meraba kızlar, nasılsınız ? Ramazanınız nasıl geçiyor. ben rahatsız olduğum için oruç tutamıyorum, çok üzülüyorum.
sahura kalkmak zor geliyor bazen, kalkıp hazırlıyorum eşim için ona arkadaşlık ediyorum ama geride oruç olamayınca üzülüyorum.
iftar telaşı çok tatlı oluyor. bende kalabalık sofralardan sonra iki kişilik sofraya alışmaya çalışıyorum ama cidden çok zor. insan özlem duyuyor eski günlere....
yarın iftara misafirim gelecek, ne pişirsem telaşı sardı beni...
fikir verin arkadaşlar. ne pişireyim ???
meraba kızlar, nasılsınız ? Ramazanınız nasıl geçiyor. ben rahatsız olduğum için oruç tutamıyorum, çok üzülüyorum.
sahura kalkmak zor geliyor bazen, kalkıp hazırlıyorum eşim için ona arkadaşlık ediyorum ama geride oruç olamayınca üzülüyorum.
iftar telaşı çok tatlı oluyor. bende kalabalık sofralardan sonra iki kişilik sofraya alışmaya çalışıyorum ama cidden çok zor. insan özlem duyuyor eski günlere....
yarın iftara misafirim gelecek, ne pişirsem telaşı sardı beni...
fikir verin arkadaşlar. ne pişireyim ???
oooo ne güzel bi menü oluşturmuşsun işte, daha ne olsun :lepi:semasucum selam,ben de senim gibi iftar derdndeyim.akşama kayınvalidemler gelecek.burdakiler gibi çeşit çeşit yemek bilmiyorum malesef.benim muhtemel menüm de şöyle;
tarhana çorbası
şehriyeli pirinç pilavı
kürdan kebabı
fırında tavuk
tatlı olarak da dün yaptığım adını tam bilemediğim cevizli şerbetli bir tatlı...
inşallah güzel olur:Saruboceq:
oooo ne güzel bi menü oluşturmuşsun işte, daha ne olsun :lepi:
benim menüde ;
ezogelin çorba,
taze fasulye,
fırında tavuk,
pilav ( şehriyeli yada bezelyeli karar veremedim henüz)
yoğurtlu semizotu salatası,
turşu-cacık-salata
şekerpare tatlısı,
inaşşallah misafirlerim beğenir cokacimcoook cokacimcoook
bence yeşil fasulye güzel olur, ya da barbunya da olabilir kaydirigubbakcemile5Kizlar,
gelecek haftasonu esimin iki arkadasi gelecek esleri ile...! Toplam 6 kisi olacagiz ve ne pisirsem diye düsünüyorum..!
Mercimek corbasi,
salata,
ortaya havuclu yogurtlama,
firinda patates püreli kiymali sebze (alta kizartilmis patlican, sonra bol kiyma, en üste patates püresi ve kasar)
sehriyeli pilav
ve irmik tatlisi düsündüm...!
Fakat firinlamanin ve pilavin yanina bir cesit daha yapsam diye düsünüyorum ama ne gider ki kizlar? Taze yesil fasülye kavurmasi olurmu mesela?
Beynim durdu yaaaaa...düsün düsün...! :umursamaz:
Bir akil verin kizlar..!
ay canımmm çok yorucu oluyor iftara misafir kabul etmek, ayaklarım hala ağrıyor. dün çok yormuşum kendimi. yarın akşama da misafirim gelecek yorgunluğum geçmeden mafoldumbensemacım senin menü de süpermiş...ohhh bitti bu akşam da rahatladım.bi daha da çağırmam iftara miftara onlar beni çağırsın
oooo ne güzel bi menü oluşturmuşsun işte, daha ne olsun :lepi:
benim menüde ;
ezogelin çorba,
taze fasulye,
fırında tavuk,
pilav ( şehriyeli yada bezelyeli karar veremedim henüz)
yoğurtlu semizotu salatası,
turşu-cacık-salata
şekerpare tatlısı,
inaşşallah misafirlerim beğenir cokacimcoook cokacimcoook
Kizlar,
gelecek haftasonu esimin iki arkadasi gelecek esleri ile...! Toplam 6 kisi olacagiz ve ne pisirsem diye düsünüyorum..!
Mercimek corbasi,
salata,
ortaya havuclu yogurtlama,
firinda patates püreli kiymali sebze (alta kizartilmis patlican, sonra bol kiyma, en üste patates püresi ve kasar)
sehriyeli pilav
ve irmik tatlisi düsündüm...!
