yeniden hamilelik

krikitos

02.07.10 arda'm yanımda
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
3.192
0
156
İzmir
selam arkadaşlar bayadır giremedim kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
son 2 haftadır miğdem çok bulanıyordu test aldım yaptım hamile çıktı beni tanıyanlar bilir 23 kasım doğumlu yeni yaşına birmiş bir oğlum var ne yapıcam şimdi ben eşim kondomla korunuyordu nasıl oldu olabildi bilmiyorum zaten artık olan olmuş benim daha büyük problemlerim var ben mert doğduğundan beri hiç adet kanamam olmadı mertin hamileliğinden doğumdan sonra ve şimdi yine adet olmazsam nasıl başa çıkarım inanılmaz baş ağrılarım asebiyetim var eşim asla aldırmaktan yana değil aslında tüm ailem arkadaşlarım sanki bu bebeği bekliyorlarmış gibi sevindiler tabi sevinirler çünkü bakıcak uğraşacak onlar değilller herkez kenara çekilip sevmeyle yetinecekler mertte olduğu gibi ...
ben şimdi ne yapıcam dr. aldırmak 750tl dedi bende okadar para yok aldırmazsamda nasıl başaçıkarız onun masraflarıyla her ay 120 tl dr doğum 3.000tl bebeğin masrafları doğumdan sonra hem mertin hem yeni doğanın dr. masrafı nasıl yaparım bakım kısmına gelirsek ikizden daha zor benim işim bebek uyumak ister mert uyumaz tabi uyutmazda anlamazda kerdeş uyuyor desek oynamak ister ben emziriyo olcam onun karnı acıkçak altları pislencek ben nasıl yaparım tek başıma 23 yaşında 2 çocuklu anne birdaha asla işime geri dönemiycem benim ideallerim vardı işimde yükselmek istiyordum yeniden işe başıycaktım kış geçince 2 çocuğa bakıcı parası nasıl yetiştiririm

bilmiyorum kararsızım zaten kararlı olsamda eşim ve ailem aldırmaya karşı zorla doğurmaya zorlanıyoruım karmakarış yazdım öle içimden ne yazmak gelirse kusura bakmayın siz olsaydınız ne yapardınız işim parasal yönüm genç yaşım bunların hepsi problem benim kafamda ama benden başka problem yapan yok çünkü onlar rahat sadece lafta onların çözümü bense çözüm değil devamlı problem yaratan bir tipmişim kimse benim yerimde değil tabiki kimse benim açımdan düşünmüyor

şuanda çok kusmalarım var sabahları mertte kahvaltı bile yediremiyorum berbat durumdayım mertte kusmalar yüzünden hastenede kalmıştım 3 gün bundadada böle olucam sanırım ben 2ciyi doğuracam die mertin aç kalmasını zorluk çekmesini istemem ilerde mertti özel okullarda okutmayı düşünüyordum vrmı ypğumu ona harcıycaktık ama şimdi hayal oldu mertin yaşantısını çaldı 2. bebek belkide yanlış düşüncelrim çok karışım ve körüyüm
BEN ŞİMDİ NE YAPICAM

can paren mert yavrun nasil senin birtanense simdi senin karninda olanda biricik bebegindir
bir bebek hasretiyle yanip tutusupta sonradan anne olan birisi olarak o bebege kiyamadim
lutfen onunda minicik bir bebek oldugunu unutma
senin bu yuku kaldirabilecegini bilen Rabbim onu sana evlat olarak gonderiyor
bebegini saglikla dunyaya getir insallah
mert e olan hamileligini dusun
onu nasil dunyaya getirdigine memnunsan bundada oyle memnun olacaksin buna inan

krikitos canım endişelerinde çok haklısın canım şuanki psikolojin bu yönde seninle aynı yaştayım bende şuan hamile olsam aynı şeyleri aklımdan geçirirdim fakat gelen bebek rızkıyla gelecek hayatım yaşın daha geç çok çeksen 3-4 sene zorluk çekersin maddi ve manevi yönden ....
çalışmaya gelince de ileri de çocukla uğraşacağına şimdi bebişini aldırmayıp bu zorluğu bitirmiş olursun,sakın yanlış anlama hayatım bu benim nacizane fikrim bunun kararını verecek olan eşin ve sensinn...
senin için ne hayırlısıysa o olsun canım arkadaşımmm

