• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

yav anlamıyorum bu görümcelerin kayınvalidelerin gelinlerle ne alıp veremedikleri var. Eşini dolduruşa getiriyorlar. Ne elde edecekler nasıl hesap verecekler. Bir yuvanın huzuruyla oynuyorlar. gelini el kızı hizmetçi esir gibi görüp kendi evlatlarının da mutluluğuna yuvasına fitne sokuyorlar. Rabbim şerlerinden korusun sana yardım etsin. Bolca dua et. Dua etmeyi ihmal etme. Geceleri kalk allaha dua et sürekli ona sıgın. Göreceksin Biraz sabır ve dik duruşla zamanla düzelecektir. Moralini yüksek tut. pozitif ol. Hiç negatif düşünme. Herkes ettiğini bulur.

Canim kızı yaparken ben orda suzulursem ayıp olur kendime ykakistiramam .
Illaki yardım ediyorum
Laf söyledi duymazdan geldim diye kaynnam beni dinleyen yok dedi.

Kendisi her türlü dedikodu yapar.
Sonra evimizin sırrını verme der.
E gerek mi var zaten kendisi anlatıyor kotuluyor.

Sadece eşimin dediklerini mi yapmaliyim

yav anlamıyorum bu görümcelerin kayınvalidelerin gelinlerle ne alıp veremedikleri var. Eşini dolduruşa getiriyorlar. Ne elde edecekler nasıl hesap verecekler. Bir yuvanın huzuruyla oynuyorlar. gelini el kızı hizmetçi esir gibi görüp kendi evlatlarının da mutluluğuna yuvasına fitne sokuyorlar. Rabbim şerlerinden korusun sana yardım etsin. Bolca dua et. Dua etmeyi ihmal etme. Geceleri kalk allaha dua et sürekli ona sıgın. Göreceksin Biraz sabır ve dik duruşla zamanla düzelecektir. Moralini yüksek tut. pozitif ol. Hiç negatif düşünme. Herkes ettiğini bulur.

Doğru diyorsun Allah razı olsun... içimi fershlatmam lazimm

Canim kızı yaparken ben orda suzulursem ayıp olur kendime ykakistiramam .
Illaki yardım ediyorum
Laf söyledi duymazdan geldim diye kaynnam beni dinleyen yok dedi.

Kendisi her türlü dedikodu yapar.
Sonra evimizin sırrını verme der.
E gerek mi var zaten kendisi anlatıyor kotuluyor.

Sadece eşimin dediklerini mi yapmaliyim
boşver kaynanaların ağzı malesef böyle hep yıkıcı konuşurlar. sen aldırış etme moralini bozma bolzulsa bile belli etme sakın. Yüzün güleç olsun hep. iş konusuna gelince ben hep sana yaptırıyorlar gibi algıladım ve hep seni koşturuyorlar gibi algıladım. eğer kendi kızı yapıyorsa evet sende üzerine düşen görevini yap. Ama sakın fazlasını yapma fazla hırpalama kendini asla madalya takmazlar istedikçe isterler bu tarz insanlar. yapmak istemediğin şeyleri de uslubuyla yapamıyorum ben de geç kötü söz soyleyen hep onlar olsun boşver sen kötü söz yada surat asma. tınlama yani. ama kendine kötü söz gelecek eşine seni şikayet edecekler diye de kesinlikle kızından yaptıgının fazlasını yaparak kendini hırpalama. Hep kullanırlar gelinleri böyleleri. eşine gelince de ben elimden geleni yapıyorum saygımı yitirmiyorum ama ben kötü söz duyuyorum hep. Sen bilirsin de sende bu şekilde mutlu olamassın. kendi evinde vakit geçirmek istediğin konusunda taviz verme. Ve eşine de en azından haftada 2 3 gün kendi evimizde olalım diye bunu sürekli güzellikle soyle. Sonra zamanla tamamen kendi evinize de geçersin. Ama şimdilik az bir süre iste. ve ona şunu söyle biz bir aileyiz. bir yuvamız var. Bu yuva kutsal. Ben evli gibi hissetmek istiyorum tam anlamıyla de. beni mutsuz edersen köle gibi esir hayatı yaşatmaksa derdin emin ol o esir hayatını sende yaşarsın send emutsuz olursun de. Peygamberimizin bir hadisi var: karı koca arasını bozacak laf söz eden cehennemliktir diye. burada anne istisnası yok. Bunu da eşine güzelcene söyle. bırak sonucunu eşin düşünsün. Anladığım kadarıyla ailesi onu dolduruşa getiriyor. sen nasıl insansın karına bile söz geçiremiyorsun gibisinden konuşuyorlarsa sana bundan baskı yapıyor. bu yüzden tüm yaptıkları. sen dik dur ve sakin ol. kararlarından da aman kızmasınlar sana diye vazgeçme.

