• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

canım yaşın küçük eşinin yaşıda çok büyük sayılmaz. Ben eşimi 13 yıldır tanıyorum ve 8 yıllık evliyim. deneyimlerime kulak vermeni umuyorum. evliliğin ilk yılları otorite ve güç mücadeleri yaşanır. erkekte kadında son sozü söyleyen ve lafının ağırlığı olan insan olmak isterler. ancak evlilikler bir kişinin yönetimiyle değil uzlaşma ve orta yolu bulmayla yürür. Eşin kötü birine benzemiyor. sadece erkekler eşlerinin beceri ve yeteneklerini hemen keşfedemediklerinden onun adına karar alıp hayatını yönlendirmekte sakınca görmez. ve evlenince ailelerine normalden daha düşkün olurlar. onun ailesiyle ne kadar kötü olursa eşinlede o kadar aranız kötüye gidecektir. Peki bu durumla nasıl baş edeceksin. cevap basit öfkeli ve kızgın duygularını öncelikle bastıracak, baskılayacaksın. taki eşin senin sözlerinde art niyet aramayıp sözlerinin arkasındaki gerçek nedenleri sağlıklı bir gözle görebilinvwye kadar. peki bu nasıl olacak? Annenlere gitmek istemiyorum demeyeceksin. evde yemek mi yapmak istiyorsun? cnm nette şöyle bir tarif gördüm senin sevdiğin yiyeceklerden vardı içinde bende kocama kendi ellerinle yemek yapmak istedim. annen kadar güzel yapamayabilirim ama benim için tadına bakamaz mısın? ( belki ilk yemeklerini annemlere götürüp yiyelim diyebilir hayır deme). internette araştırırken haftasonu bogaza karşı kahvaltı menüsü gördüm çok ucuzdu. acaba gitsek mi? aslında ailenle hep birlikte gidelim mi onlara da bi değişiklik olur? dışarıda seninle vakit geçirmesini sağlamalısın. kayınvaldenin ve görümcenin varsa eltinin sorunlarına kulak ver. abla ben şöyle bir etkinlik gördüm birlikte gidelim mi? sen şunu çok güzel yapıyorun bana da öğretir misin? bu akşam tarifini yaptığın yemeği kocama pişireceğim gibi. ne kadar kendini eşinin ailesinden soyutlamak istesende o eşinin ailesi. bir ömür iyi ve kötü günde karşılaşacağın bazen bu zamanları birlikte maddi manevi göğüslemek zorunda kalacağın insanlar. kafanda bu düşünce oturursa rahatlarsın. insan ilk evlendiğinde sadece eşi ve kensi olacağını düşünerek yanılgıya düşer.sorunların ilk başlangıcı atası bu düşünceden doğar. bu fikrin yanlış olduğunu kabullenirsen sorunların azalır. Aslında eşin seni seviyor ve seninle yoluna devam etmek istiyor. ailesine de seni kabul ettirmeye ve bir parçaları olarak seni benimsemelerini sağlamaya çalışıyor.

Tecrubeye ihtiyacım var gercekten Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim genellikle benim yaptığım şekilde yemekleri annesi kabul etmiyor misafir geleceği zaman bir kere kısır yapayım dedim kısır öyle yapılmaz diye elimden attırdı leğeni sadece kendi yaptıklarının doğru olduğunu söylüyorlar Eşime böyle bir tarif gördüm yapayım da sen bu sefer de annemlerde yap diyecek ama bunu da kabul edeceğimi sanmıyorum çünkü Ne yapsam sürekli bir ezikleme derdindeler Ben de olaya katılmak istiyorum ama kendimi dışlanmış hissediyorum dediğin fikirlere de katılıyorum eltim yok bu arada eşimle dışarı çıkmak istiyorum ancak bana dedi laf şu Dün de söyledi zaten sana bir daha topluma çıkmak yok dedi çıkıyoruz da ne oluyor dedi Bundan sonra her şeyi ya annemlerle yapacaksın dedi ya da benle dedi

