• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim misafir gibiyim

Kapatın tv yi hadi dışarı çıkıyoruz deyin, canım dondurma istiyor hadi çıkalım deyin ya da sinemaya gideceğiz bugün planı yaptım deyin emrivaki yapın kenarda oturup her an hizmet etmeye hazır durmayın adım atın, beklemeyin.
Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider benden söylemesi:KK51:

Malesef ki çalışan insanlarda eve gelince uzanayım bi TV keyfi yapayım modu oluyor genelde. Siz bunu ortak yapacak hale getirin. İkinizin beğeneceği bir dizi bulun (film tadında güzel yabancı diziler var) ona başlayım akşamları birlikte izleyin ya da her akşam bir film ayarlayın patlatın mısırınızı sinema geceleri yapın. Eşiniz her akşam dışarı çıkmak istemeyebilir ama bazı akşamlar ısrar edin dışarı çıkarın. Arkadaşlarınızı davet edin, siz onlara gidin. Jenga oynayın mesela 2 kişi çok zevkli oluyor :) benim eşim gitar çalmayı çok sever, arada bir şarkı seçiyoruz birlikte ona çalışıyoruz o çalıyor ben söylüyorum sırf birlikte bişeyler yapmış olalım diye :)) siz de eşinizin bir hobisi varsa onu ön plana çıkarın birlikte yapın. Bi de telefonda online oynan bir oyunu birlikte oynayabilirsiniz o da çok zevkli oluyor biz bir ara kelimelik diye bir oyuna bayağa sarmıştı.

Söylesene şuraya gidelim buraya gidelim dışarı çıkalım film izleyelim vs. Diye.
Adam ne bilsin sen ses çıkarmıyorsun diye halinden memnunsun sanıyordur.
Evlilik sürecinde isteklerini düzgün bir dille dile getirmeyi öğrenmen gerek. Onun anlamasını bekleme
2 yıllık evliyim bunu yapmayı hala bende öğrenemedim . İstiyorum ki düşünceli olsun kendiliğinden görsün bazı şeyleri ama melesef çok zor :/

Kendimden örnek verecekolursam; 3 yıllık evliyim. İşten hemen hemen eş zamanlı dönüyoruz. Akşam yemeklerini genelde birlikte yaparız. Eşim yemek yapmayı çok sever, benden daha meraklıdır. Birlikte yemek yapmak çoğu zaman birbirimizi yesekte çok eğlenceli geçer, herşeye çok karışıyor mutfakta kaynana gibi aynı :KK53: Yemekten sonra hemen hemen her gece (çok yorgun değilsek) alırız çerezimizi, içeceğimizi birlikte seçtiğimiz bir filmi izleriz. Sonra mutfağa ineriz, güzel bir kahve yaparız onu içer fal bakmaya çalışırız. Mutfak muhabbeti yaparız, günümüzü anlatırız. Bazen yatmadan önce ikimize ait bir kitabı okuruz. Birkaç sayfasını o sesli olur, birkaç sayfasını ben. (Ama bunu genelde haftasonu akşamlarında yapıyoruz) . Bu rutinden sıkıldığımızda dışarı çıkarız. Ya birine gideriz, ya bir yere gideriz. Haftaiçi, haftasonu geldiğinde ne yapacağımızın planını kurarız. Absürt gelebilir belki ama; bazı geceler yakarım tütsüyü, açarım internetten dinlendirici bir müzik, ütüyle ısıtırım havlularımı, aromatik masaj yağlarımla birbirimize masajlar yaparak, masajcılık oynarız :KK70: Zaten iki kedimiz var onlarla istesek de sıkılamayız. Ha birde eşimin bir internet oyunu var; o oynar ben onu izlemeye bayılırım. Birlikte her dakikamızı o kadar değerli görüyorum ki. Uyumak bile istemiyorum, uyumak zaman kaybı gibi geliyor bana. Ne bileyim bu tip şeylerle her gününüzü değerlendirin, monotonluğa kurban gitmeyin. Eşim için şafak sayıyorum bu arada. Anlatırken yine özledim bak şimdi oldu mu yav.. :KK14:
Maşallah size Allah nazardan saklasın tam hayallerimdeki gibi bir evlilik...Allah bana da nasip etsin

Muhtemelen benimde öyle olucak bi kaç ay sonra çünkü Allah izin verirse bi bebeğimiz olucak.. eşim zaten kışın denizde öylede sorun bende bi süre çalışmıcam.. kimin hayatı kendisine göre zor ve sıkıcı bunun yarışına girilsin diye yazmadım kendi fikrimi yaşantımı yazdım bu kadar rahatsızsınız daha küçük bi şehre yerleşebilirsiniz herkesin kendi hayatı tercihi

ben sizi eleştirerek yazmadım ama fevri şekilde cevap vermişsiniz neyse sorun yok bazen bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz küçük şehirde olan sıkılıyor büyük şehirde olan da yoğun tempodan sosyalliğe vakit bulamıyor aslında bunu dile getirmek istedim ama siz hassas bi dönemden geçiyorsunuz galiba yanlış anladınız...

