• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim,ev sahibimiz huzur vermiyor.

Niye o kadar masraf ettiniz başka ev mi yoktu ?
Yağmurlarda o kadar aktıysa daha fazla neden oturdunuz ki taşınabilirdiniz başka eve.Kiracı dediğin eve masraf yapmaz ev sahibi yapar ben yanlış mı biliyorum adama mis gibi bırakcaksınız evi

Rica ederim canım biraz karışık anlatmış olabilirm.

Ne yazikki böyle insanlara böyle muamele etmek gerekiyor. Aksi halde dişlerini göstermesen seni sürekli ısırmaya çalışır En Büyük KK

Çok net anladım,haklısınız biz cok nazik davrandık bu dilden anlamiyormus onu da anlamis olduk..tekrar tesekkur ederim bilgilendirme için:)

Müstakbel gelin hanımı ev gezdirmeye çağırın evin derdini tasasini anlatın üzüldüm haline gele gele buraya gelicen yazık bnde kurtulcam kız sayende deyin ve seyredin... :KK53: gerisini ev sahibinle gelin hanim halleder..

Hazirana kadar hayatta çıkaramaz. Tahliye taahhutnamesi imzaladıysanız kirayı sakın elden vermeyin. Verirseniz evrak isteyin. Hiç canınızı sıkmayın. Eğer ille de cıkarıcam derse butun nakliye ve yeni ev boyatma parasını talep edebilirsiniz. Çünkü ev sahibinin keyfine göre olmuyo bu işler artık

Niye o kadar masraf ettiniz başka ev mi yoktu ?
Yağmurlarda o kadar aktıysa daha fazla neden oturdunuz ki taşınabilirdiniz başka eve.Kiracı dediğin eve masraf yapmaz ev sahibi yapar ben yanlış mı biliyorum adama mis gibi bırakcaksınız evi
Biz uzun sure oturucaz diye konustuk ev sahibiyle onceden tuttuk evi yerlesmemiz 8 ay once oldu,o zamana kadar duvar kagitlarini yaptik yagmue falan yoktu ne zaman yagmurlar basladi bi baktik kagitlar islaniyo sok olduk bilmiyorduk soylemedi bize boyle bir durum oldugunu.8 ay olmus tam yerleseli bir daha nasil tasinicaz diye hic dusunmedik bile tasinmayi adam bize çıkın diyene kadar...ki apartman adamin kac tane daire var geldi bize dedi gidin diye...

Biz uzun sure oturucaz diye konustuk ev sahibiyle onceden tuttuk evi yerlesmemiz 8 ay once oldu,o zamana kadar duvar kagitlarini yaptik yagmue falan yoktu ne zaman yagmurlar basladi bi baktik kagitlar islaniyo sok olduk bilmiyorduk soylemedi bize boyle bir durum oldugunu.8 ay olmus tam yerleseli bir daha nasil tasinicaz diye hic dusunmedik bile tasinmayi adam bize çıkın diyene kadar...ki apartman adamin kac tane daire var geldi bize dedi gidin diye...

O onun terbiyesizliği işte halbuki nisan ayına daha çok varken.Bu kış günü insanlara bu işkence yapılmaz ama alsın evini başına çalsın kafasına yağmurlar yağsın :KK70:

Müstakbel gelin hanımı ev gezdirmeye çağırın evin derdini tasasini anlatın üzüldüm haline gele gele buraya gelicen yazık bnde kurtulcam kız sayende deyin ve seyredin... :KK53: gerisini ev sahibinle gelin hanim halleder..
Hahha valla ben bunlardan bisi anlamadim alt katimizda diger evli oglu kaliyomus simdi bunu da bizim daireye koyucakmis bunun gibiler bakmazlar orasina burasina ki eminim cami bile degistirir kendi oglu icin.yolda yurumeyi bilmez müteahhit olmus...

Hazirana kadar hayatta çıkaramaz. Tahliye taahhutnamesi imzaladıysanız kirayı sakın elden vermeyin. Verirseniz evrak isteyin. Hiç canınızı sıkmayın. Eğer ille de cıkarıcam derse butun nakliye ve yeni ev boyatma parasını talep edebilirsiniz. Çünkü ev sahibinin keyfine göre olmuyo bu işler artık
Yok ya esim hayatta bisi istemez bu adamdan.pis herif ya hayrini gormesin ne diyim...

