- 14 Mart 2013
- 5.906
- 3.234
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #8.701
aynen.Kilo alması, karnında taşıması. bir yandan hala evin düzenini devam ettirme, bu arada hormonal değişimlerle mücadele etme ama çocuk etkilenmesin diye kendini motive etme fln filan. Kilo da cabası.. Uykusuz geceler.. Hayat kadınlara zor erkeklere cidden kolay.
eğer eşinle mutlu bir yuvan olsun istiyorsan söylenmeyeceksin En doğrusunu söylemişsin.Tabiki hepimiz insanız patlama noktamız oluyor ama aslında evdeki huzur kadına bağlı genelde. Kadın huzurluysa ev huzurlu kadın deliyse ev deli evi gibi oluyor. Herşeyi biz kadınlar yapıcaz.
Evet onlarda o şekilde sorumluluğu erteliyorlar belki de.. Biz evlenince ev işleriyle farkına varıyoruz evlendiğimizin ve yeni bir hayat kurduğumuzun ama onlar çocuk olunca varıyorlar belki de.. Çocuğun masrafları bitmek bilmiyor bide..
sperm sayımının ne gibi bir faydası var? Hiç bilmiyorum da ne olduğunu merak ettim
sanrım bi ben böyle düşünmüyorumm.. mutlu bir yuva için susmak.. bnce yanlış tam tersii mutlu olmak için acık acık konusmak gerekir..
eğer herşeyi içine atıp susarsan o zmn eşin mutlu olur ama sen patlamaya hazır bomba gibi olursun...buda sana zarar verir...anında konusmak yerinee ummadık anda herşeyi söylemek daha cok yıkım yapar...
sağlık acısından da sana zararı olurr...içinde tutmak sağlığını bozar...(ablam da oldugu gibi)
derdin varsa alıp karsına güzel güzel konuscaksın...konusup sorun istediğin gibi çözülmediysee gidip yatcaksın dönceksn poponuu
çoğu zaman susuyorum fakat eşim bir süre sonra yüzümdeki mutsuzlugu görünce neyin var hadi gel dertleşelim diyor başlıyorum anlatmaya
sabah işe git calış akşam eve gel yemek yap evi topla hafta sonu temizlik yap anneyle hasret gider misafir ağırla yoruluyorum kendime vakit ayıramıyorum bedenen yorulmasam hepsin iseverek yaparım diyorum oda anlıyor ve cogu zaman yardım ediyor sağolsun haklısın ben annemden biliyorum evde oldugu halde hep koşturuyordu bizle r için babam için diyor geçiyor bütün gerginliğim ama sürekli bunu dile getirmekte karşındakine bıkkınlık verir eğer konu aynı ise oyüzden ayda bikere dökülürüm
yoksa tabiki dpğru zaten eşim biriktirince anlyıor sen yine dolmuşsun diye :)
citircik haklısın zaten cogunu söylemiyorum bile :) tam söylicekken hop içimden dua etmeye başlıyorum o beni kırmamaya özen gösterip destek oluyorken ben niye üzüyim onu diyorum ve cok doğru evdeki huzur tamamen kadına bağlı eğer adam doğuştan bozuk değilse :) kadın ne kadr adamı mutlu ederse adam okadar eşine evine bağlı oluyor.
evet canım oyle kızlar bnm bekledgmbı haber var ama surprız olsun gerceklesınce soylıycem
hmm hayrıdır inş..
eşinle ilgili kesiinnn erkenmi dönecek..
bence sorun konuşmak yada susmak değil, üslup.... dırdırcı kadın bence çekilmez; bana bile bazı kadınlar bu konuda çok itici geliyosanrım bi ben böyle düşünmüyorumm.. mutlu bir yuva için susmak.. bnce yanlış tam tersii mutlu olmak için acık acık konusmak gerekir..
eğer herşeyi içine atıp susarsan o zmn eşin mutlu olur ama sen patlamaya hazır bomba gibi olursun...buda sana zarar verir...anında konusmak yerinee ummadık anda herşeyi söylemek daha cok yıkım yapar...
sağlık acısından da sana zararı olurr...içinde tutmak sağlığını bozar...(ablam da oldugu gibi)
derdin varsa alıp karsına güzel güzel konuscaksın...konusup sorun istediğin gibi çözülmediysee gidip yatcaksın dönceksn poponuu
evlilil gerçekten emek isteyen bir kurum, Allah herkese kolaylık versin hele çalışıyorsan ve hele kariyerin oturmadıysa cocuk mu iş mi arada kalıyorsun.