Dua etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle bu konuda internetten bak karı koca arasının iyi olması güzel geçimleri için ayetler var. Geceleri kalk üşenme biraz zor olsada kendini zorla ve kalkıp dua et. İçinden nasıl geçiyorsa öylece yalvar. eşinin iyi olması için ailesinin şerrinden korunmak için. Evliliğinizin bekası ve güzel geçmesi için vs. Artık içinden nasıl geliyorsa ihmal etme. Dua her kapıyı açar. bıkmadna usanmadan duanı et. Göreceksin Rabbim yüzünü güldürecektir.

Dua etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle bu konuda internetten bak karı koca arasının iyi olması güzel geçimleri için ayetler var. Geceleri kalk üşenme biraz zor olsada kendini zorla ve kalkıp dua et. İçinden nasıl geçiyorsa öylece yalvar. eşinin iyi olması için ailesinin şerrinden korunmak için. Evliliğinizin bekası ve güzel geçmesi için vs. Artık içinden nasıl geliyorsa ihmal etme. Dua her kapıyı açar. bıkmadna usanmadan duanı et. Göreceksin Rabbim yüzünü güldürecektir.

Canim dua edince rahatliyorum zaten .
Ama kaynanam herşeyin en cirkinine beni layık görüyor.
Yeri geliyor kızı oturuyor ben yapıyorum.

Böyle zamanlarinda olduğu oldu

Kızı ayağım ağrıyor dese hastaneye götürelim mi.

Benim bilegimde kitle çıktı.

E napalim agriyorsa diyo.
Başka bişey dediği yok

Kızına üç tane yazma almısalmıs hemde en guzelinden. Bana bi tane almış

Ama rengi çok kötü.
Hiçbir kıyafetmede uymuyoedu.
Dedim anne kıyafetme uymuyor
Bana da onlardan al ben sana onu veririm dedim
Salaga yattı.

Sözde bir de beni de kızı gibi görüyormuş

Canim dua edince rahatliyorum zaten .
Ama kaynanam herşeyin en cirkinine beni layık görüyor.
Yeri geliyor kızı oturuyor ben yapıyorum.

Böyle zamanlarinda olduğu oldu

Kızı ayağım ağrıyor dese hastaneye götürelim mi.

Benim bilegimde kitle çıktı.

E napalim agriyorsa diyo.
Başka bişey dediği yok

Kızına üç tane yazma almısalmıs hemde en guzelinden. Bana bi tane almış

Ama rengi çok kötü.
Hiçbir kıyafetmede uymuyoedu.
Dedim anne kıyafetme uymuyor
Bana da onlardan al ben sana onu veririm dedim
Salaga yattı.

