• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

elbette hemen bitirme. kpss ye hazırlan.
atanmaktan başka kurtuluşun yok.
eşin seninle evlenmek için evlenmiş gibi görünüyor, sen de ailenden uzaklaşmak için. ortada sevgi olduğunu düşünmüyorum. haliyle kurtarılacak bir evlilik de yok.

atan ve kendi hayatını yaşa. birilerinin altında ezilme, kimseye mecbur olma
Ben seviyorum ama..

İlk tavsiyem ; çocuk yapma,bu senin elinde olan bir şey.Anne olmak istiyorum falan romantizmine girme sana pahalıya patlar..
İkincisi ; Psikolojin daha fazla alt üst olmadan,ruh sağlığını tamamen kaybetmeden annene veya babana sığın,evlenmeden önce bir yerde kalıyordun sonuçta?Ve kaldığın yerde eğitimine (veya çalışmaya) devam et.
Üçüncüsü ; Hayata karşı bu kadar pasif olursan seni çiğnerler,biraz tırnaklarını göstermeyi,yeri geldiğinde cazgırlık yapmayı öğren.

Ben seviyorum ama..
Aşka saygım var da adam ya annemle ya benle dışarı çıkabilirsin diyor?Yalnız başına gün yüzü göstermiyor,aşk da bir yere kadar 3 gün sonra bu adam sana şeytan görünecek,burada size tavsiye edilenleri,yaşayanların tecrübelerini dinleyin.

İlk tavsiyem ; çocuk yapma,bu senin elinde olan bir şey.Anne olmak istiyorum falan romantizmine girme sana pahalıya patlar..
İkincisi ; Psikolojin daha fazla alt üst olmadan,ruh sağlığını tamamen kaybetmeden annene veya babana sığın,evlenmeden önce bir yerde kalıyordun sonuçta?Ve kaldığın yerde eğitimine (veya çalışmaya) devam et.
Üçüncüsü ; Hayata karşı bu kadar pasif olursan seni çiğnerler,biraz tırnaklarını göstermeyi,yeri geldiğinde cazgırlık yapmayı öğren.

Bilmiyorum..
En son çare öyle yapıcam

Ailem iyi değil.
Ihtiyaclarimi karsilamiyolar

elbette hemen bitirme. kpss ye hazırlan.
atanmaktan başka kurtuluşun yok.
eşin seninle evlenmek için evlenmiş gibi görünüyor, sen de ailenden uzaklaşmak için. ortada sevgi olduğunu düşünmüyorum. haliyle kurtarılacak bir evlilik de yok.

atan ve kendi hayatını yaşa. birilerinin altında ezilme, kimseye mecbur olma[/Q
Ortada sevgi var canim ama o inadindan ve korkularından diyemiyor.

zaten evlenmiş birine boşan demek en kolay seçenek ayrıca döneceği ev buradan daha iyi değil. bu genç yaşında dul kadın olması daha iyi bir seçenek değil. ayrıca bir taraftan okuyor. yani eşiyle kaliteli zaman yaratma ve eşinin ailesine bir süre eyvallah demekten başka bir seçeneği varmış gibi görünmüyor. bu boğucu seçeneği daha da dramatikleştirmek senin için işleri daha da zorlaştıracaktır. hayatının kötü olduğunu düşünmek yerine eşiyle mutlu olabileceği alternatifleri düşünmek gerekir. tabi kendisini de mutlu eden konuları düşünmeli. genç evlenmişsin. hem okul hem ev hanımlığı.. birinin karısı olmak bir diğerinin gelini olmak kolay değil. eşinin gözünde hala çok toy bir kadınsın gibi görünüyor. neden evlenmekte acele ettin? ayrıca eşinin her cümlesine takılıyorsun. ağzından çıkan her söz kanun değil. kendiside bu sözlerinin ne kadar arkasında durur ne kadar dediği gibi yaşar belli değil. sen takma bu sözleri kafana. madem evlendin bir yuva kurdun denemek istedin bu hayatı. düşün eşin ve sen ne yapmayı seversiniz. beni çalıştırmayacak fikriyle ne okulu bırakmayı düşün ne de çalışamayacağım diye üzül. ilerde herşey değişebilir. istersen değişirde. sadece zaten iş ve çalışma imkanın yokken çalışacağım diye şu anda tutturmana gerek yok. şimdilik bu konuyu geç takılma.