yöntem tecrübesizlikten dolayı yanlışsada niyet iyi. Sende elinden gelenin en iyisini yapmalısın. evlenmek zor değil ama birlikte bir hayatı paylaşmak oldukça zor ve zahmetlidir. arkadaşınla bile farklı fikirlerde kavga çıkar kaldı ki hayat arkadaşın. güvenle ona yaslanmak istiyorsun o da sana güvenmeli ve sevdikleriyle iyi geçindiğini görmeli değil mi? insanın içi ancak böyle rahatlar. erkenden çocuk yapmamanı öneririm. umarım herşey iyi gider. Allah kolaylık versin
Hangi yöntemden bahsettiğini anlayamadım çocuğumuz olsun istiyorum ama sürekli baskı altında olduğum için onu iyi yetiştirebileceğimiz düşünemiyorum Ailesi Çünkü her şeyimize karışıyor ve eşim de bundan rahatsızlık değil Aksine mutlu oluyor

ilk gayretlerin hemen sonuç vermeyebilir ancak yılmamalısın. anladığım kadarıyla ev hanımı rolünü üslendin o zaman evinin temizliğine, eşinin üstünün başının temiz olmasına özen göstermelisin. ev hanımlığı nakör bir iştir beklentini düşük tutmak iyi evliliğin püf noktalarından. iyi niyetini ve gayretini ısrarla sürdürürsen kazanan sen olursun. madem kendi aile hayatında karışık annen ve baban, ciciannen gibi mevzular var. şu an eşindeki en iyi şey seni çok sevebilmeyi öğrenme becerisi yüksek olan eşin değil mi? önce onu kazanmak bışanmak ya da ölmekten daha kolay bir yol değil mi? sencede.

yöntem tecrübesizlikten dolayı yanlışsada niyet iyi. Sende elinden gelenin en iyisini yapmalısın. evlenmek zor değil ama birlikte bir hayatı paylaşmak oldukça zor ve zahmetlidir. arkadaşınla bile farklı fikirlerde kavga çıkar kaldı ki hayat arkadaşın. güvenle ona yaslanmak istiyorsun o da sana güvenmeli ve sevdikleriyle iyi geçindiğini görmeli değil mi? insanın içi ancak böyle rahatlar. erkenden çocuk yapmamanı öneririm. umarım herşey iyi gider. Allah kolaylık versin
Canım ayrıca Kesinlikle evde durmamı istemiyor sürekli kayınvalidemle gitmemi istiyor o yüzden evde bir şey yapamıyorum oraya gittiğimde de zaten kayınvalidemle surat asıyor Ya da ben onların oturduğu oraya geldiğimde Başka bir odaya da dağılıyor lar Bu yüzden ben de üzülüyorum Bu yüzden ben de üzülüyorum ve ben de farklı bir yere gidip ilgimi dağıtmaya çalışıyorum ders çalışmak gibi mesela

Kızlar 2p yaşındayım
6 aylık evliyim.
Eşim 26 yaşında aile işi yapiyolar.
Evlendigimizden beri e kaynanmlarla mutfagimiz bir. Evimiz ayrı ama ben okula giderken bile oraya gidip yiyorduk.
Gitmk istemediğimde tartışma cikiyordu.
Son birkaç haftadır kayinvalidemler gidiyoeum ama ne konuşuyorla r gorumcemle birlikte.
Odaya gelsem başka odaya geçiyorlar.
Surat aşıyorlar. Haliyle benimde enerjim düşüyor.

Eşimin sadece bir gun izni var. O gün kayinbabam için alışverişe gittik
Tişört ve pantolon aldık. Eşim gorumceme sor dedi hangi beden giyiniyor diye. Bende sordum. Napcan dedi bilmiyorum dedi
Tişört bedenini sordum
Benim Babam♡ tsort giymez dedi.
Abim baksin diyor deyince söyledi.