Sözde bir de beni de kızı gibi görüyormuş
Ah canım ya bu tarz kayinvalideler hep aynıdır. Benimki de öyle lafta kızı gibi seviyom kızım gibi görüyorum derler hep ama kulliyen yalan. Hani demistin ya istemiyorsan yapma sana bi şey yatırmaya çalıştıklarında yapma diye dedim ya kızı ne kadar yapıyorsa o kadar yap. Bırak kızsın laf söylesin eşine şikayet etsin hiç takma hizmetçi gibi iş yapma madalya takmayacaklar seni taktir etmeyecekler daha fazla isteyecekler çünkü kendi zamanında çekmiştir kayinvaludesinden şimdi kendi çektiriyor. Şimdi anne oldu çünkü oğullarının üzerinde de analık haklarını koz olarak kullanıp onları dolduruyorlar. Senin burda kendini erdirmek istemiyorsan sağlam durmak istiyorsan 1. Si eşine bunları güzelce anlat. Sakin bir dille o ne kadar sinirlenirse sinirlendin üslubunu ses tonunu bozmadan anlat. Ve ona bir yuvanızın olduğundan bu yuvanın mutlu olması için ilerde çocuklarınızın sağlıklı bir ortamda büyümesi için kendi evinizde de vakit geçirmek istediğinden bahset. Kayinvalidene gelince söylenen her işi yapma. Yapacaksan kızından fazla yapma. Kızarsa söylenirse de sakın ha sakın karşılık verme. Tınlamıyor havasına gir. Ve açık açık de gorumcem e soyle o bekar ben bu kadar yapabiliyorum çok yoruluyorum köle değilim ben de çok sakın ince bir ses tonuyla ama dediğim gibi ses tonunu asla yükseltme. Güzelim her dediklerini yaparsan korkarsan bunlardan mutlu olamazsın. Dik dur dik dur korkma egilbe. Bırak onlar sinir olsunlar seni hizmetçi gibi kullanmak niyetleri. Sende nazlan. Çok ağrıyor dayanamıyorum rollerine gir ve böyle durumlarda hemen soyle lafını esirgeme kızına gelince hemen hastane bana gelince ne yapalım. Tabi ben el kızıyım diye mi bunları reva görüyorsunuz de ama alçak ses tonuyla kızmadan. Bu arada bunlardan eşine bahsettin mi

Boşanma kararı vermek için çok erken bir yuva yıkılacak neticede. Önce mücadele derim ben. Diyelim ki bundan ayrıldın bir sonraki nasıl olacak bilmiyoruz. Burda önemli olan senin kendini ezdirmemeyi bir şekilde öğrenmen hayata insanlara karşı dik ve kararlı durmayı öğrenmek. Tehditlerden korkmamayı öğrenmen gerekiyor. Hayat böyle ne kadar dik sağlam durursan kims e sana zarar veremez. Ama eğik durursan korkarsan herkes ezmeye çalışır

Ah canım ya bu tarz kayinvalideler hep aynıdır. Benimki de öyle lafta kızı gibi seviyom kızım gibi görüyorum derler hep ama kulliyen yalan. Hani demistin ya istemiyorsan yapma sana bi şey yatırmaya çalıştıklarında yapma diye dedim ya kızı ne kadar yapıyorsa o kadar yap. Bırak kızsın laf söylesin eşine şikayet etsin hiç takma hizmetçi gibi iş yapma madalya takmayacaklar seni taktir etmeyecekler daha fazla isteyecekler çünkü kendi zamanında çekmiştir kayinvaludesinden şimdi kendi çektiriyor. Şimdi anne oldu çünkü oğullarının üzerinde de analık haklarını koz olarak kullanıp onları dolduruyorlar. Senin burda kendini erdirmek istemiyorsan sağlam durmak istiyorsan 1. Si eşine bunları güzelce anlat. Sakin bir dille o ne kadar sinirlenirse sinirlendin üslubunu ses tonunu bozmadan anlat. Ve ona bir yuvanızın olduğundan bu yuvanın mutlu olması için ilerde çocuklarınızın sağlıklı bir ortamda büyümesi için kendi evinizde de vakit geçirmek istediğinden bahset. Kayinvalidene gelince söylenen her işi yapma. Yapacaksan kızından fazla yapma. Kızarsa söylenirse de sakın ha sakın karşılık verme. Tınlamıyor havasına gir. Ve açık açık de gorumcem e soyle o bekar ben bu kadar yapabiliyorum çok yoruluyorum köle değilim ben de çok sakın ince bir ses tonuyla ama dediğim gibi ses tonunu asla yükseltme. Güzelim her dediklerini yaparsan korkarsan bunlardan mutlu olamazsın. Dik dur dik dur korkma egilbe. Bırak onlar sinir olsunlar seni hizmetçi gibi kullanmak niyetleri. Sende nazlan. Çok ağrıyor dayanamıyorum rollerine gir ve böyle durumlarda hemen soyle lafını esirgeme kızına gelince hemen hastane bana gelince ne yapalım. Tabi ben el kızıyım diye mi bunları reva görüyorsunuz de ama alçak ses tonuyla kızmadan. Bu arada bunlardan eşine bahsettin mi

