Yeni Evliyim Eşim Sürekli Okeye Gidiyor

Bugün çalışmıyor gel film izleyelim diyor akşam belki dışarı çıkarım diyor ben çalışıyorum evden. Neymiş sıcakta çıkmak istemiyormuş arkadaşlarının izin günü değilmiş vakit geçirmek ise böyle de geçirilirmiş. Benimki saçmalıkmış. Eve geç gelen koca oluyorsun diyorum ne olmuş diyor ama aileler duymasın diyor bu kadar normalse duysun
Kv kp soyle aileler duymasın diyorsa bi korkusu var

Kızlar selaaammm, moralim çookça bozuk.
Uzuuuuun bir sevgililik dönemi sonrası evlendim. Eşimin ailesine ait evlerden birine geçtik. Bu ev eşimin doğup büyüdüğü arkadaş ortamının ailesinin olduğu yerde. Yani yeni ev yeni eşyalar eş ama ortam her şey aynı. Haliyle işten erken geliyorsa ya da hafta sonları akşam okeye gidiyor arkadaşları ile haftada 3 4 kere. 1 tanesi evli geri kalanlar bekar. Mesela dün akşam ablası bize yemek göndermek istedi onu almaya gitti 9'da gitti arkadaşlarını görmüş bana mesajlar atıyor lütfen okeye gideyim diye. 11.30'da eve geldi. Daha 3 haftalık bile evli değiliz. Sorsan 2 saat durmuş ama bu 2 saat geceye denk geliyor. Ailesinin ailemin haberi yok. Bir kere annesi şahit oldu sürekli gitmesin koyma diyor ama elimde mi? Geçen pazar 4'te gitti 8'de evde ol dedim 9 buçukta geldi. Yatağı ayırdım ettim dün yine yaptı. Bu çocuk asla okey bilmezdi 1 senedir sürekli okey atmaya derneğe gidiyor. 2 3 dakikalık yolda o dernek ama olsun yanımda değil. Arkadaşları ile. O saatte eve gelen koca istemiyorum. Kavga edip bağırdıkça inada bindiriyor. Ne yapmalıyım? Nasıl davranayım tatlı dil vs işe yaramıyor. Yaşlarımız 27. Ben de aynı şehir farklı yakaya taşındım evden çalışıyorum arkadaşlarım uzak kocamı yanımda istemek film izlemek çay içmek istiyorum. Kavgadan sonra okeyden sonra sırnaşıyor.

dernek diyip olayı hafifletmeyelim..
aleni kahvehanelerde oyun oynuyorlar..
benim babamın da kahvehane alışkanlığı vardı hatta hala var.. annemle 20 günlük evliyken bile gitmiş.. annem der ki gece olmuş yatalım sevişelim mesela ben bi kahveye gideyim..
sonu 22 yıllık evliliğe ve 2 çocuğa rağmen hayatında yer edemeyen adamı boşayan kadın.. hatta arada 1 yıllık terk etme, oturulan muhitten 30 km uzağa taşınma (o kadar uzakta bile kahve bulan babam) olmasına rağmen...
diyeceğim o ki bu bi alışkanlık.. bir nevi kumar.. kısa süre içerisinde bırakmazsa sonu maalesef olumlu değil..
bu arada şunu da şöyle büyükçe yazayım ki aklının bir köşesinde yer etsin:
EVLİLİĞİMİ KURTARIRIM/KOCAMI EVE BAĞLARIM GİBİ BİR DÜŞÜNCE İLE SAKIN AMA SAKIN ÇOCUK YAPMA...
bu her şeyi daha kötü hale getirir, tecrübe ile sabittir..

Ay benim de başıma böyle şeyler geldi. Evliliğin ilk haftasında bana gelip ben bi çocukları gönülleyeyim yoksa kılıbık derler diye bir başladı aylar sürdü ve hep kavga ettik. Çocuk gibi arkadaşı arayıp yenge 12 de gelse olur mu bile demişlikleri var sonra pandemi girince dağılmıştı ekip. Ama bence bu insanlar evli olduklarını anlayamıyor. Yazık valla yazık ne hayallerle evlenip kocam kahveye gidiyor diye ilk haftalardan aylardan dert yanıyoruz.