Bende dedim eşime ni daha birşey soracaksan onu arayıp sorarsan daha iyi olur dedim.
Bana tavır yapıyor dedim. Olsun yapsın sen yapma dedi.
Bana da 60 liraya tunik aldi. Ben dedim iki tane alacagim paraya bi tane aldım dedim

Sonra ışte yolda konuştuk seni mutlu edemiyorum. Bende dedim ki yemegimizi ben evde yemek istiyorum gitmek istemiyorum moralim bozuluyor dedim
Sen benim ailemi kabul etmiyosun dedi. Bende onlar beni kabul etmiyor dedim.
Neyse ışte paketlerden sadece kendime ait olanı aldım yukarı ckiyodum
Bunu alsan eline mi yapışirdi dedi.
Bende tamam bunu da almıyorum dedim. Yere attım.
Gel dedi . Aşağıya inip arabaya bindik. Beni babam lara goturcekmis kafamı dinlicekmisim. Neyse ben agladim çünkü ailesinin yaptığı herşey için beni hatalı buluyor.
Senden başka kimsem yok ama sende bana böyle yapiyosun dedim.

Eve geldik sonra isim var gitcem dedi bende gitmesini istemedim. Önüne geçtim. Yalnız kalmak istemiyorum dedim. O zaman annemlere bırakayım dedi.
Yok dedim.
Babam lara gireyim dedim . Eşyalarımı topladım.

Boyle mi olcak dedim. Esyalarini topliyosin dedi.
Ben dün cok kotuydum. Kendimi öldürmek istedim. Sonra gitti ışte..
Sakinlesemedim... üç tane ayrı kesici içtim. Akşam geldi. Annemlerle kavga ettim. Babamladakonustum. Onlar seni kotuluyor sen onları dedi.
Artık hergün sabahtan gidceksin onlarsız veya bensiz hiçbir yere gitmiceksin dedi
Ne iş derlerse yapacaksın dedi.
Sohbetse sohbet dedi edecekler dedi ama yüzünü asmicaksin dedi.

Aileme saygı gostermiyosun dedi. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum.
Ben de ışte gidemem dedim. Yemekte yemicem aç kalırım daha iyi dedim.
Herşey zorla mi olcak dedim.
Sen dedin diye iyi davrancaklar dedim
O da dedi ki bir sen dislaniyosun .
Bende disliyorlarsa sevmiyolarsq gitmiym dedim.

O da adam olacaksın inat yapmicaksin dedi.

Zaten duzelmezsen Baban hariç herkese söyledim bosanicam diye dedi.
Tamam dedim. Istemiyosun sevmiyosin açalım dedim.
Yok dedi sen aç.

Sevmiyosin saymiyosun dedim.
Affedersin ama dedi benim ailemi saymayan yarın onur gün beni de saymaz dedi.
Çalışayım dedim hayır dedi.
Baska odaya gittim. Bu dışarı çıktı ekmek almış.
Sandvic yaptı.
Yedin mi sen dedi
Hayır dedim.
O zaman yapım da yeme göreyim dedi
Balkona çarşaf serdi kapattı.
Brda yatalim dedi bende yok dedim. Eşyaları getirdim kendim odada yattım sonra ışte uyaninca onun yanına gittomm

Bilmiyorum ne yapacağimi.
Ne yapmalıyım..
Beni seviyor mu
çok sevdiği için yakında boşar seni.
sen de yalvar ağla itaat et, ezil büzül boşamasın diye.