bende defalarca patronumla konuştum neler neler hiç biiri bir işe yaramadı sweet şansıymışsın tebrik ederim. nitekim işten ayrıldım sözleşmeli girdim şimdi bir işe girsem 1sene sonra cocuk düşünüyoruz tam adapte olcam yükselcem pat hamile kalabilirim nasıl olcak b,ilmiyorum tabi orasınıda Allah bilir ama şu bir gerçek görüşmelerde yeni evliyim deyince hemen cocuk var mı düşünüyormusunuz diyorlar düşünmesen bile cok inandıklarını sanmıyorum oyüzden ben yine sözleşmelilere bakçam kısmet belki de kalıcı bulurum arıyorum işte benim annem rahatsız ilerde bebek olsa bakamaz kayınvalidemde tam gün bakamaz kayınpederim rahatsız anlıcagınız kendim bakcam ki bende en azından 3yaşına gelene kadar kendim büyütmek isterim of ne zor yaşta geçiyor bayanlarda ilanlarda 25-30 yaş diyor gelmişiz 28e 30dan sonr a bulmıcam mıkısmet kızlar bol bol dua etmekten başka çare yok
deva2 ah ah o beden yorgunlugu bitiyor zaten beni yoksa hertürlü toparlanırım da
sen calsıyorsun eşin caslıyor peki neden herşeyi sen yapıyorsunnn?????????? bunu hiç anlamış değilim....
bazıları derler yaaaa ew işi kadının para işi erkeğinn.......
yadaaa herşey müşterek hayat eşit fln.....
ikiside yalann...
eğer iki tarfata calısıyorsa iki tarfata tutacak işin uzundan..hayat müştrekkk deyip kadın calsıp ew işlerinide kadına yüklemek olmazz..erkek de yardım edicek...
bn çalışmadıgım haldee eşim yardım eder...süpürgeye fln..genlde tek yaparım ama eşimede sorumluluk veririm..
hele bi çalışmaya başlayayım allahın izniyledeee görcek ooo
Svitt terfine cok sevindimmmmm inş.daha da iyi yerlere cıkarsın hayırlı olsn
Rüyaları nasl yorumlarsn öule cıkarmıs cok sevindim. ..
Bebek kararları boluk bereket getiriyor..
Maalesef bnm iyi haberlerim yok..yarın yazıcktm ama dayanamadm..belki değişir ama sanmıyorum.
Kv.lere gittik ya eşim görümceme kreşi olan iş bulmuş netten .armıs acn olmamış.esime prensesste gelsn form vermeye arkds oluruz birbirimize dmiş..
Ewe geldiğimizde eşim bna ddii..bnde o zmn bebek işini ertelememiz gerk dedim..eşimde erteleriz dedi..bmm dünym yıkıldı ...bu konuyu eşimle daha öncede konuşmuştuk .ama hiç böyle dememişti..
Bn calışmaya başldımda. cocuk yapmam ddim. 3-4ay erteleriz sonra cıkarsın para alöa hakkında olur dedi.bnde o kdr zmn içşn girmek istemiyorm girersem cıkmm. Morlö cok bozuk ve üzgünümm..kanalı değiştirdm bu kalsn dedi. Attm kumndyı yattım yTagıma saat 10daa ama uyku yok gözümde..geldi sarıldı ama karsılık vermedim..uyudu şimdi..
Allahıma dua ediyorum hakkımızda hayırlısı diye iş isterim calısmak ama kendimi cok hazırlamıstım.eşim bu kdr kolay vazgeçebildi bni üzen tek sey bu sanırm..ve en doğrusu ertelemek...göz yaşlarımı artık tutamdm ve ağlıyorum..
ayy ne yazdığını çok merak ettim çünkü bende aynı dertten muzdaribim
Maaşım diğer beyaz yakalara göre çok düşük ve yıllardır aynı işimde çalışıp duruyorum sırf bu yüzden işten çıkmak istiyorum.
senin adına o kadarr çok sevindimki anlatamam.
peki nereye terfi oldun canım artık ne iş yapacaksın bakalım
ahh canımm benimm üzülme yaa erkekler çocuk doğduktan sonra baba olurlar kadınlarsa doğuştan anne iç güdüsüyle büyürler.
küçük bir kızken bile bebeklerle oynarlar. erkekler anlamaz öyle duyguları baba olmadan ancak çocuğu olunca anlayabilir senin hislerini onun için üzülme.
belkide işe girsen çocuk düşünmeyeceğinden hemen hamiş kalırsın.
hem sana bir şey diyim mi daha iyi bile olur kendi paranı kazanırsın çocuğuna kendi kazandığınla alırsın her şeyini.
bunu o kadar dert edip kendini daha çok üzme her şeyde bir hayır vardır unutma bunu.
bak ne zamandır istiyorsun daha yeni evlisin kaç ay oldu ki bu kadar büyük sorun yapma kendine her şey olacağına varır canım benim.
