Yeni Evliyim Eşim Sürekli Okeye Gidiyor

Beni böyle yok sayan adamı yatağıma almazdım. Gitsin ıstakaya sarılıp uyusun 🙄🙄 en sevmediğim alışkanlık bu kahve alışkanlığı nefret ederim. Zaten böyle erkekler de düşük profilli oluyor genelde. Aile arasında ev oturmasında falan oynanır okey ama yani haftanın bilmem kaç günü çıkılır mı 🙄
Ya adam bir sürü Ergenin hayalini yaşıyor.
Evli, toplumsal baskıdan uzak
Ana baba dirdirindan uzak, artık onu adamdan sayip ciddiye alan bir toplum var
Eşiyle dostuyla bekar gibi saatlerce takılabiliyor
Evde sıcak yatakta güzel bir eş onu bekliyor...
Bekarken de aynı hayatı yaşıyordu ama toplum ona daha az saygı duyar, hayta der geçerdi . Ayrıca kadın nerede, odasında/tuvalette kapıyı kitleyip gizli gizli ihtiyacını giderirdi.
Şu an cidden bir Ergenin cennetini yaşıyor, insan daha ne ister...

Ya adam bir sürü Ergenin hayalini yaşıyor.
Evli, toplumsal baskıdan uzak
Ana baba dirdirindan uzak, artık onu adamdan sayip ciddiye alan bir toplum var
Eşiyle dostuyla bekar gibi saatlerce takılabiliyor
Evde sıcak yatakta güzel bir eş onu bekliyor...
Bekarken de aynı hayatı yaşıyordu ama toplum ona daha az saygı duyar, hayta der geçerdi . Ayrıca kadın nerede, odasında/tuvalette kapıyı kitleyip gizli gizli ihtiyacını giderirdi.
Şu an cidden bir Ergenin cennetini yaşıyor, insan daha ne ister...
Çoğu ilgisiz, arkadaş delisi erkek öyle aslında. Hoş ben çoğu erkeğin ergenlikten çıkmadığını düşünüyorum. Genelde arkadaşları, çevreleri çok daha kıymetli oluyor. Bekarken aileyi dinlemezler, evlenince eşi. Bu arada söz konusu koca kaç yaşında acaba?
Edit: oha 27 yaşındaymış. Tavırlar sanırsın 17 🙄

Istakayı kafasına geçirmelik.
madem ailesinden korkuyor sende telefon aç "ben bi süre ailemin evine gidiyorum X sürekli evden çıkıp okey oynuyor kaç kere uyardım düzelmiyor. Ben bunun için evlenmedim" de ve kenara çekil izle madem 🤓

O ne yapıyorsa aynısını yapın. Neden siz tasalanacakmışsınız? Çıkın gezin gerekiyorsa tek başınıza bir kafede saatlerce oturun. O düşünsün karım bu saatte dışarıda ne yapıyor diye. O beklesin sizin yolunuzu. Siz neden evde oturup asker yolu gözler gibi ömrünüzü geçiriyorsunuz, çok kızdım size. Genceciksiniz en güzel zamanlar oh çıkın eğlenin bir süre sonra eşiniz sizle vakit geçirmek isteyecek.

Şimdi bunu yazmama kızacak insanlar çıkar belki ama çift olarak okey oynayan arkadaşlarınız yok mu? Bu konuda sıkıştırın beraber çıkıp oynayın, buna zorlayın onu, bu da bir seçenek olabilir. Ya o vazgeçer ya siz de ortama dahil olmuş olursunuz.

Ben ilk çocuğumu okey masasında büyüttüm desem abartmış olmam. Öğretmen evinde takılırdık. Bizim gibi okeyci arkadaşlarımız vardı. Özellikle onun için buluşurduk.

Eşinizin ergenlikten çıkamaması konusunda haklısınız, hiç hoş değil ama yeni evliler yaratıcı çözümler bulmayı denemeli bence

Bazi seyler insanin icinden gelirse olur. Mesela esinizin kosa kosa gidip okey oynamasi icinden geldigi icin. Uzgunum ama esinizin icinden gelseydi sizinle vakit geçirirdi. Bu aileye soylenerek, tartisarak olacak birsey degil, ilk firsatta yine okeye gider ya da beni kisitliyorsun deyip surat asar.
aynen katılıyorum . siz kavga ederseniz sürekli sıkıntı çıkartırsanız. daha çok kaçar sizden . zamana bırakın , belki zamanla bıkar . yok eve koymama, annnesine söylerim, bu gibi davranışlardan soğur.