Yeni evli iken daha iyi işte istediğin yönde değiştir evliliği sen o rutine alistirisan adamı

Benim işte kinden farkı olmaz ://

Her akşam olmasada dışarı çıkın
Mesela eve oyun alın birlikte oyun oynayın

Sen o ayrı oturuyor diye niye canını üzüyorsun

Şimdiki aklıma olsa ben şuan senin yaşadığını yasasam sinerdim adamın yanına
.

Ne yapıyorsun yalnız yalnız aç bir film izleyelim derdim (halbuki hiç film izlemem aslında)

Kendimi onunla biseyler yaptırmaya alistoridim hem kendimi hem onu

Kopukluk olmaz hem böylelikle gençsin yeni evlisin tut elinde yürü de dışarı çıkalım

Sıkıldım de boğuluyorum de ...

Her gün akşam sen çay demle adam TV açsın bu rutine bağlama kendini kısaca ..sonra benim gibi çok çekersin ://

Kendimden örnek verecekolursam; 3 yıllık evliyim. İşten hemen hemen eş zamanlı dönüyoruz. Akşam yemeklerini genelde birlikte yaparız. Eşim yemek yapmayı çok sever, benden daha meraklıdır. Birlikte yemek yapmak çoğu zaman birbirimizi yesekte çok eğlenceli geçer, herşeye çok karışıyor mutfakta kaynana gibi aynı :KK53: Yemekten sonra hemen hemen her gece (çok yorgun değilsek) alırız çerezimizi, içeceğimizi birlikte seçtiğimiz bir filmi izleriz. Sonra mutfağa ineriz, güzel bir kahve yaparız onu içer fal bakmaya çalışırız. Mutfak muhabbeti yaparız, günümüzü anlatırız. Bazen yatmadan önce ikimize ait bir kitabı okuruz. Birkaç sayfasını o sesli olur, birkaç sayfasını ben. (Ama bunu genelde haftasonu akşamlarında yapıyoruz) . Bu rutinden sıkıldığımızda dışarı çıkarız. Ya birine gideriz, ya bir yere gideriz. Haftaiçi, haftasonu geldiğinde ne yapacağımızın planını kurarız. Absürt gelebilir belki ama; bazı geceler yakarım tütsüyü, açarım internetten dinlendirici bir müzik, ütüyle ısıtırım havlularımı, aromatik masaj yağlarımla birbirimize masajlar yaparak, masajcılık oynarız :KK70: Zaten iki kedimiz var onlarla istesek de sıkılamayız. Ha birde eşimin bir internet oyunu var; o oynar ben onu izlemeye bayılırım. Birlikte her dakikamızı o kadar değerli görüyorum ki. Uyumak bile istemiyorum, uyumak zaman kaybı gibi geliyor bana. Ne bileyim bu tip şeylerle her gününüzü değerlendirin, monotonluğa kurban gitmeyin. Eşim için şafak sayıyorum bu arada. Anlatırken yine özledim bak şimdi oldu mu yav.. :KK14:
masaj senin fikrin miydi
eşim yapmayı da yaptırmayı da sevmez ama ben bayılırım...

3 yıldır evliyiz . eşim benden önce eve gider televizyonunu izler ben gidene kadar ben eve gittiğimde ben yemek yaparım o masayı kurar mutfakta yanımda durur. yemekten sonra türk kahvesi faslımız vardır. genelde ben mutfağı toplarken kahveyi eşim yapar. sonra çay demlerim mutlaka birlikte takip ettiğimiz yabancı dizilerimiz vardır. dizi veya film izleriz. maç günleri ise maç izler ben kitap okurum. haftada en az 2 gün dışarı çıkarız en azından yürüyüş yaparız. hiç sohbet edecek ortak bir konunuz yok mu eşinizle sevdiğiniz aktiviteler? sevgiliyken neler yapardınız?

Sevgiliyken beraber yürür gezer yer içerdik. Şimdi de arada çıkar bilardo gibi oyunlar oynarız. Ama ev içindeki rutinimiz oturmuyor.