allaha şükür bir sağlık probleminiz yok canım bunu düşün birde lütfen
Canlarr dersim bos hazir bosken size bi bakayim dedimmm ama telden zor oluyo
Sivitossssss cok sevjndim kuzummm sen zaten bunu coook onceleri haketmistin
Maasinda artiyo ne guzell bebisin habercisimi acaba bu durum:18: hayirli olsunn tekrardann
Prenses canim erkekler genelde bebek konusunda cekimserdirler biz daha duygusaliz onlar butun boyutuyla dusunuyolar bebege bakmak olsun masraflari olsun bi cok sorimlulugu var... benimki hic agzima aldirmaz suan mesela bende uygun zamani bekliyorum . Uzulme tatlim azcik zaman ver esinde biraz hazirlasin kendini
dünden beri 4 mü oldu 5 mi, tam mesaj sayfasını açıyorum ya bi iş çıkıyo ya biri geliyo kalıyo.... bakalım bu nu da tamamlayabilecek miyimmmm....
öncelikle hepinize tünaydınlaaarrrr
citircik avatarın güzel olmuş, güle güle kullannnn
ben devanın resimlerini görmedim ki amaaaaaa((( ben de göriyim ben de göriyimmmmm
prenses bence çalışmak sana iyi gelecektir, sürekli takvim takibi yapmayacak, işlerden düşünmeye bile zaman bulamayacaksın hatta.... belki de daha kolay gelirhem kreş demişsin ya, bunu staj gibi düşün.... bi dolu çocukla zaman geçircen demek bu bence üzülüp ağlancak bir durum değil.... hatta eşin de bence birazda seni düşünerek öyle söylemiştir, bence vazgeçmiş değildir.... küçücük şeyler için tavır yapmayın ayol birbirinize :127: işte böyle öpüşüp barışın.....
swetyyyyyyyyy ay çok sevindim, çok mutlu oldum, bence de bebiş kısmetiyle geliyooooooodarısı da majorun başınaaaaaa
canım sen stresten kilo vermişin ben de alıyorumselam kızlar, bende 10 aylık evliyim çalışıyorum cok zor zamanlar geçirdim. evlendikten sonra terfi vs olmadığı icin işten ayrıldım 2ay evde durdum sonra suanki işim buldum fakat sözleşmeli ve bu ay sonu bitecek oyüzden mutsuzum evliliğe ev işleri vs dışında alıştım ztn severek evlendik ve eşim sağolsun her konuda destek olan birisi ama ben yinede adapte olamıyorum işe git işten gel yemek yap hafta sonu temizlik vs cok zorlanıyorum yoruluyorum.
şimdi diyorum başka işe girsem yine aynı durum eşime maddi manevi destek olmak istiyorum tabi biz seneye cocuk düşünüyoruz yeni evliyim diye de kimse iş vermiyoroff cok sıkıldım bazen diyorum keşke hiç temizlik yemek vs olmasa da direk işe gdip gelsem :)
ben bekarken cok yapmazdım elim cabuktur cabuk öğrenirim evlendiğimde sıfır yemek bilgim vardı şimd ihepsini yapıyorum ama galiba bekarken olan rahatlıgıma alıştım kendimi cok saldım tabiri caize evlendikten sonra salıp cirkinleşen kız oldum bakım vs yapardım şimdi pacoz gibiyimben,m gibi olan var mı acaba yoksa bana mı özel bir durum bu her hafta misafir vs den bile bıkmış durumdayım. sevdiğim insanlar ama yoruluyorummmmmmm ara verim iş hayatın öyle dönim diyorum bu sefer yaş vs geçiyor maddi olarakta calışmam lazım anlıcagınız bunalıma girdim onun dışında cok şükür bir sorunum yok.
zayıfladım cok evlendiğimde 51 kilo idim şimdi 45buda sanırım cok etkiliyor.
aslında mesaisi gene fazlaymış. Sen de çalışmayınca evde vakit geçiriyorsunuzdur. Ne güzel.
çok sevindim. Nası hissettiğini çok iyi anlıyorum çünkü ben de 5 sene çalışıp terfi almamış biriyim :) ne yazıkki iş hayatı böyle sanırım ve gerçekten terfi almayınca işe dair tüm hevesin zamanla kaçıyor. Ama seni anlayan ve hakkını sana veren bir yöneticin olmuş. Çok sevindim. Demek ki böyle güzel şeylerde oluyor hayatta. Sabreden derviş muradına ermiş. Yeni işinde mutluluklar ve başarılar dilerim.