Önerilerin beni rahatlatıyor lütfen yazmaktan çekinme.

korkak mı? kimden korkuyor?
döverler mi söverler mi?

kendini çaresiz hisseden kadınların kendini kandırma yöntemi.
cinsellik kötü, sosyal ilişkileriniz kötü, adam boşamakla tehdit ediyor ama seviyor öyle mi?
ne diyelim.
Allah muhabbetinizi artırsın.

Son düzenleme:
çok gençsin öyle her lafa her söze üzülme. Burada insanlardan gelen sözlerde dahil. herkesin bir yaşam tecrübesi ve farklı karakteri var. anladığım kadarıyla özgüvenin zayıf ayrıca eşinden çekiniyorsun belki biraz da korkuyorsun. baskın ve sıkı bir ailede büyüdüğünü tahmin ediyorum. eşinin sözlerini garipsemedin ya da çıldırmadın. yani çalışamazsın, annemsiz tek çıkamazsın gibi. birçok kadın delirmişti hatta kimi hanede yer yerinden oynamıştı. insanın dayanacak güvenecek ailesinin olmaması kolunu kanadını kırar bilirim böyle arkadaşlarım oldu. zamanla diş göstermeyi, masaya yumruk vurmayı, kalbindekini özgürce söylemeyi ya da karşılıklı kafa göz karı koca birbirlerine girmeyi öğrendiler. küçük dünyanda sıkısıp kalma körelirsin. fikrin, hayalin kalmaz. tabi enerjin ve kalan son güven kırıntılarıda seni terk eder. Kocanın sözünü dinlemen gerekiyor madem öyle büyüdün, şartların bunu gerektiriyor, karakterin buna yatkın, itaatkar konumundasın eşinle kavga çıkmadan en azından özgüvenin artana kadar kendini geliştirebileceğin yollara bakalım. mesela 4 yıllık eğitime ağırlık ver eşin çalışmayacaksın zaten ne gerek var okulu uzatmana derse. hayat bu belli olmaz. hem benimle guru duy istiyorum. hem fena mı çocuklarımı daha güzel büyütürüm gibi gerekçelerle yumuşat. fırsat bulursan kayınvaldene saplanıp kalma diye ücretsiz kuralara katıl. neredeyse her ilde belediyelerin kursları oluyor. hatta çocuk gelişimi kalifiye eleman yetiştirme branşıda vardı bilmiyorum 2 yıllık bölüm mezunları buralarda öğretici olarak görev yapabiliyor mu? eşin için karısının çalışması için cazip bir yer. bi araştır istersen. yine bu kursların aşçılık, dikiş nakış, boyama gibi branşları oluyor. ev hanımlarına yönelik eşinin bu tip kurslara gitmenden dolayı itiraz edeceğini sanmıyorum. ama araştırıp kesinleştirmeden konuyu açmamalısın eşine ve ailesine. hem kadın olarak kendini geliştirirsin. Ayrıca bu kurslardan bazıları para kazanmanada yardımcı olabilir. nikah şekeri yapımı gibi, saç tasarım, takı tasarım gibi çoğaltılabilir. bir değerlendir derim

Bu ne ya sanki hücre hapsi verilmiş gibi bir yaşam sürüyorsun?
Ailesiyle anlaşamıyorsan bu iş zor. Ya başka bir yere taşın ya da ayrıl bence.

Bugün çok güzel geçti
Iki taraf olarakta iyidik birbirimize mangal yaptik
Gecenin 11. Buçuğuna kadar mutfaktatdimama sorun değil güzeldi

Kayinvalidem kendi altınlarını benim altinlarimi peşinat olarak kullanıp bir daire bulun dedi.

