- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
- 53
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Ankara dikmen mi?istanbulda oturuyoruz,su an firtina bundan sonra kar..zor gunler her turlu bizi bekliyor ama yapicaz bir sekilde altindan kalkicaz bununda mecburuz..Canim manzaralı evler genelde tepelerde oluyor Dikmen tarafında inş orada değildir üzülürüm senin adına hele hele dışarda deli gibi kar yagiyorken dikmen kar altında kalmıştır.
Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...
Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...
Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
Yanlış okumuşsunuz bastan yaptirmadik akıttığı için ici degisti borusu mu biseyi klozetin,lavabolarinda musluklari sizdiriyodu onu degistirdik bastan neden yaptiralim canim o kadar da enayi diiliz:)Ev sahibi yaptirverin ne olacak ne kadarlik sey klozet borusu deyince is basa dustu dedik..Kagitlar bizim insiyatifimizdeydi onunla ilgili zaten bisi demiyoruz sadece ev sahibi bize uzunca sure burada kalacaksınız ben sizi sevdim genc insanlarsiniz insallah cocuklarinizda burada buyur deyince yaptik onu da,eve camları kontrol etmeye geldiginde cok begendi harika olmus duvarlar vs dedi simdi de cikin diyor işte.
Parkeyi değiştirmedik ki..oyle birsey demedim:) haklisiniz bir daha ders oldu bu da bir tecrübe yani..Bizim toyluğumuza geldi..Valla öyle bir anlattınız ki parkeyi değiştirdik, yeni gelin evi sonuçta vs diye. Ama sonuçta masraf yapmışsınız, adam kontrole bile gelmiş! İnşallah parasını düşer diyeyim o zaman. Bu zamanda kimsenin lafına güven olmaz. Sizinle uzun yıllar çalışmak istiyoruz derler, bir sonraki ay işine son verirler. Bundan sonra kimsenin tatlı diline kanmayın. Kendi eviniz olmadıkça da hiçbir şey yaptırmayın. Parasını da geçtim, emeğinize, hevesinize yazık. Bırakıp gideceksiniz şimdi bak.
Kagitlari biz yaptirdik soylemedik adam gorunce cok beğendi..o bize ait ama geri kalan o ev isleri musluk klozet cam mentesesini soyledik umursamadi bugun yarin dedi bir turlu yollamadi tanidigi elemanini o zaman biz yaptiralim dedik zaten bize yaptiriverin canim ne kadarlik sey sizde x bey deyince esim bozuldu acikcasi adamdan igrendik..sorun cikmasin bizi cikartmasin diye de eyvallah dedik ama yine de citki demek ki bu adam bastan bizi cikartmayi dusunuyormus oglu evlenince sadece bize soylemedi..İyide sizde sizin olmayan eve birşey yaptırmadan önce söylemediniz mi adama ? Danışmadınız mı ? Normalde karadan düşmesi gerekiyordu. Çok saçma bi hal almış, geçmiş olsun inşallah güzel bi ev bulursunuz
Nasıl yani. Ev yaşanmaz haldeyse akıyorsa kokuyorsa sesimizi çıkarmadan oturalım mi? Eve girerken ev boyali alınmış ise çıkarken boyanır zaten. Ev boyasiz alinmis ise boyanir oturulur. Konu sahibi duvar kagidi kullanmis. Boya yapıldıysa zaten min 2 yılda kirlenme olur. Ama konu sahibi kaliteli duvar kağıdı kullanmış. Yani kullanım süresi dolmamış. Dolayısı ile onun parasını da istemesinde fayda var. Kontratları dolmadan evden çıkın dediği için. O kontrat boşuna yapılmıyor.Nasıl sormasına gerek yok? Musluk, klozet tabii tamir ettirilir. Ama tamir ettirilir, yenilenmez. Elin evine niye yeni baştan tuvalet, lavabo yaptırayım, duvar kağıdı yaptırayım? Kaldı ki ev sahibine söylemişler, adam oralı bile olmamış. Yani ev sahibinin rızası yok. Bunlar da kalkıp kendi başlarına iş yapmışlar. Sormasına gerek yok olur mu hiç?
Evet aynrn oyle oldu.bize boyasiz verdi evin duvarları puturluydu zaten boya bilr.olsa kotu duracakti cubju astar cekilmemis duvara bizde kagitla kapatalim dedik onu biz yaptik adam demedi yapin diye,zaten esime dun siz cikin ben tadilat yaptiricam evi demis sanirim.duvarlari astarlaticak vs bilemiyorum..sadece biz sorunlu yerleri istedik duzeltmesini ona da yanasmadi uzerine gidin kendiniz yaptirin ne kadarlik sey sizde gibi konustu.Nasıl yani. Ev yaşanmaz haldeyse akıyorsa kokuyorsa sesimizi çıkarmadan oturalım mi? Eve girerken ev boyali alınmış ise çıkarken boyanır zaten. Ev boyasiz alinmis ise boyanir oturulur. Konu sahibi duvar kagidi kullanmis. Boya yapıldıysa zaten min 2 yılda kirlenme olur. Ama konu sahibi kaliteli duvar kağıdı kullanmış. Yani kullanım süresi dolmamış. Dolayısı ile onun parasını da istemesinde fayda var. Kontratları dolmadan evden çıkın dediği için. O kontrat boşuna yapılmıyor.