Herşey karşılıklı madem konuşmalarınızdan sonrada düzelmede aynısını siz yapın o zaman empati kurabilir belki

Uzuuuuun bir sevgililik dönemi sonrası evlendim. Eşimin ailesine ait evlerden birine geçtik. Bu ev eşimin doğup büyüdüğü arkadaş ortamının ailesinin olduğu yerde. Yani yeni ev yeni eşyalar eş ama ortam her şey aynı. Haliyle işten erken geliyorsa ya da hafta sonları akşam okeye gidiyor arkadaşları ile haftada 3 4 kere. 1 tanesi evli geri kalanlar bekar. Mesela dün akşam ablası bize yemek göndermek istedi onu almaya gitti 9'da gitti arkadaşlarını görmüş bana mesajlar atıyor lütfen okeye gideyim diye. 11.30'da eve geldi. Daha 3 haftalık bile evli değiliz. Sorsan 2 saat durmuş ama bu 2 saat geceye denk geliyor. Ailesinin ailemin haberi yok. Bir kere annesi şahit oldu sürekli gitmesin koyma diyor ama elimde mi? Geçen pazar 4'te gitti 8'de evde ol dedim 9 buçukta geldi. Yatağı ayırdım ettim dün yine yaptı. Bu çocuk asla okey bilmezdi 1 senedir sürekli okey atmaya derneğe gidiyor. 2 3 dakikalık yolda o dernek ama olsun yanımda değil. Arkadaşları ile. O saatte eve gelen koca istemiyorum. Kavga edip bağırdıkça inada bindiriyor. Ne yapmalıyım? Nasıl davranayım tatlı dil vs işe yaramıyor. Yaşlarımız 27. Ben de aynı şehir farklı yakaya taşındım evden çalışıyorum arkadaşlarım uzak kocamı yanımda istemek film izlemek çay içmek istiyorum. Kavgadan sonra okeyden sonra sırnaşıyor.
Düzelene kadar yaklaşmayın ciddi ciddi olayı büyütün, en başta durdurdun durdurdun , eğer düzelmezse böyle devam eder, ayrıca evlenmeden nasıl farketmedin o da ayrı bir tuhaflık...

evlendikten sonra bir anda böyle olmamıştır kesin öncesinde de görüşüyordu ailesinden şimdi nasıl saklıyorsa o zamanlar sizden saklıyordu demek ki...

çok haklısınız kızmakta o korktuğu ailesinin bilmesi gerektiğini düşünüyorum ben

Eşinizin bi versiyonu da bende vardı. Evlendiğimiz hafta internetcafeye gitmeye başlamıştı.

Dipnot: Boşanıyoruz
Benimkide aynı. Haftanın üç günü gider bir o kadar zamanda evde oylarlardı. Artık bunu yapmıyor ama huyları başkalaştı. Bunu atlatsanda başka bir saçma huyları gelişiyor. Not: bende boşanmanın eşiğindeyim

Benimkide aynı. Haftanın üç günü gider bir o kadar zamanda evde oylarlardı. Artık bunu yapmıyor ama huyları başkalaştı. Bunu atlatsanda başka bir saçma huyları gelişiyor. Not: bende boşanmanın eşiğindeyim
Bağımlılık.. Başka bişey değil. Okeyden vazgeçse pişti oynar, piştiden vazgeçse, telefondan okey oynar, olmadı başka oyun yükler, pc den oyun oynar.. Yani mutlaka oynayacak, oyalanacak birşeyler bulurlar. Evle, eşle, çocuklarla ilglnemezler ama oyunlar vazgeçilmezleridir

İşte bu yüzden erkekler geç olgunlaşıyor diyorlar. Niye evlenmiş o zaman bu kafasına göre takılacaksa. Her şeyin sınırı vardır tabi ki. Sizde her gün kız arkadaşlarınızla gecelere aksanız ne tepki verirdi acaba. Sırnaşmasını bırakın dokunmasına bile müsade etmeyin bence aklı başına gelir belki.

