- 14 Mart 2013
- 5.906
- 3.234
- Konu Sahibi ayprensesii
- #8.701
aynen.Kilo alması, karnında taşıması. bir yandan hala evin düzenini devam ettirme, bu arada hormonal değişimlerle mücadele etme ama çocuk etkilenmesin diye kendini motive etme fln filan. Kilo da cabası.. Uykusuz geceler.. Hayat kadınlara zor erkeklere cidden kolay.
eğer eşinle mutlu bir yuvan olsun istiyorsan söylenmeyeceksin En doğrusunu söylemişsin. Tabiki hepimiz insanız patlama noktamız oluyor ama aslında evdeki huzur kadına bağlı genelde. Kadın huzurluysa ev huzurlu kadın deliyse ev deli evi gibi oluyor. Herşeyi biz kadınlar yapıcaz.
Evet onlarda o şekilde sorumluluğu erteliyorlar belki de.. Biz evlenince ev işleriyle farkına varıyoruz evlendiğimizin ve yeni bir hayat kurduğumuzun ama onlar çocuk olunca varıyorlar belki de.. Çocuğun masrafları bitmek bilmiyor bide..
sperm sayımının ne gibi bir faydası var? Hiç bilmiyorum da ne olduğunu merak ettim
canımcım sen yenisin ya, tabi tam olarak hepimizi bilemiyosun ben tüp bebek tedavisi görüyorum, erken menopoz riskim var.... erken menopoz ve azosperm tüp bebek tedavisini dahi zorlayan sebepler.... bu yüzden de kızlara daha önce bi çok kez aman kızlar testlerinizi(reglin 2. veya3. günü yapılan kan testleri var, hormonal durumları görmek için) yaptırın, eşleriniz de spermiogram versin demişliğim var.... sperm sayısı ve spermlerin durumu çocuk yapmak için çok önemli.... sperm sayısı 25 milyonun altındaysa sorun başlamış demek oluyo, bunda da bitmiyo örnek veriyim hemen kendimden eşimin sperm sayısı 72 milyon, ancak ileri hızlı spermleri %7 oranında.... ileri hızlı demek döllenmeyi yapan koşucu sperm olarak tabir edilen spermler ve bunun oranının %20-25 in üzerinde olması gerekiyor... daha da enteresanı mesela bazı spermler, çift başlı, çift kuyruklu... vs. olabiliyor ve buda döllenmeye engel. e zaten benim yumurtam da az :)))) böyle olunca çocuğu yatak odasında değil labaratuar ortamında yapmak zorunda kalıyoruz