Arkadaşım canını sıkmamaya çalış. Çocuk tabi ki çok güzel harika bir şey ama çalışmakta çok güzel ve insana terapi gibi gelen bir şey aslında. Belki çalışırken daha mutlu olursun ve çocukta kendiliğinden olur. Eşin klasik erkek.. Erkekler ne yazıkki bizim kadar duygusal değiller ve eminim çocuk konusunu senin kadar istemesine rağmen daha mantıklı bakıyordur konuya. Çalışırsa daha mutlu olur canı sıkılmaz ve hamile kaldığında işten ayrılır zaten diye düşünüyordur. hakkında en hayırlısı olsun.
her çalışanın makus kaderi bu sanırım terfi alamamak :) işallah sen de terfini alırsın arkadaşım. ya da terfi almış gibi geçeceğin yeni bir iş bulursun. (bilmiyorum iş arıyormusun ama).
Erkekler çocuk doğduktan sonra baba olurlar çok doğru demişsin. Gerçekten öyle. İlk bebek olduğunda böyle bir garip oluyorlar zaten. Zamanla baba olup çocuklarına kol kanat geriyorlar.
çok teşekkür ederim.
Arkadaşım sanırım herkes aynı şeyleri yaşıyor. Ben de yurtdışına gelin geldim. Bu yüzden İstanbul'daki işimden ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. Ev işleri bana bile zor geliyor ki sen çalışıyorsun. Senin işin daha da zor. Ama bence zamanla rutine giriyor. İnsan alışıyor. Bir de ne kadar yardım ederlerse etsinler illaki erkekler bazı işleri bizden bekliyorlar. Bir de yaptıklarından da pek hayır gelmiyor zaten :)
Evlenen insanlar birden sorumluluk yükünden bunalıyorlar ama zamanla alışıp yaşıyoruz işte.. Bekarlık sultanlık ama ne yazıkki evlenip kendi ailemizi kurmamız lazım. Annemle konuşmamızda bana ''evlenmeyip benimle otursan hiç ailen eşin çocuğun olmasa daha iyi olmayacaktı. Ondan alış evine. Kendi aileni kurman lazım.'' diyor. Çokta haklı. İyi ki de evlendik. Tabiki zorlanıyoruz. Ama hepimiz için herşey çok güzle olucak.
Burası bana terapi gibi geliyor. iyiki buldum sizi iyiki sizlerde beni aranıza aldınız. Sağolun, varolun
sğol canımsweat cok cok sevındım bu duruma:18: hayrlısı olsun canım kocaman opuyorum senı
bence sorun konuşmak yada susmak değil, üslup.... dırdırcı kadın bence çekilmez; bana bile bazı kadınlar bu konuda çok itici geliyoama daha çekilmezi, dırdırcı erkek konunun çözülmesini her iki taraf da istiyorsa keçiliğimizi bi kenara bırakcaz, eşler olarak... hem erkek hem kadın.... empati yapmayı da bilicez.... hem erkek hem kadın.... bir de şuna acayip katılıyorum, kadın mutsuzsa, evde mutsuzdur.... ama her zaman da erkeklerin bizi mutlu etmesini beklemek ütopya olur, beklentilerimizin makul seviyelerde tutupbazen de küçücük şeylerden mutlu olmayı bilcez gliba....
aklıma face de okuduğum bi cümle geldi... kadın milleti çikolatayla bile mutlu olabiliyosa, kadını mutlu etmek zor diyen erkektedir problem
herşeyi ben yapıyorum demedim ki yazışmanın başından beri eşim destek oluyor dedim ama sonucta o erkek ne kdr destek olcak hergün adamı mutfaga sokamam heralde yada temizlik vs elinden geldiğince yardım ediyor fakat büyük cogunluk kadına kalır. hatta bazen etmesin dersin cünkü cok dagıtırlar ben eşime hiç bir zmn yardım etmedin demem diyemem ediyor ha diyelimki hiç etmiyor odun öküz ozaman da calışmam olur biteryapcak bişey yok sonuc olarak kadınların görevleri sorumlulukları her zaman fazla oluyor bedenen yoruluyor walla bedenen zayıf olmasm hiç ona yardım bile ederken etme aşkım derim zayıflıktanmııdır nedir cabuk yoruluyorum. e psikolojik olarakta sürekli iş e v iş ev geriyor insanı ben bekarken rahata alıştıgım icin bu kdr bocalıyorum yoksa bocalamazdım heralde diye düşünüyorum.