cnm gelen rıskıyla gelir unutma cana kıymaktansa bişekilde büyürler bizde abimle aramızda 11ay var ama bence hastaneni değiş neöyle araba fiyatı gib dogum parası ben 250e özel hastanede sezeryan oldum 3000çok mekul bi fiyatlı olan hastanede devam et kontrollerine çıkarsın işin içinden madem fedakarlık şart diger bebek için sonuçta ordada aynı dogum olcak yüksek yerdede aynı

canım aslında ne güzel bir haber

ben de lavinyaya katılıyorum en fazla sıkıntı çekeceğin 3-4 sene
sonra en güzel yıllarında yanında büyütmüş olduğun 2 çocuğun arkadaş hatta destek olacak sana
ben 33 yaşında anne oldum kaderim buymuş ama diyorumki keşke daha genç yaşımda çocuklarım olsaymış

Krikitoscum canim önce bi sakin ol,ve rahat düsünmeye calis.

bir iki ay önce bende cok korkmustu macaba? varmi bisiler diye ama varsada

bebegi aldirmak aklimin ucundan bile gecmedi,onca zorluguna ragmen.

Mertin yasantisini caldi deme sakin,her cocuk kendi nasibiyle gelirmis.Kayinvaliden annen

nebilim sana illaki yardim edicek birileri vardir cevrende.rica edersin onlardan yardimlari icin.

zaten seni iki cocukla yalniz birakmazlar merak etme.hem onca insan dogurmus büyütmüs

yetistirmiste senmi yapamiycaksin?güclüsün,sagliklisin,mutlusun daha ne olsun hayatim.

kendinden daha kötü durumda olanlari düsün ve motive ol yeni bebegine.

pembe bi surat masumca onu doyurmani bekliycek,amansizca memeni ariycak karnini doyurmak icin.

sonra kücük pembe topuklari,miniicik parmaklari olucak..ya bunlari düsün sen Allahim yardimcin olur senin..

Cnm benım Çok haklısın ama rabbım yollamıŞ onu baksana sÜprız yapmıŞ
hem aldırmak kolayda ya sonrası gÜnahı nasıl Ödenır
ya onu aldırırsan rabbım ÖbÜrÜnÜde alırsa
karamsar oldum belkı ama gerÇekler bunlar
bence bı hayrı vardır bÖyle olmasının
Şımdı demesı kolay dıceksın ama rabbım vermıŞ ıŞte hemde korunurken
onun nasıbıde vardır elbet
zaman herŞeyın ılacı
rabbım gÖnlÜnÜ ferahlatsın ÖnÜnÜzÜ aÇsın ınŞallah
Çok ınce dÜŞÜnme ÇÜnkı hayatta hıÇbırŞey nedensız deĞıldır
bununda var hıkmetıı
allah yrd olsun cnm