3 haftalık evlilikte bu şekilde olması çok kötü olmuş ama ben ailelere söyleme taraftarı değilim sonuçta evli bir çiftsiniz çocuk gibi aileye şikayet etmek saçma erkeklerin kafası çok değişik çalışıyor yarın öbürgün siz temizlik yapmazsınız yemek yapmazsınız oda annenize şikayet eder falan yani erkekler kolay kolay altta kalmıyorlar. yatakları ayırdık demişsiniz bana göre oda yanlış aynı yatakta yatıp size dokunmasına izin vermemek daha büyük bir ceza olur . erkeklerin evlilikten kaçmasının sebepleri malesef huzurlarının kaçacak olduğunu düşünmeleri evde kavga kıyamet olursa bu sebeplerden dolayı yarın eşiniz keşke evlenmeseydim de diyebilir hatta arkadaşlarına bekarlık sultanlıktır ben ettim siz etmeyin laflarıda edebilir. size tavsiyem sohpet etmeyin yani küsün demiyorum ama siz açmayın konuları o gelip konuşursa cevap verin sadece . o varken ailenizi görüntülü arayın arkadaşlarınızla uzun uzun telefon görüşmesi yapın açın bi dizi izleyin kitap okuyun . ona ihtiyacınız varmış izlenimi vermeyin. ne güzel kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. eve arkadaş davet edin ailenizi davet edin onun ailesini davet edin mecbur evde oturmak zorunda kalacaktır.

Acaba okeye gidiyorum diyerek çıkıp başka yerlere mi gidiyor. ?
Yahut okeye gidiyor ama kimlerle oynuyor ?
Katja,swetlana,nathalia... 🤔

Daha 3 haftalık evli adamı okeye çağıranlarda dingildir bence.
İyi arkadaş olsalardı git eve eşini ihmal etme derlerdi.

:olamaz:Kızlar selaaammm, moralim çookça bozuk.
Keske en başından sorsaydın. Hiç sevmem kahveye mahveye giden erkek cinsini . Yani herseyin bir usulü yok mu daha neler ya haftada 3 ne demek :olamaz:

Allah yardımcın olsun. Kesin bir dille konusmayi dene . Kavga şeklinde değil de " Hayatım daha yeni evlendik tabi ki arkadaşlarınla vakitde geçireceksin ama artık seninde bir sorumlulugun var ." desen anlar mı ? Ya da "Bende seninle zaman geçirmek istiyorum ." tarzında şeyler.

Benim eski diyeyim artik eş olmayı beceremeyen eşim de ayniydı. Ailesine söylemistim onlardan da korkmuyordu. Ben konuştukca hergüne dönüştü ve gece 2 ye 3 e kadar sürüyordu. İlk evlendigimiz hafta gece 1 de gelerek baslamisti evde oldugunda da sanaldan oynamaya devam etti. Ben başedemedim ne kızmama ne bana saygisi oldu,ayrılıyorum

Annesi size aman koyma gitmesin diyorda evli değilken de böylemiymiş sormanızı tavsiye ederim. Daha tazecik evlisiniz. Herkes siz gibi yanında olsun ister. Sanırım olgunlaşamamış biri. Allah yardım etsin siZe.

aynen katılıyorum . siz kavga ederseniz sürekli sıkıntı çıkartırsanız. daha çok kaçar sizden . zamana bırakın , belki zamanla bıkar . yok eve koymama, annnesine söylerim, bu gibi davranışlardan soğur.
Bence bu yüzden soguyan adam sogusun. Evlilikte ne sorun olur ne sorun olmaz bilmiyorsa daha çok şeyi bahane edip kaçar,beni sıkma vs der.erkek nedense bu gibi konularda hic düşünmüyor ama bu kadın evden gitmelerime kirılır mı soğur mu diye hep kadin dusunuyor. Açık ve net konusulması lazım

X