Bugün çalışmıyor gel film izleyelim diyor akşam belki dışarı çıkarım diyor ben çalışıyorum evden. Neymiş sıcakta çıkmak istemiyormuş arkadaşlarının izin günü değilmiş vakit geçirmek ise böyle de geçirilirmiş. Benimki saçmalıkmış. Eve geç gelen koca oluyorsun diyorum ne olmuş diyor ama aileler duymasın diyor bu kadar normalse duysun

Aileleri evliliğe kariştirmayi doğru bulmuyorum kendim de hiç yapmadim ama madem bu kadar ödü kopuyor yerinizde olsam son kez uyarir sonra herkese duyururdum. Sizi dinleyecek gibi gelmedi, siz de söz geçirebilecek gibi değilsiniz. En azindan baştan noluyorsa olsun.

O kahvedeyken annesini görüntülü arayın napıyonuz kızım dediğinde napayım evdeyim onu bekliyorum dersin o nerde dediğinde kahvede gelemedi bi türlü diye söyle bence.
He eğer ki işe yaramazsa babanız kulağını çekmeli.
Ben zamanında babanın devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Kızım sahipsiz değil kafana göre davranamazsın yeni evlisiniz vallahi çeker alırım demeli bir baba, başka dilden anlamıyorlar çünkü.

Kızlar selaaammm, moralim çookça bozuk.
Uzuuuuun bir sevgililik dönemi sonrası evlendim. Eşimin ailesine ait evlerden birine geçtik. Bu ev eşimin doğup büyüdüğü arkadaş ortamının ailesinin olduğu yerde. Yani yeni ev yeni eşyalar eş ama ortam her şey aynı. Haliyle işten erken geliyorsa ya da hafta sonları akşam okeye gidiyor arkadaşları ile haftada 3 4 kere. 1 tanesi evli geri kalanlar bekar. Mesela dün akşam ablası bize yemek göndermek istedi onu almaya gitti 9'da gitti arkadaşlarını görmüş bana mesajlar atıyor lütfen okeye gideyim diye. 11.30'da eve geldi. Daha 3 haftalık bile evli değiliz. Sorsan 2 saat durmuş ama bu 2 saat geceye denk geliyor. Ailesinin ailemin haberi yok. Bir kere annesi şahit oldu sürekli gitmesin koyma diyor ama elimde mi? Geçen pazar 4'te gitti 8'de evde ol dedim 9 buçukta geldi. Yatağı ayırdım ettim dün yine yaptı. Bu çocuk asla okey bilmezdi 1 senedir sürekli okey atmaya derneğe gidiyor. 2 3 dakikalık yolda o dernek ama olsun yanımda değil. Arkadaşları ile. O saatte eve gelen koca istemiyorum. Kavga edip bağırdıkça inada bindiriyor. Ne yapmalıyım? Nasıl davranayım tatlı dil vs işe yaramıyor. Yaşlarımız 27. Ben de aynı şehir farklı yakaya taşındım evden çalışıyorum arkadaşlarım uzak kocamı yanımda istemek film izlemek çay içmek istiyorum. Kavgadan sonra okeyden sonra sırnaşıyor.
Kesinlikle tavrınızı koyun . Eşler ayrı ayrı kendi arkadaşları dostları ile tabiiki vakit geçirebilmeli ama eşinizin yaptığı tamamen eski düzenine devam etmek.Hafta sonu okeye gitmek mi istedi, sizde evde oturmayın,güzel bir film izleyip yemek yemek istiyorum benide AVM ye bırakır mısın diyin . Eşiniz dışarıda siz olmadan keyifle vakit geçiriyorsa,sizinde o olmadan keyifle vakit geçirebileceğiniz konusunda aydınlanması lazım.Evde oturup onu beklemeyin . Emekli çiftler gibi evde oturup gelince surat asmanız ,sirinlikler yapmasına müsaade etmeniz bu durumu sürekli hale getirir.

