- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
canım yaşın küçük eşinin yaşıda çok büyük sayılmaz. Ben eşimi 13 yıldır tanıyorum ve 8 yıllık evliyim. deneyimlerime kulak vermeni umuyorum. evliliğin ilk yılları otorite ve güç mücadeleri yaşanır. erkekte kadında son sozü söyleyen ve lafının ağırlığı olan insan olmak isterler. ancak evlilikler bir kişinin yönetimiyle değil uzlaşma ve orta yolu bulmayla yürür. Eşin kötü birine benzemiyor. sadece erkekler eşlerinin beceri ve yeteneklerini hemen keşfedemediklerinden onun adına karar alıp hayatını yönlendirmekte sakınca görmez. ve evlenince ailelerine normalden daha düşkün olurlar. onun ailesiyle ne kadar kötü olursa eşinlede o kadar aranız kötüye gidecektir. Peki bu durumla nasıl baş edeceksin. cevap basit öfkeli ve kızgın duygularını öncelikle bastıracak, baskılayacaksın. taki eşin senin sözlerinde art niyet aramayıp sözlerinin arkasındaki gerçek nedenleri sağlıklı bir gözle görebilinvwye kadar. peki bu nasıl olacak? Annenlere gitmek istemiyorum demeyeceksin. evde yemek mi yapmak istiyorsun? cnm nette şöyle bir tarif gördüm senin sevdiğin yiyeceklerden vardı içinde bende kocama kendi ellerinle yemek yapmak istedim. annen kadar güzel yapamayabilirim ama benim için tadına bakamaz mısın? ( belki ilk yemeklerini annemlere götürüp yiyelim diyebilir hayır deme). internette araştırırken haftasonu bogaza karşı kahvaltı menüsü gördüm çok ucuzdu. acaba gitsek mi? aslında ailenle hep birlikte gidelim mi onlara da bi değişiklik olur? dışarıda seninle vakit geçirmesini sağlamalısın. kayınvaldenin ve görümcenin varsa eltinin sorunlarına kulak ver. abla ben şöyle bir etkinlik gördüm birlikte gidelim mi? sen şunu çok güzel yapıyorun bana da öğretir misin? bu akşam tarifini yaptığın yemeği kocama pişireceğim gibi. ne kadar kendini eşinin ailesinden soyutlamak istesende o eşinin ailesi. bir ömür iyi ve kötü günde karşılaşacağın bazen bu zamanları birlikte maddi manevi göğüslemek zorunda kalacağın insanlar. kafanda bu düşünce oturursa rahatlarsın. insan ilk evlendiğinde sadece eşi ve kensi olacağını düşünerek yanılgıya düşer.sorunların ilk başlangıcı atası bu düşünceden doğar. bu fikrin yanlış olduğunu kabullenirsen sorunların azalır. Aslında eşin seni seviyor ve seninle yoluna devam etmek istiyor. ailesine de seni kabul ettirmeye ve bir parçaları olarak seni benimsemelerini sağlamaya çalışıyor.
Tecrubeye ihtiyacım var gercekten Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim genellikle benim yaptığım şekilde yemekleri annesi kabul etmiyor misafir geleceği zaman bir kere kısır yapayım dedim kısır öyle yapılmaz diye elimden attırdı leğeni sadece kendi yaptıklarının doğru olduğunu söylüyorlar Eşime böyle bir tarif gördüm yapayım da sen bu sefer de annemlerde yap diyecek ama bunu da kabul edeceğimi sanmıyorum çünkü Ne yapsam sürekli bir ezikleme derdindeler Ben de olaya katılmak istiyorum ama kendimi dışlanmış hissediyorum dediğin fikirlere de katılıyorum eltim yok bu arada eşimle dışarı çıkmak istiyorum ancak bana dedi laf şu Dün de söyledi zaten sana bir daha topluma çıkmak yok dedi çıkıyoruz da ne oluyor dedi Bundan sonra her şeyi ya annemlerle yapacaksın dedi ya da benle dedi