canım arkadaşlarım çok sağolun evet 4 sene zor ma çooookkkk zor be arkadaşlar ikiz bebekten daha zor geliyor bana şimdi gözümde büyüttüm belkide sanki mertte haksızlık bu yaptığımız onun özgürlüğünü yaşantısını kısıtlıcaz biz ben oğlummu fazla seviyon aşkla bayılığım ona tabiki hepimiz seviyoz ikinci bir bebeğede mert kadar aşkla sevebilirmiyim yorulursam öfff demezmeyim niye keşke olmazsaydı demezmiyim minnacık bir bebeğede yazık değilmi her ikisinede yazık be simdi 8 haftalık cumartesine kadar karar vermem lazımmış dr. 9 haftadan sonra almam dedi.eşimle birbirimize girdik dün aldırırsan boşanırız dedi bana eşim benden vazgeçi benim tek istediğim oğlumun en iyi şartlarda en iyi okullarda en iyi şekilde büyümesini sağlamak ilerde oğlum bana ayakkabı bile almadınız şuyum eksik buyum yok derse ne derim fakirliği çocukken en dip boyutlarda yaşamış biri olarak 17 ayşlarımda ailemden hep hesap sordum hiç mi yoktu dedim hiçmi beni arkadaşlarıma rezil ettiniz yokkkktuuu arkadaşlar yoktu bende biliyordum ama gençsin ya herşey sölersin güç sende artık oğlumda diğer bebeğimde bana ilerde hesap sorarsa yooooookkkkkkk diyemem bu hayatta hiç sevmediğim laf yokkkk gerçekten yok oldummu içinden çıkamıyordun allaha şükür şunada iyi bir hayat yaşıyorum ortayız ama oğlumun tüm ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyorum bir çok bebeğe göre çok şanslı ikincisinede bu kadar özewnemezsem yapamzsam onada haksızlık değilmi bu

Canım hayırlı olsun sakın olumsuz düşünme bebeğin doğana kadar oğlun 2 yaşına gelir zaten
Canım ya Allah onun rızkını verir kardeş çok önemli oğlunun kardeşede ihtiyacı var 7 haftadan sonra kalp atmaya başlıyor sakın sakın ihtiyaçlarını Allahın izniyle karşılarsın hem beraber büyürler sende uzun bir süre daha iyi korunursun.ınanki birçok kişi beraber büyüsünler diye 2 tane peş peşe yapıyorlar.

Cnm yanlıŞ anlama ama Çok ınce dÜŞÜnÜyosun du bakalım saĞ salım doĞsun o yaŞlara gelsınde dÜŞÜnÜrsÜn ozaman
bence sakın aldırma ınan ÖmÜr boyu vıcdan azabı Çekersın
ÇÜnkı allah verdı bunu sız ıstemeden
dedıklerınde Çok haklısın ama bakalım o kadar ÖmrÜ olucakmı
karnındakıde evlat onu nasıl elersın kı gÖzÜnde
rabbım kımseyı mecbur etmesın bıŞeylere
cnm benım allah yrd olsun ınan ÜzÜldÜm halıne ama ne gelır elden

krikitoscum öncelikle hayırlı olsun bebişin canım
şimdi can havliyle söylüyorsun bunları yoksa ben eminim ki iyiki doğurmuşum diiceksin
sakın yanlış şeyler düşünme
o canı bizler vermiyoruzki kendi ellerimizle yok edelim
benim 2 arkadaşımda bebekleri 1 yaşındayken yeniden hamile kaldılar kardeştiler zaten biri 9 ay boyunca yedi bitirdi bizi ben aldırıcam dedi baştan başka bi arkadşımla görüştürdünm onu dedi ki'
''AL ELıNE BIÇAĞI ZEYNEBıN PARMAĞININ UCUNU KES BAKALIM YÜREĞıN DAYANIYORMU ''
aldırmak isteyen arkadaşımuın surat ifadesini görmeniz lazımdı yaa dedi karnındakide can senin canın ona nasıl kıyacaksın dedi ve vazgeçirdi onu şimdi biri 7 biri 5 yaşında koca kızları var maşallah ve 2.si için iyiki doğurmuşum dedi ve her zaman öyle der hemde bu arkadaşım öyle zor bir zamanda doğurduki mahkemeliklerdi boşanmak üzereydiler ve hamilelik haberi yakınlaştırdı onları tekrar

ablasıda oğlu 1 yaşındayken hamile kaldı kesinlikle doğurmayacağım diyordu ama Allahın işi doktor ara hastane ara derken zaman doldu ve aldıramadı doğum yaptıktan sonr oda ıYıKı DOĞURMUŞUM dedi canım neticede üzücü ama kızı 1.5 yaşındayken cennete uçtu rabbim yanına aldı ve arkadaşım arkasından ağlarken iyiki aldırıp günahına girmemişim dedi

