• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

Yok aslında ben zarara bakmıyorum.
İnsan unutur zaten bugün dayak yesek acısı bir haftada gider.
Ama duygusal olarak yıkım.
Öyle bir sahne düşünemiyorum kendimi konu sahibinin yerine koydum.
Arkadaşlarımın yanında rezil oluyorum,kolumu sıkıyor,ruhen beni eziyor.
tokat atıyorum sonra dayak yiyorum..
korkunç birşey olmalı,bunları unutup o adamla aynı yatağa girecek.
hiçbirşey olmamış gibi akşam yemeği yiyecekler falan..
bazı şeylerin telafisi yok.
kocası kadın bana tokat attı diye bile düşünmez,ama kadın ömür billah unutmaz.
iki mevzu var çok hassasım.ihanet ve şiddet.
bende öfke kontrolünde sıkıntı yaşayan bir tipim(dim) aslında.
başka odaya gider kendi kendime bağırır çağırırım kavga anında mesela.
uzaklaşırım ortak alandan.ama çenemi tutamam :)
bahane bu ya bundan da tahrik olan erkek çıkar,bana ne diye söyleniyorsun der yine döver.
bazı erkekler için şiddetin bahanesi çok.

kesinlikle doğru söylüosun.. onun acısı nedirki kalbindeki acının yanında. bide ne kadar çok severek evlendiğini düşünsene...

Malesef ki şiddet bir kere başını göstermişse ardı gelecektir işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun. Daha 1 ay olmuşken bu hallere gelmek çok üzücü :(

kırmızı işaretlediğim yere sonuna kadar katılıyorum. Ama şu var erkek kadın farklı yaradılışlı ... erkeklerin çoğunda saldırganlık var. kadınların bazılarıda var gerçekten sinir bozucu.. bunun tespiti olmaz. hakeder hak etmez. erkek hak eder haketmez.. dövüşmek kavgayla şiddetele çözmek tabiki doğru değil... Ama bir insan sinirliyken ortamdan uzaklaşmak taraftarıyım....

Allah kimsenin gözünü döndürmesin...

Amin arkadaşım ,haklısın...
Herkesin kriz anlarına yönelik planları olmalı.
Kadının veya erkeğin.
Kavga çıkarsa şöyle yapmalıyım.
Şuraya gitmeliyim,şuna adapte olmalıyım.
Ben küsken bile kendimi üzmemek için ki evlenmedne önce daha sık oluyordu.
ders çalışırdım ne bileyim dolabımı düzeltirdim.
şimdi tartışsak gidip bakliyat dolabı var orayı döküyorum ortaya.
dolap temizlenince her iki taraf melek gibi olmuş oluyor.
ama konu sahibinin temel sorunları var.
her evde ayda yılda bir yaşanan minik gerginlikler değil onların yaşadıkları.

kesinlikle doğru söylüosun.. onun acısı nedirki kalbindeki acının yanında. bide ne kadar çok severek evlendiğini düşünsene...

Geçen alışveriş merkezinde bir sahne gördüm.
Adam kadını cimcikleye cimcikleye yürüyordu.
Ne b.k alacaksan al,al da defolup gidelim ,Allah belanı versin falan diyordu.
İzledim ama delirecektim yani,güvenlikçi yok etrafta
o kadın evde ne yaşıyor acaba ?
toplumda bir sıkışma var öfke ,şiddet,saldırganlık..
forumda bile var,bilemiyorum tehlikeli bir noktaya gidiyor.

Son düzenleme:
kızlar abartmayın..

konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..

çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..

Evet tokata karşılık bende olsam tokat atabilirdim belki, ama erkek gibi erkek olsam tutar kolundan sıkardım sadece, uyarırdım şiddetle. Asla benden zayıf birine vurmazdım. Yaptığının yanlış olduğunu söylerdim, kontrol edilemeyecek kadar sinirliysem tehdit ederdim.

Bu adam tokatla kalmamış, düştüğü yerde daha çok dövmüş..Bu şiddete eğilimdir.Yapılan hataya karşı erkek kriz çözücü olmalıdır, gücünü gösteren egosunu tatmin eden bir insan gibi davranmamalı..

.........

Yeni evlilerde çok kavga oluyor, zor oluyor.. Fakat siz çoktan senin anne benim ailem konusuna girmiş, çevrenizin karşısında sıkıntılarınızı dökmüş, üstelik yapılabilecek en adi şeyi yaşatmışsınız yuvanıza. Dayak.

