Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .

10 aydır alışamadım ki hala zorlanıyorum bazen diyorum keşke bugun yemek derdi temizlik vs olmasa ilk zamanlar özene bezene yapardım herşeyi tam olsun güzel olsun diye şimdi öylesine yapıyorum evlendikten sonra arkadaşlarla görüşçek vaktim bile kalmadı onu geçtim kendime vakit yaratamıyorum halbuki ben calışma saatleri düzgün fakat yetmiyor akşam mesela yeemk yiyoruz sofra toplama vs saat 9u bulursa fenalık geçiriyorum zaten erken uyuyan bir insanım aferdersiniz moron gibi yaşıyormuşum gibi geliyor ne kitap ne aktivite Allahtan eşim anlayışki daha da iş zorlanmıyor ama bazen onuda üzüyorum yinemi yemek yinemi iş diye söyleniyorum oda haklısın sende diyor uff ne zormuş evli olmak

yok cnm sabh 4bucukta cıkıyor evden 6da iş bası aksm 4te ewe geliyor..aksm 4te gidınce gece 3te geliyor..ee tabii biraz zmn kalıyor yinee
aslında mesaisi gene fazlaymış. Sen de çalışmayınca evde vakit geçiriyorsunuzdur. Ne güzel.
çok sevindim. Nası hissettiğini çok iyi anlıyorum çünkü ben de 5 sene çalışıp terfi almamış biriyim :) ne yazıkki iş hayatı böyle sanırım ve gerçekten terfi almayınca işe dair tüm hevesin zamanla kaçıyor. Ama seni anlayan ve hakkını sana veren bir yöneticin olmuş. Çok sevindim. Demek ki böyle güzel şeylerde oluyor hayatta. Sabreden derviş muradına ermiş. Yeni işinde mutluluklar ve başarılar dilerim.
Arkadaşım canını sıkmamaya çalış. Çocuk tabi ki çok güzel harika bir şey ama çalışmakta çok güzel ve insana terapi gibi gelen bir şey aslında. Belki çalışırken daha mutlu olursun ve çocukta kendiliğinden olur. Eşin klasik erkek.. Erkekler ne yazıkki bizim kadar duygusal değiller ve eminim çocuk konusunu senin kadar istemesine rağmen daha mantıklı bakıyordur konuya. Çalışırsa daha mutlu olur canı sıkılmaz ve hamile kaldığında işten ayrılır zaten diye düşünüyordur. hakkında en hayırlısı olsun.
her çalışanın makus kaderi bu sanırım terfi alamamak :) işallah sen de terfini alırsın arkadaşım. ya da terfi almış gibi geçeceğin yeni bir iş bulursun. (bilmiyorum iş arıyormusun ama).
Erkekler çocuk doğduktan sonra baba olurlar çok doğru demişsin. Gerçekten öyle. İlk bebek olduğunda böyle bir garip oluyorlar zaten. Zamanla baba olup çocuklarına kol kanat geriyorlar.
çok teşekkür ederim.

Arkadaşım sanırım herkes aynı şeyleri yaşıyor. Ben de yurtdışına gelin geldim. Bu yüzden İstanbul'daki işimden ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. Ev işleri bana bile zor geliyor ki sen çalışıyorsun. Senin işin daha da zor. Ama bence zamanla rutine giriyor. İnsan alışıyor. Bir de ne kadar yardım ederlerse etsinler illaki erkekler bazı işleri bizden bekliyorlar. Bir de yaptıklarından da pek hayır gelmiyor zaten :)
Evlenen insanlar birden sorumluluk yükünden bunalıyorlar ama zamanla alışıp yaşıyoruz işte.. Bekarlık sultanlık ama ne yazıkki evlenip kendi ailemizi kurmamız lazım. Annemle konuşmamızda bana ''evlenmeyip benimle otursan hiç ailen eşin çocuğun olmasa daha iyi olmayacaktı. Ondan alış evine. Kendi aileni kurman lazım.'' diyor. Çokta haklı. İyi ki de evlendik. Tabiki zorlanıyoruz. Ama hepimiz için herşey çok güzle olucak.

Burası bana terapi gibi geliyor. iyiki buldum sizi iyiki sizlerde beni aranıza aldınız. Sağolun, varolun

tünaydın kızlarr...

yorumalrınız için teşekkür ediyorummm...

amaya, major, asen... haklısınızz..

amaya kreşte çalışmıcam tekstil fabrikası kresi varmış..