Biz ev sahibine olabildigince nazik olmaya çalıştığımız icin her defasinda sorduk cunku bir seye ihtiyaciniz oldugunda bana soyleyin tum mahalleyi taniyorum benim arkadaslarim yapti bu apartmani demisti.defalarca aramamiza ragmen ya acmadi yada yaptirin dedi.camin mentesesi bozuldu gidin yaptirin kiradan duseriz dedi biz dedik menteseyi yaptiriyoruz haberiniz olsun ne kadar dedi 120tl dedik yaptirmayin ben eleman yollicam 30 40 tl hallolcak sey dedi yollamadi onu da yine gidip biz yaptirdik...
Adam açıkgöz, oğlu evlenmeyecrk bile olabilir. Siz de fazlasıyla nazik davranıyorsunuz. Menteşeyi yaptıracağız demenize bile gerek yok. Yaptırdık 120 lira düşüyoruz demeniz gerekiyordu.

Siz kontratı 2000 lira üzerinden mı yapmıştınız. 5 ay sonra mı 2200 e arttırdı. Yoksa 1 yılın sonunda mi? Kontratinizi okuyun bence tüfe üzerinden kira artırılır diyorsa %7 civarında arttırın olması gerekiyordu. Öyle hatırlıyorum. Eğer öyleyse o yaptığınız fazladan %3 luk kira artışını da kesin ev sahibinden.

Ben yatıyorum kızlar cevaplar için tesekkur ederimmm.yeni gelismelerden haberdar ederim sizleri de yarin bi konusma yapicaz da ev sahibiyle.iyi geceler:KK36:

Adam açıkgöz, oğlu evlenmeyecrk bile olabilir. Siz de fazlasıyla nazik davranıyorsunuz. Menteşeyi yaptıracağız demenize bile gerek yok. Yaptırdık 120 lira düşüyoruz demeniz gerekiyordu.

Siz kontratı 2000 lira üzerinden mı yapmıştınız. 5 ay sonra mı 2200 e arttırdı. Yoksa 1 yılın sonunda mi? Kontratinizi okuyun bence tüfe üzerinden kira artırılır diyorsa %7 civarında arttırın olması gerekiyordu. Öyle hatırlıyorum. Eğer öyleyse o yaptığınız fazladan %3 luk kira artışını da kesin ev sahibinden.
Evet ama demedik salaklik bizde iste..
Tam hatirlamiyorum ne zaman artis oldu yalniz soyle bisi yapti bize ilanda adam 2200tl istiyordu biz ilk 5 ayi pesin verelim 2000den yap dedik adam tamam dedi sonra kira artisi oldu 2200 istiyorum dedi esimde yeni evliyiz yapmayin 200tl fazla dedi adam da ee zaten basta 2200 istiyordum olmaz abilerimle konusun dedi bizi abisine arattirdi abisi de olmaz 2200 olmasi lazim dedi esimde.diretmedi ondan sonra zaten soğudu evden..

E

Esime sordum ilk kira artisinda 200tl yapmis zam.5 ay sonra diil 5 ay biz pesin odedik diye 2000den yapmis.ben hep karistiriyorum ya su sayilarla aram hic iyi diil.:)

hic hakkinizi aramamissiniz azicik disinizi gosterseydiniz bu adam.boyle yapmamazdi. bu ne ya sizi enayi yerine koymus.

adam bunlar nasilsa sesini çıkarmiyor demis binmis tepenize her türlü haksizligi yapmis

Ev sahibine tamirat için sormasına gerek yok ki. Eve harcar, çünkü ev kullanılmayacak durumda. Lavabosu, klozeti akan ev tamir ettirilir kalkan parkeler onarılir ve ev sahibinden istenir. Süresi dolmadan taşınmasını ev sahibi istediği için duvar kağıtlarının parası bile alınır. İsterse konu sahibi hazirandan sonra bile oturabilir. Ev sahibi istiyorsa dava açar

Nasıl sormasına gerek yok? Musluk, klozet tabii tamir ettirilir. Ama tamir ettirilir, yenilenmez. Elin evine niye yeni baştan tuvalet, lavabo yaptırayım, duvar kağıdı yaptırayım? Kaldı ki ev sahibine söylemişler, adam oralı bile olmamış. Yani ev sahibinin rızası yok. Bunlar da kalkıp kendi başlarına iş yapmışlar. Sormasına gerek yok olur mu hiç?

