Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

daha kimse gelmemiş,nerdesiniz kızlar,bitmedi mi iftar telaşı...çok şükür bugünkü yemeklerimden bi sıkıntı çıkmadı gönül rahatlığıyla ve de afiyetle yedikzemuszemus

merhaba kızlar bende dünkü menümü söliyim :))
eşim iftardaçorba yiyince başka bişi yiyemiyor diye çorba yapmadıım.
ama kayınvalidem şehriyeli domates çorbası yapmştı getirdi oğluşuna seviomş kociş
Domates çorbası
pilav
barbunya
peynirli kırmızı biber
köfte ve salata
vişne kompostosu yaptm bide. ama kocacığım kola içmeyi tercih etti. . .

Bu akşamki menümü yazayım size...
Fırında köfte patates
Pilav
Salata
ve Karpuz

Tatlı yapmıcam bu akşam :sinifsinif:

Bu akşamki menümü yazayım size...
Fırında köfte patates
Pilav
Salata
ve Karpuz

Tatlı yapmıcam bu akşam :sinifsinif:

canım karpuz istediii. . . ımmmm olsada yeseydikkk yaaa sengözlerimebaksanab
ben haftasonuna kadar yemek yapmıcam iftar için.
Ezan okunurken evde oluorum. kaynanacııım yapıo sağolsun sositososito

canım karpuz istediii. . . ımmmm olsada yeseydikkk yaaa sengözlerimebaksanab
ben haftasonuna kadar yemek yapmıcam iftar için.
Ezan okunurken evde oluorum. kaynanacııım yapıo sağolsun sositososito

ohhh hihoyyyt
benimkide arada inin aşşağıya beraber yiyelim diyor...
ama koçiş istemiyorr :sinifsinif: hem bende istmeiyorum kendi evimizde yiyip içiyoruz ileride bu alışkanlık yapsın istemiyorum..lmaz:

ohhh hihoyyyt
benimkide arada inin aşşağıya beraber yiyelim diyor...
ama koçiş istemiyorr :sinifsinif: hem bende istmeiyorum kendi evimizde yiyip içiyoruz ileride bu alışkanlık yapsın istemiyorum..lmaz:

yemek yapma vaktim olsa inmemde .yok napim mecbur orda yiyoırzzemuszemus

Yayla corbasi
Sehriyeli Pilav
Patatesli, havuclu bezelye corbasi
Domates Salatasi

Kayisi Kompostosu

Ayrica Kisir cekti canim...Onu´da yaptim...Tv izlerken yerim artik.. kaydirigubbakcemile3

kızlar bu hafta sonu kayınvalideleri yemeğe alıcam kafamdaki menü şu;

*fırın poşetine tav.butlarını soslayıp koyucam annem salçalı baharatlı sosa azcık yoğurtta at dedi
*başka bir f.torbasındada patates havuç biber karışımını koyucam doğru fırına bunlar
*pilav (mısırlı)
*domates çorba(kaşar rendeli)
*salata
*közlenmiş kırmızı biber bunu hazır alıcam ya az bişiyerimseniben
*tatlı olarakta ya kemalpaşa yada irmik tatlısı d.otkerin hazır olanındanyerimseniben

yiter ayol
menü nasıl sizce

giremiyorum kaç gündür topiğe,işe başlayınca dünyam alt üst oldu valla kızlar iyi idare etmişsiniz.ya da ben rahata alışmışım baya zorlandım.nerelerdesiniz kimse yok mu?

parpalmcım, ben de haftasonu kayınvalidemleri çağıracağım iftara..menün çok hoş görünüyor,benim kafamda hiçbir şey yok bakalım bana da öneride bulunun lütfeeen

aaaaa,ne oldu kimseler uğramaz olmuş buralara

kızlar selam ben daha size katılamadım ama baktım bayaa zorlanıyosunuz yemek seçimnde bi katkım olsun hem çok lezzetli hemde basitt bi tarif sizeee.....
kaç kişiyseniz ona göre....ben iki kişilik vereyim tarifi
*birkaç patates büyük küp şeklinde doğrayın
*tavuk yine bir kaç parça ister göğsü ister kemikli kısmı
*kırmızı biber,yeşil biber onlarıda ikiye bölüp içini temizleyin büyük kalsınlar
bunları bi kaba koyun içine sarımsak küçük doğrayın yada dövün fark yapmaz üstüne sulandırılmış salça sosu yapın dökün tuz atın iyice harmanlayın(salça sosunu çok değil ama biraz yoğun yapın çok sulu olmasın)
*fırın tepsisine yayın güzelce üstüne karabiber serpin
Size nefis bi fırında tavuklu patatess
Afiyet olsun hayırlı ramazanlar..

:tomato:fırına verin söylemeyi unuttumklavaişip pişmediğini patatesten anlarsınız:sm_cool:

kızlar bende 1 agustos ta evlendim sizin topici gördüm paylaşım hoşuma gitti ben öle becerikli değilim malesef yemek konularında ama eşim cok anlayışlı şükür belki birlikte pek çok şey öğrenebiliriz diye düşünüyorym ben bugün eşim ve kayınbirader mercimek köfte istedi onu yapayım diyorum yanına domataes salatalık dograrım turşu koyarım birde yayla çorbası yaparım diye düşünüyorum ayrıca turp kırmızı lahana ve havuç rendesinden oluşan bir salata başka neler yapabilirim fikrnizi almak isterim

slm arkadaşlar bende sizdenim ama benim iftar yemeklerim hazırsositososito
yayla çorbası türlü pilav tavada kızartılmış tavuk ve tatlı olarak şekerpare hazırlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…