bu arada kızlar nasıl kilo alcam ben
benim ailem köyde yaşıyor, evlenmeden önce eve gittiğimde ablama serada yardım eder(ablamın serası var) sonra ordan beraber çıkardık, ablam anneme ineklerin bakımına yardıma gider ben eve yemek yapmaya çıkardım, haftasonu da temizlik ve ütü gibi işlerin yanında yine serada geçerdi... evliliğimin ilk günlerinde sıkılacak zamanım oluyoduyani evet alışkanlıklarla alakalı.... oysa şimdi ben de yorulduğumu hissediyorum çoğu zaman
kilo alma konusuna gelinceeeeee.... yiycen şekerim, yiyerek kilo alcan.... bol etli yemekler, börek kurabiye vs.... ben genelde tv izlerken yiyelim diye kurabiye yapardım işten gelince eşim çok kilo aldı, çünkü ben dha çok yapmayı seviyom pek yemiyom; yasakladı banaişine de yürüyerek gidip geliyo artık..... yaklaşık yarım saat kadar....
gerçekten öyle.. ki bizde öyleyiz aslında kim nerde mutluysa orda olmak ister. Sürekli mutsuz, söylenen biriyle hayat mı geçer? İnsana fenalık gelir. Zaten hayat kolay değil, iş, ev, para kazanma derken geçiyor.. Her anı mutlu geçirmek lazım.citircik haklısın zaten cogunu söylemiyorum bile :) tam söylicekken hop içimden dua etmeye başlıyorum o beni kırmamaya özen gösterip destek oluyorken ben niye üzüyim onu diyorum ve cok doğru evdeki huzur tamamen kadına bağlı eğer adam doğuştan bozuk değilse :) kadın ne kadr adamı mutlu ederse adam okadar eşine evine bağlı oluyor.
valla benim de yaşım 29. İş hayatı ve çocuk bir arada zor gidiyor.Allah yardımcımız olsun. Bir sürü kadın hem kariyer hem çocuk yapıyor. Biz de yaparız kızlar :)evlilil gerçekten emek isteyen bir kurum, Allah herkese kolaylık versin hele çalışıyorsan ve hele kariyerin oturmadıysa cocuk mu iş mi arada kalıyorsun.
bende defalarca patronumla konuştum neler neler hiç biiri bir işe yaramadı sweet şansıymışsın tebrik ederim. nitekim işten ayrıldım sözleşmeli girdim şimdi bir işe girsem 1sene sonra cocuk düşünüyoruz tam adapte olcam yükselcem pat hamile kalabilirim nasıl olcak b,ilmiyorum tabi orasınıda Allah bilir ama şu bir gerçek görüşmelerde yeni evliyim deyince hemen cocuk var mı düşünüyormusunuz diyorlar düşünmesen bile cok inandıklarını sanmıyorum oyüzden ben yine sözleşmelilere bakçam kısmet belki de kalıcı bulurum arıyorum işte benim annem rahatsız ilerde bebek olsa bakamaz kayınvalidemde tam gün bakamaz kayınpederim rahatsız anlıcagınız kendim bakcam ki bende en azından 3yaşına gelene kadar kendim büyütmek isterim of ne zor yaşta geçiyor bayanlarda ilanlarda 25-30 yaş diyor gelmişiz 28e 30dan sonr a bulmıcam mıkısmet kızlar bol bol dua etmekten başka çare yok
deva2 ah ah o beden yorgunlugu bitiyor zaten beni yoksa hertürlü toparlanırım da
prensescim aslında söylenmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Söylemenin değil. Söylenmek daha olumsuz bir durumu anlatıyor. Dırdır etme, karşındakini suçlama ve bir yandan isyan etme. Ama sakin sakin konuşmak aynı senin dediğin gibi çok daha yapıcı ve güzel bir şey. Sorunumuz varsa tabiki söyleyeceğiz. İçine atmanın sonu patlamak olur ki.. Bu bizi manen çok daha fazla yorar. Sonrası daha kötü sonuçları da olur. Boşanmalar bile bu yüzden çok oluyor.sanrım bi ben böyle düşünmüyorumm.. mutlu bir yuva için susmak.. bnce yanlış tam tersii mutlu olmak için acık acık konusmak gerekir..