Nasıl sormasına gerek yok? Musluk, klozet tabii tamir ettirilir. Ama tamir ettirilir, yenilenmez. Elin evine niye yeni baştan tuvalet, lavabo yaptırayım, duvar kağıdı yaptırayım? Kaldı ki ev sahibine söylemişler, adam oralı bile olmamış. Yani ev sahibinin rızası yok. Bunlar da kalkıp kendi başlarına iş yapmışlar. Sormasına gerek yok olur mu hiç?
Yanlış okumuşsunuz bastan yaptirmadik akıttığı için ici degisti borusu mu biseyi klozetin,lavabolarinda musluklari sizdiriyodu onu degistirdik bastan neden yaptiralim canim o kadar da enayi diiliz:)Ev sahibi yaptirverin ne olacak ne kadarlik sey klozet borusu deyince is basa dustu dedik..Kagitlar bizim insiyatifimizdeydi onunla ilgili zaten bisi demiyoruz sadece ev sahibi bize uzunca sure burada kalacaksınız ben sizi sevdim genc insanlarsiniz insallah cocuklarinizda burada buyur deyince yaptik onu da,eve camları kontrol etmeye geldiginde cok begendi harika olmus duvarlar vs dedi simdi de cikin diyor işte.

adam bunlar nasilsa sesini çıkarmiyor demis binmis tepenize her türlü haksizligi yapmis
Yaa sorma sabaha kadar uyumadım gözlerim kurbaga gibi şişmiş,eşimnde uyumamış belli etmiyoruz birbirimize.Yani boyle yeni yıla bir kala bize verdiği huzursuzluğa bak napicam diye düşünüp duruyorum nisan olmazsa haziranda kesin cikarticak zaten bir kac ay farkettirmiyor bisi.hayirlisi olsun ne diyim artik..Uzuluyorum ama ne yapiyim sonucta adamin evi benim diil ki.

eğer İstanbul daysan kaymakamlık bünyesinde ücretsiz danışmanlık veriliyor neler yapabileceğinize karşı

onun dışında
yaptırdıklarınızın ücretini düşeceğinizi söyleyin
son kirayı vermeyin
öncelikle neler konuşacağınızı düşündükten sonra konuşun
birde bu adam pislik yapıp 3 aylık falan aldıysa onları vermez öncelikle onlar için kira ödemeyi bırakın

birde normalden fazla artış yaptıysa ev sahibniz suçlu oluyor (oranları nedir bilmiyorum ama devlet senelik oran belirliyor)

2200 liraya boyle dokuk bir ev :işsiz:
Ankara'min gozunu seveyim... Nisanliyim oturacagim ev 700 lira.. Super manzarali, ici yapili 3-4 yillik bina.. Hemde merkezde..

2200 liraya bu dokuk evde oturup napacaksin yemisim manzarasini... Ben senin yerinde olsam direk ev aramaya baslardim..
Canim manzaralı evler genelde tepelerde oluyor Dikmen tarafında inş orada değildir üzülürüm senin adına hele hele dışarda deli gibi kar yagiyorken dikmen kar altında kalmıştır.

eğer İstanbul daysan kaymakamlık bünyesinde ücretsiz danışmanlık veriliyor neler yapabileceğinize karşı

onun dışında
yaptırdıklarınızın ücretini düşeceğinizi söyleyin
son kirayı vermeyin
öncelikle neler konuşacağınızı düşündükten sonra konuşun
birde bu adam pislik yapıp 3 aylık falan aldıysa onları vermez öncelikle onlar için kira ödemeyi bırakın

birde normalden fazla artış yaptıysa ev sahibniz suçlu oluyor (oranları nedir bilmiyorum ama devlet senelik oran belirliyor)
Bugün hepsini konusucaz adamla,bize yaptığı zam bize göre insani diildi zaten tek seferde 200tl yapti ona da aciklamasi zaten bu parayi istiyordum oldu bizde sorun cikmasin bizi cikartmasin zatrn indirim yaptirirkende 200u gozden cikartmistik siye dusunduk tamam dedik zamdan bir sure sonra da çıkın dedi valla ben soğudum imkanim olsa 1 dk durmam evinde bos kalsin zarara girsin bile isterim.

Back