çok zor bi durum arkadaşım ama Allah rızkıyla veriyo biz ondan iyi bilemeyiki hiçbir şeyi bunlar hep imtihan bence sabret ve sonunu seyret belkide ilerde istemediğin bu bebek sana hayırlı evlat olacak
inş. evlatlarımızın hepsi hayırlı olur...

ben 2 haftadır kendimle şavaş veriyordum aslında biri,lerinle dertleşemedim bile aileme söyleyemedim aldırırırım die ama yapamadım yapamıyorum özelde 750tl konak doğumda bedava ayaklartım gitmerdi bir türlü eşimde çok istiyor sanki o bebek herşeyi süzeltçek öle düşünüyor o ikiside en iyişekilde büyür yeterki biz güçlü olalaım diyor adam içerde yemek yapıyor bana şimdi mutfağa giremiyom istifra ediyorum die sanki bir suç işlemişim gibi kimseye ben hamileyim diyemedim eşim birilerine birileri ona buna derken dağıldı haber mertte naslda sevinçli 5 dakka içinde telefonla herkez duymuştu göztepe sahilinden arabayla geçerken ben hamileyim izmir demiştimm ben hamileyim bunda yapamadım kendimi bile inandırmadım daha böle bağıra bağıra diyemedim sevinemdim

elim kolum bağlı sanki küçücük kutudayım herkez tutup çıkartmaya çalışıyor ben kitliyim sanki nasıl anlatsam anlatamıyorum ki ben hamileyim arkadaşlar 23 yaşında ikinci bebeğime hamileyim seviniyim mi üzüleyim mi ben bile saçmadım artık kafam allak bullak

krikitos canım bence sen yaşına 2 bebeği yakıştıramıyorsun hayatım sakın kızrılma ama ben öyle düşünüyorummm...
canım illlahi özel okula gidecek her istediğ alınacak diye bişey yok canım imkanın yettiğincee çalışacağım diyorsun 3 sene kdar ertele canım eşin kendine güveniyor bu kadar istediğine göree bence doğurduğunda iyi ki doğurmuşum diyeceksinnn
seni korkutmak amacıyla değil anlattığım ama bir arkadaşım eşiyle aynı problemi yaşadı ve kürtja giderlerken az daha bi kamyonun altında kalıyorlardı hemen dönmüşler canım bence kıyma o minik yavruyaaa....
geleceği düşünmek için daha çok zamanın var hayatımm

Krikitosçum bebeğimiz hayırlı olsun canım.ınan buna çok ama çok sevindim.Belki bana kızacaksın ama ben iyikide olmuş diyorum.Bende ikinci kere anne olmayı o kadar çok istiyorum ki.

Tam sekiz sene bekledim oğlumu kucağıma almak için biliyormusun.Neler yaşadım bir allah bilir.Hep dua ettim allahıma bende evladımı kucağıma alayım diye.Hep hasteneye gittiğimde hamile kadınları yeni doğum yapmış çocuğu ile gelen anneleri görüp tedavinin sonucunu negatif görmek ve defalarca hayal kırıklığı ile o masadan kalkmak ne kadar kötü biliyormusun?

Sen çok şanslısın.Allahım sana bunu lütfetmiş ve sana göre erken olsa bile bir bebek daha sahip olacaksın.Canım haklısın düşüncelerinde belki ama yaşamadan bilemezsin çocuğun kısmetiyle gelecek ve sen yaşadın diye oda aynı şeyleri yaşayacak diye birşey yok.

Senin yerinde olmayı isteyen çok kişi var.Birde bunları düşün bir arada çıkacaklar.Tamam yorulacaksın, planlarını ertelemek zorunda kalacaksın belki ama arada zaman olsaydı şimdi hamile kalmasaydın da planladığın dönemde hamile kalsaydın yine aynı zamanı harcayacaksın ha erken yaşamışsın ha bir kaç sene sonra ne farkeder ki.