Valla canim son dediğin olayı söyleyeceğim sanırım

Yapcak bişey yok bıktım valla

Boşanma kararı vermek için çok erken bir yuva yıkılacak neticede. Önce mücadele derim ben. Diyelim ki bundan ayrıldın bir sonraki nasıl olacak bilmiyoruz. Burda önemli olan senin kendini ezdirmemeyi bir şekilde öğrenmen hayata insanlara karşı dik ve kararlı durmayı öğrenmek. Tehditlerden korkmamayı öğrenmen gerekiyor. Hayat böyle ne kadar dik sağlam durursan kims e sana zarar veremez. Ama eğik durursan korkarsan herkes ezmeye çalışır

Dik ve sağlam durmak cok zor.
Nasıl basaricam bilmiyorum.

Valla canim son dediğin olayı söyleyeceğim sanırım

Yapcak bişey yok bıktım valla
Kesinlikle soyle ama burda çok dikkat et. Eşini yanına çekmek istiyorsan eğer ki biraz süreç alabilir. Sakin ve kırılgan ses tonuyla soyle eşini incitmeden suçlamadan kızmadan soyke. Aslında ailesini sevmeye çalıştığını onu memnun etmeye elinden geldiğince çalıştığını ancak böyle ayrımcılık görünce çok kırıldığını kalbinin çok açıldığını ifade et. Hatta ona deki sen eşinin ezik hizmetçi gibi 2. Sinif insan muamelesi görmek istermisin de. Ben seninle mutlu olmak istiyorum. Evimin ailenin direği olmanı istiyorum beni öyle koru ki seni ömründe seveyim de. Hani bahsetmiş ya benim ailemi saymayan beni de saymaz diye bunu ona hatırlat ve asıl de beni ailen karşısında ezersen sana sevgim kalmaz böyle bir aile resine zorla nasıl saygı duyulur ki ben seni seviyorum de ancak bana saygı gösterilmez se ezilmeye devam edildiği sürece bu iş iyiye gitmez. Işte o zaman kimse sana saygı duymaz de. Ama kızmadan bağırmadan dik durarak sakinde.

Canim bu altta yazanlari o kadar çok tekrar ettim ki.

Ama imam olmuyor. Anlamıyor.
Ona ne sorunumu anlatsam kızıyor beni haksız çıkartıyor. Ben yoruldum..

Sirf kaynbabam bana çayın güzel dedi diye gorumcemin demediği atmadığı trip kalmadı. Sürekli küçümsüyor.

çalıştığını ancak böyle ayrımcılık görünce çok kırıldığını kalbinin çok açıldığını ifade et. Hatta ona deki sen eşinin ezik hizmetçi gibi 2. Sinif insan muamelesi görmek istermisin de. Ben seninle mutlu olmak istiyorum. Evimin ailenin direği olmanı istiyorum beni öyle koru ki seni ömründe seveyim de. Hani bahsetmiş ya benim ailemi saymayan beni de saymaz diye bunu ona hatırlat ve asıl de beni ailen karşısında ezersen sana sevgim kalmaz böyle bir aile resine zorla nasıl saygı duyulur ki ben seni seviyorum de ancak bana saygı gösterilmez se ezilmeye devam edildiği sürece bu iş iyiye gitmez.

