Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

meraba kızlar, nasılsınız ? Ramazanınız nasıl geçiyor. ben rahatsız olduğum için oruç tutamıyorum, çok üzülüyorum.
sahura kalkmak zor geliyor bazen, kalkıp hazırlıyorum eşim için ona arkadaşlık ediyorum ama geride oruç olamayınca üzülüyorum.
iftar telaşı çok tatlı oluyor. bende kalabalık sofralardan sonra iki kişilik sofraya alışmaya çalışıyorum ama cidden çok zor. insan özlem duyuyor eski günlere....
yarın iftara misafirim gelecek, ne pişirsem telaşı sardı beni...
fikir verin arkadaşlar. ne pişireyim ???

ben de tam tersi cnm 3 sene boyunca hep yalnız yaptım iftarımı sahurumu o kadar zor gelirdi ki içim bir hoş olurdu hiçbişi yemek istemezdim şimdi bizde 2 kişiyiz ve şükür Rabbime diyorum ne pişirsem telaşı bende de var cnm acemi oldugum için sana yardımcı olamayacağım cnm malesef

ramazan baslayandan beri bugun ilk defa tutdum oruc.cok mutluydum oruc tuttum diye.ama esim oruc tutmuyor cunku ilac tedavisi goruyor.aslinda benim de ilaclarim var ama ramazan bitsin de oyle baslayayim diyorum.
bu sabah sahura irmikten corba yapmisdim.biz sabahlari yeriz,cocuklar da yer cok guzeldir.ve bol su ictim o kadar.ekmek de yemedim gun boyu acikmamisdim cok sukur.

semasucum selam,ben de senim gibi iftar derdndeyim.akşama kayınvalidemler gelecek.burdakiler gibi çeşit çeşit yemek bilmiyorum malesef.benim muhtemel menüm de şöyle;
tarhana çorbası
şehriyeli pirinç pilavı
kürdan kebabı
fırında tavuk
tatlı olarak da dün yaptığım adını tam bilemediğim cevizli şerbetli bir tatlı...
inşallah güzel olur:Saruboceq:

oooo ne güzel bi menü oluşturmuşsun işte, daha ne olsun :lepi:
benim menüde ;
ezogelin çorba,
taze fasulye,
fırında tavuk,
pilav ( şehriyeli yada bezelyeli karar veremedim henüz)
yoğurtlu semizotu salatası,
turşu-cacık-salata
şekerpare tatlısı,
inaşşallah misafirlerim beğenir cokacimcoook cokacimcoook

Süper menüler benimde pc den kalkıp hazırlık yapmam lazım mafoldumben
ama hiç kalkmak istamiyorum

semacım senin menü de süpermiş...ohhh bitti bu akşam da rahatladım.bi daha da çağırmam iftara miftara onlar beni çağırsın

Kizlar,

gelecek haftasonu esimin iki arkadasi gelecek esleri ile...! Toplam 6 kisi olacagiz ve ne pisirsem diye düsünüyorum..!

Mercimek corbasi,
salata,
ortaya havuclu yogurtlama,
firinda patates püreli kiymali sebze (alta kizartilmis patlican, sonra bol kiyma, en üste patates püresi ve kasar)
sehriyeli pilav
ve irmik tatlisi düsündüm...!

Fakat firinlamanin ve pilavin yanina bir cesit daha yapsam diye düsünüyorum ama ne gider ki kizlar? Taze yesil fasülye kavurmasi olurmu mesela?

Beynim durdu yaaaaa...düsün düsün...! :umursamaz:

Bir akil verin kizlar..!

bence yeşil fasulye güzel olur, ya da barbunya da olabilir kaydirigubbakcemile5

semacım senin menü de süpermiş...ohhh bitti bu akşam da rahatladım.bi daha da çağırmam iftara miftara onlar beni çağırsın
ay canımmm çok yorucu oluyor iftara misafir kabul etmek, ayaklarım hala ağrıyor. dün çok yormuşum kendimi. yarın akşama da misafirim gelecek yorgunluğum geçmeden mafoldumben
onlara ne pişirsem acaba CADIARZU

selam kızlar bende evleneli bir ay oldu.ama eşimle evimizde doya doya iftar yapamadık.hep birileri davet etti.bir kaç defa evimizde yaptık.sahurada beş altı kere kalktık.geçen gün geç yatmıştık alarm çalmış duymamışım.eşimde bende aç kaldık o gün:))
ama bence dünyanın en güzel duygularundan biri sevdiğin insanla oruç açmak.yalnız farklı şehirlerin insanı olduğumuz için yemeklerim ona farklı geiyo.annesininki gibi istiyo.onlarda bana kötü geliyo.alışacak benim yemeklerime artık.

mrb güzeller, malesef 1 hafta boyunca yoktum 20 dişimi ameliyatla aldırdım, dinleniyordum,
bugünkü menüyü düşünmeye başlayalım mı? bi bakayım ben yokken neler konuşmuşsunuz opuyorumnanaktan

şekerparenin tarifini verir misin? bu arada hoşgeldin topice...

menü süper ee daha ne olsun yanına bi zeytinyağlı yakışır,

nasıl geçti?

selam kızlar, bende işlerden dolayı sık giremiyorum.

mrb güzeller, malesef 1 hafta boyunca yoktum 20 dişimi ameliyatla aldırdım, dinleniyordum,
bugünkü menüyü düşünmeye başlayalım mı? bi bakayım ben yokken neler konuşmuşsunuz opuyorumnanaktan

geçmiş olsun canım.

selam kızlar, bende işlerden dolayı sık giremiyorum.

geçmiş olsun canım.

tsk ederim cnm kaydirigubbakcemile5

parpalmcım, ben de haftasonu kayınvalidemleri çağıracağım iftara..menün çok hoş görünüyor,benim kafamda hiçbir şey yok bakalım bana da öneride bulunun lütfeeen

kayınvalidemleri yemeğe almak mı? sanırım bu ramazan için ben buna cesaret edemezdim
kutluyorum

hımmm güzel ve basit bi tarif tskler :) hoşgeldin bu arada sohbetimize ...
:lepi:

acıktım mı ne?saydıkların gözümün önünde uçuşuyor_?ayrıca mutluluklar diliyorum yeni gelin sende hoşgeldinnnn
yerimseniben,

slm arkadaşlar bende sizdenim ama benim iftar yemeklerim hazırsositososito
yayla çorbası türlü pilav tavada kızartılmış tavuk ve tatlı olarak şekerpare hazırlardan

şekerparenin hazır olan değil evde yapılanın tarifini istiyorum şöyleee güzel olucak ama var mı bilen :kedi:

dün annemde misafir vardı menüyü sayayım belki fikir olur,
tarhana çorba
salata
ekşili ufak köfte
patlıcan kebabı
tatlı olarak da fıstıklı kadayıf

çok mu antep usulü oldu ne :)

bende maraş geliniym şeker, naparsın sizin oraların menüleri böyle kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…