Yeni evliyim,ev sahibimiz huzur vermiyor.

Canim manzaralı evler genelde tepelerde oluyor Dikmen tarafında inş orada değildir üzülürüm senin adına hele hele dışarda deli gibi kar yagiyorken dikmen kar altında kalmıştır.
Ankara dikmen mi?istanbulda oturuyoruz,su an firtina bundan sonra kar..zor gunler her turlu bizi bekliyor ama yapicaz bir sekilde altindan kalkicaz bununda mecburuz..

Ben kiralık eve bu kadar masraf yapılmasına üzülüyorum. Boya yaparsın tamam ama kırık dökük bir şey varsa bunu ev sahibi yaptırmalı. Keşke en başta tutmasaydınız bu evi.

Konunuzu okudum bence boşuna üzülüyorsunuz, nedense o evden çıkınca daha çok huzura kavuşacaksınız gibi geldi
Dediği ay evden çıkardım o ay ki kirayı vermezdim. Taşınma masrafına tutardım.

İyide sizde sizin olmayan eve birşey yaptırmadan önce söylemediniz mi adama ? Danışmadınız mı ? Normalde karadan düşmesi gerekiyordu. Çok saçma bi hal almış, geçmiş olsun inşallah güzel bi ev bulursunuz

Valla öyle bir anlattınız ki parkeyi değiştirdik, yeni gelin evi sonuçta vs diye. Ama sonuçta masraf yapmışsınız, adam kontrole bile gelmiş! İnşallah parasını düşer diyeyim o zaman. Bu zamanda kimsenin lafına güven olmaz. Sizinle uzun yıllar çalışmak istiyoruz derler, bir sonraki ay işine son verirler. Bundan sonra kimsenin tatlı diline kanmayın. Kendi eviniz olmadıkça da hiçbir şey yaptırmayın. Parasını da geçtim, emeğinize, hevesinize yazık. Bırakıp gideceksiniz şimdi bak.

Parkeyi değiştirmedik ki..oyle birsey demedim:) haklisiniz bir daha ders oldu bu da bir tecrübe yani..Bizim toyluğumuza geldi..

Kagitlari biz yaptirdik soylemedik adam gorunce cok beğendi..o bize ait ama geri kalan o ev isleri musluk klozet cam mentesesini soyledik umursamadi bugun yarin dedi bir turlu yollamadi tanidigi elemanini o zaman biz yaptiralim dedik zaten bize yaptiriverin canim ne kadarlik sey sizde x bey deyince esim bozuldu acikcasi adamdan igrendik..sorun cikmasin bizi cikartmasin diye de eyvallah dedik ama yine de citki demek ki bu adam bastan bizi cikartmayi dusunuyormus oglu evlenince sadece bize soylemedi..

Nasıl yani. Ev yaşanmaz haldeyse akıyorsa kokuyorsa sesimizi çıkarmadan oturalım mi? Eve girerken ev boyali alınmış ise çıkarken boyanır zaten. Ev boyasiz alinmis ise boyanir oturulur. Konu sahibi duvar kagidi kullanmis. Boya yapıldıysa zaten min 2 yılda kirlenme olur. Ama konu sahibi kaliteli duvar kağıdı kullanmış. Yani kullanım süresi dolmamış. Dolayısı ile onun parasını da istemesinde fayda var. Kontratları dolmadan evden çıkın dediği için. O kontrat boşuna yapılmıyor.

Elin evine kagit yaptirmam klozet taktirmam diye düşünme bence yanlış. Bu soylediginiz seylerin de miyadi var zaten. Eve kaba insaat yapmiyorsunuz. Kullandıkca yıpranan bozulan şeyler. Tuvaleti banyoyu mutfağı baştan yaptırmamiş. Yaptıradabilirdi. O zaman da mutfak dolabı banyo dolabı gibi sökülebilir şeyleri alır giderdi. Tesisata harcadığı parayı da isterdi.

Ben hatayi bastan yaptiginizi dusunuyorum.
Kiraci oldugunuz eve o kadar masraf yapmak yerine daha iyi bir ev tutsaydiniz keske.
Ben olsam ev sahibi tasinin demeden tasinirdim sanirim eve kova kova su girdiginde yani.
Elbette tasinmak kolay degil ama tasinirsaniz rahat edersiniz diye dusunuyorum.

Evet aynrn oyle oldu.bize boyasiz verdi evin duvarları puturluydu zaten boya bilr.olsa kotu duracakti cubju astar cekilmemis duvara bizde kagitla kapatalim dedik onu biz yaptik adam demedi yapin diye,zaten esime dun siz cikin ben tadilat yaptiricam evi demis sanirim.duvarlari astarlaticak vs bilemiyorum..sadece biz sorunlu yerleri istedik duzeltmesini ona da yanasmadi uzerine gidin kendiniz yaptirin ne kadarlik sey sizde gibi konustu.