canımcım sen yenisin ya, tabi tam olarak hepimizi bilemiyosunben tüp bebek tedavisi görüyorum, erken menopoz riskim var.... erken menopoz ve azosperm tüp bebek tedavisini dahi zorlayan sebepler.... bu yüzden de kızlara daha önce bi çok kez aman kızlar testlerinizi(reglin 2. veya3. günü yapılan kan testleri var, hormonal durumları görmek için) yaptırın, eşleriniz de spermiogram versin demişliğim var.... sperm sayısı ve spermlerin durumu çocuk yapmak için çok önemli.... sperm sayısı 25 milyonun altındaysa sorun başlamış demek oluyo, bunda da bitmiyo örnek veriyim hemen kendimden eşimin sperm sayısı 72 milyon, ancak ileri hızlı spermleri %7 oranında.... ileri hızlı demek döllenmeyi yapan koşucu sperm olarak tabir edilen spermler ve bunun oranının %20-25 in üzerinde olması gerekiyor... daha da enteresanı mesela bazı spermler, çift başlı, çift kuyruklu... vs. olabiliyor ve buda döllenmeye engel. e zaten benim yumurtam da az :)))) böyle olunca çocuğu yatak odasında değil labaratuar ortamında yapmak zorunda kalıyoruz
valla dolmamak elde değil ki arkadaşım.. bir de çocuk olunca tüm hayatımız ona endeksli olacak. İyice hiçbirşeye yetişemez olucaz. Hepimiz de böyle büyüdük. Valla şimdi anlıyorum annemin, babamın neler çektiğini. Bizi büyütürken neler yaşadıklarını... Büyümek hepimizin istediği şey ama sorumluluklar da bir o kadar artıyor. Herşeye rağmen hayat çok güzel. İyi ki karşımıza sevdiğimiz insanlar çıktı. Biz şanslı azınlıktanız. İyi ki evlendik ve Allah bize anne olma şansı bahşeder.En azından ümidimiz var. Evlenmeden hayatı geçen insanlar da var.. Binlerce kez şükürler olsun..çoğu zaman susuyorum fakat eşim bir süre sonra yüzümdeki mutsuzlugu görünce neyin var hadi gel dertleşelim diyor başlıyorum anlatmaya
sabah işe git calış akşam eve gel yemek yap evi topla hafta sonu temizlik yap anneyle hasret gider misafir ağırla yoruluyorum kendime vakit ayıramıyorum bedenen yorulmasam hepsin iseverek yaparım diyorum oda anlıyor ve cogu zaman yardım ediyor sağolsun haklısın ben annemden biliyorum evde oldugu halde hep koşturuyordu bizle r için babam için diyor geçiyor bütün gerginliğim ama sürekli bunu dile getirmekte karşındakine bıkkınlık verir eğer konu aynı ise oyüzden ayda bikere dökülürüm
yoksa tabiki dpğru zaten eşim biriktirince anlyıor sen yine dolmuşsun diye :)
kesinlikle tatlım katılıyorum sana.... aslına bakarsan ev işleri konusu da bi süre sonra bu şekilde çözülüyor; eşine kendini doğru anlattığın sürece... şimdi bu topiğe bakıyorum mesela genelde erkekler yardımcı oluyorlar, olması gerektiği gibi.... yaşasın mutlu evler, yaşasın mutlu evlililikleeerrrrtabiikkiii haklısın bn kestşrmeden anlattım sanrım acık acık konusmak...diyee her şeyi alevlendirmek olmaz...erkek yada kadın o zmn o ilişki yürümez ztn...güzel güzel konusmak en mantıklısı ...ztn ewde konusulmulmuyorsa o daha da kötüdürr...
mutlu etmek bncede cok kalay...tabiki her defasında daha fazlasını isteyerek değilll....
sivitoş geldiiii hızlı hızlı okudm ki yemeğe kadar yazabileyim sizeee
yemek saati gelince gözüm dönüyor
öncelikleee sevincimi paylaşan siz değerli dostlarıma ççook teşekkür ederim efendim
valla her şey sizinle daha güzel
canım bence eşinle konuş. çünkü bi ara çalışmak istiyordun iş arıyordun ya eşin belki o yüzden iş bulmuştur..
eğer işe mutsuz başlarsan inan evliliğine yansır...
bi de eğer sözleşme imzalatmıcaklarsa korunmayı bırakma bebiş gelirse bırakırsın ya da çalışmaya sağlığın el verirse devam edersi..
3 ay çalışsan bile kar kalır yanınıza..hem bence yumurtlama günü vb stresleri de bırakıcağın için bebiş daha kolay olur..
canının sıkkın olduğunu inan hissedebiliyorum ama çözülmicek sorun değil kii...
eşlerimiz anlayışlı çok şükür..biraz konuşursan anlıcaktır seni..
üzüldüğünü bilse teklif bile etmezdi bence ama onlar bizim kadar ince düşünemiyorlar..
canımm önceden gişedeydim..şimdi operasyona geçtim artık müşteri yoooook
çek,senet vb bakıcam...
sen de ayrılmayı düşünüyorsan sonuçta kaybedicek bir şeyin yok konuş derim ben yetkillilerinle...
ya da yaz bi mail
ben mali çok duygusal yazdım neyse ki insani duyguları varmış adamın yoksa kızabilirdi de...
dedim ki siz de 4 yıl aynı yerde çalışsanız ne hissederdiniz?ben mutlu değilim ve severek başladığım işimden soğuyorum dedim..
bi dee evlendikten sonra ilk 1yıl içinde istifa edersen tazminat hakkın var biliyorsun dimi majorcan?
kuzuum sağolasınnn
senin de boluya tayinini kutlarız inşallah
inşallah bebişimiz gelir de kısmeti önceden gelmiştir..
