- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
İyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
İstanbul üni bayadır aöf açık canım.. onda derd zorunluluğu var mı bilemiyorum ama illa okula gitmek gerekiyo bi noktada sanki..İstanbul üniversitesine açılmış aöf sanırım 4 yıllık sitesine bak derim bu yıl ilk yılı ise seneye yada öbür sene dgs alımı olabilir.
Maşallah subhanallah azminize hayran kaldım.Boğaziçi ingilizce eğitim veriyor.
Benim yabancı dilim liseden kalma yani sıfır.
Bir de yaş 40, 3 çocuk.
İyi akşamlar hanımlar;
Yks sonuçları açıklandı malumunuz.
Fakat benim aklım karmakarışık.
Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.
Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.
Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.
Üniversite için geri dönmeli miyim?
Bu arada ev hanımıyım.
Öncelikle sizi çoook tebrik ediyorum Bravo mükemmelsiniz
Yorumlarım öncelikle sizin durumunuzdan bağımsız olacak
Ben de ODTÜ mezunuyum hatta doktoram da var onu belirteyim ki tecrübeli olduğumu söyleyeyim
1. Büyük üniversiteler insanın vizyonunu, özgüvenini, hayata bakışını değiştirir
Kattığı değer hiç bir şeyle kıyaslanamaz bu kesin
2. Ancak eğer hedefiniz iş bulmak, memur olmak ise yani diplomadan manevi tatmin ötesinde bir şeyler bekliyorsanız, yurt dışına gitmek akademik kariyer yapmak gibi hedefleriniz yoksa Boğaziçi, Galatasaray da okumak ne kadar gereklidir tartışılır. Bunu size değil karşımda 18 yaşında genç biri de olsa söylerim çünkü o okulların amacı eğitim tarz daha farklı
Siz bu noktada ne yapmak istediğinizi iyice düşünmelisiniz
3. Belli ki çok kapasiteli bir insansınız. Okulu kazanırsanız kesinlikle okursunuz merak etmeyin ancak çok ciddi çaba gerekir. Yarım gün dersin olur boş günün olur yaklaşımları yanlış ifade etmek istemem ama Anadolu üniversiteleri için geçerlidir. Ödevler, sunumlar, araştırmalar çok yoğun çalışmanız gerekir. Bırakın çocuk ve eve bakmayı sizin önünüze yemeğinizi koyacak birine ihtiyacınız olur.
4. Hazırlık hakkında bilgi vereyim. Önce sınava girersiniz ingilizce seviyenize göre sınıfınız belli olur. Hiç bilginiz yoksa beginner olursunuz her gün günde 6-7 saat dersiniz olur. Ben de beginnerdım ve hiç ingilizceden başlayıp bir sene de hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak 10 öğrenciden 3-4ünün yapabildiği bir şeydir.
5. Son olarak ben sizin yerinizde olsaydım hukuk tutuyorsa nerde olursa olsun hukuk yazardım. Hem okula gitmek gerekmez hem mezun olunca dilekçe yazsan, serbest çalışsan para. siz bunu bir araştırın. Amacım tamamen bilgi vermek hevesinizi kırmak değil, bence isterseniz yaparsınız ama deyeceğini düşünmüyorum; kendinize yakın rahat ve kolay bir üniversite de sizin işinizi görür.
Sevgiler
40 yaşımdasın ve burslu olarak kazanıyorsun me eziklemesi örnek almaları lazım... Ben 2 kucuk cocukla hala kpssyi kazanamadım seni tebrik ediyorum1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.
Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.
Yorumlar için herkese teşekkürler.
eğer yaşım daha genç olsaydı veya tek çocuk olsaydı asla kaçırmayacağım fırsatlardı.
40 yaşında 3 küçük çocukla (yaşları 5-3-2), eşimden % 100 destek yok, çocuklarıma bakacak kimse yok. tek maaşla, okul, yol, kira vb giderleri düşününce maddi olarak da zor. burs deseniz nice 18-20 yaşında gençler dururken 40 yaşında birine kimse burs vermez sanırım.
kaç yaşındasın hem çalış hem oku derler.
afla yarım kalan üniversiteme dönme şansım da var ama işte öncelikli mesele çocuklara kimin bakacağı.
bu olumsuz şartlarda uzaktan eğitim, aöf, 2. öğretim gibi seçenekler var.
muhtemelen bunlardan birini seçeceğim ve memur olmak için kpss ye çalışacağım.
çünkü özel sektör tecrübesiz ve orta yaşlı birine iş vermez diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?