- 6 Aralık 2016
- 1.784
- 2.046
Canim karataya uygun gidersen zaten tansiyon şeker düşmüyor. Şekeri aniden düşüren, karbonhidrat ağırlıklı beslenmek zaten. Bundan uç yıl önce Karatay ile 25gunde 4,5kilo verdim ondan geçtim, diyabetin esiğinden döndüm. Kan şekerim çok dengesizlesmisti bir ayda toparladım çok şükür. Hani oruç tutarken öğlene kadar halsiz oluyoruz dayanacak gücümüz kalmiyor da, ikindi gibi bi canlanıyoruz açlık hissetmiyoruz ya iftara kadar, işte onu sağlayan leptin hormonuymuş, asıl yağı o zaman yakıyormuşuz. Ara öğün yaparsak eğer leptin hiç salgilanamadigi icin zayıflama pek kalıcı olmuyor hele de spor yoksa çok geçici oluyor artı kan şekerini de Alt üst etmiş oluyorsun.Yani iki öğün olduğunu biliyorum ara öğün olmadan işte tansiyon um düşük benim acaba olur mu dedim ama mesela kahvaltı 10-11 arası akşamda 5-6 gibi yenirse belki tansiyonum düşmez dediğin gibi tamamen meyvesiz değilde bir porsiyon olabilecek şekilde olabilir mi sen nasıl yapmayı düşünüyorsun
Sonuç olarak Karatay diyetinde iki öğün arasının en az altı saat olması lazım; 4 saatten sonra insulinin isi bitince leptin piyasaya çıkıyor. Karbonhidratı kaliteli olanından tüketeceksin, kurubaklagil gibi. Ekmeğin hiçbir türlüsü yok, meyve sadece sabah o da çok az miktarda yiyebilirsin. vücudu alıştirana kadar ara öğün kuruyemişle yapabilirsin fındık fıstık ceviz ama çiğ olacaklar. Alıştıktan sonra zaten sekiz saat rahatlıkla acikmiyorsun ağırlıklı olarak protein ve yağ besleneceksin yani.
Çok konuştum farkındayım; ama ben faydasını gördüm:) ins şifa olsun hepimize:)