• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim eşim işsiz giderek sıkılmaya başladım

Peki geçici bile olsa herhangi bir işte çalışmaya yanaşmıyor mu?
Benim durumum sizinkinden daha feci, zira "surekli projeleri iş fikirleri olan kendinin sanatçı olduğunu öngören" bir eşim var, ve hala birşeyler yapacağına aptal gibi inanan bir ben....
Çok söyledim ve her söylediğimde tartışıyoruz iş beğenmiyor. Söylediğim de havada kalıyor

Ailelerin ,ikili ilişkilerdeki onayı nekadar önemliymiş bu konudan bunu anlıyoruz..aykırı gençliğe ders olsun.aileleriniz onay vermiyorsa mutlaka 50kere daha düşünün herşeyi.
Öyle zamanında annem özellikle kabul etmemem konusunda çok uyarmıştı inatla kendi kararım seviyorum dediğim için zor şartlarda diğer aile fertlerime kabul ettirmişti. Şuan ki aklım olsaydı kalkışmazdım ama iş işten geçti artık

Merhaba arkadaşlar, henüz 6 aylık evliyim. Eşimle 8 sene çıktık, 9. senemizde evlendik. Çok zor kabul ettirdim aileme evlenirkende hiç destek olmadılar kendin ettin kendin bul diye haliyle ailem bilmiyor işsiz olduğunu sıkıntılarımı paylaşamıyorum annemde kalp rahatsızlığı var. İlk 2. Haftamızda işten çıkarıldı hala iş bulamadığı için psikolojisi bozuldu. Ben çalışıyorum fakat yetmiyo bi yere kadar idare edebiliyorum. Maddiyat yüzünden çıtırdamaya başladı bundan dolayı mutsuzum eşimi seviyorum fakar onun agrasif halleri beni çok üzüyor ve geriyor. Ondan uzaklaşmaya başladım. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Eskidende mi issiz gezerdi yoksa simdiye kadar ilk issizligi mi?

Eşimle çıktığım süre zarfında hep aynı şirkette çalışmıştı aslında işten kaçan biri değil işe girdiği zaman çalışıyor ama şansızlık bi türlü peşimizi bırakmadı birikimimizi yiyorduk açıkcası şimdi nikahta ki takılara geldi sıra bozduracağız haliyle eşimin ailesiyle görüşmüyoruz kayınvalide yüzünden çocuğa da bakmak istemiyor. Benim ailemin maddi durumu da herşeyi karşılayacak kadar iyi değil yine de yardım ediyorlar zaman herşeyin ilacıdır illa ki yoluna girecektir biliyorum ama işte insan karamsara düşüyor

Umarım eşiniz gene iş bulur..:dua:
Ama istediği gibi bir iş çıkana kadar bir şeyler yapmalı diye düşünüyorum.
Çok özel değilse neden eşinizin ailesi ile görüşmüyorsunuz?

Umarım eşiniz gene iş bulur..:dua:
Ama istediği gibi bir iş çıkana kadar bir şeyler yapmalı diye düşünüyorum.
Çok özel değilse neden eşinizin ailesi ile görüşmüyorsunuz?
Doğum yaptığımda 13 günlükken kayın validemde kalmaya başladım annem kansere yakalanmıştı yoğun bakımda kaldı kaybetme riskimiz çoktu bebeğe bakacak kimsem olmadığı için kalmıştım. Ama aynı evde olmuyormuş bi kaç akrabam geldi ziyarete geçmiş olsun ve bebek doğduğu için gelenlerin getirdikleri altını aşağılayarak bana sürekli yorumda bulundu bende kendisinin dostları geldiğinde gittikten sonra içime sıpmamıştı söyledikleri aynısını yumuşatarak söyledim sana değer vermiyorşarmış ki basit basit takımlar almış getirmişler getirmeselerde olurdu diye ortadan çatlamış ama renk vermemişti içinde kurmuş eşini, kızını , oğlunu alttan doldurmuş o kaldığım sırada komik gelecek ama anlatayım o kadar derine indik göğüslerini açıp ben 18 lik dokunulmamış kız gibiyim senin göğüslerin sim siyah olmuş diye kıyaslamada bulunmuştu tabi ben bu duruma şoke oldum. Sesimi çıkarmadım eşime anlatmamıştım ta ki eşim bana sen anneme neden böyle davrandın diye söyleyene kadar durum böyle böyle devam etti bayramda evde ağlayıp sızlanmış gelmesin görmek isteniyorum diye bende açıkcası bayılmıyorum eşim için gidip geliyordum sesimi çıkarmamıştım isabet oldu benim için hiçte üzülmedim

Konu açılalı baya olmuş ve eşiniz de 2 yıldır işsiz mi yani? Artık onun ciddi bir uyarıya ihtiyacı var.
Evet eşler arasında sen çalıştın ben çalıştım lafı olmamalı ama sizin eşiniz artık tembelliğe alışmış bence.
İş olduğu zaman işten kaçmıyor ama bu çalışmadığı zamanlar daha çok bilemiyorum :(

