• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim misafir gibiyim

Sizin eşinizin içi ölmüş gibi. Adam hizmet edilsin diye mi evlenmiş? Birlikte birşeyler yapmayı önerin. İşi mi çok yoğun yahu yeni evlilerde böyle olur mu? Bizde hep atraksiyonları eşim yapar ama o yapmayan bir olsaydı kesin ben müdahale ederdim. Biraz çabalayın sonra alışkanlığına dönüşür bazı şeyler.

Benim esimin de ici ulumus. Orta yas krizine girmis sanki. Bir de tv izlemekle yetinmiyor izlerken uyuya kalıyor. Bende hadi yatagimiza gecelim diyorum,boynun tutulcak derdine derman bulamazsin benim gibi olursun diyorum. Bende fıtık var boynumda. O esnada 5 dakika mutfaga geciyorum. Geri uyumus. Tekrardan kaldırıyorum. Bıktım artık. Yemek yer uyur,dizi izler uyur,haberleri izlerken uyuyakalır. Koltuğa kılları dökülüyor bir de. Kırlent yikamaktan fenalik geldi. Birde kahve yapar getiririm muhabbet edelim diye,kahvesi soğur e icsene bu soguk Cay degil derim biraz sogusun der. Kac kere de kahve varken uyuya kaldi kahveyi döktüm ya da soguk icti. Gecende yuruyuse gidelim dondurma alalim dedim yok dedi. Neymis hergun sokaktami olcakmisiz.

kahve alıp ineceğiniz bi sahil var büyük bi şehirde sabah 9 akşam 6 çalışsaydınız 2 de çocuk ekleyin üzerine mutfaktan 8.30 9 gibi anca çıkabiliyorum çocuklarıma azıcık kitap okuyorum sonra yatma vakti geliyor ah hiç vaktim yok haftasonu temizlikti alışverişti geçiyor ayaklarımı uzatıp tv izlediğim günler çok çok nadir...
Muhtemelen benimde öyle olucak bi kaç ay sonra çünkü Allah izin verirse bi bebeğimiz olucak.. eşim zaten kışın denizde öylede sorun bende bi süre çalışmıcam.. kimin hayatı kendisine göre zor ve sıkıcı bunun yarışına girilsin diye yazmadım kendi fikrimi yaşantımı yazdım bu kadar rahatsızsınız daha küçük bi şehre yerleşebilirsiniz herkesin kendi hayatı tercihi

Merhabalar,

Yaklaşık iki aylık evliyim ve evime alışamadım eşime de. Özellikle akşamları eşim eve gelince yemekten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O yemek yedikten sonra direk tv izlemeye geçiyor ben öylece kalıyorum. Bazen çay hazırlıyorum yanına gidiyorum. Ama genelde durum bu. Hafta sonu da evdeyken durum aynı tv izlemekten başka bişey yapmıyor evdeysek. Kendimi tuhaf hissediyorum. Erkekler böyle mi?

Sizlerin rutininiz nasıl eşiniz evdeyken?
Evde tv yok:) mesela yatak odasinda bulunan insanlarin cinsel iliskisi bile azaliyormus. Evde de denge ayarlanmazsa muhabbet azalir boyle. Hele ki daha iki aylik evlilikte esini birakp tv izlemek cok garip. Arada bir izlenir cay icilir tamam ama surekli 10 yillik evliymis gibi olmasi hos degil. Bence once tvye bi sinirlama getirin birlikte konusup. En azindan haftanin 3 gunu hic acmayin. Birlikte oyunlar oynayabilirz. Oyun derken tavla mesela bu tarz.
Yada bisyler okuyup tartisabilirsiniz. Kis gelmeden yuruyus yapablrsnz. Mutfakta yormayacak zevk verecek bisyler yapabilirsiniz.

Evliligimin ilk zamanlari cok keyifliydi..deli gibi dama oynardik,aksamlari cikar yuruyus yapardik termosa cay koyar sohpet ederdik..
Nargile yakardik evde buram buram elma kokulu nargile sarardi evimi..los işıklari acardik,esim gitar calar ben söylerdim..bazilarini kayda alırdik...profosyonel fotograf cekmeye cikardik haftasonlari..borcumuz harcimiz vardi dugunu dernegi kendimiz yapmistik..öyle cok paralar harcamazdık ama cok keyifli seyler bulurduk...yazin bolca mangala cikardik basbaba sonra kozde kahvemizi yapardik ve nargilemizi eksik etmezdik yine..arkadaslarimizla plan yapar eglenirdik..simdi bi bebegimiz var:) 11 aylik..eşim içerde onunla top oynuyor ben balkonda sigara çay molası verdim ve bu konuya denk geldim.
Birazdan iceri gecip kizimizi uyutup kahve keyfi yaparız sonra yarin iş başı..ve şehur degistirdik bu sebebple bu sehirde birbirimizden başka kimsemiz yok...oyle yaşayip gidiyoruz işet 5 yili tamamladik evlilikte...12 yildirda taniaiyoruz:)

Biz akşamları yemektrn snra çay kahve içeriz ondan sonra eşim çocuga bakar ben yatarım 1 2 saat kalktıgımda bebeşi uyutmuş olur okey , 101 , metropol oynarız veya puzzle yaparız tv hiç açmayız anca film izlersek oda haftanın 1 günü çünkü ozamn muhabbet olmaz , haftanın bır ıkı günü dışarı çıkarız bı hafta sonu evde bi hafta sonu yazlıkta geçiririz öyle ayarladık 6 yıldırda öyle gidiyor. Tabi bazen bebiş bozuyor ama toparlıyoruz :) Öteki türlü olsa tv karsısında ömrümüz biter muhabbet yok bişey yok bende eşimde sıkılırız

Eşimle konuştuk ancak o daha sakin ve evde oturmayı seven birisi. Ben akşamları yürüyüş yapmak çayımızı alıp sahile gitmek istiyorum. Beraber tv izlemek ktiap okumak sohbet etmek.. oise ben seni memnun edemem beklentilerin çok yüksek diyor.