Sakın aldırma sakın oda bir can Mert gibi Oğuz gibi Yağmur gibi sakın bunu yapma.ıyi düşün canım lütfen iyi düşün

canim önce hayirli olsun senin kararin bisey diyemem ama sakin aldirma annem 18 yil önce aldirmis hala vicdan azabi cekiyor 5 taneyi büyüttüm omu büyümüyecekdi diyor simdi kimse yok yaninda canim o cani biz vermediiki biz alalim bak kocanda cok istiyor bence dogur sonrada iyiki dogurmusum diyeceksin hem mertte üzülüyorsun ama bir etrafina daki tek cocuklara baktinmi hic nasil asabiler hircinlar paylasamiyorlar devamli tek basina onlarin da ihtiyaci var kardese devamli oynamaya benim bak 3 tane benim 3. de kaza oldu ama aldiramazdim cok korkarim ya o bir cocuklarima bisey olursa bende 21 yasinda ikinciyi dogurdum 26 yasinda 3. sende cok iyi basarirsin tabi biraz zorluk olcak ama insan alisiyo ya onlar bir gülümsemesi her seye degiyor tüm yorgunlugunu aliyor tüm uykusuzlugu aliyorbence ömür boyu vicdan azabi cekmektense bir iki sene zorluk cek daha iyi hemde merte bir kardes arkadas tabi yinede senin kararin canim

canım hayırlı olsunn.ilk ben düşünüyodum 2. bak önüme geçmişsin.seni gidi seni...öncelikle seni etkilemek istemem canım ama..yinede bende arkadaşlara katılıyorumm..rızkıyla gelir bebecik..sen bi kez daha düşün canımcım be..hem yaşının genç olması bence dahada iyi inanki lerleyen yaşlarda her şey dahada zorlaşıyorr...

arkadaşlar çok teşekkür ederim herkeze lavinyacım 23 yaşıma yakıştıramadım 2 çocuğu çünkü hiç bir arkadaşım daha evli bile değil hala okuyanlar bile var kocamı çok sevenerek evlendim 2.cocuk bana ağar geldi sanırım onun canına kıyamam die düşünüyorum evet ama şuanda çok kötü durumdayım devamlı kusuyorum kötü olduğum için mertlede eskisi gibi ilgilenemiyorum özellikle sabahları mert devamlı ağlıyor kucak istiyor ama benim kusmalarım baş dönmelerim yüzünden cocuklada ilgenemez oldum bende bir bebeğin canına nasıl kıyılır die devamlı düşünüyorum.aslında onu istiyorum bide şu kusmalar olmasa daha iyi adepte olurum pıtırcığıma... bir yandanda korkuyorum ben merte hamileyken 6 aylıkken kusmalarım kötü olduğu için işe gidemez olmuştum ve işten çıktım 8 aylıkkken eşimide işten çıkardılar 1 yıl işsiz kaldı eşim ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemezsiniz yine öle olursa daha yeni girdi eşim işe yine öle işsiz kalırsa bu sefer 2 bebek biz nasıl altından kalkarız daha borçlarımızı bile kapatamadık

Canım hep olumsuz şeyleri düşünüyorsun herşey eskisi gibi olacak diye birşey yokki inşallah herşey çok daha güzel olacak

canım kankam öncelikle bebeğine en çok sevinenlerden biri de benim ama ne zaman yardıma ihtiyacın olsa koşa koşa gelirim.bebeğinle ilgili biraz ağır konuşuyorsun bence.çözülemeyecek bir sorunmuş gibi bakıyorsun ona.öncelikle oan böyle bakmaktan vazgeçki psikolojin rahatlasın.hamilelik duygusallığı ve hamileliğini zor geçirmenin yarattığı etkiler de var tabi üstünde.
Allah dermansız dert vermesin.tabiki yaşadığımız devir içinde Allah rızkını verir demek o kadra kolay olmuyor ama gerçekten veriyor emin ol.
moralini bozmak yerine bu güzelliğin tadını çıkarmaya bak bence.acaba kız mı erkek mi onu düşünelim mesela,sonra isim düşünelim...seni ve bebeklerini çok seviyorum canım arkadaşım,hep yanındayım,bunu aklından sakın çıkarma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…