- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
Çocuğu kimseye birakmiyorsunuz ki? Eşinizin de iyi bakacagindan eminimNasıl anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuğu kimseye birakmiyorsunuz ki? Eşinizin de iyi bakacagindan eminimNasıl anlamadım
Anladığım kadarıyla ediniz de benim eşim gibi tembel, çalışmayacaktır da.İş bulması her işten ayrıldığında 8 ayı buluyor kısa süre çalışıp ayrılıyor şuan yine işsiz
Kabullenemiyorum böyle yaşamayı bi ömür ne zaman normal insanlar gibi çalışıp akşam eve gelecek diye düşünmekten kafayı yiyorum. Eşim bakmıyo ona söyledim ben çalışayım sen bak en azından geçici bi süre diye kabul etmiyor. Annemin hastalığı sebebiyle bekliyorum en ufak bi sıkıntı tetikliyor sebep olmak istemiyorum. Sonrasında devam ediceğimi sanmıyorum. Sürekli değişecek umuduyla beklemek insanı delirtiyor. Zaman zaman psikolojim bozuluyor düşünmekten ev de internet üzerinde satabileceğim şeyler araştırıyorum birazda kafam dağılsın diyeAnladığım kadarıyla ediniz de benim eşim gibi tembel, çalışmayacaktır da.
Benim gibi durumu kabullenmeyecekseniz, kendinize eziyet etmeyin daha fazla. Ya da benim gibi kabullenin
O zaman çok uzatmayın derim. Yuva yıkılmasını destekleyen biri olmamama ragmen, benim gibi kabullenmeyecekseniz, daha fazla eziyet çekmeyin.Kabullenemiyorum böyle yaşamayı bi ömür ne zaman normal insanlar gibi çalışıp akşam eve gelecek diye düşünmekten kafayı yiyorum. Eşim bakmıyo ona söyledim ben çalışayım sen bak en azından geçici bi süre diye kabul etmiyor. Annemin hastalığı sebebiyle bekliyorum en ufak bi sıkıntı tetikliyor sebep olmak istemiyorum. Sonrasında devam ediceğimi sanmıyorum. Sürekli değişecek umuduyla beklemek insanı delirtiyor. Zaman zaman psikolojim bozuluyor düşünmekten ev de internet üzerinde satabileceğim şeyler araştırıyorum birazda kafam dağılsın diye
Evdeki kullanmadiginiz esyalari satmakla baslayabilirsiniz.Kabullenemiyorum böyle yaşamayı bi ömür ne zaman normal insanlar gibi çalışıp akşam eve gelecek diye düşünmekten kafayı yiyorum. Eşim bakmıyo ona söyledim ben çalışayım sen bak en azından geçici bi süre diye kabul etmiyor. Annemin hastalığı sebebiyle bekliyorum en ufak bi sıkıntı tetikliyor sebep olmak istemiyorum. Sonrasında devam ediceğimi sanmıyorum. Sürekli değişecek umuduyla beklemek insanı delirtiyor. Zaman zaman psikolojim bozuluyor düşünmekten ev de internet üzerinde satabileceğim şeyler araştırıyorum birazda kafam dağılsın diye
MerhabaBunu şu garsonluk yapsın, taksi şoförlüğü yapsın diyen arkadaşlar için yazıyorum. Adam belki mühendis? Adam belki hayatı boyunca iyi bi yerlere gelebilmek için çalışıp didinmiş? Mesleği olan birine koyar bu tip şeyler. Yani öyle eve sırf ekmek getirmek için pazarda limon satmakla çözülmüyor bütün dertler. İnsanlar sadece para için çalışmaz, statü için de çalışılır. Bilin diye söylüyorum.
Konu sahibi, kocan azimli ve çalışma konusunda istekliyse kocanın yanında olmalısın. İnşallah bu zor günleri atlatırsınız.
Onun yapabileceği iş güvenlik bana göre eğitimini alıp yapmasını söylediğimde ters düşüyoruz kıyafetimgiyip dikilemezmiş sanki daha önce müdür vasfında çalışıyormuş gibi ki öyle olmuş olsa bile para kazanmak için boş durmaktan çok daha iyiEsinizin agresif olması normal umursamaz rahat olsaydı bu daha zor olurdu oda üzgündür haliyle geçiçi asgari ücrrtli bir işe girse?