Ev sahibimiz onun dostu olmasına rağmen gıcık kapmış.

Normalde tek binada yasicaktik ..
Şimdi ayrıca olsa alın diyor..

çok gençsin öyle her lafa her söze üzülme. Burada insanlardan gelen sözlerde dahil. herkesin bir yaşam tecrübesi ve farklı karakteri var. anladığım kadarıyla özgüvenin zayıf ayrıca eşinden çekiniyorsun belki biraz da korkuyorsun. baskın ve sıkı bir ailede büyüdüğünü tahmin ediyorum. eşinin sözlerini garipsemedin ya da çıldırmadın. yani çalışamazsın, annemsiz tek çıkamazsın gibi. birçok kadın delirmişti hatta kimi hanede yer yerinden oynamıştı. insanın dayanacak güvenecek ailesinin olmaması kolunu kanadını kırar bilirim böyle arkadaşlarım oldu. zamanla diş göstermeyi, masaya yumruk vurmayı, kalbindekini özgürce söylemeyi ya da karşılıklı kafa göz karı koca birbirlerine girmeyi öğrendiler. küçük dünyanda sıkısıp kalma körelirsin. fikrin, hayalin kalmaz. tabi enerjin ve kalan son güven kırıntılarıda seni terk eder. Kocanın sözünü dinlemen gerekiyor madem öyle büyüdün, şartların bunu gerektiriyor, karakterin buna yatkın, itaatkar konumundasın eşinle kavga çıkmadan en azından özgüvenin artana kadar kendini geliştirebileceğin yollara bakalım. mesela 4 yıllık eğitime ağırlık ver eşin çalışmayacaksın zaten ne gerek var okulu uzatmana derse. hayat bu belli olmaz. hem benimle guru duy istiyorum. hem fena mı çocuklarımı daha güzel büyütürüm gibi gerekçelerle yumuşat. fırsat bulursan kayınvaldene saplanıp kalma diye ücretsiz kuralara katıl. neredeyse her ilde belediyelerin kursları oluyor. hatta çocuk gelişimi kalifiye eleman yetiştirme branşıda vardı bilmiyorum 2 yıllık bölüm mezunları buralarda öğretici olarak görev yapabiliyor mu? eşin için karısının çalışması için cazip bir yer. bi araştır istersen. yine bu kursların aşçılık, dikiş nakış, boyama gibi branşları oluyor. ev hanımlarına yönelik eşinin bu tip kurslara gitmenden dolayı itiraz edeceğini sanmıyorum. ama araştırıp kesinleştirmeden konuyu açmamalısın eşine ve ailesine. hem kadın olarak kendini geliştirirsin. Ayrıca bu kurslardan bazıları para kazanmanada yardımcı olabilir. nikah şekeri yapımı gibi, saç tasarım, takı tasarım gibi çoğaltılabilir. bir değerlendir derim

Eşim
Okumami istiyor
Calismami değil.
Sınava çalış diyor

Bugun de çok güzel geçti.. .

canım esine onun ailesini sevdipini söyle ama hergün hergün insan kendi ailesinde yasasa bile sorun olacagını ve kendi annesine acıkca söyler ancak kv ile kötü olacagını söyle. seni anlamasını saygı duymasını söyle. sen yap onlar yapmasa bile demekle olmayacagını empati kurmasını söyle

canım esine onun ailesini sevdipini söyle ama hergün hergün insan kendi ailesinde yasasa bile sorun olacagını ve kendi annesine acıkca söyler ancak kv ile kötü olacagını söyle. seni anlamasını saygı duymasını söyle. sen yap onlar yapmasa bile demekle olmayacagını empati kurmasını söyle

Empati kurmuyor
Gec e 2 ye kadar uyumuyorum
Sabahın köründe
Kızı varken ben hastaneye götürüyorum
Kahvaltı yok bişey yok.
Git sen ye diyor anca.

Back