çok gençsin öyle her lafa her söze üzülme. Burada insanlardan gelen sözlerde dahil. herkesin bir yaşam tecrübesi ve farklı karakteri var. anladığım kadarıyla özgüvenin zayıf ayrıca eşinden çekiniyorsun belki biraz da korkuyorsun. baskın ve sıkı bir ailede büyüdüğünü tahmin ediyorum. eşinin sözlerini garipsemedin ya da çıldırmadın. yani çalışamazsın, annemsiz tek çıkamazsın gibi. birçok kadın delirmişti hatta kimi hanede yer yerinden oynamıştı. insanın dayanacak güvenecek ailesinin olmaması kolunu kanadını kırar bilirim böyle arkadaşlarım oldu. zamanla diş göstermeyi, masaya yumruk vurmayı, kalbindekini özgürce söylemeyi ya da karşılıklı kafa göz karı koca birbirlerine girmeyi öğrendiler. küçük dünyanda sıkısıp kalma körelirsin. fikrin, hayalin kalmaz. tabi enerjin ve kalan son güven kırıntılarıda seni terk eder. Kocanın sözünü dinlemen gerekiyor madem öyle büyüdün, şartların bunu gerektiriyor, karakterin buna yatkın, itaatkar konumundasın eşinle kavga çıkmadan en azından özgüvenin artana kadar kendini geliştirebileceğin yollara bakalım. mesela 4 yıllık eğitime ağırlık ver eşin çalışmayacaksın zaten ne gerek var okulu uzatmana derse. hayat bu belli olmaz. hem benimle guru duy istiyorum. hem fena mı çocuklarımı daha güzel büyütürüm gibi gerekçelerle yumuşat. fırsat bulursan kayınvaldene saplanıp kalma diye ücretsiz kuralara katıl. neredeyse her ilde belediyelerin kursları oluyor. hatta çocuk gelişimi kalifiye eleman yetiştirme branşıda vardı bilmiyorum 2 yıllık bölüm mezunları buralarda öğretici olarak görev yapabiliyor mu? eşin için karısının çalışması için cazip bir yer. bi araştır istersen. yine bu kursların aşçılık, dikiş nakış, boyama gibi branşları oluyor. ev hanımlarına yönelik eşinin bu tip kurslara gitmenden dolayı itiraz edeceğini sanmıyorum. ama araştırıp kesinleştirmeden konuyu açmamalısın eşine ve ailesine. hem kadın olarak kendini geliştirirsin. Ayrıca bu kurslardan bazıları para kazanmanada yardımcı olabilir. nikah şekeri yapımı gibi, saç tasarım, takı tasarım gibi çoğaltılabilir. bir değerlendir derim