ilk gayretlerin hemen sonuç vermeyebilir ancak yılmamalısın. anladığım kadarıyla ev hanımı rolünü üslendin o zaman evinin temizliğine, eşinin üstünün başının temiz olmasına özen göstermelisin. ev hanımlığı nakör bir iştir beklentini düşük tutmak iyi evliliğin püf noktalarından. iyi niyetini ve gayretini ısrarla sürdürürsen kazanan sen olursun. madem kendi aile hayatında karışık annen ve baban, ciciannen gibi mevzular var. şu an eşindeki en iyi şey seni çok sevebilmeyi öğrenme becerisi yüksek olan eşin değil mi? önce onu kazanmak bışanmak ya da ölmekten daha kolay bir yol değil mi? sencede.
O zaten kendisi söylüyor Seninle bir sorunum yok ama ailemi kabul etmiyorsun onları saymıyorsun diyor onları saymıyorsun ileride beni de saymazsın diyor Evimin işini ve kıyafetlerine gereken özeni gösteriyorum İlk başlarda bu Özen'i gösteremedim için eşimle tatsızlıklar oldu ama sonradan bu sorunları düzelttim okurken evlendiğim için haliyle her işi yapamıyordum eşimi kazanmak kolay mı bilmiyorum ama bazen onu beni sevmediğini düşünüyorum Bu da beni çok üzüyor

çok sevdiği için yakında boşar seni.
sen de yalvar ağla itaat et, ezil büzül boşamasın diye.
Söylediğim gibi kendi ailemin yanına dönmek istemiyorum Çünkü orası Buradan da beter boşanmak istemiyorum Çünkü kocamı seviyorum onun da benle tek sorunu ailesine gitmek istememe bunu da Çözebileceğimizi düşünüyorum
İnsanlar duygularını ağlayarak ifade etmezse Bence de ezik bir durum Ruhen yıprandım zaten artık gerçekten katlanamaz hale gelirsem ve umudum kalmazsa son çare olarak boşanmayı gerçekleştireceğim Ama o zamana kadar elimden geleni yapmak istiyorum

Tecrubeye ihtiyacım var gercekten Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim genellikle benim yaptığım şekilde yemekleri annesi kabul etmiyor misafir geleceği zaman bir kere kısır yapayım dedim kısır öyle yapılmaz diye elimden attırdı leğeni sadece kendi yaptıklarının doğru olduğunu söylüyorlar Eşime böyle bir tarif gördüm yapayım da sen bu sefer de annemlerde yap diyecek ama bunu da kabul edeceğimi sanmıyorum çünkü Ne yapsam sürekli bir ezikleme derdindeler Ben de olaya katılmak istiyorum ama kendimi dışlanmış hissediyorum dediğin fikirlere de katılıyorum eltim yok bu arada eşimle dışarı çıkmak istiyorum ancak bana dedi laf şu Dün de söyledi zaten sana bir daha topluma çıkmak yok dedi çıkıyoruz da ne oluyor dedi Bundan sonra her şeyi ya annemlerle yapacaksın dedi ya da benle dedi
kv ile görümceyi yatak odasına da sokun o zaman.
belki cinzel ilişkide de hataların vardır.

farkında mısın eşin ve ailesi sana zeka engelin varmış gibi davranıyor.

ben de evlenene kadar yemek yapmadım. yaka döke saça öğrendim.
eşim hepsinin de tadına baktı.

5 yaşında çocuk musun da her yere onlarla gideceksin? ortamda tabak mı kırıyorsun oyuncak mı dağıtıyorsun?
saçlarını da çift örgü yap da ellerinden tutup git her yere.

Hangi yöntemden bahsettiğini anlayamadım çocuğumuz olsun istiyorum ama sürekli baskı altında olduğum için onu iyi yetiştirebileceğimiz düşünemiyorum Ailesi Çünkü her şeyimize karışıyor ve eşim de bundan rahatsızlık değil Aksine mutlu oluyor
daha seni yetişkin sayan yok ne çocuğu?
kocan bakamazsın diye çocuğu kv ye evlatlık verir.

kv ile görümceyi yatak odasına da sokun o zaman.
belki cinzel ilişkide de hataların vardır.

farkında mısın eşin ve ailesi sana zeka engelin varmış gibi davranıyor.

ben de evlenene kadar yemek yapmadım. yaka döke saça öğrendim.
eşim hepsinin de tadına baktı.