Kesinlikle tavrınızı koyun . Eşler ayrı ayrı kendi arkadaşları dostları ile tabiiki vakit geçirebilmeli ama eşinizin yaptığı tamamen eski düzenine devam etmek.Hafta sonu okeye gitmek mi istedi, sizde evde oturmayın,güzel bir film izleyip yemek yemek istiyorum benide AVM ye bırakır mısın diyin . Eşiniz dışarıda siz olmadan keyifle vakit geçiriyorsa,sizinde o olmadan keyifle vakit geçirebileceğiniz konusunda aydınlanması lazım.Evde oturup onu beklemeyin . Emekli çiftler gibi evde oturup gelince surat asmanız ,sirinlikler yapmasına müsaade etmeniz bu durumu sürekli hale getirir.
adamın h.son gündüz okeye gittiğini sanmıyorum
hatta "sıcakta çıkmam" diyormuş
benim anladığım akşam 8den 9dan sonra gidip geceyarıları gelmesi zaten sorun olan.

ha konu sahibi bence de oturup beklemesin ama gecenin bir yarısı nereye çıkabilir? etrafta arkadaşım bile yok derken.. onu bilmiyorum.

arabası varsa belki o zaman o da atlayıp bir yerlere gidebilir? merkezi bir yerdeyse belki alternatifleri düşünebilir.
kayınvalidesine kendi ailesine açık edebilir -ben hiç sevmem bu aileleri katma olayını ama kıyameti koparmadan. "x evde durmuyor zaten ben de aileme gidiyorum/size geldim" diyebilir

Çok yeni bir evlilik ama bence yanlış karakter seçimi. Hayatta en nefret ettiğim şeydir bir erkekte. Ne babam ne kayınpederim ne kocam böyle insanlar değiller.
Ben olsam yerinizde onun evde olduğu vakit ben de anneme falan giderdim bir süre.

27 yaşındasın yeni yetme değilsin hemen darılınca yatak ayrılır mı alışkanlık haline gelir yastığı alan başka odaya çekilir önce bundan vazgeç sonra o geç geldikten son otur konuş ince ince işle hayatım nasıl geçti v,s diye sonra arkadaşlarından soğutmaya başla aa şu seni kıskanıyo galiba şu şöyle bu böyle iyice uzaklalmasını sağla araya nifak sok daha da alışkanlık olmasın

Kızlar selaaammm, moralim çookça bozuk.
Uzuuuuun bir sevgililik dönemi sonrası evlendim. Eşimin ailesine ait evlerden birine geçtik. Bu ev eşimin doğup büyüdüğü arkadaş ortamının ailesinin olduğu yerde. Yani yeni ev yeni eşyalar eş ama ortam her şey aynı. Haliyle işten erken geliyorsa ya da hafta sonları akşam okeye gidiyor arkadaşları ile haftada 3 4 kere. 1 tanesi evli geri kalanlar bekar. Mesela dün akşam ablası bize yemek göndermek istedi onu almaya gitti 9'da gitti arkadaşlarını görmüş bana mesajlar atıyor lütfen okeye gideyim diye. 11.30'da eve geldi. Daha 3 haftalık bile evli değiliz. Sorsan 2 saat durmuş ama bu 2 saat geceye denk geliyor. Ailesinin ailemin haberi yok. Bir kere annesi şahit oldu sürekli gitmesin koyma diyor ama elimde mi? Geçen pazar 4'te gitti 8'de evde ol dedim 9 buçukta geldi. Yatağı ayırdım ettim dün yine yaptı. Bu çocuk asla okey bilmezdi 1 senedir sürekli okey atmaya derneğe gidiyor. 2 3 dakikalık yolda o dernek ama olsun yanımda değil. Arkadaşları ile. O saatte eve gelen koca istemiyorum. Kavga edip bağırdıkça inada bindiriyor. Ne yapmalıyım? Nasıl davranayım tatlı dil vs işe yaramıyor. Yaşlarımız 27. Ben de aynı şehir farklı yakaya taşındım evden çalışıyorum arkadaşlarım uzak kocamı yanımda istemek film izlemek çay içmek istiyorum. Kavgadan sonra okeyden sonra sırnaşıyor.

X