Önüme bakmak isyorum o da farkında evde patırtı gürültü çıkarmıyorum fakat hal ve hareketlerimden anlıyor öyle düşünüyorum. 36 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak yaşta sizin eşiniz gibi kendini geliştirme konusunda artıları yok ama beklentisi öyle değil o da benim sinirlenmeme yetiyor. Kendi aileme söylediğimde sabretmemi söylüyorlarS Serense benim eşim de mühendis,haftaiçi 08.30-17.30 kurumsal bi şirkette çalışıyor hafta sonu ve uzun yaz günlerinde de haftaiçi akşam üstü dahil meyve bahçelerinde(babasına ait) çiftçilik yapıyor,gerektiğinde çapa,gerektiğinde traktör tepesi,gerektiğinde toplama,dizme vs hem de kimi gün 40 derece sıcağın altında. Oturduğumuz köyde mühendis olup çiftçilik yapan çok tembel adama bu tarz şeyler bahane sadece. Eşiniz başından beri böyleyken bile bile lades deyip çocuk yapmışsınız bari artık terketme zamanınızın geldiğini kabul edin ve önünüze bakın,eşinizden sırtınızdaki şu kamburdan da kurtulun bi zahmet.
Önüme bakmak isyorum o da farkında evde patırtı gürültü çıkarmıyorum fakat hal ve hareketlerimden anlıyor öyle düşünüyorum. 36 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak yaşta sizin eşiniz gibi kendini geliştirme konusunda artıları yok ama beklentisi öyle değil o da benim sinirlenmeme yetiyor. Kendi aileme söylediğimde sabretmemi söylüyorlar
işte adam dediğin böyle olmalı her şartta evine bakmayı bilmeli helal olsun eşine..Merhaba
Uzun zaman olmus yazali ama yine de yanitlamak istedim.
Esim muhendis. Cift diplomali yuksek lisansli yabanci dil bileninden
Iki yil once 7000 lira maas alirken issiz kaldi. Ben mali musavirim. O zaman özelde okuyan 3 erkek çocuk. Biri lise biri universite biri kreş.
2 ay is bakti ama kapi duvar.
Once pazara çıktı! Ben mühendisim demedi.
Sonra otobüs şoförlüğü yaptı E sınıfı egliyet bir ise yarasin dedi.
Ve bu arada ders verdi. Yabancı dil .
Ayda 5000 lira ev kredisi ve ozel okullar. Ben de iyi kazanıyorum
Ama erkek dediğin taşı sikar suyunu çıkarır.
Ister muhendis olsun ister pilot.
Su an eskiye gore az kazaniyor ama benim kazancimla denklesiyor her sey. Eğer bu hamleyi yapmamış olsaydi onu asla desteklemezdim
Evde ben muhendisim diye kasilarak oturan ve is bekleyen koca benden saygi beklemesin.
Ben esini çok taktir ettim canım. Daha once calistigim omulda oğretmen arkarkadas emekli olan esi icin yine okuldan olan bir arkadaşla iş ortaklığı yaptı.Dukkan açtılar ...bir sene sonunda battilar iki arkadaş da birbirini suçluyor o ayrı konu...bizim kız zaten öğretmen eşi de yillarca çalışıp emekli olmus ama borclari öderken cocuklarini madur etmemek için kari-koca tüm yaz birlikte bulaşık yikadilar.S Serense benim eşim de mühendis,haftaiçi 08.30-17.30 kurumsal bi şirkette çalışıyor hafta sonu ve uzun yaz günlerinde de haftaiçi akşam üstü dahil meyve bahçelerinde(babasına ait) çiftçilik yapıyor,gerektiğinde çapa,gerektiğinde traktör tepesi,gerektiğinde toplama,dizme vs hem de kimi gün 40 derece sıcağın altında. Oturduğumuz köyde mühendis olup çiftçilik yapan çok tembel adama bu tarz şeyler bahane sadece. Eşiniz başından beri böyleyken bile bile lades deyip çocuk yapmışsınız bari artık terketme zamanınızın geldiğini kabul edin ve önünüze bakın,eşinizden sırtınızdaki şu kamburdan da kurtulun bi zahmet.
Ben esini çok taktir ettim canım. Daha once calistigim omulda oğretmen arkarkadas emekli olan esi icin yine okuldan olan bir arkadaşla iş ortaklığı yaptı.Dukkan açtılar ...bir sene sonunda battilar iki arkadaş da birbirini suçluyor o ayrı konu...bizim kız zaten öğretmen eşi de yillarca çalışıp emekli olmus ama borclari öderken cocuklarini madur etmemek için kari-koca tüm yaz birlikte bulaşık yikadilar.