5 yaşında çocuk musun da her yere onlarla gideceksin? ortamda tabak mı kırıyorsun oyuncak mı dağıtıyorsun?
saçlarını da çift örgü yap da ellerinden tutup git her yere.
Onlar öyle davranmıyor sadece onlara muhtaç hissedebiliyorum için öyle davranıyorlar Yoksa onlarda yaptığım her şeyi biliyorlar sadece olmamış Hevesimi kırmak için böyle yapıyorlar

Söylediğim gibi kendi ailemin yanına dönmek istemiyorum Çünkü orası Buradan da beter boşanmak istemiyorum Çünkü kocamı seviyorum onun da benle tek sorunu ailesine gitmek istememe bunu da Çözebileceğimizi düşünüyorum
İnsanlar duygularını ağlayarak ifade etmezse Bence de ezik bir durum Ruhen yıprandım zaten artık gerçekten katlanamaz hale gelirsem ve umudum kalmazsa son çare olarak boşanmayı gerçekleştireceğim Ama o zamana kadar elimden geleni yapmak istiyorum
hmm.
ünv okurken mi evlendin?
o halde çocuk falan düşünmeyi bırak, hayatını kurtarmaya bak.
bir işe gir ve birikim yap. ondan sonra bas tekmeyi. ailenden kaçarken başkalarının kahrını çekip de hayatına yazık etme.

hmm.
ünv okurken mi evlendin?
o halde çocuk falan düşünmeyi bırak, hayatını kurtarmaya bak.
bir işe gir ve birikim yap. ondan sonra bas tekmeyi. ailenden kaçarken başkalarının kahrını çekip de hayatına yazık etme.
Evet Üniversite okurken evlendim ama kocam sinirli bir şekilde çalışmamam gerektiğini söyledi

Kızlar 2p yaşındayım
6 aylık evliyim.
Eşim 26 yaşında aile işi yapiyolar.
Evlendigimizden beri e kaynanmlarla mutfagimiz bir. Evimiz ayrı ama ben okula giderken bile oraya gidip yiyorduk.
Gitmk istemediğimde tartışma cikiyordu.
Son birkaç haftadır kayinvalidemler gidiyoeum ama ne konuşuyorla r gorumcemle birlikte.
Odaya gelsem başka odaya geçiyorlar.
Surat aşıyorlar. Haliyle benimde enerjim düşüyor.

Eşimin sadece bir gun izni var. O gün kayinbabam için alışverişe gittik
Tişört ve pantolon aldık. Eşim gorumceme sor dedi hangi beden giyiniyor diye. Bende sordum. Napcan dedi bilmiyorum dedi
Tişört bedenini sordum
Benim Babam♡ tsort giymez dedi.
Abim baksin diyor deyince söyledi.

Bende dedim eşime ni daha birşey soracaksan onu arayıp sorarsan daha iyi olur dedim.
Bana tavır yapıyor dedim. Olsun yapsın sen yapma dedi.
Bana da 60 liraya tunik aldi. Ben dedim iki tane alacagim paraya bi tane aldım dedim

Sonra ışte yolda konuştuk seni mutlu edemiyorum. Bende dedim ki yemegimizi ben evde yemek istiyorum gitmek istemiyorum moralim bozuluyor dedim
Sen benim ailemi kabul etmiyosun dedi. Bende onlar beni kabul etmiyor dedim.
Neyse ışte paketlerden sadece kendime ait olanı aldım yukarı ckiyodum
Bunu alsan eline mi yapışirdi dedi.
Bende tamam bunu da almıyorum dedim. Yere attım.
Gel dedi . Aşağıya inip arabaya bindik. Beni babam lara goturcekmis kafamı dinlicekmisim. Neyse ben agladim çünkü ailesinin yaptığı herşey için beni hatalı buluyor.
Senden başka kimsem yok ama sende bana böyle yapiyosun dedim.