Düşünün derim, eğer böyle gidecekse, düzelmeyecekse, sizin aranızdaki bu farklar boyut değiştirmeyecekse iyi düşünün derim.

Ve lütfen affedecekseniz, kolay affetmeyin.

Bazıları kadında tokat atmış karşı tarafı kışkırtmış demiş ya pes ne diyeyim. Bir insanın sinirlenip bir tokat atması öfkesine hakim olamdığını gösterir ama tekme tokat girmesi heleki erkek kadın ayırmıyorum acizliğini. Anne babalar çocuklarına el kaldırır sinirden belki iner belki o el inmez ama hangi güçlü (!) anne baba küçücük çocuğunu tekme tokat döver burnunu kırar kafasını duvara çarpar.
Canım keşke o anda gidip rapor alsaydın sanırım yeni yasalara göre rapor bile gerekmiyo dayak yediğini söylemek bile yeterli. Gözü korkardı en azından sende evliliğine devam etmek istersen daha güvenli bir halde devam ederdin

Şiddetin bahanesi veya telafisi olduğunu düşünmüyorum. İster bir aylık evli olun ister bin yıllık...

Acaba diyorum eşinizin eğitimsiz (ya da bilinçaltında her ne şekilde adlandırıyosanız) oluşunu, o evdeki güçlü karakterin siz olduğunu, o evi tırnaklarınızla kazıyarak oluşturduğunuzu onu rencide ederek hissettirmiş olabilir misiniz?

Mutlaka mizacında, ailesinde erkek egemen olgular vardır fakat sizin davranışlarınız ona bu şekilde yansımış ve o da her aciz erkeğin yaptığı gibi şiddete sığınmış olabilir mi?

Siz ona tokat attığınızda o da size 1 salisede karşılık verip bir tokat atsaydı ve şaşkınlıkla birbirinizin suratınıza baksaydınız ona bi anlık gaflet diyebilirdim ama eşiniz daha eve girer girmez kolunuzu sıkıp sizi hırpalamaya başlamış. Maalesef onda şiddet eğilimi çok fazla. Kendini bu şekilde kanıtlamaya çalışıyor.

Aldatma, şiddet, hakaret boşanma sebepleri olmazken "benimle ilgilenmiyor, kendini geliştirmiyor, seni seviyorum demiyor, ona olan sevgim bitti" cümleleri de boşanma sebebi. Biz kadınları anlamıyorum. Duygularımız mantığımızın hakimi.

canım benim 9 yıldır, eşinin bu özellikleri ile ilgili hiç mi malumatın yoktu? en çok bunu merak ettim,, ama biliyorum biz kadınlar flört döneminde erkeğin eksi taraflarını görmezden gelip arka plana atıyoruz, onunla iyi vakit geçirelim, mutlu olalım diye ve zannediyoruz ki evlenince bu sorunlar hemen hallolucak ama öyle olmuyor,, evlenince hayatın bu sorunlar oluyor,, tatlım önce şunu söylemelisin, sen bu adamı seviyor musun?? eğer cevabın evetse çok basit kurallar var evliliğin yürümesi için;
öncelikle evlilikte liderin o olduğunu, onun da eşsiz özelliklerinin olduğunu ona hissettireceksin, şimdi bana kızabilir beni mantıksız bulabilirsin ama dönüp dolaşacağın yer burası olacak emin ol eğer bu adamdan ayrılmazsan,, onu pohpohlucaksın ki kendini bişey zannetsin , sonra her şey çorap söküğü gibi gelir, ve emin ol asıl kararları veren dominant taraf sen olacaksın,, onu rahat bırak, kendine bir hobi edin tabi eşinin de iznini alarak,, ya da alırmış gibi yaparak,, :)) anlıyorsun değil mi?? kadının oynayamyacağı ali cengiz oyunu yoktur, bunu unutma,, bir de onun ailesini sakın eleştirme ve şimdilik kendi aileni de övme, üstün görme, bak göreceksin ki yakında o da senin ailenin yanında daha çok olmak isteyecek,, mış gibi yap :))
ama adam psikopattır, seni sevmiyordur onu bilememmm o zaman işler değişir, bi bak bakalım neler olacak
bir de çok özürdiliyerek şunu söylemek istiyorum evlilikte erkekle sağlıklı iletişim kurma yolu kesinlikle cinsellikten geçiyor,, cinsel hayatı güzelleştirdiğiniz kadar iletişimini artar,,
ailesine ve ona ilk adımı sen at bakalım bi dene olmuorsa salla gitsin, hiç bişey senden değerli değil!!!! kendini çok hırpalama,, şiddete gelince gördün ki bunlar sadece dizilerde olmuyor,, insan başına gelince bi garip oluyor, anlıorum canım ama bir kere şiddet oldu diye bi daha olcak diye bir kaide yok, bu ona ders olur belki,,
sen de biras hırçın bir yapın var benim gibi ama o hırçınlığı ve dominantlığı kesinlikle erkek yaşamana izin vermez, bunları alttan yaşıcaksın,, önceleri sen bilirsin canım cicim,, sonra o sana sorcak her şeyi,,, o senin ailen hakkında yorum yapmış çook yanlış!! ama buna sebeb olan da biras sensin bi düşün bakalımmmm,, çünkü bir erkek durup dururken bunu yapmaz, kendi ailesinin durumunun farkında bunu kompleks yapıorr bence, sen kendini ailesinde soyutlarsan o bunu hemen anlar, boşver anası laf soksunn,, he he de geç,, bi bak bakalım neler olcak???