eşim diyor ki keşke havuzlu rüyan bebeğe çıksaydı..yükseldiğime sevinemicek nerdeyse
bu arada ben de yazıp yazıp gönderemiyorum misal saat29 ama arkadaşlar hadi yemeğe dediği için öğleden sonraya kalıcak
canım sen stresten kilo vermişin ben de alıyorum
bence ev işlerini bu kadar takma..ben de çalışıyorum önceden bi de 7de çıkardık şimdi 6da çıkıyorum çok şükür..ilk başları ben de yıprattım kendimi her şey dört dörtlük olsu diye ama olmuyor kiben de olduğu kadar diyorum..yemekte mesela haftada bi akşam kv de bi akşam annemlerde bi akşam dışardayız ...geriye kalan 3-4 günde de akşamları yapıyorum genelde..ya da gelince yapıcaksan basit bi şey yapıyorum..
temizlik de ctesi günleri eşimle yapıyoruz ama ev hanımları kadar ayrıntılı olmuyor tabi..bi de 12.katta oturuyorum bahanesiyle cam da silmiyorum
bi de ben çok iş yaparsam eşim kızıyor gel otur yüzünü göremedim diye.....
bi deee çalıştığım için çok misafir gelmiyor bana...rahatım..
velhasıll hiç yorma kendini canım ben mi rahatım bilmiyorum sıkıntı yapmıyorum hiç..bi de sonuçta çocuk yok 2 kişii bi tabak makarna olsa doyar ki...
canımm teşekkür ederim
sen de 5 sene çalıştıysan ev hanımlığının tadını çıkar
gez dolaş veee benim için çikolata ye
buarada sen de iyikii aramıza katıldın bak 3.gün oldu hala bizi bırakmadın yaşasınn
sğol canım
sen de müdürlüğe terfi edersin inşallah
not:bunu yemeğe çıkmadan önce yazdım son yazdıklarınıza bakamadım kiii..
onlara da cevap yazıcam hemencikk
herşeyi ben yapıyorum demedim ki yazışmanın başından beri eşim destek oluyor dedim ama sonucta o erkek ne kdr destek olcak hergün adamı mutfaga sokamam heralde yada temizlik vs elinden geldiğince yardım ediyor fakat büyük cogunluk kadına kalır. hatta bazen etmesin dersin cünkü cok dagıtırlar ben eşime hiç bir zmn yardım etmedin demem diyemem ediyor ha diyelimki hiç etmiyor odun öküz ozaman da calışmam olur biteryapcak bişey yok sonuc olarak kadınların görevleri sorumlulukları her zaman fazla oluyor bedenen yoruluyor walla bedenen zayıf olmasm hiç ona yardım bile ederken etme aşkım derim zayıflıktanmııdır nedir cabuk yoruluyorum. e psikolojik olarakta sürekli iş e v iş ev geriyor insanı ben bekarken rahata alıştıgım icin bu kdr bocalıyorum yoksa bocalamazdım heralde diye düşünüyorum.
tünaydın devacımm..
önemli değil..telden yazdım ztn ne yazdıgımı bnde bilmiyorumm..
zamanı geldiğine hatırlatıcamm...ztn iltihap vardı onda da bazen ağrıyor..gitmiyor dr.a başım ağrıdııı
bn en iyisi gideyim annemeee...belkiii gündüzleri bidha gidemem
canımcım sen yenisin ya, tabi tam olarak hepimizi bilemiyosunben tüp bebek tedavisi görüyorum, erken menopoz riskim var.... erken menopoz ve azosperm tüp bebek tedavisini dahi zorlayan sebepler.... bu yüzden de kızlara daha önce bi çok kez aman kızlar testlerinizi(reglin 2. veya3. günü yapılan kan testleri var, hormonal durumları görmek için) yaptırın, eşleriniz de spermiogram versin demişliğim var.... sperm sayısı ve spermlerin durumu çocuk yapmak için çok önemli.... sperm sayısı 25 milyonun altındaysa sorun başlamış demek oluyo, bunda da bitmiyo örnek veriyim hemen kendimden eşimin sperm sayısı 72 milyon, ancak ileri hızlı spermleri %7 oranında.... ileri hızlı demek döllenmeyi yapan koşucu sperm olarak tabir edilen spermler ve bunun oranının %20-25 in üzerinde olması gerekiyor... daha da enteresanı mesela bazı spermler, çift başlı, çift kuyruklu... vs. olabiliyor ve buda döllenmeye engel. e zaten benim yumurtam da az :)))) böyle olunca çocuğu yatak odasında değil labaratuar ortamında yapmak zorunda kalıyoruz
sen calsıyorsun eşin caslıyor peki neden herşeyi sen yapıyorsunnn?????????? bunu hiç anlamış değilim....