Doğum yaptığımda 13 günlükken kayın validemde kalmaya başladım annem kansere yakalanmıştı yoğun bakımda kaldı kaybetme riskimiz çoktu bebeğe bakacak kimsem olmadığı için kalmıştım. Ama aynı evde olmuyormuş bi kaç akrabam geldi ziyarete geçmiş olsun ve bebek doğduğu için gelenlerin getirdikleri altını aşağılayarak bana sürekli yorumda bulundu bende kendisinin dostları geldiğinde gittikten sonra içime sıpmamıştı söyledikleri aynısını yumuşatarak söyledim sana değer vermiyorşarmış ki basit basit takımlar almış getirmişler getirmeselerde olurdu diye ortadan çatlamış ama renk vermemişti içinde kurmuş eşini, kızını , oğlunu alttan doldurmuş o kaldığım sırada komik gelecek ama anlatayım o kadar derine indik göğüslerini açıp ben 18 lik dokunulmamış kız gibiyim senin göğüslerin sim siyah olmuş diye kıyaslamada bulunmuştu tabi ben bu duruma şoke oldum. Sesimi çıkarmadım eşime anlatmamıştım ta ki eşim bana sen anneme neden böyle davrandın diye söyleyene kadar durum böyle böyle devam etti bayramda evde ağlayıp sızlanmış gelmesin görmek isteniyorum diye bende açıkcası bayılmıyorum eşim için gidip geliyordum sesimi çıkarmamıştım isabet oldu benim için hiçte üzülmedim
O ne biçim kıyaslama! Tövbe tövbe. Senin yerinde olsam, ben de görüşmezdim.
Eşimin işi için üstüne gitme, inan farketmeyecek. Hatta vıdı vıdı edersen, çalışacağı varsa da calismaz. Benim eşim Türkiye'de yaşarken hiç çalışmıyordu, yurtdışına yerleştik, çok çok az bile olsa çalışıyor, buna bile şükreder hale geldim. Biz kadın erkek rollerini değiştikçe, ben ev işi asla yapmıyorum, ne temizlik ne yemek ne çamaşır, hayat rolleri değişmemizi uygun gördüyse biz de böyle yaşarız. Ayrıca kadının çalışıp erkeğin evde olduğu başka mutlu evlilikler de var. Eğer sen çalışıyorsanız, sen de böyle yapabilirsin

O ne biçim kıyaslama! Tövbe tövbe. Senin yerinde olsam, ben de görüşmezdim.
Eşimin işi için üstüne gitme, inan farketmeyecek. Hatta vıdı vıdı edersen, çalışacağı varsa da calismaz. Benim eşim Türkiye'de yaşarken hiç çalışmıyordu, yurtdışına yerleştik, çok çok az bile olsa çalışıyor, buna bile şükreder hale geldim. Biz kadın erkek rollerini değiştikçe, ben ev işi asla yapmıyorum, ne temizlik ne yemek ne çamaşır, hayat rolleri değişmemizi uygun gördüyse biz de böyle yaşarız. Ayrıca kadının çalışıp erkeğin evde olduğu başka mutlu evlilikler de var. Eğer sen çalışıyorsanız, sen de böyle yapabilirsin
Çalışmaktan kaçam biri hiç olmadım zaten çocuğa bakacak biri olsa güvenip bırakabileceğimiz hemen istiyorum başlamayı eşimi dinlemicem ama mecbur kızım biraz büyüdükten sonra başlayacağım size katılıyorum kadın çalışıp erkeğin evde olduğu evlilikler var mutlu yürüten

Cok zor bi durum ikiniz için de... ama sabretmek lazım iste begenmemezlik ediyor da iş bulamıyorsa size bu evliliği gözden geçirin derim ama diğer türlü ise iyi günde kötü günde diye başlıyoruz evliliğe biliyorsunuz.

Çalışmaktan kaçam biri hiç olmadım zaten çocuğa bakacak biri olsa güvenip bırakabileceğimiz hemen istiyorum başlamayı eşimi dinlemicem ama mecbur kızım biraz büyüdükten sonra başlayacağım size katılıyorum kadın çalışıp erkeğin evde olduğu evlilikler var mutlu yürüten
Esinize neden bırakıyorsunuz birakmiyorsunuz çocuğu?

Cok zor bi durum ikiniz için de... ama sabretmek lazım iste begenmemezlik ediyor da iş bulamıyorsa size bu evliliği gözden geçirin derim ama diğer türlü ise iyi günde kötü günde diye başlıyoruz evliliğe biliyorsunuz.
Aslında bırakmak istemiyorum desem yalan olur annemin hastalığı daha kötü olmaması için birazda direniyorum. Moralsizlik bitiyor

Back