sorun ikinizin de sivri karakterde olması falan değil.sorun ikinizin farklı kültürlerden geliyor olması.ablam da seninkine benzer bir evlilik yaptı.eşi ilkokul mezunu kendi çapında kendini geliştirmiş.ablam da üniversite mezunu.her ne kadar insan olması yeter desekte yetmiyor işte.şiddeti en çok eğitim seviyesi eşinden yüksek olan kadınlar görüyormuş.ağzını burnunu kırmaya yeltenmek arkasına da duygusal manevralar yapmaya çalışmak bunların en önemli özelliği.sende de var mı bilmem ben ablamın böyle birini seçmesinde sahiplenilmeyi sevmeye duygusal olmasına geçmişte de aradığını bulamayıp biraz telaş yapmasına vermiştim.gerçi sen baya bi flört etmişsin.burada kız ailesi genelde işkenceyi çekiyor.erkek bir şekilde ailesini koruyor fakat kızın ister istemez gözyaşları kendi ailesine yansıyor.erkeğin ailesinin zaten de öyle bir kültürden geldiği için umurlarında olmuyor.zaman zaman üzüldük nidaları arkayı döner dönmez dedikoduya bırakıyor kendini.
ablam boşanmaya cesaret edemedi memur olmasına rağmen.çocuk problemleri oldu şimdi tüp bebek yoluyla hamile.iletişim çözümü ise sürekli sen haklısın diyor.kredi kartını falan ona verdi.evi adam kendi döndürüyor hissiyatına girdi.adamı şişirerek buldu çözümü senin anlıcan.biraz zor bir karar biliyorum ama gönül yol yakınken boşanmandan yana aslında.ama ben biliyorum sen boşanmayacaksın ve bu ülkede böyle vakalar oldukça çok.

Şiddet öyle veya böyle 1. ayınızda başlamış. Bence boşanın.
Eğitim seviyesi farkını hep önemsemişimdir. Bu nedenle beni insan küçümsemekle çok suçlayan olsa da. Ama olmuyor işte. Eğitim bir ölçüde davranış kalıplarını değiştiren birşey. Elbette üniversite mezunu hayvanlar ve ilkokul mezunu akil adamlar var. Ama marjinal sayılabilecek kadar az sayıda, çok istisnai. Bu her ilkokul mezunu eşini deöver demek değil elbette ama bizim toplumumuzda cinselere biçilen roller kalıbın dışına çıkınca toplumsal baskı işleri çığırından çıkarabiliyor demek. Örneğin eşiniz, eğer siz de ilkokul mezunu olsaydınız sizi "kadın dediğin bir adım geride yürür" şeklinde taciz etmeyecekti. Ya da örneğin o üniversite mezunu olsaydı sizin bir başarınız onu da onurlandıracaktı. Çünkü hayatta zaten sizin ve onun durduğunuz yerlerle ilgili bir sorunu olmayacaktı, bilinçalıtından gelen ve toplumsal zorlamalarla onu inciten rol model saplantılarını yaşamayacaktı. Uzun lafın kısası kompleks yapmayacaktı. Ha sadece kompleks mi? Değil. Örneğin siz ne konuda konuşursunuz? Bu gerçekten insan küçümsemek değil, ama en basitinden ben üniversiteye giden kuzenimle saatlerce konuşabiliyorken, okumayan kuzenimle bir iki saat konuşunca laf bitiyor. Ama o da kendi arkadaş gurubu ile çok mutlu, çok keyifli. Tepki almak uğruna bunları yazıyorum ama hiç mi doğruluk payı yok.
Ve kızmayın bana ama siz 9 yıl nasıl flört ettiniz? Flört dediğiniz pencereden bakışmaktan fazlası ise neyi paylaştınız da bu adam 9 yıl kadınlara bakış açısını gizleyebildi?