Ev bakmaya basladik bile dun geceden itibaren..en kisa zamanda cikicaz alsin hayrini görsün bundan sonra alacagi 1 kurus bile haram bana gore..zaten bende sogudum evden..bize sorunlu verdi ve soylemedi akıttığını.hersey harikaydi taa ki yagmurlsr baslayana kadar bizde sok olduk ama artik hic bir onemi yok..umrumda bile diil oglu otursun...

Parkeyi değiştirmedik ki..oyle birsey demedim:) haklisiniz bir daha ders oldu bu da bir tecrübe yani..Bizim toyluğumuza geldi..

Hanımefendi siz ne yazıyorsanız ben onu okuyorum burada.

Kadın toplamda 2400 lira tamirat işlerine vermiş. Çok da bir para harcamamıs. Evin kirası zaten 2200 lira. Depozito da sanırım 1 aylık kira. Ocak, şubat, mart ayında kira ödeme. Depozito, masraflar ve taşınma giderleri. Nisanda da çıkarsın.

Bence de en iyisini yaparsiniz.
Kendileri ugrassin artik.
Hatta ben o kadar kinliyim ki duzelttiklerimi de bozardim. Duvar kagitlarini vs sokerdim.
Haksizliga hic gelemiyorum.

Ben hiç evin içini yaptırın ya da düzeltin işte her neyse, girin oturun diyen ev sahibi görmedim. Bize denk gelenler nemruttu o zaman. 4 veya 5. Sayfada yazdım, bütün dairelere doğalgaz yapılmıştı, bizim ev sahibi yaptırmamıştı evi kırılıp dökülecek diye ki düşünün doğalgaz! Eğer anlaşıp paralarını alabilirlerse ne alâ. Ama ben ona da güvenmezdim, yaptır kiradan düşerim der, sonra ben öyle demedim der. İnsanlara asla güvenmem.

Faturaladikca kiradan düşersin. Yapsa yapsa icraya verir. Faturalarını götürürsün gösterirsin hiç bir şey olmaz

Duvarlari kabarmış diil,böyle pütürlüydü nokta nokta.
Kontratınız bitmeden çıkaramaz sizi,2015 haziranda kontrat yaptıysanız zaten otamatikmen hersene yenilenir o kontrat haziran 2017 de kadar da hakkınız var isterseniz yine çıkmakta zorunda değilsiniz karşılıklı fesh etmeden bitmez.

tatlım yaptığın masrafı biliyorsundur zaten. şimdiden yaptığın masrafı 4e böl. 4 ayın var diye diyorum. kiradan düşmeye başla. evi aynen aldığın gibi teslim et ve depozitoya el koymasına katiyen müsaade etme. ayrıca kontrat otomatikman yenilenir. eğer istersen kalan 2 ay için iyi bir emlak danışmanı bularak anasını bile ağlatabilirsin. hatta eğer istersen bu konuyla ilgili kendi emlakçımıza ulaşmanı bile sağlayabilirim. bizim ev sahibimiz kirayı 1250 tl den 1500 tl zam isteyince neye uğradığımızı şaşırdık veremiyorsanız çıkın evimden diye avaz avaz bağırdı apartmanda. ben evi yakmak üzereyken bizim emlakçı çözdü işi

asla parana konmasına izin verme emeğini de ona hediye etme.

yeni evliyken aynısı benim de başıma gelmişti. temmuz gibi tutmuştum,ve sonraki yıl yine hazirandı sanıyorum 1 yıl dolmamıştı çıkmıştım. tek farkı benim ev sahibim iyi niyetli bir insandı vee maalesef iflas etmişti, bize dilerseniz siz satın alın dedi. biz almadık başkasına satıldı. yani ev sahibim değişti, alan kişide durumu biliyordu bana dedi oğlum evleniyor, çıkmanız lazım. ki ben de eşimin iş sebebinden dolayı toplasanız 1-2 ay oturmuşumdur evde. eşyalar v.s yepyeniydi. bu vesileyle ne yapığ edip başka yerden ev satınaldık. ama ev henüz teslim edilmemişti. adama dedim depoya koyacağım eşyaları parasını alırım. sırf 1 ay için eşyalarım başka yerde durdu. ben iyi niyetli olmasam çıkmaz uğraştırırdım. çünkü kontratım bitmemişti. ve beni mahkemeye verse minumum 3 ay uğraşırdı. siz de kontratınız bitene kadar oturabilirsiniz. eğer ki öncesi istiyorsa öyleyse o da iyi niyetini göstersin size taşınma masraflarınızı ödesin. yani maalesef herkes kendi düşünmek durumunda...

Ben olsam duvar kağıtlarını söker parkeleri banyoyu eski haline getirir çıkardım. Aldığım gibi bırakıyorum derdim. inşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…