• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim eşim işsiz giderek sıkılmaya başladım

Çok söyledim ve her söylediğimde tartışıyoruz iş beğenmiyor. Söylediğim de havada kalıyor

Kabullenmek zordur eminim hala seviyorsunuzdur ama eşiniz tembel ve sorumsuz. Ve asla değişmeyecek..
Bunu kabullendiğiniz vakit umarım çok geç olmaz.

Çok yakın bir örneğini tanıyorum. 13 yıldır evliler ama kadın bitirdi artık kafasında.
Sonradan adam da biraz çevrenin uyarısıyla iş buldu şimdi de kadının geçinmeye gönlü kalmadı. Tükettiler her şeyi..

Erkeğin her zaman evinin ihtiyaçlarını görecek beceride olmasının gerektiği bir toplumda yaşıyoruz. Bu genlerimize işlemiş artık.
Ben bu konuda her zaman pozitif ayrımcılıktan yanayım. Özellikle kadın bir anneyse..

aynısı basıma geldı evlendık 4 ay ıssız kaldı bulamadı artk sınırlerı bozuldu esımın bırbırınıze kenetlenın ve yardımcı olamya calısın ıssızlık cok kotu bısey normaldir tavırları

Merhaba
Uzun zaman olmus yazali ama yine de yanitlamak istedim.
Esim muhendis. Cift diplomali yuksek lisansli yabanci dil bileninden :KK66:
Iki yil once 7000 lira maas alirken issiz kaldi. Ben mali musavirim. O zaman özelde okuyan 3 erkek çocuk. Biri lise biri universite biri kreş.
2 ay is bakti ama kapi duvar.
Once pazara çıktı! Ben mühendisim demedi.
Sonra otobüs şoförlüğü yaptı E sınıfı egliyet bir ise yarasin dedi.
Ve bu arada ders verdi. Yabancı dil .
Ayda 5000 lira ev kredisi ve ozel okullar. Ben de iyi kazanıyorum .
Ama erkek dediğin taşı sikar suyunu çıkarır.
Ister muhendis olsun ister pilot.
Su an eskiye gore az kazaniyor ama benim kazancimla denklesiyor her sey. Eğer bu hamleyi yapmamış olsaydi onu asla desteklemezdim
Evde ben muhendisim diye kasilarak oturan ve is bekleyen koca benden saygi beklemesin.
Ben de kocanizin kadın versiyonuyum, is bulamadigim zaman veteriner kliniğinde hem sekreterlik hem temizlikçilik yaptım, sonra müdür olarak iş buldum, sonra yurtdışına taşındım ve su anda markette çalışıyorum. Elbet yine o hakettiğim işime kavuşacağım. Eşinizin de tekrardan mesleğine döneceğine inanıyorum.
Bu arada iş beğenmemek nedir Allah aşkına? Evet o diplomaları boşuna almadık ama iş iştir yahu!

Merhaba arkadaşlar, henüz 6 aylık evliyim. Eşimle 8 sene çıktık, 9. senemizde evlendik. Çok zor kabul ettirdim aileme evlenirkende hiç destek olmadılar kendin ettin kendin bul diye haliyle ailem bilmiyor işsiz olduğunu sıkıntılarımı paylaşamıyorum annemde kalp rahatsızlığı var. İlk 2. Haftamızda işten çıkarıldı hala iş bulamadığı için psikolojisi bozuldu. Ben çalışıyorum fakat yetmiyo bi yere kadar idare edebiliyorum. Maddiyat yüzünden çıtırdamaya başladı bundan dolayı mutsuzum eşimi seviyorum fakar onun agrasif halleri beni çok üzüyor ve geriyor. Ondan uzaklaşmaya başladım. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Çok yakın bir arkadaşımın eşi nikahtan 1 gün önce işten çıkartılmıştı ve ilk 2 ay kimseye söyleyememişti ben de dahil. Ailelerin bile haberi olmamıştı. Kendisi sınra iş buldu o süreçte de arkadaşımın maaşıyla geçinmişler. O dönemler eşinin çok gergin olduğunu, ama hep onu teselli ettiğini ve o sürecin geçtiğini belirtti. Eğer eşinizle başka sorununuz yoksa sabırlı olun.

Ben de kocanizin kadın versiyonuyum, is bulamadigim zaman veteriner kliniğinde hem sekreterlik hem temizlikçilik yaptım, sonra müdür olarak iş buldum, sonra yurtdışına taşındım ve su anda markette çalışıyorum. Elbet yine o hakettiğim işime kavuşacağım. Eşinizin de tekrardan mesleğine döneceğine inanıyorum.
Bu arada iş beğenmemek nedir Allah aşkına? Evet o diplomaları boşuna almadık ama iş iştir yahu!
Doğru olani yapmışsınız. Tebrikler ;)

Çok yakın bir arkadaşımın eşi nikahtan 1 gün önce işten çıkartılmıştı ve ilk 2 ay kimseye söyleyememişti ben de dahil. Ailelerin bile haberi olmamıştı. Kendisi sınra iş buldu o süreçte de arkadaşımın maaşıyla geçinmişler. O dönemler eşinin çok gergin olduğunu, ama hep onu teselli ettiğini ve o sürecin geçtiğini belirtti. Eğer eşinizle başka sorununuz yoksa sabırlı olun.
Ben de 8 ay anneme söylemedim aynı arkadaşınız gibi buraya konu açıp anlatmıştım içimde patlamıştı artık ama bizim ki kısır döngü gibi sürekli aynı

Kabullenmek zordur eminim hala seviyorsunuzdur ama eşiniz tembel ve sorumsuz. Ve asla değişmeyecek..
Bunu kabullendiğiniz vakit umarım çok geç olmaz.