çok güzel yazmışsın ve sana katılıyorum.malesef kadın üniversite mezunu erkek lise bile olsa olmuyor.lütfen kimse okumakla adam olunmuyor muhabbetine girmesin tabiki okumakla adam olunmuyor ama en azından karısına sen benim gerimde yürü, konuşulacak yerde ben konuşurum sen sus demiyordur.bence evliliğiniz baştan hata çünkü eşiniz sizin üniversite kendisinin ilkokul mezunu olmasını fena halde kompleks yapmış sizi ve ailenizi bu kadar eleştirmesi de bu yüzden.benim de geçmişte lise mezunu bir erkek arkadaşım oldu hemde gerçekten uzun bir süre 5 sene falan sanırım ama olmuyor.nerde ne konuşacağını bilememesi çevresindeki herkes tarafından çok çabuk dolduruşa gelmesi, arkadaş çevresi, içki içmekten başka bir hobisi olmaması vs çok büyük sorun.yani oturup şöyle güzel bir film bile izleyemiyorduk çünkü kendisinin film zevki sadece maskeli beşler gibi dangalak filmlerle sınırlı. ayrıca şiddet olayı vardı ve şu bir gerçekki bir defa yapan yine yapıyor çünkü içinde şiddet eğilimi var ve sinirlendiği an ortaya çıkıyor. oyüzden siz bende ona vurdum hatalıyım diye düşünmeyin kendinizi suçlamayın.siz biraz daha karşılık verseydiniz ona tokat atmasanız bile o sizi dövecekti.sizin tek sorununuz şiddet değil aranızda eğitim farkından kaynaklanan sorunlar da var diye düşünüyorum anlattıklarınızdan ama boşanın diyemem tabiki çünkü kk'da bekara koca boşamak kolay lafı pek moda o yüzden susuyorum:)

Ferzanca dokuz yılda hiç mi fark etmedin demişsin benim yakın arkadaşlarım var 4 5 sene çıkan iki sene içinde boşanan insan kendini isterse öyle bir saklıyoki. bazen arkadaşlarımın anlattığına ben bile hayret ediyorum. O nedenle konu sahibi arkadaşın 9 senede tanıyamamasına hiç şaşırmadım. Kdınlar değil ama erkekler imzayı atınca kadını bildiğin mal olarak görüyorlar. Hiç bir yere gidemeyen onsuz yapamayan sadece kendine ait bir eşya olarak görüyolar maalesef

bende yeni ewliyim daha çok yeni ewliliğiniz çok üzüldüm ama daha bukadar yeniyken el kaldırması çok şaşırdım sizin cicim ayınız buysa ileride ne olur acaba tekrar ederse affetme gençliğine yazık edersin dersinide ver ben olsam sülaleyi katmıştım birbirine herkesede restimi çekmiştim nasıl bukadar üstüne gelebilirlerki senin kim olarak ne hakla ailede herkes anormalmiş yani eltiden tut annesine kadar sadece kocana değil hepsine koy tavrını benim eşimin akrabaları bana gelip laf sokucak var yaaa camdan aşağı atarım onları bırak ses çıkarmamayı herşey beklenir fesat insandan

9 yillik beraberlik , evlenince 1 ayda ayrilik ...
bu kadar uzun fLört donemine zaten sicak bakmiyorum..
Ben esimi tanidiktan 15Gun sonra evlendik ,
4yil oldu evliyiz ,
simdi okadar uzun sure beraber olunca ,
birbirinizin bilmedigi sey kalmiyor ,
aranizda heycan , fln , vs ..
bu yuzdende evlenince hemen bitiyor...