Ay yeminle bu kişiliksiz karaktersiz insanlıktan yoksun kıskanç insanların yaptıklarını okudukça içim şişiyor çok sinirleniyorum. Ama sakın sen sinirlenme. Dua et sürekli ve sende gülerek ten inceden laflarını çak ama gülerek inceden ve işlerini her dediklerinde sürekli yapma. Ezmelerine müsaade etme. Bırak eşin tehditlerine devam etsin aldırış etme dik dur sen kaybedersin sen hesap veremezsin de.

Gitmek istediğinde önüne atlarsaniz , bu kadar zayıf gorunurseniz , onsuz yapamayacaginizi imada bulunursaniz , yalnız olduğunuzu söyleyip durursaniz daha çok ezer sizi.

Güçlü durun ,net olun , sert olun biraz yahu.
Dünyanın sonu değil boşanmak.

İlla baba evine dönmek zorunda değilsiniz ki, çalışır kazanır yersiniz.
...

Görümce evlenince anlar dünyanın kaç bucak olduğunu. O zaman anlar sizi. Gerçi böyleleri gittiği ailenin burnundan getiriyor hayatı.
Eşiniz denilen şahısta yıllar sonra ancak akillanir.
O zamana kadar da evliliğimiz çok su alır maalesef. Böyle tipler düzelmiyor.

Gitmek istediğinde önüne atlarsaniz , bu kadar zayıf gorunurseniz , onsuz yapamayacaginizi imada bulunursaniz , yalnız olduğunuzu söyleyip durursaniz daha çok ezer sizi.

...

Görümce evlenince anlar dünyanın kaç bucak olduğunu. O zaman anlar sizi. Gerçi böyleleri gittiği ailenin burnundan getiriyor hayatı.
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Malesef böyle küçük beyinli insanlar gelinlerini yengelerini ezmekten özel bir mutluluk duyuyorlar. Kesinlikle net ve dik durmak lazım ama sertlik ters tepebilir. Bu kızcağız daha çok genç ve kendi ailesinden de darbe yemiş bir insan bu şekilde davranmış olması normal. Evet boşanmaktan korkmamak gerekiyor ancak önce biraz mücadele de olması gerekiyor net olmayı dik durmayı öğrenmesi gerekiyor. Burdan kaçarken doluya tutulur. Önce kendini ezdirmemeyi dik durmayı öğrenmesi gerekiyor ancak sakinlikle çok sert olmadan. Mesele kötü giden evliliği bitirmek değil kötü giden evliliğin düzelmesine çabalamak. Ha olmuyorsa da herşey denendikten sonra mücadele verdikten sonra da aynıysa boşanmak ta ölüm değil elbette

...

Çekecek miyim yani.
Sert olunca itip kakiyor

Söylediklerinize aynen katılıyorum. Malesef böyle küçük beyinli insanlar gelinlerini yengelerini ezmekten özel bir mutluluk duyuyorlar. Kesinlikle net ve dik durmak lazım ama sertlik ters tepebilir. Bu kızcağız daha çok genç ve kendi ailesinden de darbe yemiş bir insan bu şekilde davranmış olması normal. Evet boşanmaktan korkmamak gerekiyor ancak önce biraz mücadele de olması gerekiyor net olmayı dik durmayı öğrenmesi gerekiyor. Burdan kaçarken doluya tutulur. Önce kendini ezdirmemeyi dik durmayı öğrenmesi gerekiyor ancak sakinlikle çok sert olmadan. Mesele kötü giden evliliği bitirmek değil kötü giden evliliğin düzelmesine çabalamak. Ha olmuyorsa da herşey denendikten sonra mücadele verdikten sonra da aynıysa boşanmak ta ölüm değil elbette

Bende öyle düşünüyorum mücadele.
Ama sesimi bir türlü çıkaramıyorum.
Sürekli ezmeye çalışıyorlar yeter diyorum içimden ama sesimi ckarmazsam daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Back