Ne güzel çocuklarınıza çok güzel rol modellersiniz Hani insan kendisine sefalet içinde yasamayi reva görebilir...bu benim hayatım kime ne diyebilir de evlilik yoluyla hayatına birisini almış,ana-baba olmuş kişiler nasıl elinden geleni yapmaz anlayamiyorum.Ben de bu yoğunluktan nasibimi alıyorum çoğu zaman anamnezcim,bi şekilde çalışıyor buluyorum kendimi,o çift de ne güzel beraber girmişler o yükün altına,tembel insanla uğraşmak çok zor.
Ne güzel çocuklarınıza çok güzel rol modellersiniz Hani insan kendisine sefalet içinde yasamayi reva görebilir...bu benim hayatım kime ne diyebilir de evlilik yoluyla hayatına birisini almış,ana-baba olmuş kişiler nasıl elinden geleni yapmaz anlayamiyorum.
Teşekkür ederim .Erkek dediğin oturup pozisyonuna uygun iş beklemez. Bekleyen adamdan da koca olmaz . Kim ne derse desin . Herkes sorumluluğunu bilecek .işte adam dediğin böyle olmalı her şartta evine bakmayı bilmeli helal olsun eşine..
Genelde çalışırdı 8 yıl boyunca tanıdığım süreçte çalıştı sözlenmeme yakın işten çıkarıldı küçülmeye gidiyoruz diye eşimle beraber 16 kişiyi çıkarmışlar. O zamandan bu zamana kadar hala toparlayabilmiş değil arkadaşınızın eşi el üstünde gezdirilecek biri helal olsun. Hep çalıştığı için bi işten çıkarılmayla bişi olmaz herkesin başına gelebilecek bi durum diye düşündüm her zaman böyle şeyler hayatta olur 4/4 lük olmuyor. Ama annem demişti demekten sinir oluyorum maalesef öyle kızmıştı neden evlenmek istiyorsun böyle biriyle diye şuan daha iyi anlıyorum. O soğan ekmek muhabbeti hikaye lise mezunu o kadar başka da bir + yok kendini geliştirmek adınaevlendiğinizde işi olabilir
ama
genelde nasıldı
mesela genelde de işsizdide evlilik arefesinde göstermelik mi girdi işe
ayrıca istediği gibi iş yok diye birşey olmaz
bak daha dün haberlerde
iftira atılan astsubay mesleği rütbesine rağmen hâlde hamamlık yapıyormuş (ki muhtemelen akıcı ingilizcesi de vardır adamın, askeri okullarda ingilizce ciddi eğitim alıyorlar)
senin eşinin özelliği vasfı ne ki? iş beğenmiyor
adam hep işsiz kaldıysa 8 yılda, bile bile lades yapmışsınız aileniz haklı
ama her daim işi vardıda şu dönemde işsiz kaldıysa ona destek olun işsizlikten gergin olmasına üzülmeyin geçici bir durum
birde işsiz işsiz boş boş evde oturmasın kurslara gitsin mesela ileri ofis programlarına falan gitsin geliştirsin kendini
bir örnekte arkadşaımdan eşi işi var omasına rağmen arkadaşımın doğum yapmasına yakın gece taksiye çıktı, gece hamallık yaptı, tatil gününde pazara çıktı
arkadaşım artı fuzulileri yapmayız çok yoruluyorsun dedi çocuk ben ilk çocuğumda aklımızda birşey kalsın istemiyorum senin arkadaşlarında bir ay sonra doğum yaparken bu vazgeçelim dediklerini yapacaklar bizde eksiklik olursa kendimi eksik hissederim dedi fotğraf çekiminde herşeyi yaptı hiçbirşeyde demedi (arkadaşımın işsizlik maaşı vardı o senin hakedişin evde eksiklik varsa bu benim kusurum dedi adam lise mezunu ama bana göre süper aile babası
vasfım yok deyip benden bu kadar demedi)
Dediğiniz gibi eşyaları satıyorum ufak ufak başka türlü olmuyor. Kızım kreşe gidene kadar bekleyeceğimEvdeki kullanmadiginiz esyalari satmakla baslayabilirsiniz.
Orgu orebiliyorsaniz , orup satabilirsiniz. Firinlara ev kurabiyesi yapabilirsiniz , bunu tam bilmiyorum duydum. En azindan 3 5 damlar .
Esiniz idareten pazarcilik yapabilir. Belli gunler .
Merdiven silebilir yada temizlige gidebilirsiniz.
Maddi sikinti cok zor , su zamanda . Hemde bebeginiz var.
Allah kolaylik versin