Elin evine kagit yaptirmam klozet taktirmam diye düşünme bence yanlış. Bu soylediginiz seylerin de miyadi var zaten. Eve kaba insaat yapmiyorsunuz. Kullandıkca yıpranan bozulan şeyler. Tuvaleti banyoyu mutfağı baştan yaptırmamiş. Yaptıradabilirdi. O zaman da mutfak dolabı banyo dolabı gibi sökülebilir şeyleri alır giderdi. Tesisata harcadığı parayı da isterdi.
Ev bakmaya basladik bile dun geceden itibaren..en kisa zamanda cikicaz alsin hayrini görsün bundan sonra alacagi 1 kurus bile haram bana gore..zaten bende sogudum evden..bize sorunlu verdi ve soylemedi akıttığını.hersey harikaydi taa ki yagmurlsr baslayana kadar bizde sok olduk ama artik hic bir onemi yok..umrumda bile diil oglu otursun...Ben hatayi bastan yaptiginizi dusunuyorum.
Kiraci oldugunuz eve o kadar masraf yapmak yerine daha iyi bir ev tutsaydiniz keske.
Ben olsam ev sahibi tasinin demeden tasinirdim sanirim eve kova kova su girdiginde yani.
Elbette tasinmak kolay degil ama tasinirsaniz rahat edersiniz diye dusunuyorum.
Parkeyi değiştirmedik ki..oyle birsey demedim:) haklisiniz bir daha ders oldu bu da bir tecrübe yani..Bizim toyluğumuza geldi..
Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...
Ev bakmaya basladik bile dun geceden itibaren..en kisa zamanda cikicaz alsin hayrini görsün bundan sonra alacagi 1 kurus bile haram bana gore..zaten bende sogudum evden..bize sorunlu verdi ve soylemedi akıttığını.hersey harikaydi taa ki yagmurlsr baslayana kadar bizde sok olduk ama artik hic bir onemi yok..umrumda bile diil oglu otursun...
Nasıl yani. Ev yaşanmaz haldeyse akıyorsa kokuyorsa sesimizi çıkarmadan oturalım mi? Eve girerken ev boyali alınmış ise çıkarken boyanır zaten. Ev boyasiz alinmis ise boyanir oturulur. Konu sahibi duvar kagidi kullanmis. Boya yapıldıysa zaten min 2 yılda kirlenme olur. Ama konu sahibi kaliteli duvar kağıdı kullanmış. Yani kullanım süresi dolmamış. Dolayısı ile onun parasını da istemesinde fayda var. Kontratları dolmadan evden çıkın dediği için. O kontrat boşuna yapılmıyor.
Elin evine kagit yaptirmam klozet taktirmam diye düşünme bence yanlış. Bu soylediginiz seylerin de miyadi var zaten. Eve kaba insaat yapmiyorsunuz. Kullandıkca yıpranan bozulan şeyler. Tuvaleti banyoyu mutfağı baştan yaptırmamiş. Yaptıradabilirdi. O zaman da mutfak dolabı banyo dolabı gibi sökülebilir şeyleri alır giderdi. Tesisata harcadığı parayı da isterdi.
Faturaladikca kiradan düşersin. Yapsa yapsa icraya verir. Faturalarını götürürsün gösterirsin hiç bir şey olmazBen hiç evin içini yaptırın ya da düzeltin işte her neyse, girin oturun diyen ev sahibi görmedim. Bize denk gelenler nemruttu o zaman. 4 veya 5. Sayfada yazdım, bütün dairelere doğalgaz yapılmıştı, bizim ev sahibi yaptırmamıştı evi kırılıp dökülecek diye ki düşünün doğalgaz! Eğer anlaşıp paralarını alabilirlerse ne alâ. Ama ben ona da güvenmezdim, yaptır kiradan düşerim der, sonra ben öyle demedim der. İnsanlara asla güvenmem.
Kontratınız bitmeden çıkaramaz sizi,2015 haziranda kontrat yaptıysanız zaten otamatikmen hersene yenilenir o kontrat haziran 2017 de kadar da hakkınız var isterseniz yine çıkmakta zorunda değilsiniz karşılıklı fesh etmeden bitmez.Duvarlari kabarmış diil,böyle pütürlüydü nokta nokta.
yeni evliyken aynısı benim de başıma gelmişti. temmuz gibi tutmuştum,ve sonraki yıl yine hazirandı sanıyorum 1 yıl dolmamıştı çıkmıştım. tek farkı benim ev sahibim iyi niyetli bir insandı vee maalesef iflas etmişti, bize dilerseniz siz satın alın dedi. biz almadık başkasına satıldı. yani ev sahibim değişti, alan kişide durumu biliyordu bana dedi oğlum evleniyor, çıkmanız lazım. ki ben de eşimin iş sebebinden dolayı toplasanız 1-2 ay oturmuşumdur evde. eşyalar v.s yepyeniydi. bu vesileyle ne yapığ edip başka yerden ev satınaldık. ama ev henüz teslim edilmemişti. adama dedim depoya koyacağım eşyaları parasını alırım. sırf 1 ay için eşyalarım başka yerde durdu. ben iyi niyetli olmasam çıkmaz uğraştırırdım. çünkü kontratım bitmemişti. ve beni mahkemeye verse minumum 3 ay uğraşırdı. siz de kontratınız bitene kadar oturabilirsiniz. eğer ki öncesi istiyorsa öyleyse o da iyi niyetini göstersin size taşınma masraflarınızı ödesin. yani maalesef herkes kendi düşünmek durumunda...Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...
Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...
Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?