Fakat firinlamanin ve pilavin yanina bir cesit daha yapsam diye düsünüyorum ama ne gider ki kizlar? Taze yesil fasülye kavurmasi olurmu mesela?
Beynim durdu yaaaaa...düsün düsün...! :umursamaz:
Bir akil verin kizlar..!
kızlar bu hafta sonu kayınvalideleri yemeğe alıcam kafamdaki menü şu;
*fırın poşetine tav.butlarını soslayıp koyucam annem salçalı baharatlı sosa azcık yoğurtta at dedi
*başka bir f.torbasındada patates havuç biber karışımını koyucam doğru fırına bunlar
*pilav (mısırlı)
*domates çorba(kaşar rendeli)
*salata
*közlenmiş kırmızı biber bunu hazır alıcam ya az bişiyerimseniben
*tatlı olarakta ya kemalpaşa yada irmik tatlısı d.otkerin hazır olanındanyerimseniben
yiter ayol
menü nasıl sizce
mrb güzeller, malesef 1 hafta boyunca yoktum 20 dişimi ameliyatla aldırdım, dinleniyordum,
bugünkü menüyü düşünmeye başlayalım mı? bi bakayım ben yokken neler konuşmuşsunuz opuyorumnanaktan
selam kızlar, bende işlerden dolayı sık giremiyorum.
geçmiş olsun canım.
parpalmcım, ben de haftasonu kayınvalidemleri çağıracağım iftara..menün çok hoş görünüyor,benim kafamda hiçbir şey yok bakalım bana da öneride bulunun lütfeeen
kızlar selam ben daha size katılamadım ama baktım bayaa zorlanıyosunuz yemek seçimnde bi katkım olsun hem çok lezzetli hemde basitt bi tarif sizeee.....
kaç kişiyseniz ona göre....ben iki kişilik vereyim tarifi
*birkaç patates büyük küp şeklinde doğrayın
*tavuk yine bir kaç parça ister göğsü ister kemikli kısmı
*kırmızı biber,yeşil biber onlarıda ikiye bölüp içini temizleyin büyük kalsınlar
bunları bi kaba koyun içine sarımsak küçük doğrayın yada dövün fark yapmaz üstüne sulandırılmış salça sosu yapın dökün tuz atın iyice harmanlayın(salça sosunu çok değil ama biraz yoğun yapın çok sulu olmasın)
*fırın tepsisine yayın güzelce üstüne karabiber serpin
Size nefis bi fırında tavuklu patatess
Afiyet olsun hayırlı ramazanlar..
kızlar bende 1 agustos ta evlendim sizin topici gördüm paylaşım hoşuma gitti ben öle becerikli değilim malesef yemek konularında ama eşim cok anlayışlı şükür belki birlikte pek çok şey öğrenebiliriz diye düşünüyorym ben bugün eşim ve kayınbirader mercimek köfte istedi onu yapayım diyorum yanına domataes salatalık dograrım turşu koyarım birde yayla çorbası yaparım diye düşünüyorum ayrıca turp kırmızı lahana ve havuç rendesinden oluşan bir salata başka neler yapabilirim fikrnizi almak isterim
slm arkadaşlar bende sizdenim ama benim iftar yemeklerim hazırsositososito
yayla çorbası türlü pilav tavada kızartılmış tavuk ve tatlı olarak şekerpare hazırlardan
teşekkür edercim canımcım.yarın akşam da gelicek misafirim ne yapsam acaba diye düşünüyorum. fikir verin bana CADIARZUşekerparenin tarifini verir misin? bu arada hoşgeldin topice... COLOR][/B]
teşekkür edercim canımcım.yarın akşam da gelicek misafirim ne yapsam acaba diye düşünüyorum. fikir verin bana CADIARZU
şekerpare tarifi :
şekerpare tatlısı - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
opuyorumnanaktan
teşekkür edercim canımcım.yarın akşam da gelicek misafirim ne yapsam acaba diye düşünüyorum. fikir verin bana CADIARZU
şekerpare tarifi :
şekerpare tatlısı - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
opuyorumnanaktan
dün annemde misafir vardı menüyü sayayım belki fikir olur,
tarhana çorba
salata
ekşili ufak köfte
patlıcan kebabı
tatlı olarak da fıstıklı kadayıf
çok mu antep usulü oldu ne :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?