Eve geldik sonra isim var gitcem dedi bende gitmesini istemedim. Önüne geçtim. Yalnız kalmak istemiyorum dedim. O zaman annemlere bırakayım dedi.
Yok dedim.
Babam lara gireyim dedim . Eşyalarımı topladım.

Boyle mi olcak dedim. Esyalarini topliyosin dedi.
Ben dün cok kotuydum. Kendimi öldürmek istedim. Sonra gitti ışte..
Sakinlesemedim... üç tane ayrı kesici içtim. Akşam geldi. Annemlerle kavga ettim. Babamladakonustum. Onlar seni kotuluyor sen onları dedi.
Artık hergün sabahtan gidceksin onlarsız veya bensiz hiçbir yere gitmiceksin dedi
Ne iş derlerse yapacaksın dedi.
Sohbetse sohbet dedi edecekler dedi ama yüzünü asmicaksin dedi.

Aileme saygı gostermiyosun dedi. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum.
Ben de ışte gidemem dedim. Yemekte yemicem aç kalırım daha iyi dedim.
Herşey zorla mi olcak dedim.
Sen dedin diye iyi davrancaklar dedim
O da dedi ki bir sen dislaniyosun .
Bende disliyorlarsa sevmiyolarsq gitmiym dedim.

O da adam olacaksın inat yapmicaksin dedi.

Zaten duzelmezsen Baban hariç herkese söyledim bosanicam diye dedi.
Tamam dedim. Istemiyosun sevmiyosin açalım dedim.
Yok dedi sen aç.

Sevmiyosin saymiyosun dedim.
Affedersin ama dedi benim ailemi saymayan yarın onur gün beni de saymaz dedi.
Çalışayım dedim hayır dedi.
Baska odaya gittim. Bu dışarı çıktı ekmek almış.
Sandvic yaptı.
Yedin mi sen dedi
Hayır dedim.
O zaman yapım da yeme göreyim dedi
Balkona çarşaf serdi kapattı.
Brda yatalim dedi bende yok dedim. Eşyaları getirdim kendim odada yattım sonra ışte uyaninca onun yanına gittomm

Bilmiyorum ne yapacağimi.
Ne yapmalıyım..
Beni seviyor mu
Mesleğiniz var mı veya bir iş bulsanız çalışır mısınız

zaten evlenmiş birine boşan demek en kolay seçenek ayrıca döneceği ev buradan daha iyi değil. bu genç yaşında dul kadın olması daha iyi bir seçenek değil. ayrıca bir taraftan okuyor. yani eşiyle kaliteli zaman yaratma ve eşinin ailesine bir süre eyvallah demekten başka bir seçeneği varmış gibi görünmüyor. bu boğucu seçeneği daha da dramatikleştirmek senin için işleri daha da zorlaştıracaktır. hayatının kötü olduğunu düşünmek yerine eşiyle mutlu olabileceği alternatifleri düşünmek gerekir. tabi kendisini de mutlu eden konuları düşünmeli. genç evlenmişsin. hem okul hem ev hanımlığı.. birinin karısı olmak bir diğerinin gelini olmak kolay değil. eşinin gözünde hala çok toy bir kadınsın gibi görünüyor. neden evlenmekte acele ettin? ayrıca eşinin her cümlesine takılıyorsun. ağzından çıkan her söz kanun değil. kendiside bu sözlerinin ne kadar arkasında durur ne kadar dediği gibi yaşar belli değil. sen takma bu sözleri kafana. madem evlendin bir yuva kurdun denemek istedin bu hayatı. düşün eşin ve sen ne yapmayı seversiniz. beni çalıştırmayacak fikriyle ne okulu bırakmayı düşün ne de çalışamayacağım diye üzül. ilerde herşey değişebilir. istersen değişirde. sadece zaten iş ve çalışma imkanın yokken çalışacağım diye şu anda tutturmana gerek yok. şimdilik bu konuyu geç takılma.