çalışırken hamile olmak gibi bi durum yok korunucam...annemin dediği gibi hem ekmek tam duracak hem karnın doyacak yok öyleee....

eşimle konuşurken bebekle ilgili bi konuda bn masraf olucak cok fln demiştimmm..eşimde bn bebeğin hiçbirşeyini masraf olark görmüyorum demişti...
majorun eşi sperm sayımına gittiğinde bnde eşime dedim git diye tmm dedi ama hiç lafı bile yok.. çelişkili konusuyor bilmiyorum aklm karıstı...
eğer ki o iş olmazsa yine bebek dicek ama artık bn istemiyorum..hamile kalırsam yine bi iş bulur sonra ne olucak ???

ooofff offf dertliyimmm

ne güzel anlatmışsın. Kesinlikle böyle herhalde. Şu an yakındığımız şeylerden belki hep yakınıcaz ama artık o işleri zorlanmadan yapmaya başlıcaz.
Evlenince değişmeyen erkek yok ki en iyisi bile %60 değişiyor

yaaa valla. Bir de benim anlamadığım bir konu var. Allah aşkına neden toplumda erkekler evlilikten kaçar kadınlar çok ister diye bir algı var? Niye kadınlar evlilik istiyor ki yahu? Deli olmak lazım. Erkeklerin hayatında hiç bir şey değişmezken bizim hayatımız tümden değişiyor. Ev işleri biniyor bir kere. Erkekler gene aynı. İşe gidiyorlar. Eve geliyorlar. Hazır yemek yiyorlar. Üstlerini çıkarıyorlar. Yıkanıyor tertemiz giyiniyorlar. Temizlik desen o da genelde kadında. Ohh ne ala memleket vallahi.

çocuk isterlerr pırrtt hemen mahsülü verirler... 9 ay kadın çeker kiloyu kadın alır...gecesi gündüzü kadının mahvolur ama erkek işe gider gelir...

canım eğer eşinle mutlu bir yuvan olsun istiyorsan söylenmeyeceksin ne kadar anlayışlıda olsa bir gün belkide öyle olmayablir ve seni tahmin bile edemeyeceğin kadar çok kırabilir. belki çok kötü bir şey söylemez ama sen alınırsın. evlilik bu bekarken çık dışarda kafede bir yerlerde buluş çay kahve iç eve git. bir gün sevgilinleysen diğer gün arkadaşlarınla ol. ama evliyken sorumlulukların oluyor tıpkı annelerimizin olduğu gibi. yani onlar senin sorumluluğun ev temizliği, yemek yapmak falan ama kendi ayakların üzerinde durabilmek kocanda olsa bir erkeğin eline bakmadan çalışmak. işte bizi asıl yoranda güçlü kadın olmaya çalışmak.

iş arıyorum ama yeni bir işe girersem çocuk planlarını en az 2 yıl ertelemem gerekecek diye istemiyorum pek.
şimdi iş bulsam sen yeni evlisin çocuk düşünmüyor musun diyecekler. keşke terfi alsam ama zor hatta belkide imkansız burda.

ahh be canım kendi kendini yiyeceğine al kocanı karşına konuş.
isteklerini fikirlerini söyle. o kadar zaman çocuk çocuk deyipte böyle bir anda vazgeçmek olmaz ki.
belki eşininde bir bildiği vardır ondan öyle demiştir.
sonuçta o senin eşin ve bence bu konuyu konuşmalısınız

Erkeklerin hayatında hiç bir şey değişmez diyemeyiz artık onlarında bakması gereken bir yuvaları vardır ve ne kadar yansıtmasalarda stres yaparlar.
Rahatlıklarına gelincede bunun tek sorumlusu anneleridir. Aman oğlum aç kalmasın, erkek adam ev işimi yaparmış, mutfakta ne işi var canım ben yaparım yemeğini der anneler. Çamaşırlar mı yıkandı ütü mü yapılacak oğlum gömleğini sen ütüle diyen anne görmedim ben. ya da soframı toplanacak sende yardım et diyen anne hiç görmedim. ama sen bırak oğlum ben toplarım diyen anneyi çok gördüm.

Oğlum olursa asla böyle yetiştirmeyeceğim.

sweat cok cok sevındım bu duruma:18: hayrlısı olsun canım kocaman opuyorum senı

ah canım ya nden oyle yaptıkı esın uzem kndnı cok kotu bır nıyetle sylenms gbı gelmedı bana

yok canm bn daha fazla uzatmam konuyu bittiyse bitmiştir..
ewlenmeden öncede biliyordu ewlendikten sonradaa...bn kendim bakaıcam bebeğime o yüzden çalısmıcam ne anneme ne annene vermem (sağlık sorunu olmadıgı sürece) demiştim...
çalışmalara başlarkende biliyordu..
işe başlayıp 3-4 ay sonra cıkmanın anlamı neee. millete laf vermekden başka işe başladı 3-4ayda hemen hamile kaldı cıktı işten...
bn 2 yıl bebek istemiyordum... ztn 7ay geçmişş 2 yıl daha eklerim üzerine...9 ay da hamilelik 3.5yıl sonra fln olurrr kısmetsee

canm bnde aynı dertden muzdarıbım bnde cok saldm kndmı ama bır kac hafta once karar vererek kndmı eskı halıme gtrmye calsyrm ama evlılık ınsanı hem bedensel hem ruhsal olarak yoruyor bu yuzden kndmzı kotu hıssdyrz

prenses gunaydın canım en dogru kararı vereck olan sensın sende bıtıyo ıs olmaz dersen kımse senı zorlayamaz bnce

ben yanlış anlamışım canım pardon.... ama yine de bence korunma işini bi daha düşün, veya majorun da dediği gibi eşinle bi açık açık konuş onun da ne düşündüğünü tam olrak bi bil de önce, sonra fikir yürütelim.... ancak diğer konuya gelince bence eşine bi sperm sayımını hatırlat, belki bu tarz konularda ben hassasım bilemiyorum ama insanların durumlarını bilmesinde fayda var diye düşünüyorum....

prenses gunaydın canım en dogru kararı vereck olan sensın sende bıtıyo ıs olmaz dersen kımse senı zorlayamaz bnce

tünaydın devacımm..