Evlenmeden once neler yapiyordunuz bulustugunuzda?
Yani birlikte keyifli zaman geciremediginiz biriyle mi evlendiniz?

Evlenmeden önce tanışıklığınız,konuşmuşluğunuz yok muydu? Evli değilim ama yeni evlenildiği zaman daha muhabbetli olunur diye düşünüyorum

Biz 5.yılımızdayiz akşamları çıkar yürürüz TV izliyorsakda yanyana uzanır izleriz simdi çocuğumuzda katılıyor bize geliyor aramıza yatıyor falan mısır patlatıyoruz döke saça yiyoruz biraz monoton baslamissiniz severek evlenmediniz mi neden birbirinizle ilgilenmek yerine farklı şeylerle ugrasiyorsunuz

Ben ilk 2 hafta Allah'ım evlilik bumuymuş ne kadar sıkıci demiştim ... Sonra alisiyorsun ama yinede yalnız hissediyorsun .. Ben çalışmaya başladım sende öyle yap bence iyi geliyor

Merhabalar,

Yaklaşık iki aylık evliyim ve evime alışamadım eşime de. Özellikle akşamları eşim eve gelince yemekten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O yemek yedikten sonra direk tv izlemeye geçiyor ben öylece kalıyorum. Bazen çay hazırlıyorum yanına gidiyorum. Ama genelde durum bu. Hafta sonu da evdeyken durum aynı tv izlemekten başka bişey yapmıyor evdeysek. Kendimi tuhaf hissediyorum. Erkekler böyle mi?

Sizlerin rutininiz nasıl eşiniz evdeyken?
Yahu sizin içiniz geçmiş açın bi komedi filmi kakari kikiri izleyin. Bi dondurma alın yiyerek sohbet ederek gelin. çay bahçesine gidin, sinemaya gidin,tv ise konu ikinizin ortak izleyeceği bi diziye başlayın civar il ilçelerde gezecek yerler nereler araştırın gidin. Hem eşine nasıl alışamadın sevmiyor Musun

Bunlar hep birbirini gerçekten tanımadan evlenmekten oluyor,
Evet insanın hergün bi huyu çıkıyor bazen 40 yıllık eşinin bile yeni bi huyunu ögreniyorsun ama bence evleneceginiz insanla hayata bakış açısı aynı olmalı,
Evlenmeden önce Bi huyu bile ters geliyorsa size gerçekten idare edebilirmisiniz iyice düşünün,Geçiştirmeyin,Evleneceklere tavsiyemdir :işsiz:

Siz planlar yapın mesela beraber bir film izleyebilirsiniz evde oynana bilecek oyunlar oynayabilirsiniz ne biliyim biz eşimle tavla oynarız.. hafta sonları dişarı çıkabilirsiniz yada evde oturup güzel bir masa kurabilirsiniz çerez felan cay yanına müzik sohbet felan edersiniz..
Eşiniz belki düşünmüyord olabilir iş yorgunu felandır siz ayarlamayı deneyin...
Yeni evlisinz tadını çıkarın ilerde çocuk felan olunca herşey daha zorlaşır...

Daha çok yenisiniz evlilik 5 senede oturur derler. Çünkü bizim öyle oldu. Bu zamana kadar zehir zemberek herşey. Anca rayına oturuyor. Birbirinize alışıyorsunuz.

e bırlıkte arkadaslarınızla bulusun
mısafır cagırın caya bı yerlere gıdın
madem tv ızlemeyı cok sevıyor
kek borek patlamıs mısır meyve tabagı falan hazırlayın fılm secın evde sınema ızleyın bırlıkte ?

Öyle bırakırsan öyle olur. İnce düşünemiyor onlar. Yavaş bir geçiş yapın tvda ikinizinde ilgisini çeken bir şey izleyin konuşarak yada film açın sarmaş dolaş izleyin. Sonra başka şeyler çıkarın. Oyun oynayın mesela. Masa oyunu olur konsol oyunu olur. Dışarı çıkın. Çayı termosa koyun alın çiğdem parka gidin. Eğlenmeye gidin vs
Bunlara ilaveten biz DVD alırdık hafta sonları keyif yapardik

Bizim ilk yilimiz nasil gectigini anlatayim da biraz mutlu ol :-)
Ilk yil aile ve sulalesinin coguna yakindik bir haftalik balayindan doner donmez anasigilin evde aldik solugu gece 11 e kadar ordaydik. Oturmaktan icim siserdi. Adam tam bir anasinin kuzusuymus ben bilmiyormuşum. 2. Yil baska bir yere tasininca benim zorlamalarimla isten gelince yuruyus yapardik. Hafta sonu disari cikardik, arkadaşlarımıza gider misafir agirlardik falan filan. Simdi iyi mi hayir daha berbat.

Oyle olur basta ama sonra duzelir..10 yillik evliyim iki cocukla kucukler her hafta sonu gezdim yaz boyunca.zor tabiki zor ama nasil alistirirsan oyleee gider sen harekete gec ve basla yavas yavas.askim cnm gezelim tozalim demeye

Back