç, bir "acaba" dedirtti.
 
grill sana net bir soru sormak istiyorum, cevap vermeyebilirsin kendi kendine cevaplasan da yeter, sen bu üniversiteler için aslında heyecanlısın ama sonrasında eşinin kıskançlığı, mesleki kariyer yapacak olsan engelleme ihtimali gibi şeyler mi düşündürüyor seni?
Tamam çocukların küçük ama biri anaokulu çağına gelmiş bile, tam gün sistemli devlet anaokullarından birine kayıt yaptırabilirsin, diğer ikisine de annen bakabilir, zaten diğeri de seneye anaokul çağına gelecek, yani şurada 1 sene sonra iki çocuğun okullu olacak, geriye minik olan kalacak, biraz anne biraz eş desteğiyle olur olmasına ama galiba sen istesen de eşin tam destek değil, annen konusunu da bilemiyorum, lakin hep eşini söylediğinden bana daha çok evliliğinde yaşayabileceğin sıkıntılar düşündürüyor gibi geldi.
 
Eşim belki açıktan engel olmaz ama huzur vermez.
İsmek kurslarına etkinliklerine katılırken dahi trip atardı.

Annem çocuklara bakmaz, zaten kendi de bakamam derdi hep, üniversiteye devam etsem dediğimde. doğumlarda bile yardımı dokunmadı, eşimle beraber atlattık o süreçleri.

2 yıl olsa idare ederim diyorum ama 5 yıl çok uzun geliyor.
 
Eşiniz peki istanbula geri gelince iş bulabilecek mi,ailenle sorunların da var diye hatırlıyorum şimdi tamam deyip yarı yolda da bırakabilirler 3 çocuk içinde bakıcı çok pahalı olur.
 
B Began size benzer bir hikayem var benim de, liseden sonra kazandığım Anadolu üniversitesi Matematik bölümünü 1. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Ardından evlendim, 27 yaşında oğlumu doğurdum.
Aklımın bir köşesinde hep yarım kalan eğitimimi tamamlamak vardı.
Oğlum 5 yaşındayken Feneryolu pratik kız sanat okuluna kaydoldum.
En kötü ihtimalle kendimi geliştirir, oğluma daha doğru davranan bir anne olurum diye düşündüm.
2 yıl örgün eğitime devam edip çocuk gelişimi fark derslerini alarak kız meslek lisesi mezunu ve usta öğretici oldum.
1 yıl yardımcı öğretmen olarak çalışıp tekrar sınava hazırlandım hedefim okul öncesi öğretmenliğiydi.
Ertesi yıl sınavdan aldığım puanla Marmara üniversitesine kayıt yaptırabiliyordum ama yaşım 33 olmuştu. Mesleğe girmekte zaten geç kalmıştım.
Hem çalışıp hem okumaya karar verdim AÖF Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırdım. Bölümü iyi bir not ortalaması ile 4 yılda tamamladım.
Oğlum ilkokula başladığı yıldan bu yana çalışıyorum kendisi 18 yaşına geldi.
Hızımı alamadım kişisel olarak psikolojiye olan ilgim ve mesleki gelişim istemem nedeniyle yüksek lisans yapmaya karar verdim.
Geçen yıl Yıldız Teknik Ünv. PDR yüksek lisansı da tamamladım.
Benim avantajım Matematik öğretmeni olan eşim beni çok destekledi ve tek çocuğumuz var, artı maddi anlamda rahatız.
Sizin durumunuzda; mesleki anlamda bir hedefiniz yoksa Boğaziçi gibi akademik anlamda kapasiteli bir okul sizi yorar ve zorlar.
Beynimiz de gençlikte olduğu kadar hızlı çalışmıyor artık, yüksek lisans ödevi, sunumu,projesi derken beni epey zorladı.
Artı sizde yaşları küçük 3 çocuk var.
Ben yüksek lisans için Avrupa yakasına kendi aracımla gidip geldiğim için ulaşım anlamında çok zorlanmadım ama siz ulaşım konusunu da vakit ve yoruculuk anlamında düşünmelisiniz.
Bana sorarsanız yaşadığınız şehirdeki bir üniversitede uygun bir bölüm tercih etmeniz daha doğru olur.
Başarınızı tebrik ediyorum, her şey gönlünüzce olsun.
 
Az once dedigim gibi ortam, hocalar,okulun kalitesi,manzarasi:), ingilizce egitim verme avantaji, okulun ismi etiketi vs Bogazici ruya gibi bir okul.
Ancak devam zorunlulugu (ki ozellikle bazi hocalar cok hassas oluyor devam konusunda) yogun odev,proje,sunum.. bunlar cok yorucu olabiliyor.
3 cocukla iyi dusunulmeli.
Harika bir firsat ama ogrencilik doneminde destek sart size.
Mezun olduktan sonra da neyi hedeflediginiz de onemli.
 
Eşiniz peki istanbula geri gelince iş bulabilecek mi,ailenle sorunların da var diye hatırlıyorum şimdi tamam deyip yarı yolda da bırakabilirler 3 çocuk içinde bakıcı çok pahalı olur.
Evet bulur ama en fazla 2000-2500 alır.
Annem zaten bakmam diyor çocuklara.
İkna etsem, eşimle her kavgalarında al çocuğunu bak diyecek, eminim.
 
Eş ve anne faktörü de rahat bir şekilde karar vermeni etkiliyor ister istemez, İsmek kursunda ne var yahu? Eşler hayalleri desteklemeli, sonuna kadar arkasında olmalı, hayat arkadaşlığı bunu gerektirir, İstanbul'da bırak çocukları bana derdim :)) biz zaten kız çocuk aşığıyız bakardık gül gibi.
ne diyeyim grill hakkında en hayırlısı neyse o olsun o zaman.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…