önemli değil..telden yazdım ztn ne yazdıgımı bnde bilmiyorumm..
zamanı geldiğine hatırlatıcamm...ztn iltihap vardı onda da bazen ağrıyor..gitmiyor dr.a başım ağrıdııı
bn en iyisi gideyim annemeee...belkiii gündüzleri bidha gidemem

çocuk isterlerr pırrtt hemen mahsülü verirler... 9 ay kadın çeker kiloyu kadın alır...gecesi gündüzü kadının mahvolur ama erkek işe gider gelir...
aynen.Kilo alması, karnında taşıması. bir yandan hala evin düzenini devam ettirme, bu arada hormonal değişimlerle mücadele etme ama çocuk etkilenmesin diye kendini motive etme fln filan. Kilo da cabası.. Uykusuz geceler.. Hayat kadınlara zor erkeklere cidden kolay.
eğer eşinle mutlu bir yuvan olsun istiyorsan söylenmeyeceksin En doğrusunu söylemişsin. Tabiki hepimiz insanız patlama noktamız oluyor ama aslında evdeki huzur kadına bağlı genelde. Kadın huzurluysa ev huzurlu kadın deliyse ev deli evi gibi oluyor. Herşeyi biz kadınlar yapıcaz.
Evet onlarda o şekilde sorumluluğu erteliyorlar belki de.. Biz evlenince ev işleriyle farkına varıyoruz evlendiğimizin ve yeni bir hayat kurduğumuzun ama onlar çocuk olunca varıyorlar belki de.. Çocuğun masrafları bitmek bilmiyor bide..

sperm sayımının ne gibi bir faydası var? Hiç bilmiyorum da ne olduğunu merak ettim

git cnm kfn dagılır

evlilil gerçekten emek isteyen bir kurum, Allah herkese kolaylık versin hele çalışıyorsan ve hele kariyerin oturmadıysa cocuk mu iş mi arada kalıyorsun.

bende defalarca patronumla konuştum neler neler hiç biiri bir işe yaramadı sweet şansıymışsın tebrik ederim. nitekim işten ayrıldım sözleşmeli girdim şimdi bir işe girsem 1sene sonra cocuk düşünüyoruz tam adapte olcam yükselcem pat hamile kalabilirim nasıl olcak b,ilmiyorum tabi orasınıda Allah bilir ama şu bir gerçek görüşmelerde yeni evliyim deyince hemen cocuk var mı düşünüyormusunuz diyorlar düşünmesen bile cok inandıklarını sanmıyorum oyüzden ben yine sözleşmelilere bakçam kısmet belki de kalıcı bulurum arıyorum işte benim annem rahatsız ilerde bebek olsa bakamaz kayınvalidemde tam gün bakamaz kayınpederim rahatsız anlıcagınız kendim bakcam ki bende en azından 3yaşına gelene kadar kendim büyütmek isterim of ne zor yaşta geçiyor bayanlarda ilanlarda 25-30 yaş diyor gelmişiz 28e 30dan sonr a bulmıcam mı kısmet kızlar bol bol dua etmekten başka çare yok

deva2 ah ah o beden yorgunlugu bitiyor zaten beni yoksa hertürlü toparlanırım da

git cnm kfn dagılır

citircik haklısın zaten cogunu söylemiyorum bile :) tam söylicekken hop içimden dua etmeye başlıyorum o beni kırmamaya özen gösterip destek oluyorken ben niye üzüyim onu diyorum ve cok doğru evdeki huzur tamamen kadına bağlı eğer adam doğuştan bozuk değilse :) kadın ne kadr adamı mutlu ederse adam okadar eşine evine bağlı oluyor.

sanrım bi ben böyle düşünmüyorumm.. mutlu bir yuva için susmak.. bnce yanlış tam tersii mutlu olmak için acık acık konusmak gerekir..
eğer herşeyi içine atıp susarsan o zmn eşin mutlu olur ama sen patlamaya hazır bomba gibi olursun...buda sana zarar verir...anında konusmak yerinee ummadık anda herşeyi söylemek daha cok yıkım yapar...
sağlık acısından da sana zararı olurr...içinde tutmak sağlığını bozar...(ablam da oldugu gibi)
derdin varsa alıp karsına güzel güzel konuscaksın...konusup sorun istediğin gibi çözülmediysee gidip yatcaksın dönceksn poponuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…