Çok yakın bir örneğini tanıyorum. 13 yıldır evliler ama kadın bitirdi artık kafasında.
Sonradan adam da biraz çevrenin uyarısıyla iş buldu şimdi de kadının geçinmeye gönlü kalmadı. Tükettiler her şeyi..

Erkeğin her zaman evinin ihtiyaçlarını görecek beceride olmasının gerektiği bir toplumda yaşıyoruz. Bu genlerimize işlemiş artık.
Ben bu konuda her zaman pozitif ayrımcılıktan yanayım. Özellikle kadın bir anneyse..
n

İnanın onladar zor ki karar vermek bitirmek konusunda kafam çok karışık kızm daha bebek eşimi sevmiyor değilim ama bu halleri beni çok uzaklaştırıyor haftanın 3 günü annemde geçiriyorum sıkıldım artık evde

aynısı basıma geldı evlendık 4 ay ıssız kaldı bulamadı artk sınırlerı bozuldu esımın bırbırınıze kenetlenın ve yardımcı olamya calısın ıssızlık cok kotu bısey normaldir tavırları
Peki ne kadar zaman oldu evleneli

Sabret canm hemen çatırdamasın inşallah eşin iyi bi iş bulur şükür ki sen çalışıyorsun destek ol eşine moral ver mutlaka bulur

Canım bu devirde iş bulmak hiç kolay değil kendim mühendislik mezunuyum en az 1000 tane yere başvuru yaptım sadece 3 4yerden görüşmeye çağrıldım. Hepsinede çalışırım herşeyi yaparım dedim ortalamam 3.5 bir sürü mesleğimle alakalı kurs aldım ingilizcem var ama gel gelelim hiç işe yaramayan ama torpili olanı alıyolar hep işe eşinize kızmayın devir kötü

Canım bu devirde iş bulmak hiç kolay değil kendim mühendislik mezunuyum en az 1000 tane yere başvuru yaptım sadece 3 4yerden görüşmeye çağrıldım. Hepsinede çalışırım herşeyi yaparım dedim ortalamam 3.5 bir sürü mesleğimle alakalı kurs aldım ingilizcem var ama gel gelelim hiç işe yaramayan ama torpili olanı alıyolar hep işe eşinize kızmayın devir kötü
İnanın o ortalamanın yüksek olması vs cidden hiç ise yaramiyor. Tanıdık olması dediğiniz gibi ilk olay. Ama benim siniftan bazıları, tanıdık olmamasına ve gayet düşük notla mezun olmalarına rağmen süper iş buldular.

Valla cvdeki resmim çok çirkindi desem değil, cv yazmayı bilmiyorumdum desem o da değil. O yüzden durumunuza hiç şaşırmadim. Bol sabırlar diliyorum.

İnanın o ortalamanın yüksek olması vs cidden hiç ise yaramiyor. Tanıdık olması dediğiniz gibi ilk olay. Ama benim siniftan bazıları, tanıdık olmamasına ve gayet düşük notla mezun olmalarına rağmen süper iş buldular.

Valla cvdeki resmim çok çirkindi desem değil, cv yazmayı bilmiyorumdum desem o da değil. O yüzden durumunuza hiç şaşırmadim. Bol sabırlar diliyorum.

Aynen aynen bölümüm elektronik mühendisliği inanır mısınız devre kurmayı bilmeyen adamı tai de türksatta işe aldılar uç yerlerde 1.5 senedir iş arıyorum özelden ümidi kestim son 3 ay kpss çalışıyım dedim 90 aldım o puanlada kendi bölümümden atanamıyorum düz memurluk tercih etcem mecbur

Aynen aynen bölümüm elektronik mühendisliği inanır mısınız devre kurmayı bilmeyen adamı tai de türksatta işe aldılar uç yerlerde 1.5 senedir iş arıyorum özelden ümidi kestim son 3 ay kpss çalışıyım dedim 90 aldım o puanlada kendi bölümümden atanamıyorum düz memurluk tercih etcem mecbur
Yılmak yok.

Bir diğer seçenek öğretmenlik ...pedagojik formasyon olmadan belki meslek lisesinde vs olabilir, bir araştırın mutlaka

Üstüne gitmek istemiyorum çünkü girişken biri değil kendine olan öz güvenini kaybetmesinden korkuyorum. Hepten içine kapanık olsa bidaha açmam zor olur

at
Uzuldum bazi insanlar boyle oluyor. Cevrenizde bu konuda yardimci olabilecek kimse varsa yardim isteyin. Sizde destek olun ve yureklendirin.
Aslinda anne babalrin bir bildigi var ama neyse simdi bunlari konusmanin faydasi yok..

Doğrudur ama devir her zaman kötü kriz her zaman durumu olmayan insanlara var. Ekmek aslanın ağzında değil ciğerinde inanın bunlarla artık avunmak bana o kadar boş geliyor ki kulak asmıyorum sakın yanlış anlamayın size sitem etmiyorum. Herkes aynı şeyleri söylediği için içiçm sıkılıyo bunları duymaktan avuntıdan başka bişey değil

Back