Evet var Çocuk Gelişimi okudum Üniversitede ama ön lisans olduğu için KPSS'ye hazırlanmadım
Üstünü okuyunuz, evde canım sıkılıyor sen yokken bakarım, diyiniz eşinize. Annesine vs de okul bitene kadar süt liman geçininiz. Sonra iş bulup çalışmaya başlayınız. İki tarafın da size hayrı yok.

zaten evlenmiş birine boşan demek en kolay seçenek ayrıca döneceği ev buradan daha iyi değil. bu genç yaşında dul kadın olması daha iyi bir seçenek değil. ayrıca bir taraftan okuyor. yani eşiyle kaliteli zaman yaratma ve eşinin ailesine bir süre eyvallah demekten başka bir seçeneği varmış gibi görünmüyor. bu boğucu seçeneği daha da dramatikleştirmek senin için işleri daha da zorlaştıracaktır. hayatının kötü olduğunu düşünmek yerine eşiyle mutlu olabileceği alternatifleri düşünmek gerekir. tabi kendisini de mutlu eden konuları düşünmeli. genç evlenmişsin. hem okul hem ev hanımlığı.. birinin karısı olmak bir diğerinin gelini olmak kolay değil. eşinin gözünde hala çok toy bir kadınsın gibi görünüyor. neden evlenmekte acele ettin? ayrıca eşinin her cümlesine takılıyorsun. ağzından çıkan her söz kanun değil. kendiside bu sözlerinin ne kadar arkasında durur ne kadar dediği gibi yaşar belli değil. sen takma bu sözleri kafana. madem evlendin bir yuva kurdun denemek istedin bu hayatı. düşün eşin ve sen ne yapmayı seversiniz. beni çalıştırmayacak fikriyle ne okulu bırakmayı düşün ne de çalışamayacağım diye üzül. ilerde herşey değişebilir. istersen değişirde. sadece zaten iş ve çalışma imkanın yokken çalışacağım diye şu anda tutturmana gerek yok. şimdilik bu konuyu geç takılma.

Ben de senin gibi düşünüyorum ben Yapı itibariyle sevgililik durumuna karşı olan bir insan olduğum için Ailesi aracılığıyla tanıştığım eşimle evlendim ve evliliğimi şuan için bitirmek gibi bir derdim yok dul olmak ve baba evine dönmek Benim için çok zor okuldan mezun oldum Tekrar uzatacağım galiba Ama sınavı kazanabilirsemm

Üstünü okuyunuz, evde canım sıkılıyor sen yokken bakarım, diyiniz eşinize. Annesine vs de okul bitene kadar süt liman geçininiz. Sonra iş bulup çalışmaya başlayınız. İki tarafın da size hayrı yok.
Benim de niyetim yönde ama kayınvalidemle nasıl olursam olayım hiçbir zaman benden memnun kaldığını görmedim

Ben de senin gibi düşünüyorum ben Yapı itibariyle sevgililik durumuna karşı olan bir insan olduğum için Ailesi aracılığıyla tanıştığım eşimle evlendim ve evliliğimi şuan için bitirmek gibi bir derdim yok dul olmak ve baba evine dönmek Benim için çok zor okuldan mezun oldum Tekrar uzatacağım galiba Ama sınavı kazanabilirsemm
elbette hemen bitirme. kpss ye hazırlan.
atanmaktan başka kurtuluşun yok.
eşin seninle evlenmek için evlenmiş gibi görünüyor, sen de ailenden uzaklaşmak için. ortada sevgi olduğunu düşünmüyorum. haliyle kurtarılacak bir evlilik de yok.

atan ve kendi hayatını yaşa. birilerinin altında ezilme, kimseye mecbur olma

Back