Bu foruma yazan bütün arkadaşlara katılıyorum..
Boşan demek karşıdan kolay belki ama sizin durumunuzdaki bir insan bence boşanmalı;
çünkü bir kere olduysa bir daha olacaktır muhtemelen..
Ardınızda düşüneceğiniz bir çocuğunuz yok ayrıca ailenizin sizi yüzüstü bırakmayacağını düşünüyorum.
Bir gözdağı verin en azından.hayat böyle sürer mi?bir tokatta bile insan yabancılaşmaz mı karşısındakine?:20:

arkadaşlar yardım edin,

biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.

çok yazdım, çok sıktım sizi ama, görüşleriniz çok önemli. yardım edin bana.

mrb cnm yazdıklarını okuyunca okadar duygulandımkı sanki beni anlatmıssın ben senın gıbı esımden 1 aylık evlıyken sıddet gördum ve hakeret falan bırsuru sey ve ben daha 1 aylık evlıyken ayrılıgı dusundum ama etrafın ne dıyecegınden korktum ailemın kızacagından korktum cunku onunla evlenmemı ıstemıyorlardı ama sonrdadan onlarda sevdi eşimi cok deger verdı annem cok sevdı oglu gıbı gördu neyse ben aileme hıcbıse solemedım düzelir dıye oda bana cok yalvadı işte bıdaha kesınlıkle olmayacak bı anlık öfkeden falan fılan yalvardı hep bır sans verdım ama tekrar tekrar sıddet uyguladı bana hemde hıc sucum yokken ben artık 1.5 sene oldu dayanamadım artık ailemın yanına geldım ve bosanma davası actım sana söleyecegım şu bır ınsan 1kere el kaldırdıysa bırdaha mutlaka yapar kesınlıkle degısmez eger bır sans vermek ıstıyosan sakın ama sakın cocuk yapmaa bazıları cocuk yapıyor belkı duzelır falan dıye ama alaksı yok yınede senın dusuncen ıstersen bır sans daha ver ama düzelmezz

kızlar abartmayın..

konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..

çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..

:53: Bu yorumun tamamen bi şaka olduğunu düşünüyorum.Ama hiç eğlenmedik.

arkadaşlar yardım edin,

biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.

çok yazdım, çok sıktım sizi ama, görüşleriniz çok önemli. yardım edin bana.

Sevgiliyken birbirini tanımak çok zor 9 değil 20 yıl bile sevgili olsanız yine aynı bağlayan bir unsur olmadıgından hep iyi yönlerini gösteriyorlar.Sizin adınıza çok üzüldüm kabul edilemez ve affedilemez bir durum bir daha olursa boşayacağınızı söyleyin bence ve olursada (Allah korusun) gidin karakola yapın şikayetinizi darp raporunuzuda alın ağzı yansın çeksin cezasını.Anamız babamız bizi dayak yiyelim diye büyütmedi.Umarım düzelir

sen üniversite mezunuymuşsun eşin ilkokul mezunu.anlaşmanız çok zor bence.daha çok sorunlar yaşarmışsın gibi geliyor.eşin çok kompleks yapmış bunu bence.baban gibi susup oturmam deyişinden belli bence.en başta bunu çözmeye çalış nasıl yaparsın bilmem de eşinin güveninin yerine gelmesi şart.yoksa şiddet de uygular kavga da çıkarır

Son düzenleme:
evlılıklerın ılk aylarında boyle oluyor zamanla duzelıyor.en kucuk hata evlılıgın ılk aylarında kocaman bır sorun olabılıyor.tartısma boyutuna kadar gıdıyor hatta sıddete kadar.ama onemlı olan bu zorlu surecı basarıyla gecmek.bu bırazda bıoz kadınların gorevı.ama ınanınkı daha sonra hersey sut lıman oluyor yanı ılerıkı yıllarda.ben ve tanıdıgım butun kadınlar bu anlasma surecını yasıyorlar kolay degıl evlılık sorumluluk ıstıyor.benım annem derdıkı baktın kı kavga cıkacak odayı terk et.baktınkı kocan sınırlı hıc sesını cıkarma.bıde esınle ıyı olmak ıstıyorsan kaynananı sureklı öv.kaynananla ıyı olmak ıstıyorsan gorumcenı öveceksın buda benım kocamın sozu.bence bır ayda evlılıgı bıtırme zamana bırak emınımkı hersey duzelecek zaman gectıkce:32:

Back