bazıları derler yaaaa ew işi kadının para işi erkeğinn.......
yadaaa herşey müşterek hayat eşit fln.....
ikiside yalann...
eğer iki tarfata calısıyorsa iki tarfata tutacak işin uzundan..hayat müştrekkk deyip kadın calsıp ew işlerinide kadına yüklemek olmazz..erkek de yardım edicek...
bn çalışmadıgım haldee eşim yardım eder...süpürgeye fln..genlde tek yaparım ama eşimede sorumluluk veririm..
hele bi çalışmaya başlayayım allahın izniyledeee görcek ooo
ayyh çok meraklandımmmevet canım oyle kızlar bnm bekledgmbı haber var ama surprız olsun gerceklesınce soylıycem
gerçekten öyle.. ki bizde öyleyiz aslında kim nerde mutluysa orda olmak ister. Sürekli mutsuz, söylenen biriyle hayat mı geçer? İnsana fenalık gelir. Zaten hayat kolay değil, iş, ev, para kazanma derken geçiyor.. Her anı mutlu geçirmek lazım.
valla benim de yaşım 29. İş hayatı ve çocuk bir arada zor gidiyor.Allah yardımcımız olsun. Bir sürü kadın hem kariyer hem çocuk yapıyor. Biz de yaparız kızlar :)
prensescim aslında söylenmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Söylemenin değil. Söylenmek daha olumsuz bir durumu anlatıyor. Dırdır etme, karşındakini suçlama ve bir yandan isyan etme. Ama sakin sakin konuşmak aynı senin dediğin gibi çok daha yapıcı ve güzel bir şey. Sorunumuz varsa tabiki söyleyeceğiz. İçine atmanın sonu patlamak olur ki.. Bu bizi manen çok daha fazla yorar. Sonrası daha kötü sonuçları da olur. Boşanmalar bile bu yüzden çok oluyor.
ay Allah'ım çocuk diyip geçmemek lazım neler varmış.. Şu yazdıklarını okuyunca hamile kalmanın aslında ne kadar zor olduğunu anladım. Hiçte kolay değil ne kadar çok koşulun uyması lazım. Hamile kalmak büyük tesadüf işi.. İşallah sağlıkla bebişiniz olur.
valla dolmamak elde değil ki arkadaşım.. bir de çocuk olunca tüm hayatımız ona endeksli olacak. İyice hiçbirşeye yetişemez olucaz. Hepimiz de böyle büyüdük. Valla şimdi anlıyorum annemin, babamın neler çektiğini. Bizi büyütürken neler yaşadıklarını... Büyümek hepimizin istediği şey ama sorumluluklar da bir o kadar artıyor. Herşeye rağmen hayat çok güzel. İyi ki karşımıza sevdiğimiz insanlar çıktı. Biz şanslı azınlıktanız. İyi ki evlendik ve Allah bize anne olma şansı bahşeder.En azından ümidimiz var. Evlenmeden hayatı geçen insanlar da var.. Binlerce kez şükürler olsun..
Herkesi çok öpüyorum ben biraz dolaşmaya çıkıyorum.
prensess peki işe başlıcağın kesin mi?
inşallah gönlüne göre olur ama başlamzsan boşa üzülmüş olucaksın kiii..
hadi gül biraz
"çocuğu yatak odasında değil labaratuar ortamında yapmak zorunda kalıyoruz"
çook güldüm kiiiiinşallah ikizlerin olur amayacımm..sivit teyzeleri de sevmeye gelir onları
bence sen işe başlarsan eşin sana yardım etmez sen eşine yardım edersin prenses
yani sen bayağa iş yaptırırsın gibime geliyor..
süper prensesss
ayyh çok meraklandımmm
bir an gerçekleşsin de söylee..
takıl bana hayatını yaşa
çok iyi kilo alabilirim
istediğini yemek için özgürsün daha ne olsun
bak ben yemek yedim dönüşte bakaldaki çikolatalarla göz göze geldik ama içim acıyatraktan almadım çikolata
aman kız boşver, olduğu kadar, sviti haklı.... zaten 2 kişisiniz ikinizde çalışıyosunuz, maksimum ne kadar kirlenebilirki.... hemen itiraf ediyim, evlendiğimden beri bulşık makinasını çekip altını temizlerler ya, buzdolabını flan.... hiç yapmadım.... bahar temizliği adı altında yapılan diptemel temizliğe bıraktım ama yz gelmeden yapsam bari şu temizliği deaynen cnm stresten kilo veriyorum kilo verdikce vücut direncim düşüyor buda beni cok yoruyor ve zorluyor elimde değilki biraz huyumdada var takmadan duramıyorum.