Biz de öyle her gün gezen veya aktivite bulan bir çift değiliz ama aynı şeyi izleriz.
Çay-bilumum zararlı atıştırmalık eşliğinde televizyon karşısına kuruluruz.
Beraber izleyeceğiniz şeyler seçin o neden tek izliyor.
Çünkü hep spor kanalı izliyor. maç olsa ben de severim maç izlemeyi ama şu futbol yorumcuları yok mu saatlerce dırdır ediyorlar bitiyor tükeniyor enerjim...

Evlenmeden once neler yapiyordunuz bulustugunuzda?
Yani birlikte keyifli zaman geciremediginiz biriyle mi evlendiniz?

Evlenmeden önce beraber güzel zaman geçirirdik, aslında hala da geçiriyoruz ancak akşam rutinimiz özellikle sıkıyor beni adapte olamıyorum. gündüz de o yokken çok sıkılıyorum.

Yahu sizin içiniz geçmiş açın bi komedi filmi kakari kikiri izleyin. Bi dondurma alın yiyerek sohbet ederek gelin. çay bahçesine gidin, sinemaya gidin,tv ise konu ikinizin ortak izleyeceği bi diziye başlayın civar il ilçelerde gezecek yerler nereler araştırın gidin. Hem eşine nasıl alışamadın sevmiyor Musun
Eşimi çok seviyorum o kadar ki içim geçmiş onu sevmekten:D beraber ortak bir hayat rutini oluşturmak alışamadığım konu. Yani mesele bu, yeni hayat yeni düzen bir insanla kurulan. Buna alışmak...

Ayni is yerinde calisiyoruz.Aksam eve gelirken markete girip oyalaniyoruz haha hihi eve geliyoruz yemek yapiyoruz birlikte yiyoruz.Ben topluyorum siliyorum falan.Sonra sevimli sevimli ben playstation oyniyim mi diyor;)
O ara ben islerimi yapiyorum falan sonra film izliyoruz cay ya da meyve boyle geciyor aksamlar.Bazen disari cikiyoruz.Bende 1 yillik evliyim 4 yildir da beraberdik.Is sizde bitiyor biraz biseyler yapmaya tesvik edin;)

Merhabalar,

Yaklaşık iki aylık evliyim ve evime alışamadım eşime de. Özellikle akşamları eşim eve gelince yemekten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O yemek yedikten sonra direk tv izlemeye geçiyor ben öylece kalıyorum. Bazen çay hazırlıyorum yanına gidiyorum. Ama genelde durum bu. Hafta sonu da evdeyken durum aynı tv izlemekten başka bişey yapmıyor evdeysek. Kendimi tuhaf hissediyorum. Erkekler böyle mi?

Sizlerin rutininiz nasıl eşiniz evdeyken?

Ben işyerinde çok yoruluyorum akşama kadar insanlarla konuşmaktan eve gidince sakinlik istiyorum. Eşim benden geç gelir genelde, o gelene kadar spor,ev işleri, yemek ya da bilgisayar başında kahve içme,kitap vs gibi şeyler yaparım. Eşim geldikten sonra sohbet ederken ona yemeğini getiririm, tv de film izliyoruz ya da ben kitap okuyorum falan. Haftasonları alışveriş, ailelere gitme, arkadaşlarla buluşma, bazen kısa seyahatler öyle gidiyor işte. Vakit olsa yürüyüş isterdim ama bizim vakit kalmıyor benim de takatim kalmıyor zaten. Daha sabahtan akşama yapacaklarım oluyor kafamda zaten çamaşır yemek bilmem ne derken koltuğa k.çımı oturtmam min 9 oluyor.

Bir de benim kendi yapımdan mı bilmiyorum, eve gidince bir süre sessiz sakin kalmam gerekiyor yoksa kendime gelemiyorum, eşim gelene kadar iyi geliyor bana o sessizlik.

Merhabalar,

Yaklaşık iki aylık evliyim ve evime alışamadım eşime de. Özellikle akşamları eşim eve gelince yemekten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O yemek yedikten sonra direk tv izlemeye geçiyor ben öylece kalıyorum. Bazen çay hazırlıyorum yanına gidiyorum. Ama genelde durum bu. Hafta sonu da evdeyken durum aynı tv izlemekten başka bişey yapmıyor evdeysek. Kendimi tuhaf hissediyorum. Erkekler böyle mi?

Sizlerin rutininiz nasıl eşiniz evdeyken?
Onunla konuşmaya çalış muhabbet et birlikte gezelim vakit geçirelim kocacım de

Back